- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #58.701
Ben de kullanıyorum güzel gerçekten sadece pamuğu biraz topaklanma yapıyor o biraz hoşuma gitmediKızlar 3 gündür komili bebek bezi kullanıyorum ve cok beğendim, yumuşacık, bacak arasinida fazla acmiyor, belini tam kapatıyor, sizdirmiyor ve hiç pişik yapmadı, fiyatida prima nin neredeyse yarı fiyati, kullanmak isteyenlere tavsiye ederim, yeni çıktığı için ucuz yakında fiyati artar ben stok yapmayı bile düşünüyorum
O kadar uygun değil diye biliyorum primayı, sahteleri çok oluyormuş piyasada aman dikkat edin dış paketi daha soluk renkli oluyormuş sahte olanınCanım ben 136 lı primayı 34.9 a alıyorum. Yani 35 tl. Siz baya pahalı almışsınız. Ankara gimat ta.
Yakında döner yan dönmeye başladıysa benimki de 10 gündür filan uğraşıyor dönmeye bugün bikaç kez yüzüstü dönebildi kolunu tam kurtaramıyor altından kurtarabilse hep dönecek de :)Benim oglum 3 buçuk aylık yan zorla azcık dönüyor ama yüzüstü donemiyor, kilolu olmasına bagliyorum, maşallah ben zor kaldiriyorum o nasıl kaldırsın kendini diyorum ki erkende zaten dönmüyor diye telaş etmek için
Yakında döner yan dönmeye başladıysa benimki de 10 gündür filan uğraşıyor dönmeye bugün bikaç kez yüzüstü dönebildi kolunu tam kurtaramıyor altından kurtarabilse hep dönecek de :)Benim oglum 3 buçuk aylık yan zorla azcık dönüyor ama yüzüstü donemiyor, kilolu olmasına bagliyorum, maşallah ben zor kaldiriyorum o nasıl kaldırsın kendini diyorum ki erkende zaten dönmüyor diye telaş etmek için
Maşallah çok güzel kilo almış bebeğin endişelenmene gerek yok anne sütü obez yapmazmış ama başta çok kilo alınca sonrasında vücudu kiloyu dengelemek için daha az kilo alabiliyormuşYok canım ciddiyim 8300 anne sütü sadece
41 kere maşallahTatlım dogum kilomuz 3700gr boy 52cm şuan 8300 boyuda 67cm
Ben varım 3 haftadır süt ürünleri ve dana eti diyetindeyim ama değişiklik olmadı kakada :-(Kizlarr selam olsun herkese @cananarya kzin tam yemelik maşallah Allah nazardan saklasın.. Bende benimkini tombik saniodum
Benim kiz 10 gunu gecti ishal bi haftadır antibiyotik kullanıyor hala gecmedi bugun tekrar yaptirdik tahlil enfeksiyonu azalmış cok şükür ama ilac kullanmaya devam kopuklu yapio ayni zamanda sut alerjisi olabilir dedi doktor varmi bu durumla karsilaasan..
Bide bu gel babası nedir ben bilmiorum galiba
Benim oğlumda var banyodan önce doktorumuz badem yağı dedi sağlık ocağında ise zeytinyağı dediler yağlayıp yumuşatmak gerekiyormuş banyo yaparken dökülüyormuş canım, sen bebeğinin mukuslu kaka yaptığını yazmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorumKızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Birde sorum olcak kızlar ben dusa girip suyu açtığım anda kızım agluyormus gibi ses kulagimda sanki suyun icine onun sesi saklanmış bi telas hizla dus alip çıkıyorum mışıl mışıl uyuyor..
tek manyak benmiyim gercekten merak ediyorum
Ahh canım tekrar tekrar beğenmek istiyorumCanım eline sağlık.
Blok emzirme gerçekten farkediyor. Üstüste ayni memeyi 2buçuk 3saat veriyorum. Bebegim iyi kilo aliyor. Diğer çocuklara rastgele verirdim. Az az alirlardi
Sadece duşta mı biraz uzaklaştığım her an duyuyor gibi oluyorumBirde sorum olcak kızlar ben dusa girip suyu açtığım anda kızım agluyormus gibi ses kulagimda sanki suyun icine onun sesi saklanmış bi telas hizla dus alip çıkıyorum mışıl mışıl uyuyor..
Ben girmeden önce kovaya şu dolduruyorum, suyu kapatıp öyle giriyorum,bende de oluyor ses olayiBirde sorum olcak kızlar ben dusa girip suyu açtığım anda kızım agluyormus gibi ses kulagimda sanki suyun icine onun sesi saklanmış bi telas hizla dus alip çıkıyorum mışıl mışıl uyuyor..
