• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

kizlar oğlum az evvel epey kustu beyaz parcali gibi tuhaf olan kusmugunda bariz limon sarisi parçacıklar vardi ilk kez böyle bişey oldu endişelendim acikcasi tatil doktorlar da basina böyle bisey gelen var mi ?

Köylerde gelen giden bitmiyo doğru diyosun yetişmez bile
Aynen canim bide azda yemiyolar yani gelen bi daha geliyo otrmaya bi daha yiyo
kizlar oğlum az evvel epey kustu beyaz parcali gibi tuhaf olan kusmugunda bariz limon sarisi parçacıklar vardi ilk kez böyle bişey oldu endişelendim acikcasi tatil doktorlar da basina böyle bisey gelen var mi ?
Iki uc kere benm oglan da kustu baya beyaz di ama ben cok emzrdgm zaman oldu farkettm de

Kızlar benim kızım 4 kilo doğdu ilk ay 1 kg aldı 5 kilo oldu 2/3 aylarda 500 er grm aldı 4 ayda almadı 5. aydayiz hala ek gıdaya gecemedim ne onerirsiniz ne yer rahatlıkla yemiyor valla delircem 2 kaşık yese iki saat yemiyor

Evettt deneyimli anneler :) dün 5. Ayınız bitti sukur. Bu ay ek gıda takımlarına geçmek istiyorum. Nasıl baslamam gerekli. Meyve vermek kolay geliyor ama sebzeden mi başlayalım. Bir de tadım derken ne kadar vereceğiz. Doktora sormadim haftaya kontrolumuz.

Ek gıdaya başlamış mıydın canım o yüzden mi kabız oldu benimkiler de bi ara az az katı yapıyordu her gün kayısı veya karpuz kavun gibi söktüren şeyler verdim kabız yapanlardan hiç vermedim düzeldi ama bizim gibi yedikleri için katılaşması normal
Ek gıda olarak kabız olunca Kayısı verdim canım.onun dışında hiç başlamadım.iyi geldi gibi bakalım...

kızlar şimdilik anne sütü yetiyor bize ama sizce yavaştan ek gıdaya başlayayım mı yoksa 6cı ayı bekleyeyim mi

Aynen canim bide azda yemiyolar yani gelen bi daha geliyo otrmaya bi daha yiyo

Iki uc kere benm oglan da kustu baya beyaz di ama ben cok emzrdgm zaman oldu farkettm de
Bir daha mı geliyor yemeye ayıp ya.. İkinci gelişinde kuru çay koyucan göndericen :KK66:

