2016 Ocak AnneLeri..

Biz bugün 40 günlüğüz ve koliğiz. Teşhis kondu felaket ağlamalar mahvolmamak elde değil.
Yalnız şimdi okudum benimkinin de göbeğinden kan geldi doktor önemli değil dedi krem verdi iğne falan bahsetmedi hiç değiştirsem mi doktoru
canım doğduklarına vuruyorlar. .çok ağladığı için zorlamadan olmuştur. ablamın bebeğide kabızdı zorlamdan olmuştur dedi doktor. vitamin iğnesi bir daha vurmaya gerek yok dediler.

Biz bugün 40 günlüğüz ve koliğiz. Teşhis kondu felaket ağlamalar mahvolmamak elde değil.
Yalnız şimdi okudum benimkinin de göbeğinden kan geldi doktor önemli değil dedi krem verdi iğne falan bahsetmedi hiç değiştirsem mi doktoru
Sen bilirsin ama bence sağlık ocağındaki hemşire ve ya doktor da görsün ben önce sağlık ocağına götürdüm sonra doktora gösterdim ikisi de aynı şeyi dedi k vitamin iğnesi çünkü kan oluyordu badi genelde iğneden sonra hem göbek içeri çekti hemde hiç kanama olmadı

Kizceler bebuslara d vitamini ne veriyorsunuz ? Sağlık ocağından verilen monovit ve devit de kanserojen (bpa) var imiş.doktorumuz bize deca-tabs d3 önerdi.25 lira gibi bi fiyatı var ama zeytinyagli hem de kanserojen yok.
Artı bi sorum daha var.bebeğinize doğum esnasında k vitamini enjekte edildi mi?haberiniz var mi ya da?
Benim bebeğime de doğduğunda k vitamini yapıldı. Devit3 deki maddeyi bende duydum. o yüzden trio-acd3e veriyordum. Bugün gittiğim Dr ama devit daha iyi onu kullan dedi ama henüz karar veremedim. Bu arada bize de kolik teşhisi konuldu. Dr biogaia damla verdi. Kullananlar memnun mu acaba?

Selamlar
Eğer bebeğinizin kan değerlerine baktırmadıysanız doğrudan demir ilacı kullanmayın derim çünkü 4. Aydan itibaren demir ilaçları kullanılıyormuş bi araştırın isterseniz

Kızlar bu kolik psikolojik bir şey sanırım. Gazı da oluyor tabi ama yüzde doksan psikolojik. Bebeğimle ciddi emzirme problemlerimiz oldu hep çevremdekilerin saçma sapan şeyleri yüzünden bebeğim mememi almıyor. Çok uğraştım çok denedim çocuk sinir krizlerine giriyordu. Ben de üzülüyordum kendimi sorguluyordum.emziremedim ama anne sütü vermeye devam ediyorum. Bu Zamana kadar hep çevremdekiler sağ ver ben içireyim dediler ben bunun Nasıl daha büyük prblemlere yol açacağını anlayamadım. Bu kolik ortaya çıktı masajlar ilaçlar artık hiçbir şey kar etmedi ben de doğala döndüm. Kolik krizine başladığı An bebeği ince olacak şekilde kıyafetiyle bırakıyorum ince ama peluş gibi bir battaniyesi var onunla kundak ama sadece kollarından sarıyorum kendim üst kısmımı çıkarıyorum bebeği göğsüme dayıyorum ve anne karnındaki sesleri açıyorum internetten bebeğim anında susuyor ve sakinleşiyor gazını rahat rahat kucağımda çıkarıyor ve daha da önemlisi Aramızdaki bağ. Özellikle uykusu olduğunda koynuma koymamı istiyor. Dün akşam kayınvalidemin kucağında uykusu vardı ağlıyordu ben geçtim karşısına konuştum onla böyle kollarıyla bana doğru gelmeye çalışıyor allahım yarabbim aldım onu yine aynı battaniyeye sardım koynuma koyduğum gibi uyudu ve iki gündür gaz ilacı da vermiyorum sadece bu yöntemle ağlamaya başlamadan sakinleşiyor kuzum. Çok büyük hata yaptım çok

Kucağa alıştırma diyenlere aldırış etmeyin

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    69,7 KB · Görüntüleme: 80
Kesinlikle katılıyorum canim Themiscan Themiscan , benim oglumda emzirdikten sonra bi sure kucagimda uyumazsa yerine koydugumda ağlayarak uyaniyo kısa sürede, ama yeterli vakti kucagimda geçirirse uyurken kendini salıyor resmen gülümseyerek uyuyo ve daha uzun uyuyo yerine koydugumda, daha cok ufaklar ve tek tanıdıkları biziz tabiki yeterince kucagimiza alicaz, sevicez opucez , ben d vit.i hepten biraktim kullanmıyorum suan

