2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benim kızım doğduğu günden beri hep kendi yatağında yatıyor. Çok nadir yanıma alıp emzirirken gece bir iki saat birlikte uyuduğumuz oldu. Gündüz ben yatağının başına oyuncak koyuyorum. Uyandığında oyuncağına doğru gidiyor ve oyuncağı ile oyalanırken buluyorum :)

Cok haklisiniz

lafı direk üstüme aldım

benim de ilk bebiş canım öyle düşünme
karnımıza ilk düştüğü an hepimiz anne oluyoruz. ama annelik doğuştan değil ögrenilen birşey.
Kesinlikle orasi oyleebugun esime kizdim senin yuzunden yanimiza alisti diye  kararliyim isleri rayina koyucam cok gec kalmadim demi

Aynen canim benim kizimda dogdugu gunden beri ayri yatiyo bi ara yanima cok alisti gündüzleri yanimda yatiyodu ondan sanirim birde disleri yüzünden. Ama simdi yavas yavas duzlmeye basladi

Kesinlikle orasi oyleebugun esime kizdim senin yuzunden yanimiza alisti diye  kararliyim isleri rayina koyucam cok gec kalmadim demi
Babalara kalırsa oohooo.
Sıkıntıyı onlar çekmiyor tabii.
Ohh valla emeksiz ebeveynligin tadini cıkaran erkekler :)
Yok geç kalmadın bence. Bir an önce alissin

Masallah ece ye
Biz bu uyku düzeninden çok soeun yaşıyoruz eşimle. Devin uyandıgi zaman hemne kucagina aliyor ve pispisliyor.
Valla eskiden daha güzel uyuyordu devin. Bu aralar kucak istemeye başladı. Zaten geceleri memede uyuyakaliyor. Uyku eğitimi yapın diyorlar. Bebeği yatağında tek başına bırakın. Ağlasa da almayın. Kendi kendine uyusun diyorlar.
Ama ben devin i bir kere bıraktım öyle. 1 saat ağladı hiç uyumadan. İşe yarayacak mi bilemedim

Valla benimkini anlattin gunduz aglama cekilirde gece aglamasina dayanilmiyo napim

evet mirandam işe yarıyor.
bizde işe yaradı.
13 kasım akşamı ferber'a başladık biz. ilk gece tam 1,5 saat ağladı.
ölüp ölüp dirildim ama vazgeçemezdim. daha kötü olurdu
çünkü sallayarak bile uyuyamıyordu, cocuk paralanıyordu uyuyacağım diye. hafifçe sallayınca yetmiyordu sarsarak sallamamı istiyordu kızım benden.
öyle sakinleşiyordu..
bunun sonu yoktu mirandam. ve o gece karar verdim. bıraktım ağlamaya.
ah o kadar zordu ki. bu son bir haftada son iki gece hariç her gece ve gündüz uykularında ağladım.
ama oldu !
inanamıyorum ama oldu..
geceleri eskisi kadar uyanmıyor. istisna geceler hariç
dün gece aşımız vardı ya. çok huzursuzdu. 2 saatte bir uyandı.
ama uzun uykuları ilk geceden farketti. huzurla uyuyor. uyansa da emziği veriyorum kendisi dalıyor.
kararlı olmakta fayda var.
bana içinden ya da buraya yazarak cani olduğumu bebeğin psikolojisini düşünmeidğimi filan yazanlar - düşünenler olaiblir.
ben kızımı düşündüğüm için verdim bu eğitimi...
sallana sallana beyni sulansın istemedim..

bu arada ferber da bebeği bırakın öylece aglasın yok.
ilk gecede ilk defada 3 dk sonra, 2. si 5 dk sonra vs vs olacak şekilde gittikçe uzayan periyodlarda cocugun yanına gidip 1 dk yı geçmeyecek sürelerde teskin ediyorsunuz.
kendisini yalnız ve terkedilmiş hissetmesine müsade etmiyorsunuz.
ilk 4 gece her ziyaretimin arkasından daha çok bagırdı. göz yaşları akıttı ama 4 günün sonunda artık sızlanıyor sadece. o da uykuya geçemediği için.
öpüyorum iyi geceler yavrum diyorum saçlarını okşayıp tavşanını koynuna koyup emzigini agzına veriyorum, loş ışıkta alıştığı uyku muziğini açıp odadan çıkıyorum.
maksimum 20 dk da uyuyor. ilk 10 dk sında da tavşanla oynayarak.
en son emzik düşünce ağzından mızıklıyor. artık o sesi tanıyorum :)
anne gel emziğim düştü bi kere daha okşa saçlarımı uyuyayım diyor bana.. :)
sonra minik totosunu devirip uyuyor.. :))

Seninki emzik emiyomus isini kolaylastiriyordur belki bir nebi benimki emmiyo oyuncak versem eline besiginde oyalansin diye oda tas catlasin 5 6 dakika suruyor

Seninki emzik emiyomus isini kolaylastiriyordur belki bir nebi benimki emmiyo oyuncak versem eline besiginde oyalansin diye oda tas catlasin 5 6 dakika suruyor
Emzik şart değil ki Canim
Her.bebekte teskin etme ritueli farklı
Ama.haklısın Emzik cok işime yarıyor
Son 1 aydir almaya.basladi.uyurken
Bende.saskinim :)))

Emzik şart değil ki Canim
Her.bebekte teskin etme ritueli farklı
Ama.haklısın Emzik cok işime yarıyor
Son 1 aydir almaya.basladi.uyurken
Bende.saskinim :)))
Vallahi ilk gunden pes ettim heralde abartmiyorum 10 kere yataktan kalktim galiba yok bu kiz besige alismaz suan sersem gibiyim yinede devam ediyim ediyim aslinda yatak bi hos geldi en azindan rahat donebiliyodum ezicem korkusu olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…