• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
kızlar bu hastalık olaylarını tesadüfen mi öğreniyorsunuz? yoksa rutin kontrollerde mi? benim doktorum ayda bir çağırıyor artık. daha sık mı gitmem gerekiyor acaba diye düşündüm söylediklerinizden sonra.

Her sene bir çocuk olmuş. Allah analı babalı büyütsün uzun ömürlü sağlıklı olsunlar ama buna bir dur demen lazım. Sağlık ocağındaki hemşirenin yanlış yönlendirmesiyle 3. Oldu demişsin Nasıl bir yönlendirme anlamadım. Süt korur falan dedi heralde.

Yardımcı olmayı isterdim ama ben de eskilerini ilerde Allah nasip eder 2. Çocuk olursa ona kullanırım diye tutuyorum
ben spral taktırmak istedim hemşire adetliyken oluyo dedi 40 çıkmadan olmazmı ozaman da kanamam olucak dedm olmaz kırkın ilk haftasında ancak olur oda sağlıklı olmaz dedi. Adet olmayı bekledim 6 aylık oldu ikinci oğlum ki iki oğlumda istenerek yapıldı onu söyliyim neyse adet olamadım ve hemşireye hap olsun iğne olsun bişey yapamazmıyım dedim olmaz her iki yöntemde çocuğu etkiler korunamazsın dedi eşim kendi korunmayı kabul etmedi. Şimdi kızıma hamileyimki benim gibi olmamak için doktora giden kişilerden duydum biri doğumdan iki ay sonra adet olmuyorum demiş doktor 6 tane hap vermiş 6 gün kullan 7. gün adet olursun demiş ve adet olmuş korunmuş. Başka bi ebeyle konuştum daha sonra 40 lıyken spral takılırmış 38. Güne kadar sağlıklı bi şekilde.yumurtalıklarımı bağlatmayı da düşündüm ama yaşım küçük oldığu için oda olmadı ki artık onu düşünmüuorum da.Ben başta çok üzüldüm ağladım şaşırdım adette olmadım nasl olur diye ama şimdi olacağı varmış Allahtan büyük değilim sağlıklı olsun yeter bide kızım olmış olur elbet durumumuzda düzelir diyorum. Ama iyidilekleriniz için teşekkür ederim.

ben spral taktırmak istedim hemşire adetliyken oluyo dedi 40 çıkmadan olmazmı ozaman da kanamam olucak dedm olmaz kırkın ilk haftasında ancak olur oda sağlıklı olmaz dedi. Adet olmayı bekledim 6 aylık oldu ikinci oğlum ki iki oğlumda istenerek yapıldı onu söyliyim neyse adet olamadım ve hemşireye hap olsun iğne olsun bişey yapamazmıyım dedim olmaz her iki yöntemde çocuğu etkiler korunamazsın dedi eşim kendi korunmayı kabul etmedi. Şimdi kızıma hamileyimki benim gibi olmamak için doktora giden kişilerden duydum biri doğumdan iki ay sonra adet olmuyorum demiş doktor 6 tane hap vermiş 6 gün kullan 7. gün adet olursun demiş ve adet olmuş korunmuş. Başka bi ebeyle konuştum daha sonra 40 lıyken spral takılırmış 38. Güne kadar sağlıklı bi şekilde.yumurtalıklarımı bağlatmayı da düşündüm ama yaşım küçük oldığu için oda olmadı ki artık onu düşünmüuorum da.Ben başta çok üzüldüm ağladım şaşırdım adette olmadım nasl olur diye ama şimdi olacağı varmış Allahtan büyük değilim sağlıklı olsun yeter bide kızım olmış olur elbet durumumuzda düzelir diyorum. Ama iyidilekleriniz için teşekkür ederim.

Sen yanlış yönlendirilmişsin, keşke doğum yaptığın Dr a sorsaydın. Belki o zmn aklına gelmedi sormak. Eşin de pek dert etmemiş anlaşılan. Neyse hayırlısı olsun, nasibinde 3. Çocuk da varmış. Gelen rızkıyla gelir...

