- 26 Mayıs 2014
- 1.709
- 1.689
- 333
- Konu Sahibi CadiKelebek
-
Ben veremediğim son 5 kiloyu düğün koşturmacasında o kadar kolay verdim ki inanamadım. Öncelikle düğün stresi vardı, ayrıca incecik bir gelin olma hayalleri beni çok motive etti.yaa böyle yazınca uygulaması çok basit geliyor bana uygulamaya geçince bikaç gün sonra mutlaka fire veriyorumnasipse inşallah düğünüme kaldı 9 ay vermek istediğim en az 10 kilo var ama çok zorlanıyorum neden
Çok teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu! 2016 1 Haziran'a geri sayım yapıyoruz, 160 günümüz var. Bu 160 gün müthiş bir değişim için gayet fazlasıyla yeterli. Kurallar basit:
1- Yediğiniz her yiyeceğe "Bunu bir bebeğe verir miydim" diye düşünerek yaklaşın. Kola, abur cuburlar, ağır tatlılar, yağlı yiyecekler, sağlıksız ve katkı maddeli gıdalar, paketli işlenmiş yiyecekler yasak. Doğadan koparılmış her yiyecek, dengeli kurulmuş tabaklar, et balık tavuk protein yumurta meyveler sebzeler baklagiller yeşillikler serbest.
2- Çikolata şeker yemeyin demiyorum ama günde 5 çikolata ile 1 çikolata arasında tat olarak fark yok, ama göbek olarak fark var. Nefsinizi söndürecek kadar tadımlık yiyin ama şunu bilin, şekeri aniden kestikten sonra 21 gün içinde ağız tadınız değişir ve artık şeker çikolata aşermez olursunuz.
3- Spor için saatinizi ayırmanıza gerek yok. Ama hayatınıza sporu yerleştirin. Sabah kalkıp 5 mekik çekin yataktan kalkmadan, banyoda dişlerinizi fırçalarken duvara sırtınızı dayayıp duvar oturuşu (hayalet sandalyeye oturur gibi) yapın.
4- 90 gün yeterli büyük değişimler için, bizim 160 günümüz var. Yeter ki programdan çıkmayın. Her gün 5 mekik çekerseniz, 160 günde o minik 5 mekik damlasının bile karnınızı ne kadar eriteceğine inanamazsınız. Ama bunu sağlayan damlaların sürekliliğidir, pes etmek ara vermek yok.
5- Benim açtığım forum başlığına sık sık girin, ben sürekli sinir bozucu fit kadın fotoğrafları paylaşıyorum ve muhakkak bir süre sonra gaza geleceksiniz. :)
6- Sonuncusu, Bir spor programı takip ediyorsanız ve o gün yapmak istemiyorsanız, videoyu başlatın ve karşısına geçin. Başlama düğmesine bastıktan sonra spor yapmamak çok zor oluyor. Yeter ki başlatın videoyu, her gün. O düğmeye basın yeter ki.
Ben veremediğim son 5 kiloyu düğün koşturmacasında o kadar kolay verdim ki inanamadım. Öncelikle düğün stresi vardı, ayrıca incecik bir gelin olma hayalleri beni çok motive etti.
Onun dışında canım bir şeyler çektiğinde hep su içip yoğurtla tıkamıştım kendimi. Yemekte öncelikle salataya saldırıp onunla midemi şişirdim. Haşlama tavuk yedim sık sık. Tatlı bir şeyler çektiğinde şekerli doğal yiyeceklere (elma, havuç, ananas) yöneldim. Tarçınlı limonlu su hazırladım, her sabah kalkar kalkmaz onu içerek güne başladım (tarçın tatlı krizini bastırıyor)
Buna rağmen yiyeceğe yöneliyorsanız, bu psikolojik açlık oluyor. Yani sırf yemek yemek için yiyorsunuz, karnınızı doyurmak için değil. Psikolojik açlığı, o duygusal sorunlar çözülmeden çözemezsiniz. Bir şeyi yemeden önce, gerçekten aç mıyım yoksa sıkıntıdan mı yiyorum diye kendinize sorun. Sıkıntıdansa kendinize iş yaratın. Dışarıya çıkın, oje sürün, temizliğe girişin, bir şekersiz kahve yapın...
Fire verdiğinizde bunu kabullenin. "Bu hakkımdı" diyerek rahatlayın, "Diyeti bozdum" diye düşünürseniz daha çok baskı yaratırsınız üzerinizde. O kaçamağın keyfini çıkarın ama bunu haftada 1'den fazla yapmamaya zorlayın. Ayrıca spora başlayın, ayakkabılarınızı giyip dışarı atın kendinizi. Spor yaparak metabolizmayı ateşleyin, sırf diyetle aç kalarak verilen kilolar kalıcı olmuyor. Çünkü o "yememeliyim" düşüncesi sürekli stres yaratıyor ve elinde sonunda patlayıp tatlılara saldırıyor insan.
Spor yapıp doğal beslenince, canınız hiçbir abur cuburu çekmiyor. Sanırım en son geçtiğimiz yılbaşında kola içtim, hamburgeri ise en son ne zaman yediğimi anımsamıyorum. Ağız tadım, damak lezzetim değişti. 21 gün bir şeyi yemezseniz, lezzet hafızanızdan siliniyor. Bir daha hiç canınız çekmiyor.
