- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #59.401
Otizm şüphesinden kurtulmam gerekiyor artık. Lütfen bazı konularda objektif bir değerlendirme yapmama yardımcı olun. Oğlum 4 ay 1 haftalık. Beni gördüğünde genellikle gülümsüyor ama babayı gördüğünde hala heyecanlanmiyor, gülümsemiyor (babamızın çok da ilgili olmasına rağmen) Gülümsemeleri genellikle tebessüm şeklinde, sesli gülmeler kahkahalar henüz hiç yok. Evde bizimle çok ilgili, takip ediyor bakiyor, iletişimi iyi ancak geçen hafta gittiğimiz tatilde hemen hemen hiçbir insanla ilgilenmedi, göz teması fazla kurmadı ve gulumsemedi. Sürekli çevreyi inceledi. Bu durumları yaşıyor musunuz? Kaygilanmali miyim?
Canım doktorunuz ne diyor bu duruma?Otizm şüphesinden kurtulmam gerekiyor artık. Lütfen bazı konularda objektif bir değerlendirme yapmama yardımcı olun. Oğlum 4 ay 1 haftalık. Beni gördüğünde genellikle gülümsüyor ama babayı gördüğünde hala heyecanlanmiyor, gülümsemiyor (babamızın çok da ilgili olmasına rağmen) Gülümsemeleri genellikle tebessüm şeklinde, sesli gülmeler kahkahalar henüz hiç yok. Evde bizimle çok ilgili, takip ediyor bakiyor, iletişimi iyi ancak geçen hafta gittiğimiz tatilde hemen hemen hiçbir insanla ilgilenmedi, göz teması fazla kurmadı ve gulumsemedi. Sürekli çevreyi inceledi. Bu durumları yaşıyor musunuz? Kaygilanmali miyim?
Ben zaten çocuk psikoloğuyum ve 10 yıldır otizmli çocuklarla çalışıyorum. Birkaç dr arkadaşımla görüştüm ama net bir görüş alamadım. Anlayabilmek için birkaç ay daha beklemem gerekiyor ama anne olduğum için ne yazıkki bu kaygı beni çok yıpratıyor. Zira bebekler için her zaman net yorumlar yapamıyoruz. Sizin gibi tecrübeli annelerin görüşleri, benzer durumlar yaşadıklarını duymak beni daha fazla rahatlatiyor.Canim benim oglum anneyi babayı babaanne amca tanıyor gülüyor ama yabancı biri gelince hic yüzüne bakmıyor etrafı incelemek cok hoşuna gidiyor, sende madem şüphe ediyorsun neden dr a götürüp danismiyorsun o daha iyi bilir ve anlatır
Evet aynen gözünü kaçırıyor, özellikle ev dışında biryerdeysek sürekli etrafta birşeyleri inceliyor, insanlarla ilgilenmiyor. Çocuk dr ları maalesef otizmin erken dönem belirtilerine çok da hakim değil. Ben çocuk psikoloğuyum ve muhtemelen daha fazla bilgiye sahibim ama anne olduğum icin objektif davranamiyor olabilirim.Canım doktorunuz ne diyor bu duruma?
Geçenlerde biri yazmıştı nickini hatırlayamadım. Anneme sesli güldü, daha önce bana hiç öyle gülmemişti, demek ki ben güldürememişim diye.
Benim kızım da yabancıladığı kişinin yüzüne bir süre hiç bakmıyor. Önüne de geçse gözünü kaçırıyor. Alışınca başlıyor göz teması. Oğlun da yabancıladığı için kimseye gülmemiş olabilir mi
ya belki karakteri oyledir hani gulmeyen bi bebektir hervbebek gelusimi ayni okacak die bi kaide yok bence baska bebeklerle karsilasturma kimi erken konusur gec yurur kimi erken yurur gec konusur amvsenide anliyirum insan paronayak oluyor iyice yok kakasi yok cisi yok basinitutuyormu diye ama once bi rahat ol sen onlarin icinde okdugun icin ince dusunuyorsun bence insallah kuzumuzun bir seyi yoktur varsada ALLAHtan gelene boynumuz kildan ince ben gebeyken hic bir zeka testini yaptirmadim bu yuzden takma bence bu hem seni hem kuzunu etkiler tedirgin ederEvet aynen gözünü kaçırıyor, özellikle ev dışında biryerdeysek sürekli etrafta birşeyleri inceliyor, insanlarla ilgilenmiyor. Çocuk dr ları maalesef otizmin erken dönem belirtilerine çok da hakim değil. Ben çocuk psikoloğuyum ve muhtemelen daha fazla bilgiye sahibim ama anne olduğum icin objektif davranamiyor olabilirim.
