- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #60.101
Bizim kiz ilk 3 ay uyku nedir bilmezdi sabah 7 gibi uyur oglen 1 gibi kalkr sonra surekli kucagimdaydi kabus gibi ac ac esimi beklerdim nefes aldortmiyordu bana sukur duZeldik annesine odul veriyor sanirim ama baya cok oldu budamaşallah maşallah var mı öyle çocuk derdim varmış sende duyduk
İns canimmmMaşallah valla. İnş sıkıntısı yoktur böylesi süper
Ne bilim bazen tuhaf geliyorSAfsa bence sorun yok. Ne güzel işte mışıl mışıl uyuyor.
Bu aylarda bebeklerin gece uykusu 11 ila 12.saat olmaliyimis ve toplamda 14 ila 16 saati bulmaliymis
Ecenin 11.saati nadir.geceleyin. genelde 2 ila 4 saatte bir uyanır emer
Sekizde uyurdu simdi yarim saat uyuyp uyanip tam dalisi 10 u buluyor
Bebekler çok degisken yani
Hem de mama.sut kadar uyku da bir.gıda
Sorun yok
Hatta sanslisin
Tam adi melisa ece. Melisayi babanesi verdi ama ben hep onu karnimda ikenden ecemmm.diye severdim
Ece diyorum.genelde.
Ben de bir ara ecem degil de ece beril düşünmüştüm sonra ece vera da karar kilmistim ama melisa ece oldu
Beril ismi de cok hoştur
Valla canım benim oglum 2 saat uyanık zor kalıyor, uyandiktan bir buçuk 2 saat kadar sonra gözlerini ovusturmaya mizirdanmaya başlıyor, emziriyorum uyukluyor besige koyuyorum gözlerini açar gibi olursa hafif sallıyorum uyuyup gidiyor 2 saat kadar uyuyor, ses olursa erken uyanıyor salla allah salla zor uyuyor, gece uykuları düzensiz Emir in, yarim saatte bir uyaniyor yanima alip emziriyorum, uykusu içinde ağlıyor inliyor sayikliyor gibi dişlerine bağlıyorum biraz ama bilmiyorumGeçmiş olsun bebisineyeos
KizlAr aranizda.bebeğine kendi kendine uyuması için uyku eğitimi veren var mi ?
Bebekleriniz.nasil.uyuyor?
Emerek mi.sallayarak mi ?
Benim.bazen.emerek.... Genelde gece..
Gunduzleri de sallayarak. Ya da kombine.
Uyku eğitimini gecen.hafta denedim
Tracy hogg kaldir.yatir. ama agla agla.helak oldu.yavrum
Vazgecmek zorudna.kaldim dayanamadım
Ertesi gunu.hafiften sesi.bile gitmişti. Babasi.biraz kizdi bende cok pisman oldum
Raziyim dedim uykusuz kalmaya yeter ki o gozler yaş dolmasin.
Ote.yandan hep böyle yufka.yurekli.gidersem ya bu.kiza ne.disiplini ne.de.baska egitimleri veremem diyorum.
Güçlü olsun hayata karşı. Pısırık yetişsin istemiyorum ama şimdiden kiyamiyorum ki.bebise...
