2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
elma ile başlayabilirsin. en az alerjik riski olan ve her yerde söylenen elma. ama güzelce yıka sirke ile ve kabuğunu mutlaka soy canım çünkü hep ilaçlıyorlar üstüne de mum sürüyorlarmış güzel parlasın diye.

ben anne yanı beşik almıştım halen kullanıyorum ve çok memnunum. 6 aya kadar kullanırım herhalde belki de daha fazla. ayrıca mobilyası var. ona da oyuncaklarını koyuyorum arada içine koyuyorum döne döne oynuyor onda da. ama geceleri hiç yatırmadım. benimkininde önü çıkıyor yatak oluyor sonradan.

Kizlar ek gida verenler bebekleriniz nekadar yiyo acaba benim kizim iki üç kasiktan sonra agzini muhurluyo resmen ne yapmam lazim bu durumda

Canim ne dert ediyorsun benim tosuncuk 5.ayı bitirdi daha dönmüyor çabalıyor ama poposunu kaldiramiyor, daha erken dönerler elbet

Ben taddiriyorum, üzüm kavun mandalina verdim şimdiye kadar ama kavun çok vermiyorum çünkü benim alerjim var belkide o ozelligim oğluma geçmiştir diye

Canim ben hem mobilya besik aldım hemde sepet besik, birde 37 senelik el yapımı tahta besigimiz var, şuan alt katta sepet beşiği üst katta nostaljik olanı kullanıyorum, 6 aydan sonra mobilya beşiği alt kata kurdurucam, mobilya besik en güzeli tavsiye ederim. Eltim park besik aldı çocuk 1 hafta kullanmadi, benim oğlumun mobilya besigini kullanıyorlar, 1 ay sonra alırım artık, o beşiği dayisi hediye aldı oğlumun

Kavun olmaz çünkü şeker oranı çok yüksek. Elma ile başlamani tavsiye ederim sonra kabak patates havuç balkabağı. Sebzeler Buharda haslanip istersen azıcık zyagi katabilirsin. Pirinç unu veya bebek mamaskianne sütü ve su ile muhallebi yapıp verebilirsin. Bunların hiçbiri doyumluk değil tadimlik olacak. Biraz yiyip yani kahve fincanınin yarısı kadar sonra anne sütüne devam. Bir de ben sert elmanın kabuğunu soyuyorum bir ısırık alıyorum bütün halde eline veriyorum. Hem suyunu emiyor ısirmaya çalışıyor dişlerini kasıyor hem de elmayı tutuyor top gibi. Bir taşla 5 kuş:) bu aylarda ıhlamur da verebilirsin çok güzel boğazını da yumusatiyor öksürüğü varsa hafifletir.
Ama armut da oneriyorlar. Armut alerji yaptığı için artık vermeyeceğim

Çok.teşekkürler Blueberrytimes ve ingver
Peki elmayi.nasil.vereyim , soyup ezerek dimi?
Bu nasil soru demeyin. Cahillik iste. Emin olmam lazim

1.de.baZi doktorlar meyveden
değil sebzeden baslatin.
Ilerdeki diyetinde.tatlı düşkünü olmasin.diyorlar.
Siz kizlar ne.dersiniz ?

Canim elma da armut da çok tatlı değil ya. Hatta ben küçük elmalardan alıyorum eksimtrak bir tadı oluyor tarçın ile biraz tatlandiriyorum. Tabi sen nasıl uygun görürsen öyle başlat. Ben alerji riski en düşük olana göre sıra izledim alerjiden korkuyordum çünkü. Haslama yapacaksan Küp küp kesip küçük bir tencerede az su ile haşliyorsun sonra da tahta kaşık veya çatal yardımı ile eziyorsun pure kıvamına geliyor. Önce suyundan ver biraz bekle dudaginin üstüne sur alerjik tepki veriyormu bak fln:) ben ertesi gün yine yaptim bu sefer yedirdim. Anne sütü ile birlikte karıştırdım çok sevdi. Ama fincanın yarısı nasılsa iştahlı yiyor diyip fazla fazla yedirme burda maksat karnını doyurmak değil anne sütünü devam ettikleri için tadına baktiriyoruz. Cidden iştahlı yiyorlar:) birde ikea da buhar aparatı var onunla sebze haşlama yapabilirsin sonra ezip veya cam reddeden geçirip öyle sunabilirsin.

