- 5 Aralık 2014
- 1.666
- 2.788
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #59.321
yeos 9 günlük kilo alımını baz Alman yanlış olur gibi geliyo bana çünkü kızım 2.ay aşısından sonra ilk hafta hiç kilo almamıştı o ay da 400 gr almıştı dr direk mama ver dedi bana.hatta üzüntüden sütüm azaldı.ama emzirme kampı uyguladım buraya da yazdım hatta süreçleri..çok şükür bu ay 500 ya da 600 gr aldı diye düşünüyorum(evdeki ölçüme göre) bugün gidicez sağlık ocağına yine yazarım net sonucu.ki artık 1 kilo almasını bekleyemeyiz her ay ki benim kızım çok hareketli kilo tutması çok zor bence :)
Ben de blw yöntemini kullanmayı planlıyorum. Bakalım inşallah yapabilirim. Ek gıdaya geçiş nedense bende stres oluşturuyor. Ne güzel acıktığında veriyorduk memeyi, veriyorduk memeyikızlar, ek gıda ile ilgili araştırma yaparken buldum. siz de bir göz atın isterseniz.
http://www.benimgunlerim.com/blw-ile-ek-gidaya-gecis-nedir/
Doğrudur canm ben de baya uğraştım da şimdi biraz daha orta yolu bulduk gibi kızımla yatarak emiyo artık..bugün tartıldık 600 gr almış kızım açlıktan ağlama durumu yok gelişimi de iyi bana göre o yüzden anne sütüne devam.önemli olan ilk 6 ayda Doğum kilosunun iki katını yakalamak ve miniklerimizi açlıktan ağlatmamakBenim bebeğim de çok hareketli belki de ondan az kilo alıyoruz. Ay ay kilo alımımız 1150-800-560-600 gr. Bakınca fena değil aslıbda ama ben bunu yapana kadar bile çok zorlandım hergün saatlerce uğraşıyorum
Dün bizde asimizi olduk a çok şükür oglum çok mutlu, gecede çok güzel uyudu arada baktım ateşi hiç artmadı, ben eve geldikten 1 saat kadar sonra parol verdim sorun yasamadikgünaydın kızlar dün bizde dördüncü ay aşımızı olduk, ama gece boyunca kuzum huzursuz ve ağladı, bir ara aç olduğunu düşündüğüm için mama vereyim dedim, çünkü sürekli memede olduğu için artık sütüm yoktu, ama gel görki yavrum mamayı almadı avazı çıktığı kadar ağladı. sizlerde de aşı sonrası huysuzluk oldu mu. bu arada sadece emzirdiğim için mamayı ilk defa vereyim demiştim, onu da kabul etmedi.
Canim bende her bebeğin anne sütü alması taraftariyim ama birazcikta empati yapmak gerek, kendini bebeğin yerine koy bi öğün atlasak kötü oluyoruz hemen yada az yemek zorunda kalsak, ben öğle yemegimi daha yeni yiyorum ve ellerim titriyor çok acıktım çünkü, o minnacik bebek napsin peki, olmuyorsa zorlama midesi küçük kalmasın annesi, mide boşluğa alisirsa ilerde yemek hiç yediremezsin, benim nacizane fikrim böyleAnlıyordum tabi sağıp verdim, dondurucudaki tüm sütleri tükettim. Hala ek gıdaya geçmek istemiyorum ama sağdığımda da doğru düzgün süt çıkmıyor . Süt az gelince Bebek de emmek istemiyor
Şuan her bebek hareketlenmë evresinde benim bebeğimde öyle ayaklar kollar hiç durmuyor bi yere nefes nefese koşar gibi davranıyor demekki az hareket etse ayda 3 4 kilo alacak :))Benim bebeğim de çok hareketli belki de ondan az kilo alıyoruz. Ay ay kilo alımımız 1150-800-560-600 gr. Bakınca fena değil aslıbda ama ben bunu yapana kadar bile çok zorlandım hergün saatlerce uğraşıyorum
mrb kizlar bizde asi ilduk bu gun ins bi sikinti olmadan atlatiriz bu donemi oglum 8 kilo 110 gr olmus boyu 66 cm olmus
benimkide 13 mayis dogumlu canim bizimde simdilik bi sorun ypk asidan dokayi bakakim ileriki saatlerde nasil olurDün bizde asimizi olduk a çok şükür oglum çok mutlu, gecede çok güzel uyudu arada baktım ateşi hiç artmadı, ben eve geldikten 1 saat kadar sonra parol verdim sorun yasamadik
