• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
mama sandalyesi benimde aklımda. Chicco kullananlar memnun. Sandalyenin ağır olması gerekiyor ki hareket halinde dusmesinler. Benim bidik da yerinde duramıyor o yüzden dikkatli bakmak lazım.
Bizim sandalye kraft anneannesinede sık gittigimiz icin ikeaninki var. İkisinide kullanmis biri olarak. Sadece yemek yedirmek icin kullanacaksaniz ikea cok iyi. İcinde kaybolmadigi icin iyi duruyor. Daha sevdi ikeaninkini sanki. Devrilme olasiligi var. Ondayken yalniz birakmiyorum. Evdeki kraft tekerlekli heryere suruluyor. Ama benimki icinde cok durmuyor. Onda baglayip birakip gidebilirsinizde. Konforlu. Onunu cikarip koltuk gibi kullaniyoruz biz yemek yerken yanimizda oluyor. Ama yaramaz bi cocuksa buyudukce ikeayi kolay devirir gibime geliyor.

ek gıdaya geçenlere bir sorum var. tabak ve kaşıkları nasıl aldınız? silikon mu? bir de nasıl yıkıyorsunuz?
Bebeklere ozel tabak aldim bitane ilk gectigimiz aylar. Boyasiz katkisiz oluyor. Sonra cam yada porselen kullandim. Kasik ta porselen yemek yedirirken dudakkarindan yemegi kasikla alirken kuzartiyor. Weebaby slikon kasik aldim. Baby me bulasik deterjani kullaniyorum ama belli bir isida yikamak gerekiyir yine. Kaynatiyorum. Bazen bulasik makinesine koyuyorum. Parlatici gozune sirke koyuyorum. Makineden sonra tekrar bol suyla duruluyorum

Selam güzel anneler:KK200: Dişleri çıkan miniklerimiz var mı aranızda, varsa neler yaşadınız öncesinde anlatabilir misiniz? Bizim İnci kız iki gündür çok ağlıyor, uyumuyor, uyuyunca uyanıyor, damakları da sert ve kabarık:KK17:

Ben diş kaşıyıcı sofhie yi yıkamak için friendly bitki özlü beslenme gereçleri temizleyicisi aldım. Ek gıdaya geçince de mama tabak kaşıklarını onunla yıkamayı düşünüyorum.
bana da aldığım bir şeyde deneme boyunu hediye etmişler. geçen gün denedim suya döktüm mavi yaptı suyu. o yüzden kafama takıldı kullanıp kullanmamak.

Kızlar kızımın gece uykusu çok güzeldi ama neredeyse iki haftadır çok huzursuz yatıyor. Gece kalktığında ya emzirip yatırıyorum ya da emmiyorsa pış pışlayıp yatırıyorum ama yarım saat geçmiyor ya minik minik ağlıyor gözleri kapalı yada eller kollar ayaklar hiç durmuyor bir o yana bir bu yana. Gündüz uykusu olmadığından gece benim için çok önemliydi. Gece toplasanız 2 saat ancak uyumuşumdur :KK43:
benimkide öyle bu aralar canım. geceleri gayet güzel emer uyurdu. şimdi 4 buçukta bir uyanıyor canım çıkıyor tekrardan uyutmak için.

Bizim sandalye kraft anneannesinede sık gittigimiz icin ikeaninki var. İkisinide kullanmis biri olarak. Sadece yemek yedirmek icin kullanacaksaniz ikea cok iyi. İcinde kaybolmadigi icin iyi duruyor. Daha sevdi ikeaninkini sanki. Devrilme olasiligi var. Ondayken yalniz birakmiyorum. Evdeki kraft tekerlekli heryere suruluyor. Ama benimki icinde cok durmuyor. Onda baglayip birakip gidebilirsinizde. Konforlu. Onunu cikarip koltuk gibi kullaniyoruz biz yemek yerken yanimizda oluyor. Ama yaramaz bi cocuksa buyudukce ikeayi kolay devirir gibime geliyor.
bende bunu merak ediyordum. yorum için teşekkürler.

Bebeklere ozel tabak aldim bitane ilk gectigimiz aylar. Boyasiz katkisiz oluyor. Sonra cam yada porselen kullandim. Kasik ta porselen yemek yedirirken dudakkarindan yemegi kasikla alirken kuzartiyor. Weebaby slikon kasik aldim. Baby me bulasik deterjani kullaniyorum ama belli bir isida yikamak gerekiyir yine. Kaynatiyorum. Bazen bulasik makinesine koyuyorum. Parlatici gozune sirke koyuyorum. Makineden sonra tekrar bol suyla duruluyorum
bizimde almamız gerekecek. şimdiden alıştırmak istiyorum. akıllandıkça daha zor oluyor alıştırmak.

Bıraktıktan sonra hiç kullanmadik.bir parmak kadar açıklık kalmıştı o da 6.aydi galiba net hatırlamıyorum kapandı tamamen.d vit kontrol u yapılmadı.acaba simdi yaptırsam mi diye düşünüyorum .ben de çok kafaya takmıştı m her bebeği n kafasona dikkat ederdim:) gerçekten de endişe edecek bir şey yok.zekasinda bir problem yok şükür ler olsun.hatta çok akıllı:) ve birde bence genetik yatkınlık söz konusu olabilir.beni de annem dök.goturmus erken kpandi diye.dok.nuayene etmiş ve akıllı bir bebek olduğumu söyleyip annemei yönlendiren dök.kizmis.:)) mesela ikinci kızmında baya küçük bungildagi.suan 3 buçuk aylık.kullaniyorum d vit.saglik ocağında birşey demedi.

