How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2016 Aralık Anneleri

Geçen gün küçük bir kase elimden kayıp düştü ve kırıldı. Onu süpürmek için bile süpürge çalıştırmamla uyuyan ve güya sesten etkilenmeyen kızımın çığlık çığlığa ağlaması bir oldu. Doğru düzgün süpürge tutamadığım için diğer hafta temizliğe gelen abla tüm cam parçalarını bulmuş. Allahtan batmamış ayağımıza falan :) temizlik hayatımız bitti canım ne yazıkki :KK70: hele çamaşır ve ütü kısmından hiç bahsetmiyorum bile :rolleyes:
Valla halimiz fena hepimizin daha tek çocukla :) ben ikinci olduğunda halimi hiç mi hiç düşünemiyorum :D bizim de aynı durumlar bir çamaşır asıyorum günlerce askıda kalıyor :D

Eşimde çift taraflı şart değil zaten bir iki ay sonra çocuk etrafı izlemek isticek zaten bebeği görmen için tentede açıklık var dio. Bu havada rüzgardan korumak için ii fikir yağmurluk :) markasını yazabilir misn canım
Joie brisk baston puset canım yağmurluğu da içinde geldi e bebekten almıştım

Bende sevmiyorum ama eşim de sen korun dio :KK11:valla hap alcam galiba
Ben evlendiğimizde direk postayı koymuştum canım eşim ilaç al demişti ben bünyeme zarar veren şeyler kullanmam demiştim yan etkileri de çok ciddi o ilaçların. Öyle deyince kabul etmişti şimdi de aynı düzen çok şükür

"Senin yaptığın,söylediğin hiçbir şey benim moralimi bozmaya yetmez." Diyecek kadar güçlü olmayı çok isterdim.Bunu detachment (kopma) filminde duymuştum.

Çok bunalttilar görmezden gelim diom yapamiorum kafamı toparlayamadim bir türlü. Her güzel olayimda hevesimi kursagimda bıraktılar bebegimin tadını çıkaramadım ya

Evet ben kızım doğmadan önce almıştım arkadaşlarımın çocukları çok güzel vakit geçiriyorlardı...bizim oyun halımız aynı zamansa top havuzu da oluyor adı playgro ball playnest ekliyorum resmini de...şu an çok uzun süre değil tabii 10 dk falan..ama ilk koyduğumda 2 dk.idi...büyüdükçe dikkat süresi de artacaktır...

Cok guzelmis nerden aldin acaba?

Kaç gündür giremedim canım biraz sıkıntı vardı aile içinde üzülünce sütüm de azaldı oğluşla uğraştım bayağı. Mamayı da reddetti. Bugün biraz toparladım daha iyi sütüm çok şükür.
Şurup iyi ki vermişsin canım gece sen de o da rahat etmişsinizdir :)
Aaah canım ah hepimizin kanayan yarası İngilizce eğitimine ayrılan süre.
Bu dönemlerde farkediyorlar canım onun süresi vardı da unuttum belirli bir aya kadar farklı dil olduğunu kavrıyorlardı minikler :) ben de sürekli şarkılar dinletiyorum kulak alışsın diye :KK70:
Ahh canım benim yeni hayatımıza adapte olma sürecinin zorluğunun yanısıra bir de üstümüze gelen eşler kaynanalar vs olunca insan iyice tükeniyor. Bebeğini düşün canım kimseyi takmamaya çalış.
Eşim zaten İngilizce bilmiyor; diyor ki eşim ingilizce öğretmeni ama bize yararı yok. Onca yorulduktan sonra 2 gün yanıma geliyor hadi öğret diye sonra kendisi pes ediyor. Ben de kızıma öğreticem babasının yanında ingilizce konuşucaz ki anlamasın :KK76:
Valla halimiz fena hepimizin daha tek çocukla :) ben ikinci olduğunda halimi hiç mi hiç düşünemiyorum :KK70: bizim de aynı durumlar bir çamaşır asıyorum günlerce askıda kalıyor :KK70:
Ben ikinci olunca evim çöp ev olacak onu kabullendim. Ya birini tutucaz birkaç ay her gün gelip evi toplicak temizlik yemek yapacak ya da bebeklerimiz 18ine gelince 2.yi yapıcaz ki yardımcı olsun :cool:
Ben bugünler için kurutma makinası almıştım ilk evlendiğimizde ama ikimizin çamaşırlarını bile yıkayamıyorum ki kurutayım:KK70: eşim diyor gömleğim kalmadı istersen kuru temizlemeye vereyim sen uğraşma; o öyle diyince utanıp yıkıyorum yoksa her gün kızım için çalışıyor makina:KK30:

Allahım ya al oğlunu tepe tepe kullan diyeceksin aslında bunlarınki evlat sevgisi değil hasetlik resmen. Çocuğunuz bu kötü ortamda büyümez inşallah bi çözüme ulaşır. Eğer baktınız olmuyor eşinizi siz tehdit edeceksiniz ya ailen bize karışmıcak yada çocuğun ve benden ayrı kalacaksın diye ne diyim böyle konusmak istemiyrm aslında ama bazen erkeklerde bunu hakediyor
Dedim cnm bir daha onlara uyup huzur kacirirsan sabretmem dedim.çok bunalttilar ya sürekli alttan laf sokmalarında. Çalışıyorum açığım die neler soluolar.namaz kılmayan akilsizdir dio ona inat Allah affetsin bıraktım ya.

