- 7 Ocak 2014
- 3.136
- 4.416
- 333
- 38
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #60.241
Tsk teyzesi Rabbim herkesin evladını nazardan pis nefesten korusunMasallah paşaya tosuncuk bu rabbim nazarlardan muhafaza etsin insallah cnm
Korkma canim seslerini kesfediyorlar bizim kiz 2 yaada 3aylikdi bunu yapmaya basladi uzun surede devam etti ciglik attikca hosuna gidip daha cok bagirdi guldu sonra alisinca vazgecti tabi simdide ziplamaya alisti mesela zipladikca guluyor kahkaha atar gibiAyy cnm sizde de mi var boyle durum ben korkmaya başladım acikcasi iki uc gundur boyle yapiyo seside vu yüzden artik anormal cikmaya basladi
Vayyy vay vay ana oğul aşka geldi pozlar fln:) maşallah güzelliklere tütütüüü.Tosbikimle bi foto paylaşalım dedik, süs pus yapmadık ama inşallah begeniliriz
Canim benimkinin de alnında be sol göz kapağının üstünde var. Benimki hiç kaybolmadi azalmadi da. Ama kiminle konustuysam onun çocuğunda da olmuş ve 3 yaş civarı geçmiş. Fakat kabuk bağlama olayını çözemedim mikrop mu kaptı gözü acaba.Kizlar cok soru soruyorum farkındayım ama bu aralar cok takıntılıyım sanirim herneyse
Kizimin sol ust goz kapagi dogdugundan beri kırmızı burnunun bi yani da oyle doktorlar dogum lekesi deri kalinlastikca gecer dediler burnu gun geçtikçe azalmaya başladı goz kapagida arada kayboluyo ama bazen cok kizariyo ve kabuk bagliyo ve sanirim kaşınıyor cunku kizim habire elini goz kapağına götürüp ovuyo birkac doktor bisey olmaz zamanla gecer dio ama o sekil degil hani mantar olur ya ellerde ayaklarda onun gibi kasinip arada kabuk bagliyo ve kizariyo ne yapsam bilmiyorum ya
Canim benimkinin de alnında be sol göz kapağının üstünde var. Benimki hiç kaybolmadi azalmadi da. Ama kiminle konustuysam onun çocuğunda da olmuş ve 3 yaş civarı geçmiş. Fakat kabuk bağlama olayını çözemedim mikrop mu kaptı gözü acaba.
Kızlar bebeğinin kakası acı yeşil yaş kına gıbı olan varmı bu normal mı Demir'den dolayı artık hep koyu yeşil mi olucak
Amannn maşallah guzellere bakin yaa.Tosbikimle bi foto paylaşalım dedik, süs pus yapmadık ama inşallah begeniliriz
Canim ben de mantardan suphelendim aslında kabuk tutup tutup düşüyorsa olabilir ama bence doktora götür bir krem ile halledilir. Coresatin baby var onu da oneriyorlar ama sen bir doktorla görüş mantar bu yayılabilir yayilmadan tedavi olsa iyi olur canım. Sıkma canını mantardan birsey olmaz tedavisi olan birsey ama ihmal etme bebiş de rahatlasin yazık gözünü ovusturup durmasin çizebilir gözü tırnaği ile allah korusun o zaman daha büyük iş çıkar.Gozunde herhangi bi sorun yok cnm capaklanma vs mikrop kapsin soz ettiğim giz kapaginin ustu alerji gibi bişey nokta nokta oluyo kizariklik tabj bebekler uyudukca gozlerini ovar ovdugu icinde daha derin kizariyo yara gibi oluyo ve sonra kabuk bagliyo biraz krem suruyorum yumuşayıncaya rahatliyo belli bir sure sonra tekrar edio sansa kabuk tuttugu sirada doktora denk getiremedim ben mantar olmasindan korkuyorum acikcasi ve gözün içerisine gecip zarar vermesinden korkuyorum
ne zaman oldu peki canım tepkisi?Canim yanağının biri aşırı kızardı diğeri normaldi. Ben armutun etkisi çıksın diye bol bol suda verdim emzirdim de neyse ki hızlıca atlattik sabah uyandığında hersey normaldi.
Öğlen yedi akşam 8 de yanağının kıpkırmızı olduğunu farkettim neyse ki o gün sadece armut verdiğim için tespit ettim neyin yaptığını. Bir de ben çok az verdim bol bol yedirmedim o yüzden hafif geçti.ne zaman oldu peki canım tepkisi?
