2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benim kızım ilk aylarında hep sırt üstü yatıyordu ben yan yatırsam da o düzeltiyordu kendisini. Şimdi yüzüstü yatmaya başladı. Bir de Nasıl yapıyorsa bazen kafası omuzu sağa dönük oluyo belini yüzüstü yatar gibi çeviriyor. İlginç geldi bana.

Bir de iki gündür gece emmeye kalktığında beşiğin başkısmına kendini sürüklemiş olarak buluyorum.

Kızlar bebeğinizi ne sıklıkla emZiriyorsunuz? Özellikle akşam uyku saati ve gece emmelerini paylaşır mısınız?

Kızım oyuncaklarına uzanmıyor henüz. 7 Mayıs 3440 gr. 49 cm. doğumlu. Ne zaman uzanır acaba? Ayrıca kızım 5900 gr ve 60 cm boyunda şuan. Sizce nasıl durum hanımlar?

Kızlar bebeğinizi ne sıklıkla emZiriyorsunuz? Özellikle akşam uyku saati ve gece emmelerini paylaşır mısınız?

Biz ilk iki ay yapışık yaşıyoduk şimdi uyanıksa 1 saat uyku haline geçince 1.5 -2 saat kadar oluyo arası gün içinde
Gece uykusuna en geç 11buçukta geçmiş oluyo . 2buçuk -5--7-olarak gidiyo gece emmemizde ama sabah 7 den sonra saat başı emmeye uyanıyo bazen 11de tamamen uyanıyo genelde 9 buçuk

Kızım oyuncaklarına uzanmıyor henüz. 7 Mayıs 3440 gr. 49 cm. doğumlu. Ne zaman uzanır acaba? Ayrıca kızım 5900 gr ve 60 cm boyunda şuan. Sizce nasıl durum hanımlar?
Can'ım tabiki her Bebek aynı değil, burda yazılanlarla kıyaslandığında seninki biraz minyon gibi sanki. 7-8 kilolar var maşallah. Benimki 6600 şuan. En doğrusunu doktorun söyler. Sonuçta anne babanın yapısı ile de alakalı durum.

Oyuncağına uzanması da an meselesidir. Bir günden sonraki güne farkediyor bebekler. Bi bakmışsın uzanıp almaya çalışıyor acele etme bence

Bizimki sabah genelde 7 de uyanıyor,birdaha da uyumuyor gün içinde De toplasan 2 saat falan

www.benimgunlerim.com/bebeklerde-buyume-atagi-nedir/
Kızlar bebeklerimizin büyüme atakları var belirli haftalarda. Atak haftasında hızlı gelişim gösteriyorlar, daha huysuz olabiliyorlar, daha çok memede kalmak isteyebiliyorlar ya da tam tersi iştahsız olabiliyorlar yani atak haftaları sıkıntılı dönemler iyi haberse her atak haftasının bitiminde yeni birşey öğreniyorlar ilk bilinçli gülümseme ya da ilk defa dönme gibi.
Bazı arkadaşlar bebeğim neden hala böyle yapmıyor diye sormuş ya belki de büyüme atağına gelmemiştir ;)
Yalnız bu haftasını hesaplarken doğduğu tarih değil de doğması gereken tarih sıfır kabul ediliyor. Mesela benim bebeğim 16 haftalık oldu ama 39. Haftada doğduğu için bir hafta daha öncesi oluyor yani 15 haftalık. şuan tam atak haftasında bikaç gündür çok mızmız :KK12:

bende ayni drtten muzdaripim canim anlayamiyorum bu gidisle kafayi yemezsem iyidir

Ayni dert bendede var ki enfeksiyon göründü antibiyotik kullaniorus ihmal etmeyin kizlar

Benm kzim memede uyuyo 9 gibi 12 gibi uyanip emiyo sonra 3 gibi uyanıyor sonra bazen 5den sonra saat basi uyaniyo bazende 7 8 gibi uyaniyoruz