Bence sen yine Rabbine sığın. Ablamın eşinin aileside yadırgamıstı eniştem illa kapanacan demişti ablama ama ablam sabretti şimdi eniştem kuaföre gitmiyon mu diyor. Hem iyiki çalışıyoruz bide çalışmayıp onlara mahkum olmak var. Allahtan çocugumuza tek bakacak gücümüz var. Allah katında kimin ne olduğu belli olmaz sen evladınla ilgilen onlrın yetiştirdiği gibi bi evlat yetiştirme

Joie brisk baston puset canım
Ahh canım benim yeni hayatımıza adapte olma sürecinin zorluğunun yanısıra bir de üstümüze gelen eşler kaynanalar vs olunca insan iyice tükeniyor. Bebeğini düşün canım kimseyi takmamaya çalış.
Eşim zaten İngilizce bilmiyor; diyor ki eşim ingilizce öğretmeni ama bize yararı yok. Onca yorulduktan sonra 2 gün yanıma geliyor hadi öğret diye sonra kendisi pes ediyor. Ben de kızıma öğreticem babasının yanında ingilizce konuşucaz ki anlamasın :KK76:

Ben ikinci olunca evim çöp ev olacak onu kabullendim. Ya birini tutucaz birkaç ay her gün gelip evi toplicak temizlik yemek yapacak ya da bebeklerimiz 18ine gelince 2.yi yapıcaz ki yardımcı olsun :cool:
Ben bugünler için kurutma makinası almıştım ilk evlendiğimizde ama ikimizin çamaşırlarını bile yıkayamıyorum ki kurutayım:KK70: eşim diyor gömleğim kalmadı istersen kuru temizlemeye vereyim sen uğraşma; o öyle diyince utanıp yıkıyorum yoksa her gün kızım için çalışıyor makina:KK30:
öyle bir şey değil canımm sağolsun onlar destek olmaya çalışıyor. Yakınlarımızdan birinin başına hoş olmayan şeyler geldi :( ama oğlum için toparlıyorum yavaş yavaş dün resmen aç kaldı öyle canım acıdı ki aç aç uyudu en son :(
Hahaaa aynı muhabbet bizde de oluyor eşim İngilizce öğretmiyor ki diyor hadi diyorum iki gün çalışıyoruz üçüncü gün Kaytarmalar başlıyor canım. Neyse ki bebeğimize İngilizce eğitimi konusunda destek oluyor o yeter :D

Benimki 18ine gelene kadar doğurganlık özelliğimi yitiririm ben canım :D hoş eşime kalsa hemen ikinci olsun diyor şok ediyor beni :KK57: halimizi kimse duymasın :confused: ben de bugün kapı çaldı kapıya bakamadım :rolleyes:

Bizim daha aşıya çok zamanımız var ama aklımda bulunsun mutlaka öncesinde banyo yaptırayım. Benim oğlan ilk ağ tartısında 5800 çıktı ama şimdi 6 yı baya geçti galiba Çünkğ çok ağır zor taşıyorum valla sağ kolum bugün tutmuyor bile :) iki çocuğun derdi hiç bitmiyor ama bazı zamanlar geliyor ki gözlerimden kalpler çıkarak izliyorum evi :) oğlumun gülücükleri kızımın yaptığı güsel seyler derken hep şükrediyorum.5-6 gün önce görümcem Doğum yaptı. Yazık öyle zor oldu ki Doğumu. Dikili tekrarlandı falan hepsi bir yana bebeği hiç susmadan ağlıyor ya ne tavsiye vereceğimi şaşırdım valla

İki çoçuk çok zor ya gerçekten ama o kadar da tatlılar ki ikisinin de yeri çok ayrı hem çok yorucu hem çok zevkli annelik çok tuhagmış gerçekten
Maşallah iyi doğmuş alt sınırın altına düşmedikçe takılma kiloya önemli olan sağlıklı olmaları

Benimkiler iri doğar az kilo alır canım ufaklıkta 650 gr almış 5650 olmuşuz..aşıda çok fena ağladı ama ya inşallah gece huzurlu olur şimdi ayagımda salladım uyudu bırakmadım daha mama da yemedi...

Kızlar geçen bunları yazmıştım hatirlarsaniz dertlescek kimsem yok size yaziom. Gorumcem kocama cubbelinin videosunu atmış kadının kocasina hakları die.çalışmak bereketsizlik falan kadın calismaz hizmet eder erkeklerin yanına çıkmaz. .

Ayy ne kotulermiş canım ya takma kafana zor ama taktıkça daha da uzulursun inşallah insfa gelip duzelirler....

