• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Günaydın anneler,
Bugün çok şükür sabah oldu. Dün hani burada yazdım ya artık ağrım yok diye. Dün gece saat birde ağrıyla kıvranarak uyandım. Bi süre sonra neyse geçti dedim. Saat iki gibi yeniden. İlk günlerde böyle gece boyu oluyordu. Üçüncü de gelseydi götür doktora diyecektim eşime. Aynısını söylerdi doktorlar ama. Bu kist varken bebek büyümesi sebebiyle. Zaten pazartesi günü muayene esnasında da ultrason ile kiste bastırıp boyut ölçerlerken bildiğiniz kadının elinin altından kaçar gibi sedyenin tepesine zıplamıştım. Zor bir şey. Tabi bakan kadından bir de güzel azar işitmiştim. Doğru dur diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Günaydın anneler,
Bugün çok şükür sabah oldu. Dün hani burada yazdım ya artık ağrım yok diye. Dün gece saat birde ağrıyla kıvranarak uyandım. Bi süre sonra neyse geçti dedim. Saat iki gibi yeniden. İlk günlerde böyle gece boyu oluyordu. Üçüncü de gelseydi götür doktora diyecektim eşime. Aynısını söylerdi doktorlar ama. Bu kist varken bebek büyümesi sebebiyle. Zaten pazartesi günü muayene esnasında da ultrason ile kiste bastırıp boyut ölçerlerken bildiğiniz kadının elinin altından kaçar gibi sedyenin tepesine zıplamıştım. Zor bir şey. Tabi bakan kadından bir de güzel azar işitmiştim. Doğru dur diye. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah yardimcin olsun canim peki bunun icin yapilacak birery yokmu?

Selam bu tokoplaşma dediğiniz ne oluyor
Zaten doktor tahlilde istemesi gerekmiyor mu ? Troitler şeker falan bakıldı ama tokoplaşma ne oluyor anlamadım

Toxoplasma kedi be köpek dışkılarından geçen bir tür parazit, genelde toplumun çoğunluğu bu paraziti küçüklüğünde bir şekilde alıp basit bir enfeksiyon gibi geçirip gidiyor. Eğer şimdiye kadar geçirilmemişse maalesef hamilelikte geçirilme olasılığında plasentadan bebeğe geçip Bebekte katarakt, zeka geriliği, kalp ve böbrek anomalileri gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Bu yüzden genelde doktorlar istiyorlar. Zaten hamilelikte bütün meyve sebzeleri çok iyi yıkayın yeşillikleri sirkeli suda yarım saat bekletin demelerinin bir sebebi de bu parazitin yeşilliklerde olma olasılığı. Anneniz titiz bir kadınsa ve siz de genelde pek dışarıda yemek yemeyen evde de hijyen kurallarına özen gösteren biriyseniz geçirmemiş olma olasılığınız yüksek. Geçirmediyseniz ve hamile kaldıysanız da ekstra dikkat etmekten başka pek çare kalmıyor. O yüzden dışarıda salata tüketmemek, evde de sirkeli suda bekletmeden hiç bir yeşilliği yememek lazım. Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun

ben de dün keseyi gördüm cnm bana da doktorum 2 hafta sonraya randevu verdi kalp atışı için... sıkıntı yok dedi sadece şimdilik folik asit kullan başka bişeye gerek yok doğal sağlıklı beslen dedi hatta artık şeker yüklemesi yapmıyoruz dedi doktorum çok sevindim buna ilk gebeliğimde olmuştu tam bir işkenceydi...
Şeker yüklemesi yapmayan bir doktor, harikaymış canım. Hangi hastanede takibini yapıyorsun? Devlet mi özel mi?

Vücudun açlıktan ve susuzluktan iyice bitkin düştü canım seninde. Aslında bir süre hastaneye yatırıp serum verseler. Bebek ile ilgili sıkntı değildir. O senin bedeninin stoğundan yine sıkıntısız devam eder ama. Şimdi birde bebek varken senden beslenen senin biraz daha normale dönmen lazım. Senin için dua ediyorum. Rabbim inşallah annene benzetmezde biran önce bu sıkıntılar biter. Sende bebeğin için endişelenen normal bir anne kimliğine bürünürsün.
Amincanimm rabbin bin kere razi olsun herkesten. Bugun ikinci haftam gecen hafta pazartesiden beri yatakdaym ve yedigim tek sey el kadar ekmege cikolata baska bise degil suyuda korkarak iciyorum karnim tok oldugunda . Gece uyaniyorum bazen agzim kurumus ama midem nasi bulanio icsem geri cikcak daha kotu olcam uyuyorum olece. Su koyuyo esim az koy diorum bazen dolduruyo ama sunuda sunuda dierek bi bakiorum bitirmisim dhasini da istiyorum. :( ama icemiyorum. Gitsem belkide yatircak artik hic blmiorum :( aslinda bugun gtcektim kalp atisi icin bile gidemedim dusun. Iyi hissedersem aksam ustu gtcem bse yemedigimide solicem.

