2016 Ocak Ayında Tüp Bebek Yaptıracaklar


Kesinlikle katılıyorum canım.. Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin herkese..
 

Değiştir canım merkezini zaten 2 başarısız deneme varsa merkez değişmeli deniyor. Ben Hacettepe'de raporlu yaptırdım. Başkent de Üniversite Hastanesi olduğundan rapor geçerli. Sen nerede yaptırıyorsun? Başkentte embiryolara genetik inceleme yapıyorlar bu arada. Sizin de aklınızda olsun hangi şehirde olursanız olun, inceleme yapılmıyorsa yaptırmayın..
 
Kızlar, FSH yüksekliği olanlar için yazıyorum! Benim FSH'ım 15'ti yaklaşık 10 gündür Aslanpençesi otunu içiyorum. ve adetimin 3. günü test yaptırdım, 7,6 çıktı. Eğer FSH'ınız yüksekse için denedim düşürüyor. Ayrıca akşamları da çoban çökerten otunu içiyorum. Onu yumurta rezervim artsın diye içiyorum.. Bu hafta da AMH testi yaptıracağım bakalım onda ne etkisi olacak..
 
Ben Hacettepe'ye gittim canım ama tövbe ettim artık çok fazla olumsuzluk yaşadım şimdi Başkent'e başladım. Mart sonu adetimle beraber başlayacağız tedaviye..
Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin canım benim. İnşallah değişiklik iyi gelir. sizdeki problem neden kaynaklanıyor?
 

ben de cerrahpaşadan rapor aldım bu yaz. cerrahpaşada sıraya girseydik 2016 mayısında anca sıra gelir dediler. o zamana kadar beklemek istemedik. raporumuzu dışarıda kullanmak için aldık. bursada yaşıyoruz biz. bursada özl bir merkezde raporlu yaptırdık. ilk denemeden sonra test yapmadan kan sulandırıcı iğne verdiler takviye olarak. ama hiçbir test yapılmadı,genetik inceleme vs.

sımdı burdaki merkezimizle salı günü görüşeceğiz,3. tedavi için ne önerecekler,onları dinleyeceğiz.ondan sonra da istanbula gidip 2 merkezle daha görüşeceğiz,onlardan da fikir alacağız. rezerv az ve yüksek doz iğneler kullanıldı,bakalım diğer merkezlerden neler önerecekler,ona göre kararımızı vereceğiz.
bi arkadaşım genetik incelemeyi benim durumumda olanlara (yüksek fsh,düşük rezerv) yapılmadığını söylemişti,bilmiyorum ne kadar doğrudur.

sizin sorununuz neydi?
 

canım ben geçen sene mayıs ayında fsh ım 14.73 çıktı (ilk fsh ile tanışmam böyle oldu).
ondan sonra ölçtürdüm 11 çıktı.
1-2 ay sonra ölçtürdüm 6 çıktı. her iki tüp tedavimde hiçbirşey içmedim kür olarak ve bitkisel.buna rağmen her iki tedavimde de 6 çıktı fsh. evet değer düşüyor sayısal olarak ama bunların yumurta sayısına faydası yokmuş,düşük de çıksa bir defa yüksek çıktıysa o baz alınıyormuş,doktor böyle demişti. kalite kısmına gelince ona bişey diyemiyorum. sayı az olsa da belki kalitesi iyi oluyordur.

hayıt kullanmayı düşünüyorum ben de,raı sütü bal polene ek olarak.
bir de akupunktura başlıyorum.gıda testi yapacak doktorum. yememem gereken besinleri belirleyeceğiz. beraber çalıştığı eczaneden de yumurta kalitesini arttırıcı kürler ve bitkisel çaylar hazırlayacaklar,onları tüketeceğiz,her gün yürüyüşe başlayacağım. hiçbir tedavimde hiçbir bitkisl ürün kullanmadım.şimdi ilk defa yeni tedaviye başlamadan bunları hepsini yapacağım,tüketeceğim,eğer faydasını görürsem de ne yeyip içtiğimi,akupunkturun faydalarını tek tek yazacağım. inşallah faydasını görürüm. allah yardımcımız olsun.

ben hazıranda amh yaptırdım. 0.18 çıktı. alt değer 0.14 zaten. 3 ay sonra tekrar yaptırdım 0.71 çıktı.
 