Bence sen yine Rabbine sığın. Ablamın eşinin aileside yadırgamıstı eniştem illa kapanacan demişti ablama ama ablam sabretti şimdi eniştem kuaföre gitmiyon mu diyor. Hem iyiki çalışıyoruz bide çalışmayıp onlara mahkum olmak var. Allahtan çocugumuza tek bakacak gücümüz var. Allah katında kimin ne olduğu belli olmaz sen evladınla ilgilen onlrın yetiştirdiği gibi bi evlat yetiştirme
Öyle cnm tabiki de sen de öğretmensin galiba.biz bunlat gibi yeristiremetelim işte. Eşim de onlarla konuştukça tuhaflasio.bariz tavır alıyor yani yok desede

Günaydın annişler 2.ay aşımızı olduk inş ateşi çıkmaz gelişimi güzel oğlumun 7.800 olmuş kilonuz boyumuza 61. aile hekiminin muayene etti göbeği normal ama hafif bi koku var dedi bide yumurtalarını biri diğerinden biraz daha büyük şişi daha inmemiş olabilir dedi çocuk Dr bi sor dedi bakalım pzt kalça usg var hemde 2 aylık muayenesi sorcam inş ciddi bişey yoktur. bizde havadisler böyle bide 3 gün banyo yok gitmeden yaptırın kızlar
Canım geçmiş olsun zor bir süreç. Biz atlattık çok şükür. Bizimde geçen haftaydı.

aslnda sut korur derler ama adet olana kadar.adet olunduktan sonra korunmak sart.ama ben doğum sonrası adet de olmamsım yumurtlama olur mu bılmem.ella cok hormon ıceren bı ılac ıctıgımede pısmna oldum
Süt nasıl koruyor onu hiç anlamış değilim canım :D Ama yumurtlama olmayınca döllenme olmaz diye biliyoruz. Bence korkma yine de belirli bir süre geçince test yap için rahat etsin canım

Bizim daha aşıya çok zamanımız var ama aklımda bulunsun mutlaka öncesinde banyo yaptırayım. Benim oğlan ilk ağ tartısında 5800 çıktı ama şimdi 6 yı baya geçti galiba Çünkğ çok ağır zor taşıyorum valla sağ kolum bugün tutmuyor bile :) iki çocuğun derdi hiç bitmiyor ama bazı zamanlar geliyor ki gözlerimden kalpler çıkarak izliyorum evi :) oğlumun gülücükleri kızımın yaptığı güsel seyler derken hep şükrediyorum.5-6 gün önce görümcem Doğum yaptı. Yazık öyle zor oldu ki Doğumu. Dikili tekrarlandı falan hepsi bir yana bebeği hiç susmadan ağlıyor ya ne tavsiye vereceğimi şaşırdım valla
bnde de ıkı çocuk var bazen kafa kalmıoy ve yanlızım.bebk kucagmda ıkı yasındakıne yemek yedırıyorum.allahnyardım edıyo oda bır gerçek.ama yınede 4 sene ara vemek en guzelı

Eki Görüntüle 1951435 bizim oyun halımızda bu tiny Love tekmele oyana kızıma almıştım yep yeni zaten şimdi oğlum oynayacak şimdi
cok güzel bayıldım bunun gıbısını dha once gormedım baya genış.bn ılk çocuğuma almamıştım ama buna alcm aynısını.ebebbkten var mı
Bizim de bugün 2. ay aşımız vardı. 6 kilo, 59 cm olmuşuz. Herşey yolunda çok şükür
maşallah cok ıyı.kaç kg dogmustu***?benm kı 5 dı 2 aylık aşıda

Valla halimiz fena hepimizin daha tek çocukla :) ben ikinci olduğunda halimi hiç mi hiç düşünemiyorum :KK70: bizim de aynı durumlar bir çamaşır asıyorum günlerce askıda kalıyor :KK70:
bnde hergun camasır yıkıyorum ıkı çocuk var 2 sene arayla.utum benı bekliyor.her yer oyuncak ve kraker kırıntıları.bısey yapamıyorum belım ağrıyor.kendısınede asla kızmam batırsın dursun.canı sagolsun

Ben evlendiğimizde direk postayı koymuştum canım eşim ilaç al demişti ben bünyeme zarar veren şeyler kullanmam demiştim yan etkileri de çok ciddi o ilaçların. Öyle deyince kabul etmişti şimdi de aynı düzen çok şükür
vay be helal olsun.bzmkı bana bırakmış erkekler kendılerını zora vermıyr ynı kullanmıyor cogu condom.
Süt nasıl koruyor onu hiç anlamış değilim canım :KK70: Ama yumurtlama olmayınca döllenme olmaz diye biliyoruz. Bence korkma yine de belirli bir süre geçince test yap için rahat etsin canım
test yapmktan cok korkuyorum ıkıncı surprızdı plansız gebelik.o ıkı cızgıyı görünce kaynar sular dokulmştu basımdan asagı zar zor alıştım kolay kabullenemedim neyse dogdu allaha sukur.şimdi canımı verırım yoluna.ama bıdaha aynı seyı yasamak ısteme mm ya..

Back