2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Benim kız hala sürekli memede :) O yüzden doyma konusunda çok endişe etmiyorum. Sen de etme merak etme doymasa huzursuz olur.
Evet kahvaltıya başlayana kadar hipp vereceğim. 60 ml anne sütüne 1 kaşık atıp onu iciriyorum sabahları. Sütün sıcaklığını yoğurt mayalama sıcaklığına ayarlıyorum. Aslında çok bir şey değil ama seviyor baya onu. Anne sütü var diye sanırım. Suyla yapıp verdim bir gün. Onu içmedi mesela.
Hmm peki canım anne sütüyle vereym o zaman.
Bi sorum daha olacak sana kefirle ilgili.
Aktardan aldığm kefir suyun içinde ve beyaz pul puldu. Karnıbahar gibi taneleri yoktu. Plastik süzgeçte süzdüm, üzerinede kaynamış soğumuş su tuttum. 1lt sütün içine o mayaları atıp ağzına peçete koydum. Şu an karanlık dolapta. Mayalarda bi sorun mu var sence ? Uygulama biçimim doğru mu?

Hmm peki canım anne sütüyle vereym o zaman.
Bi sorum daha olacak sana kefirle ilgili.
Aktardan aldığm kefir suyun içinde ve beyaz pul puldu. Karnıbahar gibi taneleri yoktu. Plastik süzgeçte süzdüm, üzerinede kaynamış soğumuş su tuttum. 1lt sütün içine o mayaları atıp ağzına peçete koydum. Şu an karanlık dolapta. Mayalarda bi sorun mu var sence ? Uygulama biçimim doğru mu?
Doğru yapmissin sıkıntı yok. Karnıbahar gibi olması için tanelerin biraz büyümesi lazım. Muhtemelen minik taneli satin almışsin (yani hile yoksa aktarda). O minik taneler her mayalanisinda biraz daha büyüyecek.

Doğru yapmissin sıkıntı yok. Karnıbahar gibi olması için tanelerin biraz büyümesi lazım. Muhtemelen minik taneli satin almışsin (yani hile yoksa aktarda). O minik taneler her mayalanisinda biraz daha büyüyecek.
Aa tamam çok tşk ederim çok mutlu oldum şuan.
:KK200:

Inşallah güzel olur. Afiyet olsun kuzuya :) Başka bi şey olursa yardımcı olmaya çalışırım kefir konusunda.
Tşk ederiz canım : ) bazı sayfalarda 1 yaşından önce verilmemesi gerektiğingerektiğinden bahsetmişler , sen araştırmacısın baya sen ne düşünüyorsun :KK64:

Tşk ederiz canım : ) bazı sayfalarda 1 yaşından önce verilmemesi gerektiğingerektiğinden bahsetmişler , sen araştırmacısın baya sen ne düşünüyorsun :KK64:
Ona baktım ben de aslında ama sonuçta yoğurt gibi o da fermente bi ürün, süt formundan uzaklaşıyor sonuçta mayalama sırasında. Allerji yoksa denenebilir. Çok da faydalı. Ama tabiki çok hijyenik mayalamalı çünkü zararlı bakteriler de çoğalıyor içinde, bu konuda baya uyarı var kefir Kardeşliği sayfasına bakabilirsin facebookta. 1 yaş sonrası denmesinin mantığını cozemedim açıkçası. Yoğurt, peynir 6 iken... Ağır gelir diye mi düşünülüyor acaba bu öneri yapılırken. Çünkü aya göre besinler tablosu sindirim ve allerjiye göre oluşturuluyor genelde.

