2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
kizlarr iyu aksamlar benim oglan ne yapsa begenirsiniz altini acip odadan bez ve kiyafetlerinu almaya gitmistim epeyde oyalandim odada ben gelmeye donmus hakinin ustune kakasini yapmis bide iyice surtmus oraya buraya hemen kaldirdim haliyi sabah yikamaciyi aricam ne yazikki cis yapiyordu ama kakada yapti b.klu :))neyse ne yapalim oglumun cani sag olsunn

Kimse ek gıdaya geçişle ilgili bişey söylemedi ama benim gibi ne yapacağını tam olarak kestiremeyenlere yardımcı olabilir;

http://www.ayseoner.com.tr/beslenme/6-8-ay-yemek/adim-adim-ek-gidaya-gecis/
Canim bilgim olmadığı için cvp yazmadım ama benim aklıma takilanlarda var bu konuda, int ten bakıyorum ek gıda 4.6 ay arası diyor ee bizde 4 ayı doldurduk başlamam mi gerekiyor benimde, bu ay 1200 gr almış gerek varmı ek gıdaya bilmiyorum, bilen beri gelsin

Benim kız uykusunda çok öksürmeye başladı bugün kuru kuru ama sanki boğazına tükürk kaçarda öksürürsün öyle öksürüyo normalmi üşüttümü acaba

Canim bilgim olmadığı için cvp yazmadım ama benim aklıma takilanlarda var bu konuda, int ten bakıyorum ek gıda 4.6 ay arası diyor ee bizde 4 ayı doldurduk başlamam mi gerekiyor benimde, bu ay 1200 gr almış gerek varmı ek gıdaya bilmiyorum, bilen beri gelsin
Canım ilk altı ay sadece anne sütü diye her yerde bangır bangır dile getiriliyor. Belli ki senin sütün de yetiyor. Zaten yetmese doktorun ek gıdaya yönlendirirdi. Oğluşun güzel güzel emsin. Sütün de yarasın inş. 6 aydan önce başlama bence.

Benim kız uykusunda çok öksürmeye başladı bugün kuru kuru ama sanki boğazına tükürk kaçarda öksürürsün öyle öksürüyo normalmi üşüttümü acaba
Canım biz geçen hafta üşüttük kuzumu, uzun yol yapınca. Öksürüğü oldu ama tükürüğü kaçınca öksürdüğü gibi olmadı. Böyle öksürmeyi bilmiyor gibi, kuru kuru öksürüyordu :(

Yaa geçmiş olsun cnmm . Kaç gündür ağzının suyu çok akmaya başladı yakasına önlükte takıyoruz ama geçiyo badisine hep ıslanıyo göğsü . Birde bayramdan sonra kendi evime geçtim eşim evdeyken o bakıyo yokken kv. Geliyo annemin baktığı gibi olmuyo tabii kırık kolla ilgilenemedim yavrumla hasta ettik heralde . Doktora gittinizmi siz

Yaa geçmiş olsun cnmm . Kaç gündür ağzının suyu çok akmaya başladı yakasına önlükte takıyoruz ama geçiyo badisine hep ıslanıyo göğsü . Birde bayramdan sonra kendi evime geçtim eşim evdeyken o bakıyo yokken kv. Geliyo annemin baktığı gibi olmuyo tabii kırık kolla ilgilenemedim yavrumla hasta ettik heralde . Doktora gittinizmi siz
Çok sağol canım. Size de çok geçmiş olsun. Bayram nedeniyle gitmedik doktora nöbetçi doktor ilgilensin istemedik. Bir de burun tıkanıklığı çok fazlaydı onun dışında ateşini kontrol altına aldık. Öksürdüğü de hafif hafif 2-3 gün sürdü. Şimdi tek sıkıntımız burun. O da hafifliyor inş. Sen de bol bol emzir, hemen atlatırsınız inş

Ben mamadan yogurt yapiyrm massallah bebgim istahli yiyor. meyvelerin de suyunu tattiriyrm alissin diye. Bu sekilde basladim cok kitabi degil duyduklarima gore hareket ediyrm cunku mamaya agirlik vermwye basladi kuzum zaten sutum hicbizaman yeterli olmadi

Ben hiç mama vermedim. Dr a mama vermem gerektiğini sorduğumda hayır cevabı aldım. Ben sebzeyle başlıcam heralde

Hayır tabi ki geçme. Benim bebeğim de yeterli kilo alsa ben de 6 ayı beklerdim ama yok işte yetmiyor heralde sütüm... Çok üzgünüm ama yapcak bişi yok. 9 gün önce hasta olduk diye gitmiştik, o gün 6800 dü şimdi 6900 yani 9 günde 100 gr almış... O kadar Rezene anason vs içtim ama ne yapıyım... Millet 2 aydır nerdeyse ver bişiler bu çocuk aç falan diyordu direndim lakin bu kadarmış

Bu arada benim gibi yeterli kilo alımı olmayanlar veya mama ile beslenenler yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başlayacaktır. Yeterli kilo alımı olanlar da kısa bir süre sonra başlar.

