- 15 Ağustos 2014
- 1.376
- 1.101
-
- Konu Sahibi Huy Meselesi
- #1.241
Amin. Geçen yıldan kalan dersim vardı sınav bitince onlara da bi göz attım geçen yıldan daha da zordu. Gözünüzü korkutmak istemem ama çok iyi çalışın emekleriniz boşa gitmesin. Hatta bence vizelerde konular az iken çok sıkı çalışıp finale yükü az bırakmak daha iyi bence. 90 alsak 27 puan getiriyor. Finalden 40 alınsa bile ortalama 55 gelir. Garanti olur geçmek. Nasildi sınav? Calisabilmismiydiniz?
Çok saol canım peki illa ilahiyat mi okumak lazım din kültürü için bide açık ilahiyata yazıl demişsin lise bitince mi yazılı yo yoksa simdimi oluyoolursun.Önce liseyi bitir,hatta açık ihl yazıl,sonra 2 yıllık sınavsız geçiş hakkı edersin,aöf de 2 yıllık ilahiyatı tercih edersin daha sonra dikey geçiş sınavına girerek,örgün yada uzaktan eğitim ile ilitama tamamlarsın formasyon aldın mı öğretmen olursun.
Lise bitirmen gerek üniversite için.Örgün okursanız üniversiteyi 4 yıllık din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümüne gidebilirsiniz.Ama aöf istiyorsanız önce 2 yıllık ilahiyat okuyup daha sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllığa tamamlayacaksınız.Hele bir liseyi bitirin siz daha 4 yıl var lise bitmesine.Çok saol canım peki illa ilahiyat mi okumak lazım din kültürü için bide açık ilahiyata yazıl demişsin lise bitince mi yazılı yo yoksa simdimi oluyo
İyi geçen bir dersim de şıklar eşit olabilir gibi geldiydi de.yok kaldırıldı
Hah tamam onu unutmusum bak isteyen herkes 100 alabilir o zaman izin verdim. Yeter ki ortalama yukselmesin.100 alsalarda fark etmez çünkü çan eğrisine dahil etmiyorlar o zamanederlerse ortalama yükselir.
Ben 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine itiraz edecegim.çanta,takı-para,cüzdan serbest eğer almadılarsa itiraz edebilirsin.
Edebilirsin :)ama üniversiteye değil yöke çünkü üniversite getirmedi bu kuralı yök istemiş üniversitede mecburen getirdi birçok kişi üniversite getirdi zannediyor :)Ben 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine itiraz edecegim.
Evet onun için bu ciddi olmayan emojiyi koydum zaten. :)Edebilirsin :)ama üniversiteye değil yöke çünkü üniversite getirmedi bu kuralı yök istemiş üniversitede mecburen getirdi birçok kişi üniversite getirdi zannediyor :)
imza başlatmışlar aöf sayfalarında linkleri var ama işe yarayacağını zannetmiyorum,misal yıllarıdır bütünleme gelsin diye yapılıyor üniversiteye ama gelmedi.Evet onun için bu ciddi olmayan emojiyi koydum zaten. :)
Aslında yoke topluca bir itiraz yapilsa olur mu ki? Sonuçta herkes şikayetçi bu durumdan.
sınava girerken nasıl girdin bazı yerlerde çanta,para vs almamışlar,kardeşimin girdiği okulda sorunla karşılaşmamışlar çanta-para-cüzdan konusunda.Hah tamam onu unutmusum bak isteyen herkes 100 alabilir o zaman izin verdim. Yeter ki ortalama yukselmesin.
O zaman şöyle diyim edebiyatta yüz alanların hakikaten alnından opecegim. Hakediyorlar.
Hiç öyle bir problem yaşamadım şimdiye kadar. 15 farklı okulda girmisimdir hiçbirinde yaşamadım. Hatta birinde sınıftaki gözetmen telefon varsa kapatın ya da bana verin bile dedi. :)sınava girerken nasıl girdin bazı yerlerde çanta,para vs almamışlar,kardeşimin girdiği okulda sorunla karşılaşmamışlar çanta-para-cüzdan konusunda.
buarada açık lise 3 yıl değil 4 yıl not ortalamanız çok yüksek olursa 3 yılda biter.Çok saol canım peki illa ilahiyat mi okumak lazım din kültürü için bide açık ilahiyata yazıl demişsin lise bitince mi yazılı yo yoksa simdimi oluyo
eskiden 30 günmüş :) şimdi 20 iş günü ama geç açıklanması itiraz süresinden ötürü aslında daha iyi oluyor geç açıklanması itirazları vs değerlendiriyorlar.Ayy keske sonuclar hemen acıklansaa
Bulcacım şimdi diyelimki sınav açıklandıktan sonra farkettik hatalı soruları ya da çıkan herhangi bir sorunu hiç mi şikayet hakkımız olmayacak. Mesela bir dersimde 2 doğru cevabı birden olan 2 sorum vardı ama soru numarasını hatırlamıyorum ne yapmam lazım itiraz süresi bitmeden sorular aciklanmazsa?eskiden 30 günmüş :) şimdi 20 iş günü ama geç açıklanması itiraz süresinden ötürü aslında daha iyi oluyor geç açıklanması itirazları vs değerlendiriyorlar.
Açıklanır bu hafta en geç çarsamba günü,sınav sonuçları açıklandıktan sonra yine itiraz süresi veriyorlar 5 gün o konularda iyi sonuçlarınada itiraz edebilirsin.Kitaçık kodunuzu ,kitapçığa vs imza attınız değil mi geçmiş yıllarda kitapçık kodu yüzünden birçok kişinin sınavı geçersiz sayıldı.Bulcacım şimdi diyelimki sınav açıklandıktan sonra farkettik hatalı soruları ya da çıkan herhangi bir sorunu hiç mi şikayet hakkımız olmayacak. Mesela bir dersimde 2 doğru cevabı birden olan 2 sorum vardı ama soru numarasını hatırlamıyorum ne yapmam lazım itiraz süresi bitmeden sorular aciklanmazsa?