2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Selammmm kızlarrrr 2 eylülde 4.ayımız bitiyor teyzeleri ve ben iş bası yapıyorum sadece anne sütü alıyoruz ek gıdaya gecebilcegimizi söledi doktorumuz yavss yavss süt sağcm bide siz neler yapıyorsunuz bakalım özledim sizleri
Maşallah kuzucuğa, çok güzel gülmüş annesi... Allah hep güldürsün yüzlerini...

Selam arkadaşlar :KK25:
Adet döneminde sütte biraz azalma olabiliyormuş ama takılmayın hem neden bakıyorsunuz sütünüze bilmeyin miktarını emzirin gitsin :KK70:
Arkadaşlar aranızda ek gıda verenler var okuduğum kadarıyla yine siz bilirsiniz tabiki ama yapmayın bebelerinize bunu 6 aydan önce bebeğiniz sindirime hazır değil ek gıda vermek bağırsak florasını bozar şimdi verdim bişey olmadı diyebilirsiniz ama ilerde sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşamasına neden olur :KK43:
Oğlum 3,5 aylık oldu kakasının mukuslu olması dışında şükür bi sıkıntımız yok süt ürünleri ve dana eti diyeti verdi doktor 3 haftaya yaklaşıyor ama bi değişiklik olmadı kakada
Merhaba Canım,
Doktorlar anne sütü alan bebeklere ilk altı ayda ek gıda önermiyor. Ancak mama takviyesi alan veya yalnız mama ile beslenen bebekleri 4. Aydan sonra başlatıyorlar.

Son düzenleme:
Napıyosun canım bebiş nasıl ne kadarlık oldu

Bebis 3 buçuk aylık oldu, iyi şükür de pire sıkıntımız var bi kaç gündür, bi akrabamız da pire varmış çocuğu sevdi gitti her tarafı kabar di zavallı yavrum kasimayida bilmiyor huzursuz biraz, evi ilacladik iyi bi temizlik yaptım gunlukte yıkıyorum çocuğu ama bi gecede yapacağını yapmış yavruma buldu tazelicik kani birakirmi, bizde böyle canım sen nasılsın pek sık giremiyorsun

İnşallah değildir canm karpuz yemeyi bırakınca Nasıl peki durumlar gözlemleme şansın oldu mu? Bu arada ben bu yaz hiç karpuz yemedim nerdeyse onu farkettim yazını okuyunca o_O
Bir gün iyiyse diğer gün değişiyor belirtiler ama kakada mukus hep var. Çoğunlukla günde bir kere kaka yaparken başka bi gün iki üç hatta dört bile yapabiliyor ben bu şekilde kakayı artırdığı günlerde alerjen bişey yediğimi düşünmeye başladım ama işte belli olmuyor her yiyecek olabilir :KK14:

Merhaba Canım,
Doktorlar anne sütü alan bebeklere ilk altı ayda ek gıda önermiyor. Ancak mama takviyesi alan veya yalnız mama ile beslenen bebekleri 4. Aydan sonra başlatıyorlar.

Hayır öyle değil videolarda öyle demiyor anne sütü alan bebek içinde 4. ay söylemi geçiyor. Doktorların dediğine bakarsak birçok doktor bebek kilo almadı diye mamaya ya da 4. ayda ek gıdaya yönlendiriyorlar. Ama Dünya Sağlık örgütü de Sağlık Bakanlığı da ilk 6 ay sadece anne sütü diyor canım. Zaten aslında mama vermenize de gerek yok (bi sağlık probleminiz yoksa) çünkü sütünüz azsa bile arttırılabilir bebek emdikçe süt artar. Allah hepimize çok güzel bir mucize süt vermiş her annenin sütü bebeğine yeter ikiz üçüz bile doyurabilecek kadar süt üretiriz inşallah yeter ki memelere güvenin kızlar :KK31::rapci:

