2016 Gelinleri Evlilik Heyecanları Geri sayım Başlasın ;)

haklısın canım, nişanlımın ailesi de şehir dışında bir kere bile gelmediler, rahatsızıım diyor annesi ee benim annem de rahatsız. aileden kimse gelmedi, yüzük takıldığından beri, çok ilginçler gerçekten, çok şaşırıyorum bu duruma. ama yine de bir şey alıyoruz, ucuz oluyor mesela dandik almışız gibi bir ses tonu oluyor, ucuza kaçmayın diyorlar, sinirim bozuluyor.

haklısın aslında mahçup olacak o ama ben düşünmeden edemiyorum. bıktım bu saçma sapan şeylerden, şu an bana kalsa eve elimi sürmeyeceğim. bak tüm mobilyacılar perdecisi herkes beni arıyor, çünkü bi benim numaramda muhattap bulabiliyorlar, ne ne zaman geldi hepsi bende. birde takdir etse içim yanmayacak. yok yok yok.

bak aileler birebir aynıymış. düşün sözden bu yana 3.5 ay geçti ama annem de babam da ayrı ayrı ameliyat oldular. kayınvalide sağolsun ikisine de geçmiş olsuna geldi, annemler yarın Hacca gidecekler onun için de hayırlı olsuna geldi, yarın uğurlamaya da gelecekmiş, gelmiyor diyemem. ama bana bi kere "hazırlıklar nasıl gidiyor, bişeye ihtiyaç var mı" diye sormadı. sanki annemin komşusu da onların herşeyine geliyor, ben gelini değilim onun. maddi durumları çok iyi değil, nişanlım kredi çekti elinden geleni o hallediyor, gelmeyen yerde annemler destek çıkıyor, olduğu kadar artık diyorum meselem maddi de değil yani, ama insan yalandan da olsa bi nasıl gidiyor diye duymak istiyor.
sen hiç o garip ses tonlarını duyma valla boşver, ya da fiyatları şişirerek söyle. damatlık için de 1250 TL ucuz değil ayrıca, illa gelinlikle aynı fiyat mı olması gerekiyormuş. düşünceleri böyleyse eğer cidden çok saçmaymış.
mobilya, halı, perde onlar mecbur bizim sorumluluğumuzda gibi oluyor nedense. hele bi de senin bulunduğun şehirde yaşayacaklarsa iyice sana bakıyor işler, o konuda bişey diyemem. ama arabadır, süslemesidir bilmem ne ona bırak, bir kere mahçup olsun bak bi daha nasıl tutuyor işin ucundan.

Canım ama kalacak yer yok, burada akraba tanıdık falan yok onların ve çok kalabalık ailesi.. Muhtemelen bir hafta önce olacak. Off daha düşüncesi bile stres yaratıyor bende..

Ay kızlar sizin gelinlikelr felan nekadar ucuzmuş. Benim burda beğendiklerim kiralık olarak 2500 üstü hep
ucuz olanlarda çok kalitesiz danteli felan
Orası neresi ya? 2500e kiralık nasıl oluyor? Ben daha hiç bakmadım, fiyatları bilmiyorum ama 2500 çok geldi bana kiralık için..

canım maltepe kartal pendik çevresi baktım hep düzgün kaliteli olanlar 2500 den başlıyor malesef.
Ben de Ümraniyeden bakacağım sanırım, kayinvalidemin de bir tanıdığı varmış, oraya götürür herhalde ilk.. Beğenirim inşallah orada da tanıdık diye ucuza getiririz belki..

aynen haklısın canım, valla hiç böyle olsun istemezdim ama herkeste oluyor sanırım, sonlara doğru yaklaştıkça sorunlar insanın gözünde daha bir büyüyor. mutlu olmak istiyorum olmuyor bence siizinkilerin parası olmadığı için karışmıyorlar ve sormuyorlar nişanlın ödüyor ya. biz de kendimiz ödüyoruz o yüzden aileler hiç sormuyor, kayınvalide bir perde ile tv nin parasını yolladı bide hediyeler işte, uzaktan uzağa böyle destekleri oldu ama arayan soran koşturan yok. benim ailem de yaşlı, hangi birine yetişsinlerr amann zor işler. dediğin gibi eve laf eden olursa tek başıma ancak bu kadarını yapabildim diyeceğim, orada lafımı esirgemeyeceğim, kimse kusura bakmasın

