2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Bende tadımlardan sıkıldım artık böyle bi an geliyor boşver kızım sana mis gibi çorba yapayım da iç artık diyorum sonra her şeyde direk elime saldırınca Blw candır diyorum :) bir tek yoğurdu ben yediriyorum onda da kaşığı almak için çırpınan bir adet Ravzanur la karşılaşıyorum :KK36:
Ne güzel ya yoğurt yiyor mu maşallah:)
Bizim kız yoğurt sevmedi hiç. Bu arada ben yoğurdu da fincanla veriyorum. Neyse yoğurt yerine peyniri veririm diyorum çünkü peyniri çok sevdi. Yanı şimdilik diyelim...

Evet insan bi hadi çorba yap yedir diyor :)) Ya da kaşıkla yedireyim diyor. Ama sonra vaz geçiyor. Şimdilik tadimlar diye sanırım bu haldeyiz ama tadım işi bitince bence bira daha önümüzü görürüz. Ben aylık menü tarzı bir şey hazırlamayı düşünüyorum. Burda da paylaşırım inşallah.

Bizim kız yoğurt sevmedi hiç. Bu arada ben yoğurdu da fincanla veriyorum. Neyse yoğurt yerine peyniri veririm diyorum çünkü peyniri çok sevdi. Yanı şimdilik diyelim...

Evet insan bi hadi çorba yap yedir diyor :)) Ya da kaşıkla yedireyim diyor. Ama sonra vaz geçiyor. Şimdilik tadimlar diye sanırım bu haldeyiz ama tadım işi bitince bence bira daha önümüzü görürüz. Ben aylık menü tarzı bir şey hazırlamayı düşünüyorum. Burda da paylaşırım inşallah.
Yoğurt konusunda doktoru aramışlığım var çok mu acaba diye bitince ağlıyor maşallah :nazar: yazdığın kadarıyla damliko yu yakından takip ediyoruz ve çok mutlu olurum menüleri paylaşırsan :KK200:

Yoğurt konusunda doktoru aramışlığım var çok mu acaba diye bitince ağlıyor maşallah :nazar: yazdığın kadarıyla damliko yu yakından takip ediyoruz ve çok mutlu olurum menüleri paylaşırsan :KK200:

Doktorun ne dedi bi sınırı varmıymış?
Bizimkide çok seviyor.bir kase yediriyorum.bazen akşam biz yerkende istiyor.bi kaç kaşık veriyoruz.

Arkadaşlar şimdi benim takıldığım bazı noktalar var.eline veriyorum yiyeceğini.ağzına götürüyo kocaman ısırıyor.ağzındaki bitmeden bidaha ısırıyo sonra öğürüyor haliyle.bi şekilde yutuyor ama benim aklım çıkıyor.
Bir diğer husus eliyle inceliyor ve ufalanıyor yerlerden topluyorum.
Mesela pankek yaptım.bi güzel yedi ama koparıyo oynuyo.aldım elinden dökülenleri.ufak ufak elimle yedirdim.
Aynı şekilde peyniride çok ufalıyor.
Parmak şeklinde veriyorum peyniri eline.avucunun içinde bi sıkıyo elinde eziliyor zaten.

İstiyorum ki dökmeden saçmadan hepsini hanım hanımcık yesin :)

İyi akşamlar anneler. Bebeğini klasik besleyenler anneler yemeklerine, ya da muhallebisine tahıl katıyor musunuz. Hangisi daha sağlıklı acaba irmik mi, pirinç unu mu ya da diğerleri mi. Doktorlarınız ne öneriyor.

Benimki de yogurdu sevdi peyniri sevmedi alem bu bidiklar :)

İyi akşamlar anneler. Bebeğini klasik besleyenler anneler yemeklerine, ya da muhallebisine tahıl katıyor musunuz. Hangisi daha sağlıklı acaba irmik mi, pirinç unu mu ya da diğerleri mi. Doktorlarınız ne öneriyor.
Cnm bizim dr klasik +blw ci bana klasikle ilgili de bilgi veriyor arada... hazir kasik mama ve tahillardan ziyade pirinc unu irmik ruseym gibi seyleri tavsiye edio

Bizimkide çok seviyor.bir kase yediriyorum.bazen akşam biz yerkende istiyor.bi kaç kaşık veriyoruz.

Arkadaşlar şimdi benim takıldığım bazı noktalar var.eline veriyorum yiyeceğini.ağzına götürüyo kocaman ısırıyor.ağzındaki bitmeden bidaha ısırıyo sonra öğürüyor haliyle.bi şekilde yutuyor ama benim aklım çıkıyor.
Mesela pankek yaptım.bi güzel yedi ama koparıyo oynuyo.aldım elinden dökülenleri.ufak ufak elimle yedirdim.
Parmak şeklinde veriyorum peyniri eline.avucunun içinde bi sıkıyo elinde eziliyor zaten.