Evet keşke bende keşke sağlık ocağına değilde aile sağlığı mrrkezine gitseydim ne olur ne olmaz onlar söylerdi ama artık baya geç doğuma 3 ay kaldı.

Kızlar demır ılacınız beebklerınızın kaka rengını yeşilimsi yaptı mı ?

kızlar bu hastalık olaylarını tesadüfen mi öğreniyorsunuz? yoksa rutin kontrollerde mi? benim doktorum ayda bir çağırıyor artık. daha sık mı gitmem gerekiyor acaba diye düşündüm söylediklerinizden sonra.
Biz de doktora aylık olarak gidiyoruz. Bir şikayetimiz olduğunda ayrıca gidiyoruz. Bebeğinde rahatsızlık hissedersen git tabi ama bir sıkıntı yoksa ayda bir gitmen yeterli bence.

Kızlar bebisbiraz grip gibiydi burun tıkanıklığı geçti gayet iyi neşeli ama soğuk soğuk terliyor sizce neden

Kızlar bu 4 ay aşısı bebeklerde huzursuzluk meme reddi . Anlamsiz ağlama minnacik uykular yapti mi yaa. Bebem güya gece uykusuna yattı . Bi miril miril uyanınca aglamalar falan. Ben yaninà yatardm pispislar geri yatirirrdim simdi hiiiiccc hemen aglio kizio ben de hop beşiğe atiomm ya da plates topu na oturup ziplatiom dalio

Kızlar bu 4 ay aşısı bebeklerde huzursuzluk meme reddi . Anlamsiz ağlama minnacik uykular yapti mi yaa. Bebem güya gece uykusuna yattı . Bi miril miril uyanınca aglamalar falan. Ben yaninà yatardm pispislar geri yatirirrdim simdi hiiiiccc hemen aglio kizio ben de hop beşiğe atiomm ya da plates topu na oturup ziplatiom dalio
bizi pek etkilemedi asi ama galiba atak donemleri bi cok arkadas bundan sikayetci insallah en kisa zamanda duzelirler bebisler

Bİzim 3-4 gün öyle sürdü canım. Memeyi almak istemedi. Gece uykusunda hep ağladı. Gözler kapalı sanki bir yeri ağrıyormuş gibi ağlıyordu. Ama sonra geçti çok şükür.

Merhaba. Benim kizimin bugün 5. Ay kontrolü vardi 6500 olmuş kizim 600 gr almis dr gayet iyi dedi. Sutumun yetmedigini mama takviye verdigimi söyledim. Mamadan ziyade ek gidayi cogalt dedi gunde 1 kez veriyordum zaten. Gunde 2 ve 3 cikart dedi. Ama bunlarin hicbiri 4 ymek kasigini gecmesin dedi. Yogurt da ekledik bu ay. Ek gida cesitlerini cogalticaz.
Neler veriyosun canım sen

slm kızlar ek besine başlayanlar var aramızda ne güzel, bizde bir hafta sonra beş aylık olacağız. ilk bebeğimde hemşire çalıştığım için beşinci ayda yoğurt ile ek besine başlayabileceğimi söylemişti, şimdi ikinci bebeğimde bende tadımlık ek besine başladım, üçer gün armut suyu elma suyu yoğurt ile tadımlık veriyorum ama nasıl heyecenlı nasıl istekli bebeğim kaşığı görünce basıyor çığlığı.

Demir damlasina basladinzmi kac damla ve hangi marka aldiniz???
canım sağlık ocağı demir için kan damlası verdi ancak içinde paraben olduğu için ben vermiyorum, zaten 6. aydan önce demir vitaminini anne sütünden aldığı için demir takviyesine gerek yok diye biliyorum, 6. aydan sonra nutrigen ferromixin vermeyi düşünüyorum.

Back