Fsh ın yüksek olması bir sebep değildir sonuçtur. Yani yumurta ya da sperm az olunca Fsh artar ki vücut üretmeye çalışsın diye. Sizin bitkisellerle Fsh ı düşürmeniz ise vücudun üretimini bitirmeniz anlamına gelir. Çünkü Fsh yükselince üretim durmaz aksine üretim durursa Fsh yükselir ki üretim devam etsin
Ayrıca her kadının yumurta rezervi doğuştan bellidir ve artmaz canım moralini bozmak için yazmıyorum yanlış birşey yaptığın için yazıyorum.
 
ben kaç aydır içiyorum aslanpençesi en son 19du.inşallah bu ay düşmüştür biraz...
 
katılmıyorum yazdıklarınıza.doktorlar yoksek fsh da tüp bebek yapmıyor bile.12 altına düşmesi gerekiyor.sizin yazdıklarınıza göre yüksek fsh iyi birşey olurdu.oysaki yüksek fsh yumurta gelişimini engelliyor.benim 19 fshla hiç gelişmedi mesela...
 
Siz bilirsiniz araştırmanızı tavsiye ederim
 
Dediğim gibi siz bilirsiniz ben 3 yıldır interfilite ile mücadele eden araştıran biriyim ve çok sayıda doktora gittim çoğu Prof. Hepsi de aynı şeyi söyledi tabi ki iğne ile Fsh düşürülüp sonra tekrar iğne ile yükseltilebiliyor ama bu şekilde bitkilerle çok yanlış
Ben size karışmak ya da söylediklerimi ıspatlamak için yazmadım tek amacım yanlış yapan birini uyarmaktı. Ben çok araştırdım çok şey öğrendim zaten..
Size bu yolda şifa dilerim inşallah herşey istediğiniz gibi olur.
 

Kimya profesörü İbrahim Saraçoğlu'ndan bilimsel olarak daha donanımlı olduğunuzu düşünmüyorum ayrıca eşim hocanın kür tedavisiyle 1 ayda 30 milyon olan sperm sayısını 145 milyona yükseltti FSH ile bildikleriniz de tamamen yanlış..
 
Neden bu kadar kavgacısın anlamadım. 30 milyon sperm zaten normal gebelik için yeterli ve eşinizin fsh ı zaten düşüktür. 30 milyon sperm varsa mililitrede... İbrahim Saraçoğlu ne profesörü bilmem de ben birçok üroloji profesöründen duyduklarımı yazdım. Öyle bir tavrınız var ki sanki size inat yazıyorum. Banane neye inanırsanız inanın. Yolunuz açık olsun... Yanlız üslup konusunda ders almanız gerek bence...
 
benim tam 5 kere iptal tedavim oldu.1 kere toplama yaşadım o da fsh 7ye düştüğü zamandı.fsh düşmeden yumurta elde edilemiyor.sizin düşüncelerinize karşı saygı duyuyorum ama yanlış biliyor olma ihtimalinizi düşünün derim.saraçoğlu kürleri ile birçok kişi hamile kalmışken kürler zararlı diyemezsiniz.Rabbimin yarattıklarında bir hikmet vardır mutlaka...
 
Kürler zararlıdır demiyorum benim de uyguladığım kürler var ben Fsh ı düşürmenin yanlış olduğunu söylüyorum. Tüp bebekte kullanılan iğnelerin birisi Fsh içerikli ve bu iğne daha fazla sayıda yumurta oluşmasını sağlıyor. Çünkü Fsh vücudun üretim için salgıladığı bir hormon. Üretim zaten var ise fazla salgılanmaz çünkü zaten azı yeter. Ancak üretim azsa ya da tüp bebekte olduğu gibi daha çok üretim istenirse o Zaman Fsh artar ya da artırılır. Tabi ki Allahım birşeyleri vesile kılar ya da birilerini...
 
Bu arada yine bu gruptan bir arkadaşımız yumurtası çok olmadığı için ısırgan otu tohumu kullandı ve 36 yumurtası toplandı! Yoğurdun içine bir kaşık karıştırıp yeniyor ben bu ay onu da deniyorum :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…