Helal olsun canım fikir bilgi paylaşıyoruz ben zevkle okuyorum tüm yazılanlarıBiraz lafta kalıyor işte o dedikleri, işin kolayına kaçıyor doktor bu çocuk doymuyor mama ver diyor ama kilo alamayışının süt olmamasından başka sebepleri olabilir, bebeğin dil bağı olabilir verimli ememez veya ön süt fazlalığı vardır bebek son yağlı süte ulaşamıyordur az kilo alır ( ki bunu bi arkadaş yazmıştı burda yanlış hatırlamıyorsam doktor sütün yağsız gibi bişey demiş bildiğim kadarıyla öyle bi durum yok bir annenin sütü çok yağlı da diğerininki değil gibi bi durum olmuyor ön süt fazlalığı oluyor bu yüzden bebek son süte ulaşamadan doyuyor bu sebeple az kilo alıyor. Bunun için de anneye blok emzirme öneriyorlar yani üstü üste hep aynı memeyi emzirmek 3 saat boyunca bebek kaç kere emmek isterse istesin hep aynı memeyi veriyorsun sonra diğer memeye geçiyorsun yine o memeyi de aynı şekilde blok emziriyorsun. o arkadaşa da yardımcı olmak için yazmak istedim bu şekilde dene kilo alımı değişecek mi diye kaç defa elim gitti ama vazgeçtim tepki verirler sen doktordan iyi mi biliyorsun derler diye malesef) ya da annenin sütü az bile olsa arttırma yöntemi var bunları tavsiye edebilir ama doktor bunun hiç birini yapmıyor sütün yetmiyor mama ver deyip geçiyor.
Geleyim diğer konuya bizim bebeklerimiz senle hemen hemen aynı canım ikimizin bebeği de anne karnında tersti, yakın tarihlerde yakın kilolarda doğdular. Ben de sezeryan doğum yaptım benim de 3 gün sütüm gelmedi geldikten sonra da göğüslerim aşırı derecede şişti bebek doğru düzgün ememedi benim canım çok yandı pompa aldım sağdığımda çok az süt çıktı yani bebeğim 5. Gün filan beslenebilmeye başladı açlıktan ağlasa benim oğlan ağlardı :) ben senin bebeğinin hele de doğduğu ilk günden açlıktan dolayı ağladığını sanmıyorum çünkü kolostrom denen ağız sütü çook öncelerden hamileliğin 6. veya 7. ayındaydı diye hatırlıyorum üretilmeye başlıyor ve bu bebeğin doğduğunda ihtiyacını karşılıyor, mamanın ise sindirimi zormuş ve bebekler bu yüzden mama içtiklerinde daha uzun uyurlarmış, sudan çıkmış balığa dönmek deyimi vardır ya hani onun gibi bebeklerimiz anne karnından çok farklı bi ortama geliyor ve bu onları çok tedirgin ediyor haliyle bu sebeple ağlamış olabilir bebeğin tabi bu benim fikrim katılırsın ya da katılmazsın :) Sarılığa gelince çocuk sarılık olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor zaten, ben de sarılık olur diye korkumdan hastanede sadece iki kere mama verdim bi tanesini tam bile içmemişti annem vermeyelim hiç gerek yok biz mama mı verdik sanki sizlere hiç bişey olmaz diye çok söyledi ama ben çok korktum verelim diye ısrar ettim. Ama bebeğim sarılık oldu ve birinci ay kontrolümüzde çok güzel kilo almış olmasına rağmen 1200 gr ama bebeğimin sarılığı 14,5 civarındaydı. Yine bi arkadaşımın ilk bebeği sarılıktan hastanede yatarken ikinci bebeği hiç sarılık olmadı. Yine başka bi arkadaşımın bebeği hiç mama vermediği halde sarılık olmadı. Sarılık hemen hemen her yenidoğanda olan bişey önemli olan seviyesinin çok yükselmemesi.
Her yolu denedim ama hiçbir şekilde olmadı bebeğim aç kalıyorsa ben de mama veririm aç bırakacak değilim sonuçta hepimizin önceliği bebeklerimizin sağlığı değil mi, ama gerçekten her yolu denediğimden son çarenin mama olduğundan emin olurum. Mama tü kaka aman hiç kullanılmasın demiyorum. Bu sezeryan gibi, normal doğum en güzelidir sezeryan ise bir doğum şekli değildir aslında ameliyattır gerekli durumlarda hayat kurtaran ameliyat o yüzden çok önemlidir mama da böyle bişey bence bilmiyorum anlatabiliyor muyum demek istediklerimi.