Her gün bir vukuat.klasik bayram tartışmaları....ben sadece surat asmışım yani çok farkında değilim.çok yoruluyorum gün boyu ve gece 3:30 da uyuyor.bu aralar iyice cozuttu.2 saatte bir Uyanıyor hatta sabah saat başı...gözlerim yuvalarından çıkacak artık çöküntüden.15 gündür böyle...bayram Sabahı mı var bana seyran mı var Allah aşkına..surat asıyorum diye demediğini etmedi.karılık da yapmıyormuşum,(inek sütü alwrjisi diyeti ile 50 kiloyum uykusuz bir Çocuğum var halim kalıyor mu emziriyorum yemek yiyemiyorum,acaba aklıma geliyor mu aşk meşk) zaten benden bi beklentisi kalmamış çocuğa baksam anne olsam yetermiş,ailemin şoförlüğünü yapmış(Bayram'ın ilk günü bir teyze var ona gittik bir de avm ye) köpeğimmiymiş benim,bebek olmasa gözünde yokmuş hiçbirşey...geçen sene (kucağında masum bebeğimi göstererek) istememiştin bu çocuğu tam da bu zamanlardı,(çok problemlerimiz vardı ve diğer ailevi durumları biliyorsunuz) söyleyecekmiş ileride annen istemedi seni dicekmiş...ben duşa girdim ağlaya ağlaya banyo yapıp rahatladım ama tabii Akşamı da var...artık bana neler dediyse ben kahroldun ağlarken bebeği yüzüme tutup bak bari annelik yap çocuk psikolojisinden çok anlarsın ya bak ne haldesin çocuğun gözü önünde ,zaten her bayram birşey çıkartırsın,neyse bu huylar genetik (ailemin hatalarıyla vuruyor her seferinde)dedi...hep ezici Konuşmalar...ya daha neler...en son artık hangi lafım en çok kırdı seni de ağlıyosun hala diye sordu.ben bu söylediklerinin üstüne sadece bağrındım bu arada hakaret ettim.nasıl bu kadar aşağılık olabilirsin dedim gibi gibi...ama duş birebir geldi...
Evlilik yıldönümünde ertesi gün çiçekle gelmiş ama benim içim soğumadı tabii.nasıl unutayım...Yemeğe çıkmak istedi...ben de dedim tüm o sözleri sevmeyen adam söyler,ben nefret Sofrasında yemek yemem,ayrıca sen Bebeğini de sevmiyorsun sütümü hiç düşünmedin dedim senin yüzünden azaldı.hadi bu sefer yine kavga...aynı sözler....en sonunda geldi Yanıma bi de demez mi ikimiz de hak ettiğimiz üzüntüyü yaşadık bitti yeter tmm.bi de öptü.dalga geçer gibi konuştu.hadi çıkalım açım ben dedi.ben kendimi yerlere attığımız üzüldüğümle kaldım.meğer dediğine göre ben haketmişim ve bitmiş.yani ceza gibi.sen psikopatsın beni de yaptın dedim.gülüyor.yani boğ adamı.hani ne diyim suya Batır çıkartma...
Şimdi mecbur annemlerleyiz.eşyalı çıktığımız evde pire gördüm :( çook sinirlerim bozuldu.temizleyen kadınlar eskiden kalan yorganı bazanın altına koymuşlar.onlardan kuşkulanıyorum.zaten bebeğim yoruyor e bu olaylar bi de üstüne düzenimi kuramamamın verdiği tedirginlik....eşyalarımın Yarısı evimde Yarısı burdaki evde...
Annemlerde zaten olmuyor.babam çocuğun ellerini sokuyor Ağzına yıkıyım diyorum ellerini Ağzına sokuyor çğnkü.ben çok hassasmışım.bi o alıyor kucağına bi o...çocuk kustu en sonunda...
İnsanla uğraşmak ne zormuş arkadaş...
Bi de bu akşam tanıdığın nişanı var.araba var diye annem gideriz dimi diyor.benim alakam yok gerçi nişanlanan kişiyle...şimdi ben arada kaldım...eşim şoförlük yaptığını düşünüyor...ben ona daha çok malzeme vermek istemiyorum.en Güzeli bebeği bahane edip gitmemek...

Bilemiyorum canım önemli birşey degildir bence.

sadevehuzurlu sadevehuzurlu canım parasetamol içeren ilaçlar küçük bebekken 8 saatten önce verilmez. Sen doktorun dediğini yap başkasına bakma.
O 3 saatlik durum şöyle oluyor.
Bir calpol gibi parasetamol içeren ateş düşürücü veriyorsun. Düşmezse 3 saat sonra farklı bir gruptan ateş düşürücü veriyorsun. Mesela calpol verdin 3 saat geçti ateşi varsa dolven veriyorsun. Aynı ilacı vermiyorsun.
Ama bu durum biraz büyüdüklerinde oluyor. Büyüdüklerinde ilaç araları 3 saate düşüyor.

8 saat küçük bebekken önemli. Benim küçük oğlan hastalandığında doktor üzerine basarak söyledi. Fitil ve calpol dönüşümü yapacaksan bile 8 saat bekle dedi. İkisi aynı grup ateş düşürücü.

Sen doktora gittiğinde bu durumu bir sor bence.

Canım @firkan ın dediği gibi 8saatten önce verilmiyor büyük kızım el ayak ağız hastalığına yakalandığında ibufen vermişti dr. Çaprazlama kullanıyordum fazlası zarar verir çocuğa

Teşekkür ederim kızlar
Dün akşam dra gittik ateş 38.6ydı,serum takıldı, kan alındı, dr antibiyotik verdi, dolven içirtti, düşmezse yatış yapcaz dedi, şükür düştü de eve geldik
Kızım boğaz enfeksiyonu geçiriyomuş hep bayram diye eşimin ve benim memleketime gitmemizden oldu, inat koca evde duralım demiyo ki

Back
X