- 7 Nisan 2016
- 1.501
- 2.666
- 133
Bizim uyku düzenimiz de bu şekilde gece 12 olunca uyuyor oğlum daha erken uyuması için gün içinde çok ağlamış ya da hiç uyumamış olması lazım yoksa mümkünü Yok uyumuyor 12 demeden. Bazen deniyorum yatağına götürüyorum uyur mu diye bağırıyorCanim bizde gece uyuyoruz ama saat 12 1 olacak. Sen o saati 9a nasil cektin? Kizim 12.30 da uyur 4te uyanir 4.30da uyur 7 de uyanir. Sonra 7.30 da uyur 9.30da uyanir dahada uyumaz. Sen 9da yatiyor 5de uyaniyor demissin. O kadar deliksiz uyku icin ne yapiyorsun?
Canım bu durum genetik olabilir. Ben ve eşim de uyku konusunda çok hassasız çıt çıksa uyanırız oğlumuz da bizim gibi ayak sesine uyanıyor uyurken hareket etsem hemen onun da sesi geliyor. Neyse ki gece sesi gelse de hemen geri uyuyor.selam kızlar nasılsınız
kızım en hafif seste bile anında uyanıyo geceleri yatağıma yatamıyorum çarşafın hışırtısını duyup uyanıcak diye iyice dalmasını bekliyorum gündüzleri desen parkeden gelen çıtırtıya falan uyanıyo,,
her seste irkilip korkardı yeni doğduğu zamanlarda ben de çok sessiz ortama alıştırıp kendim mi bu hale getirdim acaba
siz sesten etkilenmemesi için gürültüye alıştırabildiniz mi nası yaptınız
eyvah o zaman evde hayalet gibi geziyorum mutfakta hapşursam çığlık atarak uyanıyoCanım bu durum genetik olabilir. Ben ve eşim de uyku konusunda çok hassasız çıt çıksa uyanırız oğlumuz da bizim gibi ayak sesine uyanıyor uyurken hareket etsem hemen onun da sesi geliyor. Neyse ki gece sesi gelse de hemen geri uyuyor.
Bu dert bende de var bazen çok yorulduğumu ve bunaldığımı hissediyorum canım. Dediğin gibi akşama kadar bebekle uğraş akşam yemek bulaşık çamaşır desen hiç bitmiyor. Oğlum uyuduğunda aralarda ev temizlemeye çalışıyorum. Tükenmişlik sendromuna girmek üzereyim.Hanımlar mrb benm bebişte gündüzleri uyumayan cinsten evde tekim akşama kadar yoruluyorum iyice bide eşime akşam yemek ypma derdi var Uyursada elleri sürekli irkiliyor ona uyanıyor en fazla uyudugu yarım saat. Yoruldum artık galiba depresyona gşrcem sanırsam
Biz karı koca karşıyız böyle günlere :) kendi özel günlerimiz önemli bizim için o yüzden bişi diyemicem canımkızlar 14 şubat için eşlerinize hediye alıcak mısınız ya da sürpriz bişeyler hazırlamayı düşünüyor musunuz önerilere ihtiyacım var aklıma bişey gelmiyo
Aynen bizimki de öyle ya hapşırmaya korkuyoruz evde. Hapşıracamız zaman evin en uzak odasına kaçıyoruzeyvah o zaman evde hayalet gibi geziyorum mutfakta hapşursam çığlık atarak uyanıyo
Haklısın cnm da işte uyku da kaçıo mide de kabul etmio .Allah a havale ediyorum artık çocuğumun rizkiyla oynadilarCanım çok normal süt olayı tamamen psikolojik bunu anladım ben..sen bebeğine bak onunla konuş kucağına al ve içinden dua et sakın yemeni de ihmal etme canın sıkkın diye..bebeğin uyuyunca sende uyu hiçbir şey düşünme biliyorum zor ama..sana iyi gelen şeyleri yap...geldi tekrar yavaş yavaş ama güçlü ol...
Valla haklısın canım daha ne hallere sokacaklar bizi acaba:) ben huggies 3 noyu denedim garip bir şekilde bir sabah çiş sızdırdığını gördüm ama kızımın destekli kakalarını dışarı çıkarmadı hiç.Daha bunlar ne ki canımm hele bir büyüsünler neler göreceğiz daha bakalımbu ara oğlum nesnelere taktı başı hizasında biraz yukarıda Kumanda tutuyorum yarım saat falan izliyor onu öyle :) cam şişe var sürekli su içtiğim ona da çok dikkatli bakıyordu dün elleriyle dokunmasını sağladım acaba oyun halısı mı alsam diyorum canım bayağı duruyor nesneleri izlerken hatta eğleniyor :)
Hımm ben de molfix bağlıyorum hiç sızıntı Yok prima premium care aldım geceleri için. az da olsa kakası kenarlardan sızdırıyor canım sinir oldum. Keşke almasaydım. Dediğin gibi uyurken kaka yapmıyorlar bazen gece uyanıyor oğlum kakasını yapıp uyuyor hemen. Sırf onun için uyanıyormolfix bitsin ben de huggies deneyecem
Hediye alacak vakit yokki hem en güzel hediye bebeklerimizkızlar 14 şubat için eşlerinize hediye alıcak mısınız ya da sürpriz bişeyler hazırlamayı düşünüyor musunuz önerilere ihtiyacım var aklıma bişey gelmiyo
Bezleri artık deneye deneye öğrenecez :))) takip edeyim e bebeği canım aslında sürekli takip ediyorum ama bizim aşı da çok zor geçti bakamadım kaç gündürValla haklısın canım daha ne hallere sokacaklar bizi acaba:) ben huggies 3 noyu denedim garip bir şekilde bir sabah çiş sızdırdığını gördüm ama kızımın destekli kakalarını dışarı çıkarmadı hiç.