Bebis 3 buçuk aylık oldu, iyi şükür de pire sıkıntımız var bi kaç gündür, bi akrabamız da pire varmış çocuğu sevdi gitti her tarafı kabar di zavallı yavrum kasimayida bilmiyor huzursuz biraz, evi ilacladik iyi bi temizlik yaptım gunlukte yıkıyorum çocuğu ama bi gecede yapacağını yapmış yavruma buldu tazelicik kani birakirmi, bizde böyle canım sen nasılsın pek sık giremiyorsun
Ay kıyamam kuzuya.bizde ayın 5inde 4 aylık olcaz.şükür bi sıkıntımız yok.kimse kalmadı burda canım.ne güzeldi hamileliğin ilk ayları.şimdi herkes bebiş telaşında.çok şükür herkes sağlıkla kucağına aldı yavrusunu.ama herkesi çok özledim.

Benim kızımda ayin 7 sinde 4 ayını dolduruyo biz kahvaltı yaparken masaya uzanmaya kucağa gelmeye çalışıyo bende alıyorum ve tuzsuz bi salatalık veriyorum eline bayiliyo damagini kaşıyo ve hoşuna gidiyo sık sık olmasada bu şekilde veriyorum yemiyo ama sadece damagini kaşıyo bence bi sakıncası yok :kk77::KK49:

Bayanlar bu arada oto koltuğu bakan yada alan var mı aranızda ?? Bütçem kısıtlı o yüzden güzel ve kullanışlı bişi alicam tavsiyeniz var mı ??

Kizlar bu oturtmakla alakali muhabbet gecmis bende onu sorcaktim benm kiz daha 3 ay 1 haftalik ama kucakta yarı oturur pozisyondayken kendini öne atiyo bikac gundur iyce oturmak ister gibi bilemedim sizdr varmi bu durumda olan

İyi akşamlar kızlar.
Saç dökülmeleriniz ne alemde. Benim doğumdan yirmi gün sonra başladı ve inanılmaz dökülüyor :( daha önceden saçım pek dökülmezdi. Kel kalacağım diye korkuyorum. Elimi saçıma her attığımda avuç avuç saç geliyor :( daha ne kadar sürecek biliyor musunuz ? Tavsiye üzerine revox diye bir şampuan almıştım hiç fayda etmedi :(

Kizlar bu oturtmakla alakali muhabbet gecmis bende onu sorcaktim benm kiz daha 3 ay 1 haftalik ama kucakta yarı oturur pozisyondayken kendini öne atiyo bikac gundur iyce oturmak ister gibi bilemedim sizdr varmi bu durumda olan
Benim kızımda aynı. Artık kucakta dışarı bakar pozisyonda taşınmıyor kendini öne doğru büküp aşağı bakıyor gibi oluyor. 6. Aydan önce oturtmayı düşünmüyorum. Bakalım

İyi akşamlar kızlar.
Saç dökülmeleriniz ne alemde. Benim doğumdan yirmi gün sonra başladı ve inanılmaz dökülüyor :KK43: daha önceden saçım pek dökülmezdi. Kel kalacağım diye korkuyorum. Elimi saçıma her attığımda avuç avuç saç geliyor :KK43: daha ne kadar sürecek biliyor musunuz ? Tavsiye üzerine revox diye bir şampuan almıştım hiç fayda etmedi :KK43:

Çoğu hamile gibi bnm de hamilelikte nerdeyse hiç dökülmedi. Doğumdan sonra başlar dediler ama 3 ay geçti aynıydı. Taki bu haftaya kadR. Bir haftadır acayip dökülüyor. Şampuanı değiştirdim ondan mı tetikledi acaba diye düşündüm ben de.