Canım kendin söylüyorsun pedegog olduğunu bende geçen zamanlar çok arastirmistim otistik bukadar erken farkına katılabilecek birşey değil çünkü her bebeğin gelişimi farklı seyrediyor. Mesela kuzenim 6 ayına kadar başını tutamamış dedesi özürlü demiş vs bebegin emerken beslenirken göz teması kuruyormu tereciye teremi satiyorjm şuan bilmiyorum ama anne olunca hiçbir mesleki durum evlada geçmiyor bence. Doğum haftası kilosu motor gelişimi açısından önemli göz kontağı varsa takip ediyorsa gülücuge gulucukle karşılık veriyorsa endişelenmeye gerek yok hele her bebek farklı bunu dusun iyi düşünmek iyi seyleri yasamamiza vesile olur benim bebeğim premature çok çok araştırdım ve rahatsızlığın dolayısıyla 15 yılı aşkın hastanelerle hasır nesirim. Bence yavrumda problem yokOtizm şüphesinden kurtulmam gerekiyor artık. Lütfen bazı konularda objektif bir değerlendirme yapmama yardımcı olun. Oğlum 4 ay 1 haftalık. Beni gördüğünde genellikle gülümsüyor ama babayı gördüğünde hala heyecanlanmiyor, gülümsemiyor (babamızın çok da ilgili olmasına rağmen) Gülümsemeleri genellikle tebessüm şeklinde, sesli gülmeler kahkahalar henüz hiç yok. Evde bizimle çok ilgili, takip ediyor bakiyor, iletişimi iyi ancak geçen hafta gittiğimiz tatilde hemen hemen hiçbir insanla ilgilenmedi, göz teması fazla kurmadı ve gulumsemedi. Sürekli çevreyi inceledi. Bu durumları yaşıyor musunuz? Kaygilanmali miyim?
4. Ayda herkese veriyorlar duy biliyorum. Bizim daha dolmadi ama.4.ayimizi yeni bitirdikk. Asimizi olmaya gittigimizde ebe demir ilaci baslancak dedi. Benim kizim mamayla besleniyor, bikac ogun sütümu sagip veriyorum. 3.5 ay meme reddi yaşadık, mecbur kaldim, aglamasina dayanamadım.mama kabizlik yapıyor, mamasina saf zeytinyağı koyuyorum bikac damla, kakasini gunde 1 kez yapiyor cok sukur. Demir ilaci da kabızlık yapıyor bana ferrum onerdi ebe. Doktora sormadan almadım kullanmadim. Mama yedigi icin mi almasi gerek, yoksa herkes kullaniyor mi ?
Benim kızım 19 mayıs doğumlu oyun halısında sallanan oyuncakkarla uzun süre oynuyor, çevresini inceliyor, yanına yattığımda yüzümü tutuyor, gülüyor , 4. Ay aşısını olurken kahkaha atmıyor diye hemşireye sordum henüz erken dediOtizm şüphesinden kurtulmam gerekiyor artık. Lütfen bazı konularda objektif bir değerlendirme yapmama yardımcı olun. Oğlum 4 ay 1 haftalık. Beni gördüğünde genellikle gülümsüyor ama babayı gördüğünde hala heyecanlanmiyor, gülümsemiyor (babamızın çok da ilgili olmasına rağmen) Gülümsemeleri genellikle tebessüm şeklinde, sesli gülmeler kahkahalar henüz hiç yok. Evde bizimle çok ilgili, takip ediyor bakiyor, iletişimi iyi ancak geçen hafta gittiğimiz tatilde hemen hemen hiçbir insanla ilgilenmedi, göz teması fazla kurmadı ve gulumsemedi. Sürekli çevreyi inceledi. Bu durumları yaşıyor musunuz? Kaygilanmali miyim?
ya bu kahkaha olayı çok e enteresan. Çok güzel gülümsüyor ama kaymayı her zama n yapmıyor. Onunla iyice oynayınca falan yapıyor. Bi ben mi kafaya takmiyorum otuzmi falan . Rahat olun arkadaşlar. Bebisler daha çoook küçükBenim kızım 19 mayıs doğumlu oyun halısında sallanan oyuncakkarla uzun süre oynuyor, çevresini inceliyor, yanına yattığımda yüzümü tutuyor, gülüyor , 4. Ay aşısını olurken kahkaha atmıyor diye hemşireye sordum henüz erken dedi
gecmis olsun bizde iki gun once olduk ilk gun bizimde sikintiliydi ama simdi duzeldi cok sukur iyle boyle geciyor iste4. Ay aşımızı salı günü olduk hemşire rahat geçer dedi ama salı ve çrş ateşi çıktı banyo ve calpol le düşürmeye çalıştım geceleri zor geçti bugünde huzursuzluğu devam 6. Ay aşısını düşünemiyorum
Cevap verwn herkese teşekkürler tek tek alinti yapamadim. Bende kuvette ve filede yalniz yikiyrm ama genelde kv geliyor. Merak ettinnpratik bi yolu var mi diye cunku bi yandan kulaklari kapat cocugu tut ve su dok zor oluyor. Neyse az kaldi yakinidr oturmalari rahat ederiz o zaman
ben banyo yaptırılmıyor diye biliyorum ama canım, sordun mu hemşireye?4. Ay aşımızı salı günü olduk hemşire rahat geçer dedi ama salı ve çrş ateşi çıktı banyo ve calpol le düşürmeye çalıştım geceleri zor geçti bugünde huzursuzluğu devam 6. Ay aşısını düşünemiyorum
Sordum 2.ay aşısında verem aşısı olduğu için banyo yapılmıyor 4. Ay aşısında yaptırabilirsin dedi aşıyı yaptırdım eve geldik hemen banyoya soktum hastanenin mikrobu gitsin diye birde hastane dönüşünde komşunun kızı yüzünden falan öptü onun için yaptırdım banyosunuben banyo yaptırılmıyor diye biliyorum ama canım, sordun mu hemşireye?
Bana ertesi gin yaptir banyoyu dedi ebeSordum 2.ay aşısında verem aşısı olduğu için banyo yapılmıyor 4. Ay aşısında yaptırabilirsin dedi aşıyı yaptırdım eve geldik hemen banyoya soktum hastanenin mikrobu gitsin diye birde hastane dönüşünde komşunun kızı yüzünden falan öptü onun için yaptırdım banyosunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?