2016 KPSS Öğretmenlik Çalışma Platformu ❤️

zıt tepki de çocuk bi şeyi çok sever, diğer şeyi hiç sevmez. 2 uyarıcı birbirinin tersi, bak arada bi zıtlık var. çocuk şurubu sevmiyo ama çileği seviyo. sevmediği bişeyi sevdiği bişeyle birleştirince (2 uyarıcı bir arada) sevdiği şey baskın geliyo ve yiyebiliyo. bi örnek vereyim. mesela çocuk vejeteryan diyelim ki, eti sevmiyo. ama sebzeleri seviyo, annesi çocuğa kıymalı taze fasulye yapıyo ve çocuk bunu yiyebiliyo. bu zıt tepki. kendimden örnek vereyim. kokoreç yemezdim. sevdiceğim hep ısrar ederdi, onunla birlikte yiyiverdim :KK48: sevdicek ağır bastı, al sana zıt tepki :KK48:

karşıt koşullanmada ise gelen uyarıcılara verilen tepkiler aynı. öğretmen kötü davranıyo, çocuk da kötü davranıyo. bak gördün mü arada bi zıtlık yok. öğretmenin tepkisiyle çocuğun tepkisi aynı, bunu bi kenarda tutalım. bu 1. olay. öğretmen iyi davranıyo, çocuk da iyi davranıyo, bu da 2. olay. öğretmen önce kötü davrandı, sonra iyi davrandı. 2 uyarıcı bir arada değil. kötü olan ortadan kalktı, zıt tepkide kötü olan da ortamda. ayrıca çocuk karşıdan gelen tepkiye göre şekilleniyo. bi örnek de ben vereyim. mesela bunu hepimiz yaşamışızdır, ben de gerçek hayatımdan örnek vericem. benim lise1 de ingilizce öğretmenim hep kızardı, aşağılardı, dersi hiç güzel anlatmazdı. ben onu hiç sevmezdim ve ingilizce dersini de sevmezdim. ama lise 2 de başka bi ingilizce öğretmeni girmeye başladı, o çok güler yüzlüydü, dersi çok güzel anlatıyodu, ingilizce dersinin müptelası oldum. karşıt koşullama yaptım =)
Canım Allah razı olsun çok güzel anlatmışsın farkını kavradım ikinci soruyu anladım:KK36: ama ilk soruda bi tuhaflık yok mu sence? normalde zıt tepkide tek seferde koşullanma olması gerekmiyor mu? burda zamanla sevmeye başladı diyor zamanla git gide gibi ifadeler karşı koşullanmada kullanılmıyor muo_O bir de çocuk acı şurubu içmiyor çilek tadındaki şurupları içiyor diyor aynı şuruba çilek aroması verildi de öyle içirildi demiyor:KK35: bir de şu kaşığı görünce sevinme tepkisi vermesi var sanki çocuk kaşığa koşullanmış da kaşık yüzünden içmiyor gibi bi anlam çıkıyor:KK64:bana çok karışık geldi:KK43:

Canım Allah razı olsun çok güzel anlatmışsın farkını kavradım ikinci soruyu anladım:KK36: ama ilk soruda bi tuhaflık yok mu sence? normalde zıt tepkide tek seferde koşullanma olması gerekmiyor mu? burda zamanla sevmeye başladı diyor zamanla git gide gibi ifadeler karşı koşullanmada kullanılmıyor muo_O bir de çocuk acı şurubu içmiyor çilek tadındaki şurupları içiyor diyor aynı şuruba çilek aroması verildi de öyle içirildi demiyor:KK35: bir de şu kaşığı görünce sevinme tepkisi vermesi var sanki çocuk kaşığa koşullanmış da kaşık yüzünden içmiyor gibi bi anlam çıkıyor:KK64:bana çok karışık geldi:KK43:
O tek seferde olayina ben de takildim aslinda. Zit tepkide bi anda olması gerekiyor, burada zamanla demiş. Sorunun o kadar ayrintisina inme kuzum yanlis yaparsin. Genel düşün. Bi ilaç var, bi de çilek. Sevdiği, sevmedi 2 şey. İkisi bir araya getiriliyor ve çocuk icebiliyor. Zit tepki de bunu ara kuzum. Soyle düşün eğer karsit koşullanma olsaydi asla o ilaçla o çilegin bir araya gelmemesi gerekiyodu

selam kızlar vizelerim bitti. :cool:okulum haftada iki gün artık. pazartesi ve salı. :confused:çarşamba kütüphaneye gidip başlayayım artık diyorum öyle saatlerce çalışamam ama alışa alışa giderim artık. vizelerime de kütüphanede çalıştım. imkanınız varsa mutlaka gidin. bir haftada ezberleyemediğimi orada iki saatte anlayarak hallettim. başka mekan sessiz ve huzurlu. imkanı olan mutlaka gitsin derim. :KK36::KK36:

Kızlarrr merhaba bende 2016 kpss ye B grubundan giricem çalıştığım için alan girmek istemedim tek isteğim memurluk çalıştığım yerde işçiyim. Dersaneye gidiyorum yararı oluyor ama ben asıl matematik için jayıt yaptırmıştım asıl amacım oydu ancak mat çok hızlı geçiyot formüller verilip direkt soru çözülüyor sadece sözelde yarayacak bana sözelim de iyi zaten. Şimdi ben mat derslerine konu takibi için giricem zaten yazdırmıyorlar bile kantinden her hafta yaprak testler aldırıyor mat hocası soruları çözüyor böyle saçma mantık bende video çektim şenol hocanın güzel anlatıyor ordan çalışıcam sözelden mümkün olduğu kadar az yanlış çıkarmak istiyorum kursa da gidiyorum h.sonu sonuçta, mattan 10 net bana yeterli olur mu çok zorlara bakıp rişk almak istemiyorum yanlış yapma olasılığm fazla ve yanlış olursa netlerimi yer. 85-90 almam için sözelden 12-13 toplamda yanlış çıkarıp mattan 10 net yapsam kaç puan alırım.

Kızlarrr merhaba bende 2016 kpss ye B grubundan giricem çalıştığım için alan girmek istemedim tek isteğim memurluk çalıştığım yerde işçiyim. Dersaneye gidiyorum yararı oluyor ama ben asıl matematik için jayıt yaptırmıştım asıl amacım oydu ancak mat çok hızlı geçiyot formüller verilip direkt soru çözülüyor sadece sözelde yarayacak bana sözelim de iyi zaten. Şimdi ben mat derslerine konu takibi için giricem zaten yazdırmıyorlar bile kantinden her hafta yaprak testler aldırıyor mat hocası soruları çözüyor böyle saçma mantık bende video çektim şenol hocanın güzel anlatıyor ordan çalışıcam sözelden mümkün olduğu kadar az yanlış çıkarmak istiyorum kursa da gidiyorum h.sonu sonuçta, mattan 10 net bana yeterli olur mu çok zorlara bakıp rişk almak istemiyorum yanlış yapma olasılığm fazla ve yanlış olursa netlerimi yer. 85-90 almam için sözelden 12-13 toplamda yanlış çıkarıp mattan 10 net yapsam kaç puan alırım.
Hos geldin dejavu. Matematik kac puan getirir bilemiyorum ama bu süreçte neyi yapabilsek o bize kar. Yine de bilen arkadaşlar soyler sana
İnsallah istedigin gibi calismani sürdürürsün.

O tek seferde olayina ben de takildim aslinda. Zit tepkide bi anda olması gerekiyor, burada zamanla demiş. Sorunun o kadar ayrintisina inme kuzum yanlis yaparsin. Genel düşün. Bi ilaç var, bi de çilek. Sevdiği, sevmedi 2 şey. İkisi bir araya getiriliyor ve çocuk icebiliyor. Zit tepki de bunu ara kuzum. Soyle düşün eğer karsit koşullanma olsaydi asla o ilaçla o çilegin bir araya gelmemesi gerekiyodu
Haklısın canım basit düşünmem gerek, çok bilen çok yanılır derler ya... burdan bu olabilir şurdan şu olabilir derken soru gidiyor. en nihayetinde deneme, arada tuhaf sorular olabiliyorHoppa teşekkür ederim sedefim, Allah bilgine zeval vermesin:nazar::KK8:

selam kızlar vizelerim bitti. :cool:okulum haftada iki gün artık. pazartesi ve salı. :confused:çarşamba kütüphaneye gidip başlayayım artık diyorum öyle saatlerce çalışamam ama alışa alışa giderim artık. vizelerime de kütüphanede çalıştım. imkanınız varsa mutlaka gidin. bir haftada ezberleyemediğimi orada iki saatte anlayarak hallettim. başka mekan sessiz ve huzurlu. imkanı olan mutlaka gitsin derim. :KK36::KK36:
Geçmiş olsun badem, inşallah çok güzel geçmişlerdir:KK36: ben de kütüphanede çalışmayı çok istiyorum ama maalesef en yakını araçla yarım saatlik mesafede:KK12:

Merhaba benim matematiksiz 70 gygk netiyle p3üm 78.75

Puan hesaplama siteleri var ulaşmak istediğin netleri yazarak puan hesaplarsan az çok yardımcı olur sana

Başarılar şimdiden...