Canim bende her bebeğin anne sütü alması taraftariyim ama birazcikta empati yapmak gerek, kendini bebeğin yerine koy bi öğün atlasak kötü oluyoruz hemen yada az yemek zorunda kalsak, ben öğle yemegimi daha yeni yiyorum ve ellerim titriyor çok acıktım çünkü, o minnacik bebek napsin peki, olmuyorsa zorlama midesi küçük kalmasın annesi, mide boşluğa alisirsa ilerde yemek hiç yediremezsin, benim nacizane fikrim böyle
Şuan her bebek hareketlenmë evresinde benim bebeğimde öyle ayaklar kollar hiç durmuyor bi yere nefes nefese koşar gibi davranıyor demekki az hareket etse ayda 3 4 kilo alacak :))
Biz senle aşağı yukarı aynı gi diyoruz canım dün bizde asi olduk boy 66 cm kilo 8200, senin bebis kaç doğumlu canım biz 17 mayısta dogduk
Sağlık olsun canım olduğu kadar herşey ne kadar cabalasakta olmayınca olmuyor. Bişey takıldı aklıma ballı irmikli almissin da canım bildiğim kadarıyla 1 yaşından önce bal verilmiyor çocuklara dr a sordunmu yani omu önerdi bunuSelam kizlar nasılsınız bizde bugün aylık kontrolumuze gitti kuzum sadece 400 gram almis 10 gün boyunca geçmeyen gribi vede başımızın derdi idrar yolu enfeksiyonu olduğu için kilo alımı yavaş seyrediyor artık yavaştan ek gıdaya başlayalım dedi doktorum günde bir iki kaşık mevsim meyvelerinin suyundan ver dedi ama iki gün arayla iki gün elma iki gün şeftali vs. Gibi sonra yoğurt ve kaşık mamasına başlıyoruz gunde bir ogun eger severse iki ogune cikarabilirsin dedi bebelac gold ballı irmikli kaşık maması aldık onu deneyeceğim. Bu ek gıda işi beni gercekten geriyor ne yapacağım bilmiyorum.demir ilacini da koruyucu amaçlı veriyorlarmis günde 4 damla verebilirsin fakat kabız yapar dedi saf zeytinyağı içir kabız olunca dedi ben demir ilacini iki günde bir vermeye karar verdim.
Canim durum buysa ek gıda tek care istersen zorlama, benim içim bebeklerin aç kalmasına el vermiyor, cok şükür sütüm bebegime yetiyor ama yetmeseydi ben hiç düşünmedim ek gıdaya başlardım ki ilk ay benim de çok az sütüm oldu ve mama verdim dr verme deseydi yinede verirdim dinlemezdim, çocuğum dan öte hiç birşey yok, Allah kimseyi açlıkla susuzlukla imtihan etmesin diye bi söz var, büyük adam dayanamazken açlığa minnacik bedenler nasıl dayansin, annesisin senden daha çok kimse düşünemez yavrunu karar senin, ben tamamen kendi fikrimi belirtiyorumŞuan çok üzgünüm ben çünkü bebeğim resmen aç uyuyor karnı içine göçtü emdi emdi baktım göğsüme sıkınca süt çıkmıyor. Emzik niyetine kullandı resmen...
idrar yoku enfeksıyonu sık tekrarlıyor mu Can'ım bnm kızda oldu 2. Ayında da korkuyorum hep kılolu az gidiyor bizimdeSelam kizlar nasılsınız bizde bugün aylık kontrolumuze gitti kuzum sadece 400 gram almis 10 gün boyunca geçmeyen gribi vede başımızın derdi idrar yolu enfeksiyonu olduğu için kilo alımı yavaş seyrediyor artık yavaştan ek gıdaya başlayalım dedi doktorum günde bir iki kaşık mevsim meyvelerinin suyundan ver dedi ama iki gün arayla iki gün elma iki gün şeftali vs. Gibi sonra yoğurt ve kaşık mamasına başlıyoruz gunde bir ogun eger severse iki ogune cikarabilirsin dedi bebelac gold ballı irmikli kaşık maması aldık onu deneyeceğim. Bu ek gıda işi beni gercekten geriyor ne yapacağım bilmiyorum.demir ilacini da koruyucu amaçlı veriyorlarmis günde 4 damla verebilirsin fakat kabız yapar dedi saf zeytinyağı içir kabız olunca dedi ben demir ilacini iki günde bir vermeye karar verdim.