Ona baktım ben de aslında ama sonuçta yoğurt gibi o da fermente bi ürün, süt formundan uzaklaşıyor sonuçta mayalama sırasında. Allerji yoksa denenebilir. Çok da faydalı. Ama tabiki çok hijyenik mayalamalı çünkü zararlı bakteriler de çoğalıyor içinde, bu konuda baya uyarı var kefir Kardeşliği sayfasına bakabilirsin facebookta. 1 yaş sonrası denmesinin mantığını cozemedim açıkçası. Yoğurt, peynir 6 iken... Ağır gelir diye mi düşünülüyor acaba bu öneri yapılırken. Çünkü aya göre besinler tablosu sindirim ve allerjiye göre oluşturuluyor genelde.
Yetişkinlerde de çok sık tüketilmemesi gerektiği belirtiliyor. Yararlı bakteriler çoğalırken zararlılar daha az kalıp denge bozulmasın diye.
Kararsız kaldım versem mi vermesem mi bilemedim.:KK64:

Yetişkinlerde de çok sık tüketilmemesi gerektiği belirtiliyor. Yararlı bakteriler çoğalırken zararlılar daha az kalıp denge bozulmasın diye.
Kararsız kaldım versem mi vermesem mi bilemedim.:KK64:
Ben bir gün yoğurt bir gün kefir bir gün ayran şeklinde vermeyi planlıyorum. Yarım fincan yalnızca. Bu dediğini bi araştırayım ama ilk defa duydum. Bi de bağırsakta zararlı bakteri olması hastalik sebebi değil midir acaba

Ben bir gün yoğurt bir gün kefir bir gün ayran şeklinde vermeyi planlıyorum. Yarım fincan yalnızca. Bu dediğini bi araştırayım ama ilk defa duydum. Bi de bağırsakta zararlı bakteri olması hastalik sebebi değil midir acaba
İbrahim saraçoğlunun bi videosunda izledim canım bu şekilde söylüyor. Zararlı bakterilerinde olması gerektiğini söylüyor .

İbrahim saraçoğlunun bi videosunda izledim canım bu şekilde söylüyor. Zararlı bakterilerinde olması gerektiğini söylüyor .
Hımm o zaman çok aşırı tuketmemek lazım. Ama her gün içmek şeklinde mi yoksa her gün litre litre içmek şeklinde . Mı acaba

MERHABA KIZLAR BEN DE DÜN BALKABAĞININ 3. GÜN TADIMINI YAPTIM, BU HAFTA SÜTÜM İYİCE AZALDI SADECE TADIMLARLA KIZIM DOYMAMAYA BAŞLADI, BEN DE DÜN İRMİKLİ ARMUT YAPTIM AKŞAMÜSTÜ DE, ARMUT TADIMINA BAŞLADIM BİR NEVİ :) CAM RENDEDEN GEÇİRİP TEK DE VERDİM ARMUTU, ARMUT BAYA ŞEKERLİ OLDUĞU İÇİN SANIRIM YEDİ, SEVDİ BENCE :)
DÜN KÜÇÜK KAVANOZA YOĞRT MAYALAMIŞTIM MAYAM BİRAZ EKŞİYDİ ONDAN SANIRIM ÇOK EKŞİ OLDU, KOKUSUNDAN BELLİ, ONU LOR YAPABİLİR MİYİM ACABA, BOŞA GİTMEMİŞ OLUR? LOR NASIL YAPILIR?
BUGÜN DE ARMUTLU İRMİK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ARMUT TADIMININ 2. GÜNÜ OLARAK, LOR YAPMAYI BECEREBİLİRSEM YARIN LORA DA GEÇEBİLİRİM
HAFTASONU YUMURTA DÜŞÜNÜYORUM BEN DE, HAŞLAMA YAPARSAK ORT KAÇ DK KAYNATMAMIZ GEREKLİ? KIVAMI NASIL OLMALI? OMLET DAHA KOLAY OLABİLİR BELKİ YEMESİ BİLEMEDİM

allah allah ya canlı maya olduğuna emin mısın? Belki de aktifleştirmek gerekiyordu. Uç kere mayalar gibi 1 bardak sütte aktiflestirme yapılıyor. Aktara sordun mu?
Eşim almıştı canım adam sadece vermiş şişe içinde pul puldu. 24 saat durdu süt kesiği gibi süzdüktn sonra süzgeçte kalnlar.

Fotoğraf atabilir mısın?
Şu tarz mi? Çok mu azdı maya belki 1lt sütü mayalamaya yetmedi? Bi tatlı kaşığı kadar var miydi? Ya da adam bozuk maya mi sattı acaba?

Eklentiler

• images.jpeg
    images.jpeg
    27,2 KB · Görüntüleme: 51
X