- 6 Mart 2015
- 922
- 1.745
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #61.441
Benim kızım doğduğu günden beri hep kendi yatağında yatıyor. Çok nadir yanıma alıp emzirirken gece bir iki saat birlikte uyuduğumuz oldu. Gündüz ben yatağının başına oyuncak koyuyorum. Uyandığında oyuncağına doğru gidiyor ve oyuncağı ile oyalanırken buluyorum :)Benimki de çok sık uyanıyor canım ve onlar bizden daha kolay alışıyorlar herşeye kaç gündür dert yanıyorum mesela deli gibi kucağa alıştı 5 aydır yerde duran çocuk kv kucağa aldığı için sürekli kucak istiyor artık
Hele bir de şey başladı uyanıyor beşiğinde bakıyor kimseyi göremiyor ya basıyor çığlığı geçici bir dönem ama sana yapsa kızın şimdi yazık diye üzülürsün halbuki benim aylardır ayrı yatan kızım bugünlerde onu huy edindi :))
Bisey olmaz canım, bugün 6.ay, kontrolümüz vardı ebe ek gıdaya gecebilirsin artık yağsız tuzsuz olsun yediğin herseyden ver dedi.
sevgili kardeşim evet hepimiz bebişlerimiz ile yatmayı seviyoruz ama onların iyiliği için ayrı yatmaları şart.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?members/sinirliportakal.615849/ ne yalan soylim yanimda olmassa uyku tutmuyo alismisim minik nefesine
Cok haklisinizsevgili kardeşim evet hepimiz bebişlerimiz ile yatmayı seviyoruz ama onların iyiliği için ayrı yatmaları şart.
bireysellikleri ve bagımsız kişiliklerinin gelişmesi için çok önemli.
yine de karar senin, aile hayatınıza ket vurmayın.
lafı direk üstüme aldımBence de canım ben mesela 64 ile hamile kalmıştım şuan 59 um ve kızım da 7200 gr çıktı bugün anne zayıf kızı zayıf
Bu arada geçen cevap veremedim kv konusunda.bazıları oğlunu da torununu da kıskanabilyor gelinden bizimki oğlunu kıskanmadı ama torununu yakında alıp emzirecekben emzirirken laf atıp duruyor kızıma o arada bile bizi bırakmıyor ve sütüm çok azaldı bugün nerdeyse süt bırakamadım kızıma işe giderken bilmiyorum ya çok zor keşke ücretsiz izne ayrılabilecek durumum olsaydı da kimseye muhtaç olmasaydık.hani yalnız bakmak yoruyor filan diyenlere sesleniyorum yalnızken hiç yorulmamışım ben
benim de ilk bebiş canım öyle düşünmeMasaallah benim ilk bebek ilk tecrubesizlikler diyiyim artik bilemedim
Kesinlikle orasi oyleebenim de ilk bebiş canım öyle düşünme
karnımıza ilk düştüğü an hepimiz anne oluyoruz. ama annelik doğuştan değil ögrenilen birşey.
Baharatlarida sonradan koy canım. zaten yemeğin suyunu yediremezsin içindeki tanelerinden ayir yoğurda kat ver ben öyle yapıyorumCnm doktor öyle demis ya peki her yemege baharat giriyo salca giriyi neredeyse bunlarartik yasak degilmi
Aynen canim benim kizimda dogdugu gunden beri ayri yatiyo bi ara yanima cok alisti gündüzleri yanimda yatiyodu ondan sanirim birde disleri yüzünden. Ama simdi yavas yavas duzlmeye basladiBenim kızım doğduğu günden beri hep kendi yatağında yatıyor. Çok nadir yanıma alıp emzirirken gece bir iki saat birlikte uyuduğumuz oldu. Gündüz ben yatağının başına oyuncak koyuyorum. Uyandığında oyuncağına doğru gidiyor ve oyuncağı ile oyalanırken buluyorum :)
Babalara kalırsa oohooo.Kesinlikle orasi oyleebugun esime kizdim senin yuzunden yanimiza alisti diye  kararliyim isleri rayina koyucam cok gec kalmadim demi
Masallah ece yearada ugra, özletme kendini
ben biraz daha kolayladım ev işi annelik vs. gelirim buralara inşallah artık.