paraları olmasa bile insan yalandan bi sorar ama napıyosun nasıl gidiyor hazırlıklar diye. valla senden de gaz alınca ben patladım nişanlıma, zaten malum dönemdeyim sinirler tavan neyse ki abartıyosun falan diyerek üstüme gelmedi, haklısın dedi. ben ne zaman düğünle ilgili bi konu açsam annem takacağı takıya getiriyor sözü, tamamen ona odaklanmış durumda, sorması gerektiğini bile düşünemiyor dedi. değiştiremem ya kadını ama akşama kendi düşüncemmiş gibi söylerim, sen neden bize hiç yardımcı olmuyosun, bak annesi de gidiyor kızın neden bize hiç destek olmuyorsun derim, bişey değiştireceğini sanmıyorum ama konuşurum dedi.
valla 5 kuruş paralarını istemiyorum, ben en baştan nişanlıma da dedim takı takmak zorunda bile değiller, millet ne düşünür demesinler umurumda olmaz kimsenin lafı, yeter ki gönüller bir olsun diye. yok illa takacaklar deyince bilezikle uğraşmasınlar madem öyle koltuk takımını onlar alsın, taksitleri onlar ödesin biz rahat edelim dedim, onu da kabul etmediler. ne takacaklar, ne kadarlık olacak hiç sormadım sormam da, ama bu yüzden ihmal ediliyorsam zoruma gider. alt tarafı bi telefon edip bişeye ihtiyacın var mı diye sormak zor olmasa gerek ama sadece erkeklerde değil, bazı kadınlarda da düşünce kısmı biraz eksik olabiliyor demek
kimisi kayınvalidesi herşeye karışıyor diye şikayet eder, bizim dert de hiçbişeye karışmıyorlar. ortası yok demek bunların

Merhaba kizlar
Bugun cesminaz in baktigi yerde gelinlik baktim
Iki modeli + daha once denedigim klasik gelinlikleri begendim
Fiyatlar cok guzel ilgi cok guzel
Ama ben hala ikna olmadim cumartesi son kez istanbula bakmak istiyorum.
Yoksa hic kafa karistirmasammi
Birde sizce uc boyutlu klasik gelinlikmi
Yoksa sizin fiziginize uygun modern cizgili farkli dantelli gelinlikmi

Merhaba canım bence kafanı hiç karıştırmadan bu zamana kadar denediğin gelinliklerin içinden bir tercih yap onun dışında fiziğine uygun olmasına dikkat et ben kafamdaki gelinliğe çok yakın ama bir o kadar da gelinlikçimin önerdiği fiziğine daha çok gider dediği bir model seçtim deneyene kadar tereddütteydim önerdiği gelinliği ancak giydim ve dedim ki budur adeta benim için dikilmiş bir model yani şuan kafamda tek bir soru işareti bile yok :) darısı başına :)

Günaydın kızlaarrr şafaklar ne alemde :))

aynen canım maalesef, haklısın yani arayıp sorabilir, parası olmaması engel değil.
bende malum dönemdeyim ve patlıyorum valla. cidden millet karışıyor diye şikayet eder bizde tam tersi burada bir konu okumuştum, nişanlısının ailesi gelip kalacak diye kavga çıkarmıştı birisi, ben de niye gelmiyorlar diye sitem ediyorum, bir kere olsun gelinmez mi ya, oğlunun evi burası

dün bizimkide şaşırttı beni, evdeki bazı eksikler için annen kızar bak niye tamamlamadınız diye dedim, oda gelip kendi ilgilenseydi o zaman dedi annesinden için ben de bir şey demedim, yorum yapmadım, kendilerinin de farkında olmaları güzel, en azından bu konuda şanslıyız canım.