Bu nedenle Nasıl yaptığımızı da paylaşırsak fikir vermiş oluruz. Ben sitelere biraz baktım en hoşuma giden link o ilettiğim oldu. Sanırım yeterli olacaktır ama biraz daha bakınırım... Umarım sıkıntı yaşamadan bu süreçleri atlatırız. Sağlıklı ve iştahlı bebeklerimiz olsun :dua:

Salya çok akitiyor galiba önlük ler hep içine geçiriyor, yani önlük içe geçirecekse takipta çocuğu bunaltmanim bi anlamı yok diyorum bazen, göğsüne küçük havlu veya bez koy canım ben öyle yapıyorum, elbiseye gecsede vücuduna yaş degmiyor en azindan

Canım ilk altı ay sadece anne sütü diye her yerde bangır bangır dile getiriliyor. Belli ki senin sütün de yetiyor. Zaten yetmese doktorun ek gıdaya yönlendirirdi. Oğluşun güzel güzel emsin. Sütün de yarasın inş. 6 aydan önce başlama bence.
Bunu öğrendiğim iyi oldu valla tsk ederim canım

Hayır tabi ki geçme. Benim bebeğim de yeterli kilo alsa ben de 6 ayı beklerdim ama yok işte yetmiyor heralde sütüm... Çok üzgünüm ama yapcak bişi yok. 9 gün önce hasta olduk diye gitmiştik, o gün 6800 dü şimdi 6900 yani 9 günde 100 gr almış... O kadar Rezene anason vs içtim ama ne yapıyım... Millet 2 aydır nerdeyse ver bişiler bu çocuk aç falan diyordu direndim lakin bu kadarmış
Aç olduğunu sen farketmedonmi peki, aglamasi mutsuzlugu yokmuydu

Ben hiç mama vermedim. Dr a mama vermem gerektiğini sorduğumda hayır cevabı aldım. Ben sebzeyle başlıcam heralde

Mama verme canım, mamalar bağımlılık yapıyor kolay birakamiyor çocuk, damak tadı da tam gelisemiyor, sebze meyve en güzeli,doysun yavrucak güzelce

rulem rulem inşallah cnm uzun sürmez uykuda olunca korkuyorumda öksürmekten yerinden fırlıyo yavrum .
yesilcan86 yesilcan86 doğru cnm önlük geçiriyo gün içinde sürekli değiştirtiyorum ama yeterli gelmiyo drmekki yarın havlu koydurtıyım içine hemen geçer inşallahh

yeos yeos 9 günlük kilo alımını baz Alman yanlış olur gibi geliyo bana çünkü kızım 2.ay aşısından sonra ilk hafta hiç kilo almamıştı o ay da 400 gr almıştı dr direk mama ver dedi bana.hatta üzüntüden sütüm azaldı.ama emzirme kampı uyguladım buraya da yazdım hatta süreçleri..çok şükür bu ay 500 ya da 600 gr aldı diye düşünüyorum(evdeki ölçüme göre) bugün gidicez sağlık ocağına yine yazarım net sonucu.ki artık 1 kilo almasını bekleyemeyiz her ay ki benim kızım çok hareketli kilo tutması çok zor bence :)

günaydın kızlar dün bizde dördüncü ay aşımızı olduk, ama gece boyunca kuzum huzursuz ve ağladı, bir ara aç olduğunu düşündüğüm için mama vereyim dedim, çünkü sürekli memede olduğu için artık sütüm yoktu, ama gel görki yavrum mamayı almadı avazı çıktığı kadar ağladı. sizlerde de aşı sonrası huysuzluk oldu mu. bu arada sadece emzirdiğim için mamayı ilk defa vereyim demiştim, onu da kabul etmedi.

günaydın kızlar dün bizde dördüncü ay aşımızı olduk, ama gece boyunca kuzum huzursuz ve ağladı, bir ara aç olduğunu düşündüğüm için mama vereyim dedim, çünkü sürekli memede olduğu için artık sütüm yoktu, ama gel görki yavrum mamayı almadı avazı çıktığı kadar ağladı. sizlerde de aşı sonrası huysuzluk oldu mu. bu arada sadece emzirdiğim için mamayı ilk defa vereyim demiştim, onu da kabul etmedi.
ben daha önceden yazmıştım, geçen aşılarına göre benimkide çok etkilendi. acayip huysuzdu hatta 3 gün sürdü huysuzluğu. vücudundaki ateşte ilk gece baya bi arttı, sonraki 2 günde sürdü. mama vermene gerek yok yani. aşının huysuzluğu. hatta benimkinde kırmızı beneklerde çıktı vücudunda. aşıdan olurmuş.

ben daha önceden yazmıştım, geçen aşılarına göre benimkide çok etkilendi. acayip huysuzdu hatta 3 gün sürdü huysuzluğu. vücudundaki ateşte ilk gece baya bi arttı, sonraki 2 günde sürdü. mama vermene gerek yok yani. aşının huysuzluğu. hatta benimkinde kırmızı beneklerde çıktı vücudunda. aşıdan olurmuş.
sağolasın canım içimi rahatlattın.

Salya çok akitiyor galiba önlük ler hep içine geçiriyor, yani önlük içe geçirecekse takipta çocuğu bunaltmanim bi anlamı yok diyorum bazen, göğsüne küçük havlu veya bez koy canım ben öyle yapıyorum, elbiseye gecsede vücuduna yaş degmiyor en azindan

Bunu öğrendiğim iyi oldu valla tsk ederim canım

Aç olduğunu sen farketmedonmi peki, aglamasi mutsuzlugu yokmuydu

Anlıyordum tabi sağıp verdim, dondurucudaki tüm sütleri tükettim. Hala ek gıdaya geçmek istemiyorum ama sağdığımda da doğru düzgün süt çıkmıyor . Süt az gelince Bebek de emmek istemiyor

Back