Miranda nerelerde acaba bebisi cok merak ediyorum giriyor mu hayla topige
Kafayi çeviriyor değil mi sanzimanli arçelik gibiÖnce emiyor sonra yaklaşık yirmi beş kere bi sağa bi sola döne döne döne sonunda uykuya dalıyor ela hanim
Uyy yerim.guluslerini.Benim kizimin da gunduz uykuları kisa kisa ana yanina yatarsam guzel uyuyor. Yanindan kalktigim an gözlerini acip gülüyor
Geceleri rahatsız etmiyor en.azindan.bebis.Bizim kiz ilk 3 ay uyku nedir bilmezdi sabah 7 gibi uyur oglen 1 gibi kalkr sonra surekli kucagimdaydi kabus gibi ac ac esimi beklerdim nefes aldortmiyordu bana sukur duZeldik annesine odul veriyor sanirim ama baya cok oldu buda
İns canimmm
Ne bilim bazen tuhaf geliyor
Geceleri sorun cikartmiyor ama gundiz senin dedigin gobi yarim saat uyiyoor kalkiyor yarim saat gecmeden uykuau geliyor bi o kadar zamanda uyutmay calisiyorum aksama kdr boyleyoz
1 saat gayet iyibende salliyorum sallamasam enerek uyuyir cok sukur sikinti yasanadim sijayetci deilim benm ogkumda gece 10.30 11 gibi uyur sabahda 9 gibi uyabir enziririm birdaha uyur 11 e kadar sonraki uykularda jesik kesik 1er saat uyuyir
Her.istedigi.yapilan çocukların ozguveni.yuksek olmuyor simarik oluyorlar benim.kızdığım ebeveyn modeli buValla canım benim oglum 2 saat uyanık zor kalıyor, uyandiktan bir buçuk 2 saat kadar sonra gözlerini ovusturmaya mizirdanmaya başlıyor, emziriyorum uyukluyor besige koyuyorum gözlerini açar gibi olursa hafif sallıyorum uyuyup gidiyor 2 saat kadar uyuyor, ses olursa erken uyanıyor salla allah salla zor uyuyor, gece uykuları düzensiz Emir in, yarim saatte bir uyaniyor yanima alip emziriyorum, uykusu içinde ağlıyor inliyor sayikliyor gibi dişlerine bağlıyorum biraz ama bilmiyorum
Sende minigini aglatma bırak biraz Nazlı uyusun, dikkat ediyorumda her istedigi yapılan çocukların özgüveni daha yüksek oluyor, küçük yaşta sorumluluk yuklenenler pisirik çekingen duruyorlar, tamam doyumsuz alismasin simarmasin ama değer verildiğini onemsendigini hissetsinki güçlü dursun, yat bakiyim hiii kendi kendine uyu taktiği benim kafama uygun değil, anneligin bile kolayına kaçıp cenneti ayaklarimiz altından çekmeye çalışıyorlar sanki, çocuk çocuktur anada anadir ötesi yoktur. Nacizane fikirlerim bunlar benim ben biraz gelenekciyimdir, herkesin fikrine saygım sonsuz
Ay ne.guzel kendisi.uyuyor demek.Valla ben alıp emzirip yanımda yatiriyorum bazende bakıyorum uykusu var ama mizmizlaniyo emdiği halde uyumuyo o zaman koyuyorum yatağa kendiliğinden done done uyuyo (kızımın Uykusu ile ilgili geçen de yazmıştım o gece huysuzluk yapmışti nazar mi degdim ne) is konusunda ben ücretsiz izine ayriliyorum bayanlar artık yıllık iznim bitti rapor hakkımda bitti kızım bir yasına gelene kadar benle gün içinde evde sıkıldığında parka götürürüm ama bizim ev 5.katta ve asansörü yok eve çıkınca ben pert ama kızımın parkta ki hali mutluluğu herseye değer
Canım bizde kızımızı çok nazlı büyüttük ama hiç öyle doyumsuz bi çocuk olmadı.aksine çok gözü toktur.çünkü herşeyi gördü herşey alındı.bi markete gideriz bakarım bazı çocuklar şunu isterim filan diye ağlar benimki elini uzatmaz.bişey alır gelir alalım diye zararlı bişeyse kızım götür koy derim hemen gider bırakır.ayrıca çokta özgüvenli hiç bişey olmaz merak etme.Valla canım benim oglum 2 saat uyanık zor kalıyor, uyandiktan bir buçuk 2 saat kadar sonra gözlerini ovusturmaya mizirdanmaya başlıyor, emziriyorum uyukluyor besige koyuyorum gözlerini açar gibi olursa hafif sallıyorum uyuyup gidiyor 2 saat kadar uyuyor, ses olursa erken uyanıyor salla allah salla zor uyuyor, gece uykuları düzensiz Emir in, yarim saatte bir uyaniyor yanima alip emziriyorum, uykusu içinde ağlıyor inliyor sayikliyor gibi dişlerine bağlıyorum biraz ama bilmiyorum
Sende minigini aglatma bırak biraz Nazlı uyusun, dikkat ediyorumda her istedigi yapılan çocukların özgüveni daha yüksek oluyor, küçük yaşta sorumluluk yuklenenler pisirik çekingen duruyorlar, tamam doyumsuz alismasin simarmasin ama değer verildiğini onemsendigini hissetsinki güçlü dursun, yat bakiyim hiii kendi kendine uyu taktiği benim kafama uygun değil, anneligin bile kolayına kaçıp cenneti ayaklarimiz altından çekmeye çalışıyorlar sanki, çocuk çocuktur anada anadir ötesi yoktur. Nacizane fikirlerim bunlar benim ben biraz gelenekciyimdir, herkesin fikrine saygım sonsuz
Kafayi çeviriyor değil mi sanzimanli arçelik gibi
Bir.saga.bir.sola
Bir.saga.bir.sola @..