olsun besleyemedim yok. saglıklı olsun tontiş olacağına daha iyi. cidden.
benimki de müzikle uyuyor. eski bir tabletim vardı onu eceye tahsis ettim. uyku muziğini açıyorum emziği veriyorum bir mızık iki cızık uykuyu ögrenmeye başlıyor şükür.. :)
Valla benimkini anlattin gunduz aglama cekilirde gece aglamasina dayanilmiyo napimMasallah ece ye
Biz bu uyku düzeninden çok soeun yaşıyoruz eşimle. Devin uyandıgi zaman hemne kucagina aliyor ve pispisliyor.
Valla eskiden daha güzel uyuyordu devin. Bu aralar kucak istemeye başladı. Zaten geceleri memede uyuyakaliyor. Uyku eğitimi yapın diyorlar. Bebeği yatağında tek başına bırakın. Ağlasa da almayın. Kendi kendine uyusun diyorlar.
Ama ben devin i bir kere bıraktım öyle. 1 saat ağladı hiç uyumadan. İşe yarayacak mi bilemedim
evet mirandam işe yarıyor.Masallah ece ye
Biz bu uyku düzeninden çok soeun yaşıyoruz eşimle. Devin uyandıgi zaman hemne kucagina aliyor ve pispisliyor.
Valla eskiden daha güzel uyuyordu devin. Bu aralar kucak istemeye başladı. Zaten geceleri memede uyuyakaliyor. Uyku eğitimi yapın diyorlar. Bebeği yatağında tek başına bırakın. Ağlasa da almayın. Kendi kendine uyusun diyorlar.
Ama ben devin i bir kere bıraktım öyle. 1 saat ağladı hiç uyumadan. İşe yarayacak mi bilemedim
Seninki emzik emiyomus isini kolaylastiriyordur belki bir nebi benimki emmiyo oyuncak versem eline besiginde oyalansin diye oda tas catlasin 5 6 dakika suruyorbu arada ferber da bebeği bırakın öylece aglasın yok.
ilk gecede ilk defada 3 dk sonra, 2. si 5 dk sonra vs vs olacak şekilde gittikçe uzayan periyodlarda cocugun yanına gidip 1 dk yı geçmeyecek sürelerde teskin ediyorsunuz.
kendisini yalnız ve terkedilmiş hissetmesine müsade etmiyorsunuz.
ilk 4 gece her ziyaretimin arkasından daha çok bagırdı. göz yaşları akıttı ama 4 günün sonunda artık sızlanıyor sadece. o da uykuya geçemediği için.
öpüyorum iyi geceler yavrum diyorum saçlarını okşayıp tavşanını koynuna koyup emzigini agzına veriyorum, loş ışıkta alıştığı uyku muziğini açıp odadan çıkıyorum.
maksimum 20 dk da uyuyor. ilk 10 dk sında da tavşanla oynayarak.
en son emzik düşünce ağzından mızıklıyor. artık o sesi tanıyorum :)
anne gel emziğim düştü bi kere daha okşa saçlarımı uyuyayım diyor bana.. :)
sonra minik totosunu devirip uyuyor.. :))
Yok haşlamıyorum sert olmamasına dikkat ediyorum.filenin içine koyduklarinizu hasliyor musunuz ? Geç mi kaldık bu ise bilemiyorum.
Emzik şart değil ki CanimSeninki emzik emiyomus isini kolaylastiriyordur belki bir nebi benimki emmiyo oyuncak versem eline besiginde oyalansin diye oda tas catlasin 5 6 dakika suruyor
Vallahi ilk gunden pes ettim heralde abartmiyorum 10 kere yataktan kalktim galiba yok bu kiz besige alismaz suan sersem gibiyimEmzik şart değil ki Canim
Her.bebekte teskin etme ritueli farklı
Ama.haklısın Emzik cok işime yarıyor
Son 1 aydir almaya.basladi.uyurken
Bende.saskinim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?