Maalesef oyle bir dunya yok :) 1.5 - 2 yasina gelince oyle oluolar

Normalde ilk ay günlük bir çay bardağını geçmesin demişti, aradığımda 1,5 çay bardağına kadar çıkabilirsin dedi. peynir daha denemedim ama sebzelerde yiyo yiyo yiyo doyunca ufalayıp atmaya başlıyor valla şuanlık bi çözüm bulamadım :KK14:

Kizlar bu buharda pisme olayi iyiden iyiye beni zorladi ya cok pisiyor ya pismiyor cok zamanimi aliyor... bu sebeple buharli pisirici aldim ama ole 300 400 tl veremem bu sebeple sinbonun urununu aldim deneyimleyip paylasirim burada
aynı durum bendede var. bir de yaşadığımız yerde doğalgaz yok tüp kullanıyoruz ocakta. normalde 3-4 ay giden tüp 1 1,5 ayda bitti. eşimde napıyosunuz siz tüpü açıp kokluyo musunuz diyo :KK48: birde rakımdan dolayı pişmiyor burda yiyecekler, netten bakıyorum 15 20 dk yeter denilen şeyleri ben 35 40 dk en az pişiriyorum. paylaşırsan deneyimlerini çok sevinirim bende düşünüyorum ciddi ciddi almayı :KK200:

Maalesef oyle bir dunya yok :) 1.5 - 2 yasina gelince oyle oluolar
Çok varmış daha yaa :olamaz:
Normalde ilk ay günlük bir çay bardağını geçmesin demişti, aradığımda 1,5 çay bardağına kadar çıkabilirsin dedi. peynir daha denemedim ama sebzelerde yiyo yiyo yiyo doyunca ufalayıp atmaya başlıyor valla şuanlık bi çözüm bulamadım :KK14:

Bizimkide inceliyo ben teşvik ediyorum elini ağzına götürüyorum öyle bi kaç kere yiyiyor.sonra başlıyo iki eliyle ufalamaya :)
Ufalanmış yiyeceği eline veremiyosun zaten avucunun içinde kayboluyo :)
Benim elimle vermem de blwye giriyomudur acaba :)

Dün terbiyeli sulu köfte yaptım.köftelere bayıldı.haftada kaç gün et yiyebilir bu şekilde?

Çok varmış daha yaa :olamaz:

Bizimkide inceliyo ben teşvik ediyorum elini ağzına götürüyorum öyle bi kaç kere yiyiyor.sonra başlıyo iki eliyle ufalamaya :)
Ufalanmış yiyeceği eline veremiyosun zaten avucunun içinde kayboluyo :)
Benim elimle vermem de blwye giriyomudur acaba :)

Dün terbiyeli sulu köfte yaptım.köftelere bayıldı.haftada kaç gün et yiyebilir bu şekilde?
arada bende kaçamak yapıp elimle veriyorum malesef :olamaz: ben henüz et vermedim 10 gün var aramızda sen ne zaman vermeye başladın

Çok aşırı yemediği sürece sorun olmaz sanırım. Afiyet bal seker olsun inşallah:)

Irmik ya da yulaf daha saglikliymis. Organik üretim bulabilirsen daha iyi olur.

Damliko'nun BLW Günlüğü- Sarımsak

Kızlar parmak gıdalar gerçekten de parmak olmalıymış :)
Ben bazen büyük veriyordum tutabilsin diye ama tabi riskli bir şey farkındayım. Ağzına çok büyük lokma aliyor.

Bugün sarımsak vereceğim. Fırında pişirdim sabah erkenden bakalım nasıl olacak. Hafiften cımbızlama hareketini başardı gibi sanki ama hala pro değil tabi :)) Minik sarımsakları alıp nasıl yiyecek bilmiyorum. Biraz da korkuyorum.

Kayısı tadımı yaptım bu arada. Yumuşatıp verdim sıcak suda. Yine korku dolu anlar. Bi anda lupletir de boğazına kacar mi diye... Ama tabi başarı ile yedi. Tadimlarin sonuna doğru geliyoruz artık. Organik yumurta alıp kahvaltıya başlayacağım bi 5-6 gün sonra.

Eklentiler

• Screenshot_20180322-200600.png
    Screenshot_20180322-200600.png
    227,5 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_20180322-200557.png
    Screenshot_20180322-200557.png
    214,6 KB · Görüntüleme: 62
Bu arada Bime geçen hafta buğday ruseymi gelmiş güvenilir bi marka. Helal sertifikası filan da var. Selva sanırım. Ondan alıp 8. Aydan itibaren bebeklere günde 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde haftada bi iki kere verebilirsiniz. Çok faydalı ve besleyici bir şey. E vitamini deposu. Yoğurduna filan katip veriyorlar genelde.

X