Cnm her bebek ayni degil bu yüzden cok takma benim kizim ses çikarir seninki daha zamani vardir aysenin oglu atiyorum boyu daha uzundur f atmanın daha topludur bebegi her bebeğin kendine has özellikleri var bence cok takiyoruz biz mesela benim kızim 3 aylik kontrolde 5800 kilosuydu bi arkadaş ismini tam hatirlamiyirum 7 buçuk kilo var demişti yani üzülme
Ayy ne bileyim kuzum ilk bebek olunca herseyden pimpiriklenir oldum :)

Hani böyle baba işteyken camda beklenir de gel babası gel diyerek elin açıp kapatılır bunu yapmayı bebek de öğrenir ya ondan bahsediliyor sanırsam :halay: ben bu aralar yapıyorum elime çok bakıp incelediği için ama henüz anlamıyor tabi erken onun için.:KK48:
Heee anladım :)iki gündür bizde yapiyoruz onu babası kucagindayken ben çağırıyorum gel gel geeeeel die de atilip gelmeyi
. Bilmiyor henuz

Sürekli konuşuyor musun bebeğinle canım yüzünü yüzüne yaklaştıracak konuş sık sık etkili oluyor. Aygül arkadaşımız da çok güzel yazmış canım her bebeğin gelişimi farklıdır tıpkı bizlerin birbirimizden farklı olduğu gibi. Bazı bebekler erken yürür bazı bebeklerse erken konuşur gibi. Kaçıncı haftada doğdu
Konuşuyorum canım hatta gece yanımda yatarak uyuyor masal anlatarak uyutuyorum dün gece kırmızı başlıklı kızı anlatarak uyuttum :) 37.haftada doğdu

Bu arada canim bebegin erken konusmasi erken ses cikartmasi icin sik sık onunla konus ama boyle normal sekilde degil icten sevip sesli konusup gulerek onu severmiscesine yap ben kizima oyle yapiyorum ben oyle yaptikca onu sevdigimi anliyo oda yerinde durmuyo elleri ayaklarıyla cirpinip guluyo keyfi yerindeyse ben oyle yapip susunca bu sefer kızim bana ayni benim gibi sesli senfonu yapio bence bunun cok etkisi var
Konuşuyorum canim konuşmaz miyim bizimki de heyecanlanıyor gülüyor oynuyor ama hani böyle agucuk bugucuk kendi kendine konuşarak uyanma felan yok henüz

yeos yeos canım biz uyanık olduğumuz her dkka emmek istiyoruzda ben biraz oylamaya çalışıyorum çünkü aç olduğu için yapmıyor, emmeyi çok seviyor dibine kadar sömürüp olduğu gibi geri kusuyor, boşuna süt ziyani, oyuncaklarla oynatiyorum, müzik dinletiyorum, konuşuyorum gidikliyorum felan unutturmaya çalışıyorum, zaten 1 buçuk 2 saat uyanık anca kalıyor zamanı gelince emiyor emerken uyuyup kalıyor

yeos yeos canım biz uyanık olduğumuz her dkka emmek istiyoruzda ben biraz oylamaya çalışıyorum çünkü aç olduğu için yapmıyor, emmeyi çok seviyor dibine kadar sömürüp olduğu gibi geri kusuyor, boşuna süt ziyani, oyuncaklarla oynatiyorum, müzik dinletiyorum, konuşuyorum gidikliyorum felan unutturmaya çalışıyorum, zaten 1 buçuk 2 saat uyanık anca kalıyor zamanı gelince emiyor emerken uyuyup kalıyor

Benimki de etrafı seyretmek istiyor. Gezdirmezsek dediğin gibi boyuna emiyor

yeos yeos ben gece emzirmiyorum. Baştan beri öyle bi yatarken bi de sabaha karşı emiyor. Gündüz gezdirirsek bi de uyursa 2-3saati buluyor iki emme arası. Emme suresi de kısa ama gunduz yanında yatarsam ve uyursam emzik gibi çıkarmadan saatlerce durabilir

Akşam 21den sonra uyuyor
Sabah 6da uyanıp çişini yapıp emiyor terkrar uyuyor. 8den soonra 2 saat falan uyanik durup yine uyuyor kisa kısa. Ogleden sonra 2 gibi uzun uykusu var. Ikindi cok sıkılıyor gezme istiyor

Back