2016 KPSS Öğretmenlik Çalışma Platformu ❤️

Allah hepimize yardim etsin canım.
Zaten kpss başlı basina bir dert. Ama hep diyorum Allah ne zaman izin verirse bizim kapımız da o zaman açılır.
Aminnn.Allah sesini duysun
Aynen öyle nasip kısmet Allah önce can sağlığı versin bize sevdiklerimize onları korusun kpss de olur inşallah

bugunku raporum:

program gelistirmeyi bitirdim test cozdum :nazar:
oytden kavram ogretimini calisip test cozdum.:nazar::nazar:

gelisim ve ogrenmeden karisik test cozdum:nazar::nazar:

kac soru cozdugumu bilmiyorm.bundan sonra sayicam ama egitimi kisa surede bitirmek istedigim icin simdilik fazla soru cozmuyorum:KK49::KK49::KK49: cozdugum sorular ihtiyac 2015 soru bankasindan:KK76::KK76:

iyi geceler kizlaarr:KK54::KK54:

yazdıklarında kendimi gördüm inan yalnız değilsin yaşadıkların ne bilmiyorum ama bende bu aralar büyük sınavların içindeyim bizden daha kötüleri de vardır ne olursa olsun biz iyi olmak zorundayız umudu kaybetmemek gerekiyor Alah verdiyse bu dertleri kim bilir belkide kurtulmamız içindir sabredersek sende toparlanmaya bak zaman geçiyor malesef bir yerden başlamak lazım bundan sonra belki her şey daha güzel olur bilinmez
Allah sevdiği kullarını sıkıntıya sokarmış der razı oluruz. yapacak pek bir şeyde yok zaten çalışmaktan başka :)

Neyseki ben güzel bir şey için adım attım. Alışkanlıkları değiştirmek çok zor. Uyku düzenin, yeme düzenin aklına gelebilecek herşeyin. Kendime de kızıyorum aslında sosyal hayattan bu kadar uzak kaldığıma. Şuan inanılmaz zorlanıyorum ve kpss başlayacak vakit bulamıyorum
Kuzumm badem Allah sevdigi kulunu sinarmis bu hayatta. Bol bol dua et canim benim. Umarim guzel gunlere hepimiz kavusuruz. Kpss ye calismak istersen biz burda elimizden geldigince yardimci oluruz kuzum

günaydınnnnnn
@-BADE- canım her zaman zor seylerle karsılasabılıyoruz.sevındım atlatmışsın.artık önümüze bakma zamanı kpss zamanı aklına getırme eskı zamanlara dönme bosver gitsin kötü seyler
bugun gelişim bilişşsel ve dil e bakıcam konu calısıp soru çözümü
matematık çalışmalıyım:63: kzlar mat ıyı olanlar akıl verın nerden nasıl başlasam matematıge:KK17:

Günaydın. Gelmeyen kitap yapmışlar. Kitapseç önceden ertesi güne teslim ederdi, 4.gün bugün hala kargo bilgisi girilmemiş diyor. Bir şey de düzgün kalsa, bozulmasa...
Holofim benimki de hala onay bekliyor diyor. Benim arayip mi onaylamam gerek acaba yoksa onlar mi arayacak?
Bu arada hep Aras kargodan dertliyimdir ben de sag olsun:KK14:

Holofim benimki de hala onay bekliyor diyor. Benim arayip mi onaylamam gerek acaba yoksa onlar mi arayacak?
Bu arada hep Aras kargodan dertliyimdir ben de sag olsun:KK14:

canım kıtaplar hazırlandığı için öyle yazıyor.kıtaplarıtamamlayınca kargoya verıldı yazıyorlar

Günaydın diycem ama erken kalkanlara ayip edicem :)) kitapsecten alışveriş yapıyorum bende hep genelde kitap ellerinde olmadığı zaman bekletiyorlar büyük bir ihtimal sizinkide oyle olmuştur kitap ellerine gecer gecmez hemen kargoya veriyorlar bende cuma günü gece vermiştim siparis cumartesi tatil zaten pazartesi ulasti bana

2015_kpss_turkiye_birincileri_basari_hikayeleri_h176824_1cffa.jpg

cats(138).jpg

KPSS'ye hazırlanmaya başlamadan önceki psikolojiniz ne durumdaydı? Bu kadar başarılı olacağınıza inanıyor muydunuz?

KPSS'ye hazırlanmaya başlamaya karar verdiğimde düşündüğüm tek şey bu sınav için 5 sene bile uğraşmam gerekirse uğraşacağım fikriydi. Atanmayı herkes gibi çok istiyordum. Başladığım anda bu kadar başarılı olacağımı bilmiyordum. Ama zaman ilerledikçe ve düzenli çalıştıkça deneme sınavı sonuçlarıma dayanarak derece yapacağıma inanmaya başlamıştım.

KPSS’ye çalışmaya başladığınızda başarısız olacağınız konusunda sizi en çok kaygılandıran ders hangisiydi?