Sırt üstü yatırmak da çok tedirgin ediyormuş onları yanındayken bile yan yatırmak lazımmış ya da sırt üstüyse ten teması gerekiyormuş anne Bebek ilişkisi çok etkiliymiş kucağınıza almaktan korkmayın bağlanır diye almamak daha büyük sıkıntılara sebep oluyor. Derdini anlamak ihtiyaçlarını Zaman'ında karşılayabilmek önemliymiş ihmal edilmiş bebekler ileriki yaşamında korkak çekingen insanlarla güçlü ilişkiler kuramayan kendinden çabuk taviz veren insanlar oluyormuş. Çok da doğru
Yani sonuç olarak biz koliği psikoloji ile aştık arada mustela losyon ile karnına saat yönünde masaj yapıp ılık havlu koyuyorum kundak yapıp alıyorum kucağıma çıkarıyor gazları ilaç milaç yok
Kundaklamanın sebebi de bebeğin anne karnındaki hareketleri kısıtlı olduğundan anne karnındaki gibi bir ortam yaratmak. Zaten bebekler kendilerini hala karnımızda sanıyorlarmış bebeklerin ilk üç aylık dönemine dördüncü trimester deniyormuş.
Belki siz bunları biliyordunuz okumuştunuz, ben yeni yeni araştırmaktayım keşke daha önce araştırsaymışım yaptığım hataları yapmazdım. Bebeğim anne karnındaki ses benzerlerini duyduğu an susuyor insan inanamıyor ne yani müzikle mi çıkacak gaz çok saçma diye bir söylemde bulunmuştum yanılmışım.

Kesinlikle katılıyorum canim Themiscan Themiscan , benim oglumda emzirdikten sonra bi sure kucagimda uyumazsa yerine koydugumda ağlayarak uyaniyo kısa sürede, ama yeterli vakti kucagimda geçirirse uyurken kendini salıyor resmen gülümseyerek uyuyo ve daha uzun uyuyo yerine koydugumda, daha cok ufaklar ve tek tanıdıkları biziz tabiki yeterince kucagimiza alicaz, sevicez opucez , ben d vit.i hepten biraktim kullanmıyorum suan
D vitaminini bırakmanın sebebi gaz sorunu mu ?? İlaç vermek istememen mi

Özellikle ilk çocuğu olan anneler endişeli oluyorlar. Bebeğim bugün 43 günlük yeni yeni endişeyi atmaya başladım. Birkaç gün öncesine kadar o ağlamaya başladı mı ben de ağlardım hüngür hüngür bu sefer çocuk daha beter oluyordu. Endişeli anne sendromu diye bir şey de varmış çocuk onu beslerken altını değiştirirkenki o tedirginliği hissediyor kendini tehlikede hissediyormuş.

Kızlar bu kolik psikolojik bir şey sanırım. Gazı da oluyor tabi ama yüzde doksan psikolojik. Bebeğimle ciddi emzirme problemlerimiz oldu hep çevremdekilerin saçma sapan şeyleri yüzünden bebeğim mememi almıyor. Çok uğraştım çok denedim çocuk sinir krizlerine giriyordu. Ben de üzülüyordum kendimi sorguluyordum.emziremedim ama anne sütü vermeye devam ediyorum. Bu Zamana kadar hep çevremdekiler sağ ver ben içireyim dediler ben bunun Nasıl daha büyük prblemlere yol açacağını anlayamadım. Bu kolik ortaya çıktı masajlar ilaçlar artık hiçbir şey kar etmedi ben de doğala döndüm. Kolik krizine başladığı An bebeği ince olacak şekilde kıyafetiyle bırakıyorum ince ama peluş gibi bir battaniyesi var onunla kundak ama sadece kollarından sarıyorum kendim üst kısmımı çıkarıyorum bebeği göğsüme dayıyorum ve anne karnındaki sesleri açıyorum internetten bebeğim anında susuyor ve sakinleşiyor gazını rahat rahat kucağımda çıkarıyor ve daha da önemlisi Aramızdaki bağ. Özellikle uykusu olduğunda koynuma koymamı istiyor. Dün akşam kayınvalidemin kucağında uykusu vardı ağlıyordu ben geçtim karşısına konuştum onla böyle kollarıyla bana doğru gelmeye çalışıyor allahım yarabbim aldım onu yine aynı battaniyeye sardım koynuma koyduğum gibi uyudu ve iki gündür gaz ilacı da vermiyorum sadece bu yöntemle ağlamaya başlamadan sakinleşiyor kuzum. Çok büyük hata yaptım çok
Ben bebegi yasli bir doktora goturduk. Taa bizm coocukluk doktorumuz. Bana cocuguna sakin gaz damlasi sunu bunu verme. Tek istegii anne sutu ve annesidir al kucagina sakinlessn dedi. Gercektende gazini kendi kendine ckariyo aglamlari azaldi. Butun daamlalari attim. Daha huzurluyuz. Biberonla bende weriyodm mememden tiskincek gbi oldu hemen kesti m