Doğrudur canm ben de baya uğraştım da şimdi biraz daha orta yolu bulduk gibi kızımla yatarak emiyo artık..bugün tartıldık 600 gr almış kızım açlıktan ağlama durumu yok gelişimi de iyi bana göre o yüzden anne sütüne devam.önemli olan ilk 6 ayda Doğum kilosunun iki katını yakalamak ve miniklerimizi açlıktan ağlatmamak
Doğrudur canm ben de baya uğraştım da şimdi biraz daha orta yolu bulduk gibi kızımla yatarak emiyo artık..bugün tartıldık 600 gr almış kızım açlıktan ağlama durumu yok gelişimi de iyi bana göre o yüzden anne sütüne devam.önemli olan ilk 6 ayda Doğum kilosunun iki katını yakalamak ve miniklerimizi açlıktan ağlatmamak
ozaman denemediysen bi emzirme kampını dene kıyamam da kuzuna olmuyosa ek gıdaya başlasın inşallah iştahlıca yesin miniğinDoğum kilosunu ikiye katlamaya az kaldı. 2 ayda yakalarız ama bebiş ağlıyor öte açlıktan huzursuzlanıyor
File bende de var yigenim den ama silikon olani cikmis onun daha mantikli geldi. Bende bi deneyeyim. Emzik gibi markasi weebabyKızlar yaklaşık 2 aydır günde 2 veya 3 kere 3-4 ölçü mama takviyesiyle gidiyoruz. Meyve sebze filesi aldım. Dün içine şeftali koyup verdim kuzuma. O onunla oyalanırken yemeği yaptım. Görseniz bayıldı şeftaliye. Suyunu eme eme posasını çıkardı :)) 63 cm boy ve 6350 gr ile yolumuza devam ediyoruz elhamdülillah. Bizde durumlar böyle. Hepinize sağlıklı huzurlu günler diliyorum eşleriniz ve yavrularınızla :)
cabim atesi kac derece bizimkide mizmizlanmaya basladi ateside 37.3 olmus galiba yukseliyor calpol verdim ama pek bi fayda etmedi sanirim ilik su ve bezle siliyorun alnina koyuyorum zibinla duruyor zaten ins yukselmezBizde bugün asimizi olduk gulerek girdik ağlayarak çiktik :)) şimdi mızmız ateşi varboy 63 kg 6000 baş 43 gibi biseydi galiba nasıl sizce kızlar ? 20 günde 300 gram almış... Sağlık ocağında geçen ay tartmistim 5050 gram gelmişti o ara mama değişikliği yapiyodum aptamil aliyodu. Sultanbeyli de güzel bi Dr önerdiler oraya gittim tarttilar 4 gün Var arada.. en fazla hatta.. 5.720 geldi imkansız dedim tekrar tartti Dr hatta inanmadım sizce aptamildenmi
Aslinda doktor pirinçli önerdi ama ben pirincin bir besin değeri yok diye ballı irmikliyi aldım sonradan aklıma geldi benimde o bal mevzusu eczaneden almıştım eczaci kadinda hep bunu aliyor anneler dedi ne bileyim aksam yaptım kızım 3 kaşık zor yedi zaten istahsiz bir bebek çok yemeye düşkün değil. Yarın dk tekrar gidecektik tahlil sonucumuz için bu bal mevzusunu sorayımSağlık olsun canım olduğu kadar herşey ne kadar cabalasakta olmayınca olmuyor. Bişey takıldı aklıma ballı irmikli almissin da canım bildiğim kadarıyla 1 yaşından önce bal verilmiyor çocuklara dr a sordunmu yani omu önerdi bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?