İnş bizde de sıkıntı olmaz. Dr kullan dese de ben pek damlaları kullanmıyorum. Bakalım 19 ekimde gidicez rota aşısı da olcak. O zmn rutin muayenesi olur.

Bunları okuyunca kontrol ettim ben de bıngılağı epey kapanmış yani önceki gibi yumuşacık değil. Dokununca hafif bir yumuşaklık var. D vitamini kullanmaya da devam ediyorum. Doktor da hiç kontrol etmedi. İçime şüphe düştü
Bir dahaki gidişte sorarsın Dr A. Ben de sormasam Dr bişi söylemicekti belki

Kızlar şuana kadar ne doğum öncesi ne Doğum sonrası rapor parasını ne de emzirme ücretini çekmiştim. Geçen hafta bankaya gittiğimde ayın 8 i ile 14 ü arasında gelmem gerektiği söylendi. Ben de e devlette emanete alındı yazdığını söylediğimde, Zaman'ında almadığımdan böyle olduğu ekim8-14 de gelceğimi söylediler. Ben de o zmn gider çekerim dedim.

Dün de 170 i arıyım bi dedim, meğersem ekim 8 de elimi kolumu sallayarak paramı çekeyim diye bankaya gitsem boş dönecekmişim. Her ay öyle süreç yenilenmiyormuş. İşlem yapışması lazımmış. Çm deki arkadaş yenide. TC me yatması için talebimi oluşturdu. Çarşambaya kdr sonuçlanacakmış, bakalım ne olcak

Benim gibi hala rapor, emzirme parasını almayan arkadaşların dikkatine...

Merhaba kızlar uzun zaman oldu yazmayali biz kizimla hala memleketteyiz

kızim masallah cok uslu kimsede aglamiyo herkese gülucuk saçiyo acikinca fena agliyo herkes kızıyo bu bebegi hic aglatmadin mi cigerleri gelismemis ağlamayi bilmiyo diolar anlamadim gitti bu arada sadece mama ile besliyorum yavastan yemekleri tattiriyorum
4 gün önce iki yemek kasigi yogurt verdim yemek yaptigimda tattiriyorum elma yalatiyorum ek gida baslangiclarimiz böyle nezaman tabak tabak yiyecekler kara kara bende bunu düşunüyorim
Birde kizlar kizim bu 4 sefer oluyo kusunca burundan ve ağızdan kusuyo nefessiz kalıp çirpiniyo niye boyle oluyo bilen varmi yda boyle bi durumu yaşayan varmi aranizda korkuyorum acikcasi

rulem rulem yeos yeos bizim de gecemiz çok kötüydü kaç kere emzirip yatırdım kaç kere uyandı bilmiyorum..hatta bi kere ağlıyodu ona uyandım ve emzirdiğimi hatırladım korktum öyle uyumuşum diye halbuki yerine koymuşum ama demekki ne kadar kısa sürde uyandıysa iyice şaşırdım :/ kızım diş çıkarck bence gece huysuzluğunu sadece ona bağlayabiliyorum bide benm iş için sunum hazırlamam lazım 2 günüm var yandım ben :ruh:bu arada yesilcan86 yesilcan86 nerelerde ki?

Canim oglum bi kaç gündür rahatsizdi grip diye dr a götürdük, geceleri az uyuyor hep emmek istiyor bugün sorun anlaşıldı dışı çıkıyormus yavrumun, nokta kadar tasmis dışarı, geçmişi okuyamadim diş çıkaran varmı başka

Canim oglum bi kaç gündür rahatsizdi grip diye dr a götürdük, geceleri az uyuyor hep emmek istiyor bugün sorun anlaşıldı dışı çıkıyormus yavrumun, nokta kadar tasmis dışarı, geçmişi okuyamadim diş çıkaran varmı başka
geçmiş olsun canım hepimiz aynı durumda sayılırız herlde bizimkinin de alt sağında bi beyaz nokta var ne zamandır acaba diş ucu mu ya bizimki de huzursuz gündüz memede uyuyo gece de ağlayarak uyanıyo sürekli :(

bana da aldığım bir şeyde deneme boyunu hediye etmişler. geçen gün denedim suya döktüm mavi yaptı suyu. o yüzden kafama takıldı kullanıp kullanmamak.
Canım nasıl mavi yaptı ? Ben on gündür sürekli kullanıyorum hiç su renginde bir değişiklik olmadı. Ben elimde yıkıyorum. Sünger falan kullandın da onun rengi mi çıktı acaba.

sinirliportakal sinirliportakal rulem rulem ingver ingver inş bu gece bizi rahat uzun uzun uyutur. Dün gece aralarında anlaşmışlar heralde
Ay canım inşallah diyeceğim ama şuan kızım babasının kucağında evi geziyor. Sabah altıdan akşama kadar toplasan bir saat uyumadı. Akşam 7 buçukta gece uykusuna geçmişti ama on buçukta uyandı. O saatten beri tekrar uyutmaya çalışıyoruz hiç uyuyacak gibi değil. :halay: :eğlence::deli::dua:

Canim bu dvit zaten bir yaşına kadar kullanılacak bize doktor öyle dedi sadece bingildaklari kapansın diye değil diger kemikler icinde kullanılması gerekiyor sanırım
Bunları okuyunca kontrol ettim ben de bıngılağı epey kapanmış yani önceki gibi yumuşacık değil. Dokununca hafif bir yumuşaklık var. D vitamini kullanmaya da devam ediyorum. Doktor da hiç kontrol etmedi. İçime şüphe düştü

Back