Benim.kizin.kafa arkasinda 1.nokta.var.
Sıfır sac.
Surte.surte.saclarini.kirdi.atti.zilli
Uyy yerim.guluslerini.
Arada benimkide.yapiyor
Kızıyorum bazen.tam kalkacam.iyandi.diye
Ama.kiyamiyorum
Evet yaninda.yatinca.daha.derin.ve uzun.iyurlar
Geceleri rahatsız etmiyor en.azindan.bebis.
Gunduzleri ayyni senin.gibiyiz.
Tum.gun.isim.kizla@ olsun
Canlari sagolsun.dimi
Bireysel lesecekler bir.gun
Ve.bugunleri.ozleyeceğiz
1 saat gayet iyi
Kizim yarimsar saatten gunde 4. 5. Kere uyur
Her.istedigi.yapilan çocukların ozguveni.yuksek olmuyor simarik oluyorlar benim.kızdığım ebeveyn modeli bu
Ben bu sekilde.yapamam canim.avmlerde.istedigi oyuncagi almayan ebeveynini.döven. ayaklarini.yere.vura vura aglayan 1 cocuk.istemiyorum ben. Elimddn.geldiğince oyle olmasin.diye uğraşacağım. Bu acimasizlik.değil ki.
Ayrica Ağladı biraktim zaten. Sebebi.de.daha.hazir olmaması bu egitime.henuz küçük.
kimi bebekte daha kucukken bile.hazir oluyor.karakter meselesi
Annelik her istediğini yapmal degil bence.
Çocuklara bizim uykuyu ogretmemiz lazimmis . yoksa.böyle devam edip gider.
Özgüveni yuksek.çocuk zamaninda.sorumluluk alan.çocuktur ayrica. Saldim.cayira yetisenleri.görüyoruz
Eltim oğlunu pamuklara sardi.büyüttü
Bir kiz.kadar nazlı simdi
Hatta daha.da.nazli
Öyle olsun.istemiyorum açıkçası
Ay ne.guzel kendisi.uyuyor demek.
Uyku egitimk cok kolay.olacak senin
Ben de.cikisimi istedim.
Muhasebecinin.tas.koymalarina.ragmen onlara.cikartirdim.kendimi
Issizlik.maasim baglandi 1.aydir.
Simdi. Tazminatimi.bekliyorum. taksit maksit.diyorlar sinirimi.bozuyorlar neyse diyorum sabir.
Bende.1.yasina kadar hatta daha.da.gecene.kadar.kzimlayim cALİSMAK zorudna değilim şükür.
Not. Noktalar.cep.telinden dolayi.
Okumasi zor biliyorum böyle
Üzgünüm
Canım bizde kızımızı çok nazlı büyüttük ama hiç öyle doyumsuz bi çocuk olmadı.aksine çok gözü toktur.çünkü herşeyi gördü herşey alındı.bi markete gideriz bakarım bazı çocuklar şunu isterim filan diye ağlar benimki elini uzatmaz.bişey alır gelir alalım diye zararlı bişeyse kızım götür koy derim hemen gider bırakır.ayrıca çokta özgüvenli hiç bişey olmaz merak etme.
Ne zaman uyandi canım sonrasında hic mi uyumadi ?Biz bu gece de 2 saat uyanık kaldık kızlar... Emzirdim olmadı, salladım olmadı, yanıma yatırdım olmadı, hamakta salladım uyur gibi oldu. Alırken uyandı... Tekrar emerken uyudu. İnş böyle devam etmez.
Ne zaman uyandi canım sonrasında hic mi uyumadi ?