En çok kaygılandığım ders tarih idi, çünkü bu ders için çok fazla mesai harcayıp çok fazla kaynak taraması yapılması gerektiğine inandığım ve benim o kadar fazla zamanım olmayacağını bildiğim için en çok kaygılandığım ders olduğunu söyleyebilirim.

Ders çalışmak için kendinize nasıl bir program çizdiniz?

Aslında net bir programım vardı diyemem, ama önceliklerim vardı. O da su idi; hiç bir ders diğer bir dersin gerisinde kalmayacaktı, yani hepsini eş zamanlı çalışmaya çalıştım

Genel Kültür yani Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık derslerine nasıl çalıştınız?

Dershanede dinledikten sonra bu derslerin günlük tekrarına çok önem veriyordum. Sonralarda ise geçmişe yönelik soru çözerek tekrar etmeye çalışıyordum. Soru çözerek tekrar ederken derslerde aldığım notlar önümde açık oluyordu. Bu yöntemle sıkılmadan yapamadığım sorularla ilgili konuya bakarken, çoğu konuyu tekrar etmiş olduğumu görüyordum.

Alan derslerinize çalışma tarzınız nasıldı?

Alan derslerinde öncelikle hocalarımın hakkını vermezsem olmaz, onlar zaten dersleri çok mükemmel bir şekilde anlatıyorlardı. Benim tek yapmam gereken onların söyledikleri tek bir kelimeyi kaçırmadan dersi dinlemekti. Öyle de oldu derslerden sonra yine o günün tekrarına çok önem veriyordum ve kesinlikle ertesi güne bırakmıyordum. Sizin de bazı olmazsa olmazlarınız olmalı bence, bildiğiniz üzere KPSS hem zorlu hem de uzun bir süreç ve bu işi ne kadar ciddiye alıp o kadar özverili çalışırsanız o kadar başarılı olursunuz.

Çok çalışmak önemli değil elbette fakat sizden sonra sınava girecek adayların en çok merak ettiği sorulardan biri günde kaç saat çalıştınız?

Dershanenin olduğu günler sadece tekrarlarımı yapıp geri kalan zamanda dinleniyordum, dershane günleri dışında günde en az 4 en fazla 6 saat çalışmaya çalıştım. 4 saat ama her bir saatten sonra mutlaka ama mutlaka ara verdim ve her bir saatte farklı bir ders çalıştım. Bu da benim ders çalışmaktan hiç sıkılmamamı sağlayan en büyük etkendi. Aslında çalışmam gereken çok fazla dersin olmasını kendimce böyle bir avantaja çevirmiştim.

Sizin kadar ders çalışan adaylardan sizi farklı kılan verimli ders çalışmanız. Verimli ders çalışmada kullandığınız özel teknikler var mıydı?

Özel teknik değil de, deneme sınavlarına çok önem verip düzenli olarak bu sınavlara girip eksiklerimin farkına varmamdı benim yöntemim.

Sınava hazırlanma sürecinde aklınıza en çok takılan olumsuz düşünceler nelerdi? Bunları nasıl aştınız?

Sınavda heyecanlanacağımı düşünmemdi ama çalıştıkça eksiklerimi tamamladıkça bir özgüven ister istemez geliyor, bu da otomatik olarak heyecanınızı bastırıyor.

KPSS'ye girecek adayların tempolarının en fazla arttığı dönem genelde son 2 ay. Siz son 2 ayı nasıl değerlendirdiniz?

Son iki ayda eminim çoğu aday şunu yaşamıştır ya da yaşayacaktır; herkesin bildiği iki cümle “son aylarda herkes bırakıyor” ya da “son aylarda çalışan atanıyor” sözleri. Bunların tabi ki kendi içinde doğruluk payı vardır. Ama başarılı olmak istiyorsanız size tavsiyem; bunların hiçbirine kulak asmayıp aksine çalışmanızı iki kat arttırmanızdır. Ben de tam öyle yaptım. Tabi ki bu zorlu sürecin son virajı olan bu iki ay belki en zorlu zaman ama sadece iki ay daha dişinizi sıkmanız sizi hedefinize ulaştıracaktır.

canım kıtaplar hazırlandığı için öyle yazıyor.kıtaplarıtamamlayınca kargoya verıldı yazıyorlar
Ben dün siparis verdim canim. Diger siparislerimde verdikten sonra bir de ariyordum garanti olsun diye.
Ama simdi aradim ve onaylaman gerek dediler onaylattim bakalim ne zaman gelir. Bu arada matematik icin sana antreman kitabini oneririm canim. Benim matematik orta duzeydedir ama bu kitap en temelden baslayip zora dogru bircok testle ilerliyor. Gercekten memnun kalirsin. Ben ondan çalışıyorum.

ve bu kız evliymiş burada da evli nişanlı olanlar var bu kız başardıysa sizde başarırsınız kendinize güvenin yeter ki :)
Benim gecen yillarda olan mantiksizligim bütün dersleri ayni anda götürmeye calismakti.
Ama bu yil oyle yapmicam insallah. Ve deneme de pek cozmezdim. Ben gecen yillara bakarak kendimi gelistirmeye calsiyorum canim.

X