Ah cnm bizimde 22 gün kalmış kınaya sonrası düğün adam cumartesi maça gidiyor konyaya bjk maçına biz cumartesi çeyiz çıkaracaktık güya iş yerinden zar zor izin aldım da beyfendi yok diye cuma öğleden sonra çeyiz çıkarıcaz annemde izin aldı artık nişanlım ankara dışına sevkiyata gidecek dedim anneme de şefime de gitme dedim bilet alındı bile dedi surat yapsan kızsan bağırsan ne olacak düşüncesiz işte bende ne yapayım mecbur çeyiz çıkacak annemin evi de badana olması gerektiğinden artık iş başa düştü izin aldım maalesef çok rahatlar sorulsa her şeye o koşturuyor iyi ki bi ev badana boya oldu başında durdu
bence 1 hafta öncesi çok daha ideal benim 2 gün öncesi olacak kınada pek bsy yok baskasının düğününe gitmişssin ya da arkadaşlarınla eğlenmeye gitmişssin öyle düşün sahsen ben öyle düşünüyorum
bi kına yakılırken kosturma olacak geri ogöbek atmaca o yüzden strese girilecek bi şey yok ondan bir gün önce yapmadım ben düğün öncesi eğlence olarak gördüğümden eğleneceğim sonrasında dinleneceğim diye düşündüm en iyi bir hafta öncesi öyle yapan arkadaslarım da oldu rahatlatılar
çünkü eve misafirlerede zor oluyor iki gün koşturmaca
kesinlikle sana katılıyorum bende bıraktım peşini kendi sorumluklarını kendş almazsa kendisinin yüzü kızaracak yetişmemiş eksikmiş umrda değil kim ne derse desin ben çalışıyorum
bu kadar oldu derim
aile konusunda aynıyız bizimkinin de ailesi aramıyor
geçen sene nışanlandık ki biz yakın oturuyoruz arabayla 20 dk ne geçen sene ne bu sene iftara bile çağırmadı annesi babası ameliyat oldu gittik onun haricinde hiçbir sekılde cagırmadılar yemeğe
valla çağırmasınlar diyorum yüzünü bile görmek istemiyorum ama annem üzülüyor bekliyor
ev alındı beni aradı açar açmaz nerelerdeseniz hanfendi insan bi kaynanasını arar sorar bi nasıl der bi bi şeye ihtiyacı var mı der dedi bende iş güç koşturuyoruz dedim
seninki de ne işmiş bi sende iş var her halde dedi açar açmaz laf sokmaya başkadı bende yoğunuz işte dedim
neyse hayırlı olsuna aramıştım gülew güle oturun evinizde dedi
bende Allah herkese nasip etsin dedim
teşekkür bekleri kendi 3 bilezik verdi 7 bin lira katkısı oldu
bende verdikten sonra hiç teşekkür için aramayınca dayanamadı 4 gün sonra beni aradı açar açmazda laf soktu sonrada hayırlı olsun güle güle oturun diyo bana
o lafları soktuktan sonra da ben ne teşekkür edicem hiç de etmedim
sağolun Allah herkese versin dedim bozuldu kaldı
napcaz evin temizliğini dedi
ablam halledicek o evde ya gün gün halleder bende haftasonu giderim dedim
aaa olur mu böyle işler birlikte olur dedi
zaten hiçbir şeyi bize sormadınız etmediniz karıştırmadınız bunda da kendi kafanıza göre hareket etmetin oğluma da soruyorum bsy demeiyor dedi bende halledicez inş dedim
gelsin istemiyorum çünkü ne onla temizlik yapacam ben ablam kendi arkadaşlarımla eglenerek yaparım temizliğimi
sonra ay olmaz öyle beni hiç karıştırmadınız ama ben her seye hazırım cagırın edin gelirim yani dedi
aldıgımız evi göremediği için çatladı onlarada göstermeden aldık onun lafını sokuyor bu arada tabi
her gün de nişanlıma laf sokuyormus ev aldında oglumuzun evini bi göremedik diye kudurdu evi göremediği için
sonra neyse annenle konusyum da gün ayarlar birlikte temizliğini yaparız ha kadın tutulacaksa da tutarız dedi tmm haberleşiriz dedim
2 hafta oldu annemi hala aramadı
aramasında zayten gelsin istemiyorum
fakat bari ilgileniyormuş ayagı yapma arayım bırlıkte gıdelım temızleyelim diyorsan ara be kadın ya da hiç arama geçen seneden beri arayıp sormuyorsan öylede devam salak kadın
ya bi de bende elti var kızlar
benim kına elbisem 300 liralik biz evin bir sürü eksiği var nasıl halledicez diyoruz nişanlımın babası para verdi adam sıkıştı o kadar adamdan bsy ısyteyemiyoruz o gün gelmiş bi elbise beğenmiş de 1600 liraymış abisi napıcaz bende kıyafet alacam karımda alacak baba para ver diyor
ay bi anda kendimi tutamadım oha ne öyle gelinlik alınıyor o paraya dedim
1600 liraya abiye mi olur ya ohaaaaaaaaaaaaaa kendi param olsada almam yani 1 gece için
ve biz o gün davetiye bastıracaktık babası param yok oglum haftasonuna kalsın dedi
nişanlım kendi 200 liralık kalan parasını verdi da davetiye bastırdık
adam 1 haftadır bes kurussuz geziyor ama eltim ve abisi umrunda değil para yok diyince babası abisin be çıkar da al kardesım davetiyeni bununla bastır de oralı olmadı nişanımda bile bana takacağı küçük altını kayınvalideme taktırdı karısı calısıyordu o zaman 2000 maaş alıyor kendi 2000 para alıyor üstüne de ne kira ne elektirik su ıntenet tum faturalar şirketten ödenmesine babaları ödemesin ragmen onu bile ailesine aldırdı utanmazlar
aile şirketi olunca ve babaları maaş verip gerisine ben karısmıyorum demedikçe sömürdükçe sömürüyorlar