Hastaneden taburcu olduğumuz günden beri biberon hiç kullanmadim...anne göğsü ile bebek arasına neden yabancı bi madde sokayim ki....mecburiyet yoksa tabi... Themiscan Themiscan bu bilgileri ben sana aktaracaktim kilik teşhisi kondu dediginde...bebekle ilgilenirken telefonla pc ile ilgilenmiyorum sonra da unutuyorum yazmayı...çok doğru yapıyorsun..ona sevginin vererek kolik problemini asabilirsin zaten...ben Mert i dogdugundan beri kundak yapıp kulağına eğilip ş ş ş ş sesini çıkararak sakinlestiriyorum...komşularıma falan bahsettigimde Allah Allah hiç duymadık böyle bisiy demişlerdi...hatta yanlarında bebegi susturunca sasirdilar :KK66: dr.harvey karp in kitabında bu bilgiler var...ordan öğrenmiştim ben de...kitaptan sıkıldım ama çok işime yarayan şeyler öğrenmiştim zamanında...tavsiye ederim...

Eklentiler

• IMAG1103.jpg
    IMAG1103.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 114
D vitaminini bırakmanın sebebi gaz sorunu mu ?? İlaç vermek istememen mi
d vitamininin ilaçla da olsa dışardan alındığına inanmıyorum , bebeği bir kaç dakika güneş ışığına tutmak çok daha faydalı o kimyasalları vermek yerine ...

Kizceler bebuslara d vitamini ne veriyorsunuz ? Sağlık ocağından verilen monovit ve devit de kanserojen (bpa) var imiş.doktorumuz bize deca-tabs d3 önerdi.25 lira gibi bi fiyatı var ama zeytinyagli hem de kanserojen yok.
Artı bi sorum daha var.bebeğinize doğum esnasında k vitamini enjekte edildi mi?haberiniz var mi ya da?

Sağlık ocağından bize de d vitamini damlası verdiler ama onu henüz kullanmadık. Kendi doktorumuzun verdiği multi tabs damlayı kullanıyoruz. Sormadan hiç bir şeyi değiştirmiyorum. Bir sorayım neymiş merak ettim, bpa lı bir ilaç nasıl dağıtılır ki??

Hastaneden taburcu olduğumuz günden beri biberon hiç kullanmadim...anne göğsü ile bebek arasına neden yabancı bi madde sokayim ki....mecburiyet yoksa tabi... Themiscan Themiscan bu bilgileri ben sana aktaracaktim kilik teşhisi kondu dediginde...bebekle ilgilenirken telefonla pc ile ilgilenmiyorum sonra da unutuyorum yazmayı...çok doğru yapıyorsun..ona sevginin vererek kolik problemini asabilirsin zaten...ben Mert i dogdugundan beri kundak yapıp kulağına eğilip ş ş ş ş sesini çıkararak sakinlestiriyorum...komşularıma falan bahsettigimde Allah Allah hiç duymadık böyle bisiy demişlerdi...hatta yanlarında bebegi susturunca sasirdilar :KK66: dr.harvey karp in kitabında bu bilgiler var...ordan öğrenmiştim ben de...kitaptan sıkıldım ama çok işime yarayan şeyler öğrenmiştim zamanında...tavsiye ederim...
Sana aynen katılıyorum canım.. Bende çok kitap aldım okudum doğum öncesi de sonrası da mantıklı gelenleri uyguladım rahat ettim.
Bizde ilk hafta çok zorlu geçti bende kundak yapıp kucağımda şşşşş ile uyuttum daima.. Ve ağladıkça emzirdim tabiii. Biz bu sorunları çabuk aştık maşallah.. Ben doğum yaptığımda kadın doğum doktorum bana kucağa almayın diyenlere asla kulak asmayın onun babasına ve sana ihtiyacı var kokunuzu tanımaya bol bol kucağınıza alın dedi.. Başkasına da vermeyin.. size ihtiyacı var..
Bununla beraber bi doğduğundan beri tam 1 ayda 4 çocuk doktoruna götürdük.. Ve 1 çocuk kalp doktoruna.. 1 yaşına kadar her çocuğun 1 defa kalp doktoruna gitmesi gerekirmiş.. Biz dudak çevresindeki morarmadan endişe ederek götürdük çok şükür bir şey çıkmadı.Vitamin konusunda 2 doktor sağlık ocağının verdiğini kullanmamda sakınca görmedi diğer 2 si nurse harway kullan dedi onu kullanıyoruz şuan.. göz masajını söylemedilerse muhakkak araştırın sıkıntı yaşamayın derim. Gözyaşı kanalları tıkanmasın diye yapılıyor.. Eskiler sürekli erkekte bitik olmasın diye pipisine masaj dediler bunu 1 doktor dışında yap diyen olmadı bende 1-2 yaptım sonra vazgeçtim. Birde anneler göğüslerini okşa dediler doktora sordum sakın dedi bu konuda hepsi hem fikir. Her ağızdan bir ses çıkıyor herkesi ve herşeyi dinlememeye çalışıyorum yada hemen danışıyorum.. Şuan 34 günlüğüz emzirme dışında hiçbirşey yapmıyorum doktorumuz aynen devam dedi.. Biberon kesinlikle yasak şuan.. Zaten ben yanındayım işe başlayana kadar da yanında olacağım nasılsa..