Canım bence esin gotursun en azından annemde zorla yersin biraz hazır gelince evde insan çok daha kötü oluyor Allah yardım etsin bende öyle yiyorum çıkartıyorum o bulantı hiç bitmiyor zaten
Aynen hazir gelince bi corba falan icerim belki :( hele dun cok kotuydum ya 6 mi oldu 7 mi artik dun be yediysem arkasina cikti hic durmadi. Bugun 7. Hafta baslangici :(( allahim nasi geccek 5 hafta

Arkadaslar bise sorcam. Bugun sabah kusmasini yasarken bi an alttan biseler gittigini hissettim. Ama resmen geliyo biseler baya adet kanamasi gibi hissettim yani.baktim sanki camasirima sut dokulmus bembeyaz ayni sut kesik falan degil bildiginiz camasirima sut dokmus gibiydi bu nedir yasayan varmi?

Allah yardimcin olsun canim peki bunun icin yapilacak birery yokmu?
şimdilik beklemeye aldılar. bebekle beraber büyüyecek mi onu kontrol altında tutuyorlar. inşallah sürekli bu ağrıyla geçmez hamilelik süreci. her zaman olmuyor ağrı neyseki de. gelince nefesimi kesiyor resmen.

Arkadaslar bise sorcam. Bugun sabah kusmasini yasarken bi an alttan biseler gittigini hissettim. Ama resmen geliyo biseler baya adet kanamasi gibi hissettim yani.baktim sanki camasirima sut dokulmus bembeyaz ayni sut kesik falan degil bildiginiz camasirima sut dokmus gibiydi bu nedir yasayan varmi?
bende yaşıyorum aynısını cnm 9.hafta içindeyiz devamlı geliyor bende koku falan yok ama doktorum normal hijyene dikkat et dedi. sende gidince sor mutlaka herkeste farklı durumlar yaratabilir.

Amincanimm rabbin bin kere razi olsun herkesten. Bugun ikinci haftam gecen hafta pazartesiden beri yatakdaym ve yedigim tek sey el kadar ekmege cikolata baska bise degil suyuda korkarak iciyorum karnim tok oldugunda . Gece uyaniyorum bazen agzim kurumus ama midem nasi bulanio icsem geri cikcak daha kotu olcam uyuyorum olece. Su koyuyo esim az koy diorum bazen dolduruyo ama sunuda sunuda dierek bi bakiorum bitirmisim dhasini da istiyorum. :KK43: ama icemiyorum. Gitsem belkide yatircak artik hic blmiorum :KK43: aslinda bugun gtcektim kalp atisi icin bile gidemedim dusun. Iyi hissedersem aksam ustu gtcem bse yemedigimide solicem.
inşallah kalp atışını da duyarsın annesi. bu arada folic asit kullanıyordun değil mi. burada bi arkadaş yazmış. okuyabildin mi bilemiyorum ama. onda bulantı yapmış folic. doktor değiştirince rahatlamış. belkide kullandığın ilaçlardan da bu kadar ağır bulantıya sebep oluyordur. doktorunla onu da bi konuş istersen. çok geçmiş olsun.

kendıme nazar ettim durduk yere yaa .. hiç midem bulanmıyor dıye dıye 2 gündür sabahları geberiyorum neredeyse işe de gitmek zorundayım off

aynı şey bende de oluyor ama ben kesenin orada olmadığına eminim. ikinci regli zamanı geldiği için mi acaba diye düşünüyorum.

Merhaba canım. Bende de ağrı çok oluyordu. Şimdilerde geçti ama. Çocuk yerleşmesi ve ilk 3 ay rahmi büyümeye zorlarken ağrısı olur dedi benim doktorum. Kötü olan kanaman olur ise. Yoksa ağrılardan endişe etme dedi. Tabi benim çok ağrım olunca detaylı ultrasona aldılar. Yumurtalıklarda kist varmış. Şimdi hamilelikle beraber büyücek mi onu kontrol altına aldılar. Bu arada ağrı derken benim ki kısa süreli yaklaşık 2-3 dakika süren, ilk bir hafta da günde 3-4 defa, sonraki hafta 2-3 günde 1 defa olan ama girdimi karnımın içi patlayacak sandığım ağrıdan dik bile duramadığım iki büklüm eden bir ağrıydı. Bu son bir kaç gündür yok. Enson geçen hafta pazartesi veya salı diyebilirim. Benim birde gece giriyordu son hafta. Uykumdan ağrı ile kalkıyor. Çok ağrılı ve sanki bir şey tıkıyormuş gibi idrara çıkıyor ve sonra birden ağrı zirve yapıyordu. Eğer dayanamayacak gibi bir ağrı ise doktoruna danış bence. Geçmiş olsun.

Kizlar bende de ayni sey oldu dün. Kese sagda ve ben onu zaten hissediyorum simdiden. Dün aksam sol tarafta kasik agrim oldu ama rahimde degil. Bende önceden yumurtalik kisti vardi. O agrinin aynisi, iyi biliyorum. Dün biraz artinca acile gittik ama doktoru göremedim maalesef, doguma gitti :( Sonra agri gectigi icin döndük. Simdi cok hafif tekrar var ama bilemedim ne yapsam. Bebegin oldugu yerde degil ondan emin gibiyim.

inşallah kalp atışını da duyarsın annesi. bu arada folic asit kullanıyordun değil mi. burada bi arkadaş yazmış. okuyabildin mi bilemiyorum ama. onda bulantı yapmış folic. doktor değiştirince rahatlamış. belkide kullandığın ilaçlardan da bu kadar ağır bulantıya sebep oluyordur. doktorunla onu da bi konuş istersen. çok geçmiş olsun.
Ewt kullniorum canim. Folic 1 kullaniorum.

Back