Selam canım. nezamandır girmiyorum bu topiğe malum düğün hazırlıkları falan vakit olmuyor. Bu yazını okuyunca hemen yazmak istedim. Bu kadar mı benzerler birbirlerine . İnan okadar yorulmuş durumdayımki. Nişanlıykende böylelerdi aramaz sormazlardı. Ama düğün öylemi yep yeni bir ev kuruyorsun kolaymı. Ne maddi ne manevi hiç bir destek gormuyorum ve çok ağrıma gidiyor. Bizim etimiz ne budumuz ne onca yukun altından iki kişi kalkalım. Maddiyi geçtim kayınvalidem evimin temizliğine bile yardım etmedi aradım çağırdım saçma sapan bir bahaneyle reddetti. Sadece tüllerini aldılar şuanda gelinliğime bile yeni başlandı eylülde düğünüm. Hiç arayıp sormaz yardım edilecek birşey varmı diye. Aşırı soğudum onlara karşı ve kinlendim. Nişanlımda görüyor haklısın diyor ama onunda elinden bişey gelmiyor ailesi nede olsa. Nikahımız oldu geçen hafta fotoğraf çekildi belediyede. Fotoğrafları bile biz aldık erkek tarafıymışız gibi. Hiç bişeye ellerini sürmüyorlar insan bu zamanda destek bekliyor ama yok.. annemler aşırı sinirli patladı patlayacak durumdalar. 1 ayda öylesine soğuudumki onlardan gelip gitmiyorum artık yüzüm 5 karış evimize yerleştikten sonra gelmesinler yüz bulmasınlar ..

Canım benim annemde o şekilde patladı patlayacak maddi sıkıntı yok ama manevi hiö destek görmüyoruz ver parayı geç kenara görüyorlar bir insan arar sorar napılacak der onu demeden önce laf sokmaz laf sokmak için arıyor kadın resmen annem nişanlanalı 1.5 sene oldun bi yemeğe çağırmadılar diyo bende inatla bize çağırdırtmadım annem bari biz çağıralım bizden mi bekliyorlar dedi hayır erkek evi onlar nişandan sonra onlar çağıracaktı diye anneme de çağıtrmadım
hiç morali bozma annen patlasada yapmaz yine bunlar böyleler çünkü işlerine geliyor millet bedavaya kız almaya o kadar alışmış kı ya da her şeyi genclerin üstüne yıkmaya ya da karşı tarafda hiç erkek tarafı gibi değiller gençler çalışıyor kendi yapsın ya da altınlarıyla ne istiyorlarsa yapsınlar bize ne diye bakıyorlar
canını hiç sıkma Allah hepimizin yardımcısı olsun