D vtamino bende sordm hem doktora hem ezcaziya bpa li dagtilmasi imkansz . brkeresnde biberon ve emzkte wardi hepsi toplatldi. Benm cocugm ble kullanmsti dedi. Bakanlk kesnlkle mudahale eder boyle bi durumda dedi.
Bende bolbol kucagma aliyorum surekli konusuyorm cok mutlu oluyor huzurlu oluyor. Bizde 42 gunluk olduk dun de mevludumuzu yaptik kizim abla oldu teyzeleri:):nazar:

Eklentiler

• IMG_20160223_123650.jpg
    IMG_20160223_123650.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 73
D vtamino bende sordm hem doktora hem ezcaziya bpa li dagtilmasi imkansz . brkeresnde biberon ve emzkte wardi hepsi toplatldi. Benm cocugm ble kullanmsti dedi. Bakanlk kesnlkle mudahale eder boyle bi durumda dedi.
Bende bolbol kucagma aliyorum surekli konusuyorm cok mutlu oluyor huzurlu oluyor. Bizde 42 gunluk olduk dun de mevludumuzu yaptik kizim abla oldu teyzeleri:):nazar:
Canım ben de monovit kullanıyorum inşallah bir sorun olmaz ben de bebek gimle sürekli konuşuyorum bana bakıyor takip ediyor babası diyor ki senin sesini tanıyor ağlıyor diyor dedim annelik başka Bir duygu çok tatlılar uyurken bile özlüyorum evimiz doldu pasamla mis kokusu her yerde var bugün 24 günlük olduk senin kizin da prenses olmuş canım maşallah çok tatlı elbisesi taci nazar değmesin okuyalım tatlı kızını :KK49:

Canım ben de monovit kullanıyorum inşallah bir sorun olmaz ben de bebek gimle sürekli konuşuyorum bana bakıyor takip ediyor babası diyor ki senin sesini tanıyor ağlıyor diyor dedim annelik başka Bir duygu çok tatlılar uyurken bile özlüyorum evimiz doldu pasamla mis kokusu her yerde var bugün 24 günlük olduk senin kizin da prenses olmuş canım maşallah çok tatlı elbisesi taci nazar değmesin okuyalım tatlı kızını :KK49:
Tesekkur edrrm canm Bende monovit kullaniyorm. Rabbim bebeklrrmizi korusun ins

Sağlık ocağından bize de d vitamini damlası verdiler ama onu henüz kullanmadık. Kendi doktorumuzun verdiği multi tabs damlayı kullanıyoruz. Sormadan hiç bir şeyi değiştirmiyorum. Bir sorayım neymiş merak ettim, bpa lı bir ilaç nasıl dağıtılır ki??

ben yanlıs yazmısım kızlar bpa degıl BHA olacak...yanı Bütilhidroksianisol....yani kımyasal bılesen...ıcındekıler kısmına bakarsanız elındekı vıtamınlerın rahatlıkla gorursunuz...zaten goze carpmasın dıye aca aca yazmıslar kısaltılmısını dııl de...koruyucu olarak bha konmasının sebebi malıyetının dusuk olması....tabıkı ıcındekı mıktar toksik duzeyde degıl...her aılenın de dogal organık urunlere verecek parası olmayabılıyor...O yuzden bugune kadar bebegıne bunu vermıs olan anneler vıcdan azabı yapmasın...ben cok az bır mıktar bile olsa kanserojen vermek istemedigim ve vermek ıstemeyenler olabılecegını dusundugum ıcın paylastım cok cok arastırarak...ayrıca bakanlık Ornegın zayıflama ılaclarına da onay verıyor ve ınsanlar oluyor bu ılaclardan...mesele bakanlıgın onaylaması degıl onay verdıgı ısten para kazanması...sevgıler kızceler:KK200::KK200::KK200:

X