• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bizimde 10 gün var 5 ay dolmasina bende vermedim hep anne sütü aldı ama bi kaç gündür yemek yerken elime saldırıyor kaşığı takip ediyor vermiyorum diye kızıyor, bende üzüm suyu sıkıyorum ağzına, kavun yaliyor, azcık yoğurt tadimlik veriyorum, büyüdükçe herseyin farkına variyorlar istiyorlar
aynen bende kavub suyu uzum suyu azcik azcik veriyorum damak tadi gelissib diye senin pasa benim pasaya benziyor

Bizimde 10 gün var 5 ay dolmasina bende vermedim hep anne sütü aldı ama bi kaç gündür yemek yerken elime saldırıyor kaşığı takip ediyor vermiyorum diye kızıyor, bende üzüm suyu sıkıyorum ağzına, kavun yaliyor, azcık yoğurt tadimlik veriyorum, büyüdükçe herseyin farkına variyorlar istiyorlar
benimkide çay bardağını takip ediyor. ben yemek yerken ayaklarını daha sert vuruyor odaklanıyor lokmama. içim gidiyor canı istiyor diye. daha ağzına bir şey vermedim ama eline biber marul falan verdim yaladı onları. zaten ne bulsa önce ağzına götürüyor.

Kızlar selam herkese minik bebeişlere:) kiloları hala duranlar el kaldırsın sütüm yemeyince azalıyor benım malesef su ilke süt olmadı o yüzden de 7 kılım var sizde Nasıl durumlar bu arada kızımı her hafta tartıyorum 4.5 aya yaklaştık ve bu hafta 85 gram almış az değil mi üzüldüm çok ama sütüm de bol maşallah kalitelı yayıyorum cevız yumurta sut muz et meyve sizin Nasıl

Kızlar biz 4. Ayda ek gıdaya başladık yavaştan. Öğleden önce elma püresi vermeye çalışıyorum(hiç sevmedi) ikindi vakti yoğurt(bunu da sevmedi) öğlen kabak-fasulye veya patates veya ilaveten pirinç veriyorum (buna bayılıyor)

Kasım başında iş başı yapıcam o zamana az kaldı. O zmna kadar kahvaltıya geçmem gerekecek mi? Öğünleri arttırmalı muyum şimdiden Bebek alışsın diye. Hiç mama vermedim vermek de istemiyorum. İş yerinde sağacağım süt öğün olarak yetecek mi ki?? Çalışan anneler Nasıl yapıyorsunuz?
Canim erken olmamış mi daha. Bu dönemde sadece tanımlı beslensin diyorlar anne sütü ile besleniyorsa günlük ogununun % 80 anne sütü olmalıymis kasımda bebeğin 6 aylık olacak kim bakacak bebeğe merak ettim. Bende stresliyim ama doktor baslamayalim daha dedi

Ma
Kızlar selam herkese minik bebeişlere:) kiloları hala duranlar el kaldırsın sütüm yemeyince azalıyor benım malesef su ilke süt olmadı o yüzden de 7 kılım var sizde Nasıl durumlar bu arada kızımı her hafta tartıyorum 4.5 aya yaklaştık ve bu hafta 85 gram almış az değil mi üzüldüm çok ama sütüm de bol maşallah kalitelı yayıyorum cevız yumurta sut muz et meyve sizin Nasıl
Maşallah canım merak etme zaten hafiften azalması da lazım ki ek gıdaya gecebilelim ben çok güzel kilo veriyordum tatlıya abaninca 2 kilo daha aldım süt falan da yapmadı eskisi gibi sütum kuruyemişi fazla kaçırma kilo yapar aman haa:)

Canim senin bebisin dişi de çıkmış yakında köfte patates ister:)ateş oldu mu canım rahat mı çıkarıyor disi.
Bu arada kızlar bizim kolundaki aşı yerinde kırmızı alan uzerinde hafiften beyazimsi yer var ortada.sanki iltihap toplamaya başladı sizde durum nasıl

Evet haklisin canim cok sagol. Ilk bebek olunca tecrubesiz oluyo insan
Bu arada bende anneme tarhana yaptiriyorum 8. Aydan sonra haşlanmış kıyma ile karistirip veririm diye planlıyorum bu arada kızlar kuzu beyni falan da vereceğim ama allahım nasıl dokunucam nasıl haslicam bilmiyorum öf offf.

Canim senin bebisin dişi de çıkmış yakında köfte patates ister:)ateş oldu mu canım rahat mı çıkarıyor disi.
Bu arada kızlar bizim kolundaki aşı yerinde kırmızı alan uzerinde hafiften beyazimsi yer var ortada.sanki iltihap toplamaya başladı sizde durum nasıl
benimkide öyle kaç defa kabuk bağladı sonra koptu kabuk sonra tekrar bağladı. ben doktora sordum normal dedi. aşının tutmasının deliliymiş o.

Cnm benim kızın aşı yeride nerdeyse bir aydır kabuk tutuo banyıda düşüyo beyazımdı oluyo sonra yine kabuk bağlıyo.

Bizimde diş erken geldi dün kesin çıktığına emin olduk . Çok şükür ateş yapmadı ama son 1 aydır inanılmaz ağız suyu akıyodu ve çenesi döküntü halinde kızardı ne yaptıysak geçmiyodu. Şükür iyi bikaç gündür. Birde memeyi çekiştiriyodu emerken sanırım kaşındığı için yapıyomuş. Sayfanın nerdeyse en küçüklerindeniz biz 26 mayıs doğumlu diğerlerine göre bayaa erken çıktı sanırım dişimiz

Canim o dana beyni. Deli dana hastalığı yüzünden asla Yedirmeyin diyorlar benim söylediğim kuzu beyni. Onda hastalık riski yok ufacık kuzu zaten. Gurme bebekte falan tarifleri var kk da da tarif paylaşmislar
hiçbir hayvanın beyni yenmemeki diyordu. bir doktorun kitabinda okumuatum. her neyse. Beyin neye faydaliymis ? Ben yemeyeceğim şeyi yedirmem de merak ışte

Grip de olduğu için ateş düşürücü ağrı kesici kullanıyordum o yüzden galiba hiç ateş olmadı, cok da uzmuyor açıkçası, darısı size insallah

kizlar ya benim oglum surekli kulagini kasiyo disten olabilir mi acBa huysuzluk yok ama salyasuda bi hayli artti
Yok canım bu aylarda kulaklarını kesfediyorlarmis ama ağlarken kulağını tutuyorsa o kulak iltihabı belirtisi olabilir.
Benimki de öyle şu aralar ayaklarını da tutuyor.

hiçbir hayvanın beyni yenmemeki diyordu. bir doktorun kitabinda okumuatum. her neyse. Beyin neye faydaliymis ? Ben yemeyeceğim şeyi yedirmem de merak ışte
Ben Vejeteryanim etden de nefret ederim yemiyorum ama kuzu eti kıyma vs. Faydasi olacagi icin yedirecegim kendime göre karar veremem yani önemli olan bebeğin ihtiyaçları. Istersen internetten araştır yığınla site var. Yedir diyen de var yedirme diyen de. Kişisel tercih bir yerde.

Back