Napucuk bu göbüşleri bilmiiim
acıktığım için yemiyorum ki, doyduğumu bile bile gidip ikinci tabağı alıp 2 kaşık sonra bırakıyorum falan saçma bir ruh halindeyimspor imkanım yok işte, çevremiz yürümeye pek musait değil yollar falan, spor salonuna da gidemiyorum evde yapılacak bişeylerde de hep motivasyonum eksik, ki 3-4 ay sonra nişanım olacak daha nasıl motive olabilirim acaba
ama tarçın bir ara baya işe yaramıştı yine ona yönlenebilirim ve salataya da tabi. üşengeçlikle kilo verilmiyor malum, bir yerden başlamak gerekyardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim
nişan 29 ekim
düğün 28 mayıs
isteme 28 ekim
nikah belli değil
Benim evlendiğim dönemde de benzer şartlar vardı inanın. Çevre koşmaya uygun değil, spor salonu uzak. Ben Jillian Michaels ve Ebru Şallı ile kilo vermiştim. JM'nin 30 Day Shred'i çok etkili. Ebru Şallı'nın da herhangi bir pilates videosu işe yarıyor. O dönemde sadece Ebru Şallı'nın TV8'deki programını yapıyordum, o bile 3 ayda sıkılaştırmıştı vücudumu. 2 ay kala da 30 day Shred'i iki kez yaptım, 48 kiloya dek düşmüştüm.acıktığım için yemiyorum ki, doyduğumu bile bile gidip ikinci tabağı alıp 2 kaşık sonra bırakıyorum falan saçma bir ruh halindeyimspor imkanım yok işte, çevremiz yürümeye pek musait değil yollar falan, spor salonuna da gidemiyorum evde yapılacak bişeylerde de hep motivasyonum eksik, ki 3-4 ay sonra nişanım olacak daha nasıl motive olabilirim acaba
ama tarçın bir ara baya işe yaramıştı yine ona yönlenebilirim ve salataya da tabi. üşengeçlikle kilo verilmiyor malum, bir yerden başlamak gerekyardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim
Benim evlendiğim dönemde de benzer şartlar vardı inanın. Çevre koşmaya uygun değil, spor salonu uzak. Ben Jillian Michaels ve Ebru Şallı ile kilo vermiştim. JM'nin 30 Day Shred'i çok etkili. Ebru Şallı'nın da herhangi bir pilates videosu işe yarıyor. O dönemde sadece Ebru Şallı'nın TV8'deki programını yapıyordum, o bile 3 ayda sıkılaştırmıştı vücudumu. 2 ay kala da 30 day Shred'i iki kez yaptım, 48 kiloya dek düşmüştüm.
Kendinizi hırslandıracak bir şeylere ihtiyacınız var, kıskandığınız ve sinir olduğunuz birini düşünüp motive olabilirsiniz, ince ve düzgün fizikli bir başka hemcinsinizi düşünüp hırslanabilirsiniz. Benim motivasyonum negatif değildi, müstakbel eşime güzel görünmek istiyordum sadece.
Yemeğe başlamadan önce 1 bardak su, yemek esnasında her lokmada 1er yudum ile 1 bardak su; yemekten sonra da yine 1 bardak su yöntemini öneririm. Her yemekte 3 bardak yani. İyi şişiriyor. Şekersiz kahve öneririm, tok tutuyor. Ve her atıştırma ya da açlık krizinde elinizin altında sağlıklı abur cuburlar olsun. Mesela salatalık, domates, elma, havuç vs... Ben bunlarla kendimi tıkıyordum.
Allah yardımcımız olsun :) her adım bir masraf. Gereksiz pahalı o yüzden gözüme geliyor bir organizasyon neden iki bin lira olurki :)mekan artı organizasyon 3 bin ise iyi bence
bizim orda sadece mekan 2500, 2000 de organizasyon olacak ayrıca, bi de tüm gece kamera çekimi istiyorum o da artı 400 yani kına gecesi bize 5000 e gelecek toplam
yeni nikah yaptık. 16 temmuzda düğünümüz var inşallah. 2015 gelini miyim. 2016 sayılır mı bilemedim :)
yeni nikah yaptık. 16 temmuzda düğünümüz var inşallah. 2015 gelini miyim. 2016 sayılır mı bilemedim :)
okAllah yardımcımız olsun :) her adım bir masraf. Gereksiz pahalı o yüzden gözüme geliyor bir organizasyon neden iki bin lira olurki :)
İlk gelinimizsin diyelim , mutluluklar ve tebrikler canım
bize 2016 yılında fiyatlar artacak dediler, siemens alıcaz biz.
Canım bizede fiyatlar artacak denildiği için aldık. Alalı iki ay oldu galiba.Günaydın kızlaaar,
İyi Haftalar
Beyaz eşyaları alan ya da seçimini yapan var mı?
Acaba sevgililer günü, anneler günü mü beklesek kampanya olur mu?
Yoksa şimdiden almak mı lazım bilemedim. Fikri olan var mı?
Canım bizede fiyatlar artacak denildiği için aldık. Alalı iki ay oldu galiba.
Buzdolabını LG aldık. Çamaşır bulaşık makinesi hotpoint aldık. Kısmetse fırın ankastre seti bosch düşünüyırum.
Günaydın kızlaaar,
İyi Haftalar
bizde siemens bakıyoruz kısmetse yeni yıla girmeden hafta içi alalım diyoruz çünkü ocak ayı fiyatları zamlı gelecek muhtemelGünaydın kızlaaar,
İyi Haftalar
Çamaşır makinamı bekodan bulaşk makinamı samsungtan aldık fiyat model özellik araştryrum bakalm bizim karışk olcak sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?