Ben bu bilgilerin hiç birini bilmiyordum daha 3 ay öncesine kadar sanırım doğumdan 3 hafta kadar sonra Tomris in emzirme notlarını okuyarak başladım ve böyle böyle araştırarak öğrendim.
İnan ben de bebek her ağladığında özellikle de akşamları sürekli ağlıyordu ve sürekli memede durmak istiyordu emerken uyuyordu yatağına koyunca yine aranmaya başlıyordu bütün gün böyleydi bu çocuk doymuyor galiba, aç mı ki, mama mı alsak da versek acaba deyip durdum hep annem saçmalama doymasa çiş kaka yapar mı dedi gayet güzel doyuyor filan dedi. yani annem sağolsun doktordan iyi yönlendirdinitekim birinci ay kontrolümüze gittiğimizde sonuç çok güzeldi Allaha şükür
Her doktor her zaman doğruyu söyleyemeyebiliyor yanlış teşhis koyan yanlış işlem yapan doktorları da duyuyoruz, o yüzden biz bilinçlenmeli öğrenmeliyiz diye yazmıştım önceki yazımda da. doktorlarla ilgili de yaşadığım tecrübem var o yüzden böyle söylüyorum onları da anlatırsam şimdi bütün sayfayı kaplıcakçok uzun oldu hakkını helal et
Donemedigi tarafa yatiriyorum, en çok donmedi taraftan emziriyorum ama o çıkınti var hala kilodan belli olmasada elimi surunce hissediyorum, bugünlerde gitmemiz gerek dr a eşim izin alabilse,sende ihmal etme canım götür mutlakaCanım benim bebeğim de sol omzuna doğru pek yatiramiyor başını, yazmıştım hatırlarsan. Boynunda ufak bişey vardı diye. Şimdi görünmüyor ama buvara ihmal ettim dikkat etmedim. Nasıl egzersiz yaptırıyorsun canım?
Ben de kullanıyorum güzel gerçekten sadece pamuğu biraz topaklanma yapıyor o biraz hoşuma gitmedi
Kızlar bebisler uyutma şeklimiz nedir sallayarakmi yataklarındami ayaktami
Ahh canım tekrar tekrar beğenmek istiyorumsonunda bi takdir eden oldu teşekkür ederim okudukça çok üzülüyorum inan ki hepimizin bebeğini düşünüyorum, gerçekten gerekli olarak mama veriliyor olsa tamam ama bir damla bile sütü olsa annenin bu artırılabilir deniliyor (sağlık problemi yoksa) o yüzden bazı annelerin sadece emzirmede küçük hatalar yaptığı için sıkıntı yaşadığını düşünüyorum yardımcı olabilmek için yazıyorum ama nerdeyse dayak yicem bu işin esprisi tabi ama keşke ne demek istediğimi iyice anlasalar tepki göstermeden önce. O kadar çok anne okudum ki mamayı kademeli olarak azaltıp tamamen bırakıp anne sütüne dönen.
Ahh canım tekrar tekrar beğenmek istiyorumsonunda bi takdir eden oldu teşekkür ederim okudukça çok üzülüyorum inan ki hepimizin bebeğini düşünüyorum, gerçekten gerekli olarak mama veriliyor olsa tamam ama bir damla bile sütü olsa annenin bu artırılabilir deniliyor (sağlık problemi yoksa) o yüzden bazı annelerin sadece emzirmede küçük hatalar yaptığı için sıkıntı yaşadığını düşünüyorum yardımcı olabilmek için yazıyorum ama nerdeyse dayak yicem bu işin esprisi tabi ama keşke ne demek istediğimi iyice anlasalar tepki göstermeden önce. O kadar çok anne okudum ki mamayı kademeli olarak azaltıp tamamen bırakıp anne sütüne dönen.
Maşallah maşallah benim oğlum da ilk ay ve ikinci ay 1200 aldı 3. ay 700 bile alamadı malesef çünkü memlekete filan gittik sıkıntılar yaşadık bide istekli emmedi az az emip bırakıyordu. Bide şimdi bizde alerji durumundan şüpheleniyoruz mukuslu kakasından dolayı. Alerji olursa da kilo alımı az oluyormuş. Ama önemli olan sağlıklı olması kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir. Bide yeterli kiloyu aldı şükür bebeklerin 6. Ayında doğum kilosunu ikiye katlaması normal olanmış. Hamdolsun şuanda iki katına ulaştı doğum kilosunun :)Ay canım bende takdir ediyorum çünkü benim emzirme yöntemimde öyle, en son hangi göğsumu emdiyse ilk onu veriyorum dibine kadar somurunce ötekine geçiyorum, cok şükür ilk ay 1 kilo 2 ve 3.ayda 1250 şer kilo aldı oglum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?