Bende oyle düşünüyorum baslangic olarak patates sonra havuc seklinde vericem buharda haslayip çatalla ezip biraz suyla sulandırılmış olacak iilk once iyce ezilmesi gerekiyo sonra yavaş yavas parcali olarak verirrim diye düşünüyorum

Kizlar ek gida verenler bebekleriniz nekadar yiyo acaba benim kizim iki üç kasiktan sonra agzini muhurluyo resmen ne yapmam lazim bu durumda
Ne yediriyorsun canım. Zaten o kadar yesin geri kalanını mama ile tamamlayabilirsin. Veya mamasına karıştırıp ver daha iştahlı yer

Canim maksat tattirmak ve neler alerji yapıyor tespit etmek. Benimki de çok iştahlı istiyor ama vermiyorum bünyesi yavaş yavaş alissin birde hepsini verirsen büyük ihtimalle kusabilir veya alerji olursa ağırlaşabilir temkinli gitmekte fayda var bence. Ama senin tosuncuk da pek bir iştahlı maşallah hep böyle olsun:)

Canim erken çünkü. Benimki daha yeni dönmeye başladı. Biraz egzersiz yaptır halinin üstünde sağa sola döndür. Öyle bırakma kendi haline sen de başında durup egzersiz yaptıracaksin. Bizimki 3. Günün sonunda dönüyor şimdi her yere poposunun üstünde evi geziyor:)

valla benim ek gıda konusunda pek bi bilgim yok. burda arkadaşlardan destek alıyorum bende hem ben daha elma vermedim canım. 3 gün kuralı yapmaya çalışıyorum. sadece piyasada satılan elmaların kötü olduğu konusunda bilgim var. parlak görünsün diye üstünü mumluyorlarmış. mümkün olduğunca organik al ve kabuğunu soy. ben hem meyveleri hem de sebzeleri az da olsa sirkeli suda bekletiyorum. mesela havuç veriyorum şimdi. hem kaynar su da hem de sirkeli suda beklettim öyle buharda pişiriyorum. sirke mikrop kırıyor.

canım ya benimki dediğin tepkileri vermedi yani kusmak, egzama gibi döküntüler, kızarıklık falan. ama çok huysuz 3 gündür. bu da bir tepki olabilir mi ne dersin?

Yurutece basladiniz mi bende alicam ama kararaizdim 5 mayis dogumlu bizimki
Birde hoppala alicam cunku surekli zipliyor tabsan gibi

Gunaydin hanimlarrr
Gecmise soyle bi baktimda geldim
Aklimda kalanlari cevapliyim
Kizim 5 mayis dogumlu yaklasik 2 aydir donuyor 1aydrda yuvarlanmaya basladi
Yine 1aya yakindirda surunerek gitmeye calisiyor ama cok cok sinirlenip agliyor
1 haftafirda ziplamaya basladi biz ziplatmiyoruz ssdece tutuyoruz o kendi zipliyor
Fazlasiyla hareketli aktif bi bebek iki sn durmaz koyduygm yerde
Biz ek gidaya tamamen gecia yaptik
İlk seftali suyu vermistim
Sonra her turlu meyvenin suyundan verdim
Meyve filesi alip eline verdim oylede cok yedi
Sebzelere daha sonra gectim
Havuc patates denedim iki gun sirayla sonra bunlari karistirdim
Kalanlari tek tek denemedim acilcasi corbaya gectik kivamli tabiki
Artik tum sebzelerden corba yapio veriyorum
Yogurt veriyorum
Kahvaltiyida tatmaya basladik onunuzdeki ay onuda duzene koycaz ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…