Hadi geçmiş olsun badem :) çok sevindim haftada 2 gün viz gelir kizceme
selam kizlaar

evimin yakinindaki kafeye geldim.cografya yersekilleri testi czuyorum.eve donunce kultur uygarlik vidyosu izlicemm :KK49::KK49:

benim gibi surekli evde calisan arkadaslara ortam deisikligini tavsiye ederim.
Ohh iyi yapmissin macaronum. Ben de yer şekilleri sorulariyla bogusuyorum. Bi şey sorucam. Delta oluşumu için akarsuların yatak eğiminin az mi olması gerekiyor çok mu?
Merhaba canim. Mattan sikintin var ve sansina mat hocan iyi cikmadiysa o dershanenin senin puanina bi katkisi olmaz. Zaten başka bi yerde calisiyomussun da seni daha çok yorar. Şenol hoca iyi, hocalara geldik mat videoları var YouTube da o iyi. Antremanlarla mat kitaplarından memnun olan arkadaşlar var. Senin yerinde olsam dershaneden ayrilir özel mat hocasiyla calisirdim + bu söylediğim kaynaklar. Hem daha az yorulur, hem de bilmediğim derse daha çok katkıda bulunmuş olurum. Sozelin zaten iyiymis. Onda da daha da iyi yapmak istiyosan yine YouTube da isem yayinciligin tarih ve coğrafya videolari var. Tam kpssde çikan soru tarzina uygun bi anlatim var. Tabii bu benim fikrim. Yine sen bilirsin canim. Mat neti ne kadar çok yapan o kadar katkisi olur
Haklısın canım basit düşünmem gerek, çok bilen çok yanılır derler ya... burdan bu olabilir şurdan şu olabilir derken soru gidiyor. en nihayetinde deneme, arada tuhaf sorular olabiliyorHoppa teşekkür ederim sedefim, Allah bilgine zeval vermesin:nazar::KK8:
Sana diyorum da ben de rehberlikten boyle çok ayrintiya takiliyorum kuzum :)

Macarona sordum hepinize sorayim Kizlar delta oluşumu için akarsuların yatak eğimi az mi olmali, çok mu?

Ölçme konu çalışıp soru çözdüm kızlar. Ama eğitim diğer derslere bakmadan gün bitiyor :KK43: unutup gitmekten korkuyorum onları da
H holofira canım ben de sen gibi yapıp olumlu dusuneyim bari yalnızlıkta iyidir:KK54: bizde küçük bir yerde kalıyoruz oyüzden suan ev en iyi seçeneğim
sedefonur sedefonur canım yanlış bilgi vermek istemem ben daha Coğrafya ya calismiyorum

Ölçme konu çalışıp soru çözdüm kızlar. Ama eğitim diğer derslere bakmadan gün bitiyor :KK43: unutup gitmekten korkuyorum onları da
H holofira canım ben de sen gibi yapıp olumlu dusuneyim bari yalnızlıkta iyidir:KK54: bizde küçük bir yerde kalıyoruz oyüzden suan ev en iyi seçeneğim
sedefonur sedefonur canım yanlış bilgi vermek istemem ben daha Coğrafya ya calismiyorum
Olsun canim yine de ilgilendiğini için tesekkur ederim :)
Ahh günler keşke 48 saat olsa :)

Olsun canim yine de ilgilendiğini için tesekkur ederim :)
Ahh günler keşke 48 saat olsa :)
Sedefim yatak egiminin az oldugu yerlerde daha kolay birikmez mi? Egim fazla ise biriktirme degil aşındırma olur.Ben böyle biliyorum.
Yoksa yine ters köşe bir soru mu var:KK53:

Yaa bana msjlar mail olarak gelmio 2 gündür diyorum kimse birşey yazmıyormu bi açtım bir sürü yazmışsınız :)))
Bugün işte boş günümdü
70 e yakın matematik çözdüm
Cep kitaplarından Vatandaşlık, coğrafya, öytve gelişim tekrar ettim
Evde çalışamıcam akşam :KK43: yarın akşam onurun kuzeninin nişanı var iş çıkışı oraya gitcez ne giysem die onları ayarlıcam

Soru ya bakabilir misiniz
Öğrenme ilk konu
Cevap şik ki é derken çözümlu anlatım b yi mi kastediyor
Ben b demişim cevaba

Eklentiler

• 20151113_185945.jpg
    20151113_185945.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 146
  • 20151113_190026.jpg
    20151113_190026.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 122
X