Kızlar bebeğimi hep sakinlessin die uyuyakalsin die sağ omzuma atı yorum. Ve öylece uyuyakilodu çoğu kez. Bugün annem boynu eğri bu çocuğun hep sağa yatık boyle yaptığin içindedi..doğrumudur ya çok üzüldüm :KK43:

image.jpeg
Ay kıyamam kuzuya.bizde ayın 5inde 4 aylık olcaz.şükür bi sıkıntımız yok.kimse kalmadı burda canım.ne güzeldi hamileliğin ilk ayları.şimdi herkes bebiş telaşında.çok şükür herkes sağlıkla kucağına aldı yavrusunu.ama herkesi çok özledim.
Bendeee çok özledim ve sonunda gelebildim canım :KK54:
Öncelikle herkese merabalar diyeyim. Maşallah bebişleri büyütüyoruz yavaş yavaş. Tatlım bizden haberlerle başlayayım. Daha önce yazmıştım ama birdaha anlatmak gerekirse oğluşumla kavuşur kavuşmaz böbrekteki sorun için takipe alındık. 10 gün kaldık hastanede. Sonrasında sık sık hastanelere gittik tabi. Ameliyata kesin gözüyle bakılıyordu ama ertelendi bir süre. Bir sürü zorlu tahlil tektik uygulama sonrası aylık kontrollere düştük. En son geçen haftaki usg de güzel gelişmeler görüldü :KK68: Koskoca profun ağzı açık kaldı ve bu durumda ameliyat riskimizin epey azaldığını söyledi. Henüz herşey bitmiş değil ama bunada şükür dedik ve yüreğimiz ferahladı. Rabbim şifa bekleyen tüm yavrulara ve kullarına şifa versin inşallah :KK200:
Siz nasılsınız. Oğluşun nasıl. Çok merak ediyorum yavruşunu. Bak teyzesi buda benim Ali Sencerim :KK15:

Eki Görüntüle 1878821
Bendeee çok özledim ve sonunda gelebildim canım :KK54:
Öncelikle herkese merabalar diyeyim. Maşallah bebişleri büyütüyoruz yavaş yavaş. Tatlım bizden haberlerle başlayayım. Daha önce yazmıştım ama birdaha anlatmak gerekirse oğluşumla kavuşur kavuşmaz böbrekteki sorun için takipe alındık. 10 gün kaldık hastanede. Sonrasında sık sık hastanelere gittik tabi. Ameliyata kesin gözüyle bakılıyordu ama ertelendi bir süre. Bir sürü zorlu tahlil tektik uygulama sonrası aylık kontrollere düştük. En son geçen haftaki usg de güzel gelişmeler görüldü :KK68: Koskoca profun ağzı açık kaldı ve bu durumda ameliyat riskimizin epey azaldığını söyledi. Henüz herşey bitmiş değil ama bunada şükür dedik ve yüreğimiz ferahladı. Rabbim şifa bekleyen tüm yavrulara ve kullarına şifa versin inşallah :KK200:
Siz nasılsınız. Oğluşun nasıl. Çok merak ediyorum yavruşunu. Bak teyzesi buda benim Ali Sencerim :KK15:
Oyyy lorenam gelmişşşş hoşgelmiş.çok çok geçmiş olsun kuzucuğuma.çok tatlı maşşallah:nazar: hep aklımdaydın valla iyi olduğuna çok sevindim canım.peki bi belirti vermişmiydi çiş yapamama gibi filan.bizşmde böbreğin biri 8m demişti doktor son ayrıntılıda, ama sonraki kontrolerde bişey demedi.başka bi doktorda sıkıntı yok demişti.bizde doğduktan sonra göstermedik hiç.bitek sünnetini yaptırdık hemen.şimdide gayet iyi şükür ama yinede aklıma takılıyo.ay minikler doğduda kocaman bile oldular:anne::nazar::nazar::KK200:

Kızlar bebeğimi hep sakinlessin die uyuyakalsin die sağ omzuma atı yorum. Ve öylece uyuyakilodu çoğu kez. Bugün annem boynu eğri bu çocuğun hep sağa yatık boyle yaptığin içindedi..doğrumudur ya çok üzüldüm :KK43:

Olabilir cnm yeğenim hep bir taraftan bakıyordu Dr diğer tarafına da yatırması gerektiğini söyledi

Back