Bugun benim kiz gündüz uykusunu tam 2 saate çıkardı.
Son.derece de neşeli uyandi.
Normalde dışarda bile güneş gözünü aliyordu.
Bende.güneş gozluksuz çıkamıyorum bazen.bulutlu havalarda bile gözüm kamasir.
Gunduz de gozumu.kapAtırım uyku gözlüğü ile hava parlaksa.
Oda benim gibi sanırım. Kis.geliyir havalAR KAPALI gidiyor uykulari uzadi sanki.
Ah anasi kilikli kizim benim ...bayılıyorum bana benzeyen yönlerini görünce
yesilcan86 benim de.dusuncene saygım var ama.siddet goren siddet uygular demen olmamış
Uyku egitimi yani.çocuğa bu egitimi vermek siddet değildir! Tracy hogg metodu aglamaktan geçmez onu.yapan.ferber.
Hepsini okudum aglatmayan egitimi sectim bunda bile.aglayinca bebegim tamam dedim hazir.değil yavrum. Biraktim.
Uyumayi bilmeyen bebek.gun icinde.huysuz olur ogrenmeye.kapali olur. Bir.cok bilimsel arastirma bundan.bahsediyor.anne olarak kendi rahatımi değil kizimi dusunerek yaptim ben.bunu.
Kaldiki calismiyorum.çalışmayacağım bir sure.ne.rahatligini isteyeckmisim ki ?
Cocuklarin uyku.egitimi veren anneler gaddar.değildir.
Ben cocugun
her.istediginin verilmesine karsiyim. Hayir da demek lazim.
Kiymetli.cocuk.diye.birseye inanmıyorum.
Sonra bunlar.buyunce kendilerini dünyanın merkezinde goren ustun sanan.bireyler.olabiliyor.
Çocuğun varken.yokluk içinde büyümesine değil her.dediğine evet denmesine karsiyim.
Neyse.ayri.pencerelerden bakiyoruz.
Sen.evladini.kendine.gore.yetistir pamuklara sararak.
Annem beni.disiplin ile.yetistirdi belki bazen.asiri ama cok şükür bu.beni.güçlü ayaklari.yere basan. Istemedigim ortamlarda kalmak.zorunda olmayacak bir.birey.yapti.bu sayede beni uzen inciten eski kocamdan kurtuldum mesela.
Dediğim gidi herkesin kendi evladini istedigi gibi yetistirmeye hakki var. Gaddar filan demek hic hos.değil
Duyanda kzim kötü anne elinde kan agliyor sanacak. Tovbe yahu
Ne.yalan.soyliyim uzulmusttum gaddar yazinca.Şiddet ten kastım senin yaptığın eğitim değil hayatım, sen dedin ya istediği olmayınca annesini döven çocuklar görüyorum diye ben onları dedim şiddet gören şiddet uygular diye. Eğitimi şiddet gibi görmüyorum, sana istinaden de yazmadım açıkçası yazdıklarımı, senin evladina ne kadar düşkün olduğunu burda anlıyoruz zaten, kim çocuğunun kotulugunu ister, ben daha çok genlerin etkili olduğunu düşünüyorum çocuk karakterinde, sen bende güçlü bir kadın imajı yarattın, güçlü bir kadını güçlü bir erkek taşır mantığıyla esininde güçlü bir yapısı olduğunu düşünüyorum, emin ol sizin cocuklarinizda güçlü bireyler olur, benim bunca yazdıklarımı altinda kendi korkularim var,esimde bende zayıf insanlarız Hayır demeyi bilmiyoruz, çocuklarımda boyle olacak diye korkuyorum, kendine güvenen bireyler olsun istiyorum, eğitim altında sanki cekingen pasif insanlar olacak gibi geliyor, paylaştığım düşüncelerinin hepsi tamamen kendi bilinç altimdir, çocuğunu en iyi kendi anne babası yetistirir. Sana Gaddar felan gibi şeyler söylemek benim ne haddim askolsun, sen burda düşüncelerine değer verdiğim takip ettiğim arkadaşlarımdansin, yazı yazdığımız için sesimizdeki ahenk duygu buraya yansimiyor sanki sert çıkışlar yapmışım gibi anlasilabiliyor, benim kötü niyetim yok inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?