Günaydın sana daGünaydın
canım bende korktum kakası sanki normalden daha koyuydu dün. yoğurt verdim de ben birgün önce. dün sabahta muzlu anne sütü verdim. bugünde havuç vereceğim. şimdi haşlıyorum. valla kafama göre yapıyorum. burda biraz tarif paylaşsak benim gibi ne yapacağını bilemeyen annelereÖğlen yedi akşam 8 de yanağının kıpkırmızı olduğunu farkettim neyse ki o gün sadece armut verdiğim için tespit ettim neyin yaptığını. Bir de ben çok az verdim bol bol yedirmedim o yüzden hafif geçti.
Canim ustuste verme bence. Bugün de muzla devam et. Bir de muz kabiz yapar zaten kakanın koyu olmasının sebebi bu olabilir.canım bende korktum kakası sanki normalden daha koyuydu dün. yoğurt verdim de ben birgün önce. dün sabahta muzlu anne sütü verdim. bugünde havuç vereceğim. şimdi haşlıyorum. valla kafama göre yapıyorum. burda biraz tarif paylaşsak benim gibi ne yapacağını bilemeyen annelere
doldu canım 5 ayı. 10 mayıs doğumlu benimki. ya aslında muz vermek istemiyordum sebze ile başlamak istiyordum. evde sebze olmadığı için ve cam rendem olmadığı için mecburen muz verdim. bugünden itibaren o zaman 3 gün havuç vereyim. peki 3 öğün mü vereceğim. doktor 3 öğün için farklı farklı şeyler yazmış da.Ben önce ıhlamur ve elma kabuğu demleyip verdi 3 gün. Hala da haftada 3 gün veririm. Sonrasinda azıcık tarçın elma ve bebek suyu ile haşlama yaptım. 3 gün bunu verdim her öğlen. Bunun Armutlu versiyonu alerji yaptı bir daha vermedim. Birde muzla devam et dedim ama muz verme daha ya 5 ayı doldu mu. Benimkinin dolmadi daha o yüzden muza 3 hafta flama sonra başlarım diyorum. Sebze haslamasina başlayacağım fakat asit oranı 0.4 olan bebekler için uygun zeytinyağı eklemesi yaparım. Havucu haşliyorsan azıcık zeytin yağı ekleyebilirsin. 3 sun sonra kabak ve 3 gun sonra da balkabağı veya patates yapabilirsin canım. Tek tek yapıp sonra ikililere geçmeyi onneriyorlar kabak patates, havuç kabak vb.. 6. Aydan itibaren de yoğurt. Bu dönemde süt ürünü vermemek lazımmış.
buharda sebzeyi nasıl yapacaksın canım?benim ilk bebeğimde hemşiremiz işe başladığım için 6 ayı bekleme 5 ayda günlük kahve fincanına mayaladığım yoğurt ile başlayabileceğimi söylemişti, şimdi ikinci bebeğimde 10 ekim tarihiyle 5 ayı doldu bende yoğurt ve elma-armut püresi ile başladım ek besine 6 ayı dolsun buharda sebze ve kendim yaptığım tarhanaya geçiş yapacağım. 7 ay itibariyle de kahvaltıya geçeceğiz.
bir de kabak mevsimi geçmedi mi canım. sebze için cumayı bekliyorum organik pazardan gidip alacağım inşallah. bu hafta çok bodoslama geçtik doktor deyince. hazırlıksız yakalandım.Ben önce ıhlamur ve elma kabuğu demleyip verdi 3 gün. Hala da haftada 3 gün veririm. Sonrasinda azıcık tarçın elma ve bebek suyu ile haşlama yaptım. 3 gün bunu verdim her öğlen. Bunun Armutlu versiyonu alerji yaptı bir daha vermedim. Birde muzla devam et dedim ama muz verme daha ya 5 ayı doldu mu. Benimkinin dolmadi daha o yüzden muza 3 hafta flama sonra başlarım diyorum. Sebze haslamasina başlayacağım fakat asit oranı 0.4 olan bebekler için uygun zeytinyağı eklemesi yaparım. Havucu haşliyorsan azıcık zeytin yağı ekleyebilirsin. 3 sun sonra kabak ve 3 gun sonra da balkabağı veya patates yapabilirsin canım. Tek tek yapıp sonra ikililere geçmeyi onneriyorlar kabak patates, havuç kabak vb.. 6. Aydan itibaren de yoğurt. Bu dönemde süt ürünü vermemek lazımmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?