Valla canım aynen öyle bizimde nişandan sonra kaç bayram geçti bi kere geldiler bayramda. Ne iftara çağrıldık. Ne anne babası aradı bizimkileri. Erkek tarafı bizmişiz gibi herşeyi biz düşünüyoruz onlar rahaat rahat yayılıyorlar. Ve dediğin gibi moda olmuş sanırım erkek tarafının hiç bişeye elini sürmemesi. Sevmesem hiç katlanmam da işte.! en azından maddi açıdan destek varmış sizde canım. Geçen gün nişanlım annesini aradı yanımda buzdolanı alacağız kefil olurmusun diye kadın ne dediyse telefonda o an suratı düştü. Şimdi gelmiş nişanlım diyorki annem kefil olacak. İstemez dedim dalga geçiyo gibiler ya. Davetiyee hala bastıramadık ya verecekleri ne ki? Kendi düğüned giycekleri elbiselerini nerden alacaklarını düşünebiliyorlar ama. Canım inan ben bunların hepsinii aklımın bi köşesine yazdım daha neler var yaptıkları 1 değil. Rabbim bizi onların eline düşürmesin başkada bişey demiyorum.

ayyyy kızlar hep aynıymışız bende sadece bizimkilere özgü bir durum sanıyordum. ama ben yine de bu konuda kendimi çok dolduruşa getirmiyorum, eğer sürekli gelselerdi yardım etmek için kesin sorun çıkardı böyle yorulduk ama en azından yüzgöz olmadık diyorum. telefonda cicili bicili konuşup kapatıyoruz.

resmen hiç aramıyor, annem hastaneye yattı 2 sefer bi onda bide bayramda arıyorlar,kayınpederimle en son ne zaman konuştum hiç hatırlamıyorum bile. daha bombası düğünde günü birlik gidip geleceklermiş. bide onların memleketinde düğün olacak ya, nişanlım diyor ki "annenler kalacaksa otel ayarlayım" kesin kayınvalidem söyletti, halbuki evlerinde kaç tane yatak odası var, bende yok kalacaklar ama akrabalarımız var otel ayarlamana gerek yok dedim. 1 gece ağırlamak bile istemiyor annemleri. ama umrumda değil, nişanlım arkamda gibi görünüyor bende bıdı bıdı söylenmiyorum tabii. kırk yılın başı söylersem söylüyorum, "aaa ne ilginç annenler misafir gibi gelecek gidecekler mi dedim mesela. ee kalacak yer yok dedi, bende dedimki "niye bizim evimiz var, hadi gelin evi kalmak istemiyorlarsa otelde yer ayarlarız, ne olacak sanki dedim, sustu bir şey demedi. oda farkında durumun ama üzülmesin diye bir şey demiyorum, çok üstüne gitmek istemiyorum.

biz evi birilerini tuttuk temizlettik ama bitmiyor ki tek temizlikle, her eşya geldiğinde kirlendi, yerleşmesi, taşıması bitmedi. ve hiç gelmediler. inanın şaşkınım ama bir şey diyemiyorum. burada sizin yazdıklarınızı okuyunca, dün de nişanlım annesi için "gelseydi de başında dursaydı" diyince çok rahatladım. ben ne biçim ev düzmüşler bir sürü eksik var diyecekler diye çok geriliyordum, acayip stres olmuştum ama şimdi bir şey derlerse, ben tek başıma ancak bu kadar yetiştim diyeceğim. hiç kendimi sıkıntıya sokmaya niyetim yok. düne kadar stresten ölüyorum ama 2 gündür bana bir rahatlama çöktü. ev benim evim, eksiği de beni ilgilendirir, şimdi aceleye getirip almak istemiyorum eksikleri, düğünden sonra keyifli keyifli bakıcam.

onların bu duyarsızlıklarını da üstüme alınmıyorum siz de alınmayın kızlar. yapmıyorlarsa evlatlarına yapmıyorla, oğulları dert etsin, biz niye dert edelim ki? bizimle onların ortak noktası oğulları zaten, oğulları olmasa bizim ne bağımız olacak ki. o yüzden ayıp ediyorlarsa kendi evlatlarına ayıp ediyorlar bize değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…