Bugün 2.ay aşılarımızı olduk başta keyfi yerindeydi de az önce hiç olmadığı kadar huysuzdu aslında korktum da hiç bu kadar çok ağlamamıştı yavrum benim
Benim minik de yastıkları çok dikkatli inceliyor:) oyuncaklar aldım sesli ve ışıklı olanlar çok hoşuna gidiyor. Geçen gün ebebekte indirm vardı oradan aldım ben de oyun halısını hatta ilerleyen günlerde yine indirime girecek oyun halıları istersen bekle çünkü baya güzel indirm oluyorbiz piyanolu olandan aldık çok istiyorum kızımın sanatsal yönünün iyi olmasını :)
Bu arada 1 yaşında odaları ayırmaya ve kızıma oda yapmaya karar verdim. Montessori yaklaşımına uygun dizayn yapıcam. yazın ufak tefek bir şeyler yapmaya başlarım dedim çünkü yatağı falan yaptırmak gerekecek
Sürekli bakıyorum canım ateşine en çok korktuğum şey o. bu gece yatağının başında nöbet tutucam zatenBezleri artık deneye deneye öğrenecez :))) takip edeyim e bebeği canım aslında sürekli takip ediyorum ama bizim aşı da çok zor geçti bakamadım kaç gündürben de korkma diye söylememiştim. Aşıdan sonra oğlumda sürekli ağladı huzursuzdu. Aşı olan kolunu kaldırmadı bile doğru düzgün annem ağrıyordur o yüzden ağlar, ağrı kesici şurup ver dedi canım vermek istersen dene bir ben vermedim ağrısı için. Birinci gün gece ateşimiz de çıktı bizim sürekli kontrol et ihmal etme canım ben hemen şurup verdim düştü ateşi.
Piyanolu olan benim de dikkatimi çekti ama çok dar diyenler vardı yorumlarda o yüzden kararsız kaldım canım :)
Ben 6. Aydan Sonra ayrı odaya almayı düşünüyorum canım montessori yaklaşımı nasıl biraz bilgi verir misin canım :))))
Benm ki doğum günümü kutlamayi bilmez bir hediye yada bir demet çiçek alıp geldiğini gormedim. Kaldiki 14 şubat.kızlar 14 şubat için eşlerinize hediye alıcak mısınız ya da sürpriz bişeyler hazırlamayı düşünüyor musunuz önerilere ihtiyacım var aklıma bişey gelmiyo
Canım zor bir süreç ve ilk deneyimimiz ben de şükrediyorum o gün uyuması için erken yatırmıştım oğlumu ve uyumadı. İyi ki uyumamış. Tekrar aldım kucağıma oturma odasına gelirken ateşi olduğunu farkettim ölçtüm 37.3 tü. Çok değildi. Şurup verdim birda çıkmadı eşimle dönüşümlü olarak saat başı kontrol ettik canım. Ama 3 gün kesintisiz ağladı diyebilirimSürekli bakıyorum canım ateşine en çok korktuğum şey o. bu gece yatağının başında nöbet tutucam zatenşimdi uyuyor ama arada uyanıp bağırıyor biraz ağlıyor sonra yine dalıyor. Ben de çok büyük sıkıntı olmadıkça ilaç kullanmayı sevmeyen tiplerdenim canım.
Zaten ayaklanana kadar oynuyorlarmış halıda o yüzden boyuta pek önem vermedim canım ben. Ben huggiesde karar kıldım gibi çünkü her gün kıyafetleri kakalı kalmasın diye uğraş veriyorum.
Bir siteden alıntı yaptım canım kısaca: şöyle ki
Odalarını kendilerine ait hissetmeleri için çocukların boyuna göre gardrop, yatak, raflar bulunmalı.. Yatağı yere yakın olup, kendi yatıp kalkan bir çocuk yatağını daha çok benimseyecek ve kendine ait hissedecektir.. Gardrobu kendi boyunda olunca, istediği tüm kıyafetlerine ulaşabilecektir. Kendi kararlarını verip birey olduğunu hissedecektir. Kitaplarına rahat ulaşabileceği raflar olmalı. Kendini keşfetmesi, zeka ve dil gelişimi için ayna bulundurulmalı. Özgürce resim yapabileceği bir tahta ya da pano çocuğun hayal dünyasını ve üretkenliğini geliştirecektir. Bakımını üstleneceği bir çiçek yada evcil hayvan, sorumluluk duygusunu geliştirecektir. Tüm bunları uyguladığımızda çocuk bu ortama kendini daha ait hissedecek, kendi işini görebilmesi de öz güvenini geliştirecektir.
Yani özgüven, sorumluluk alma, sınırlarını bilme, aidiyet duygusu vb önem veren bir yaklaşım.
Haklısın canım yaşaya yaşaya öğrenicez hatta belki bazen yıpranıcaz da. Eşimin uykusu çok ağırdır ama bebeğim kendi yatağında yatmasına rağmen kıpırdadığında uyanırım ben. Hemşire 38 olursa ver şuruptan dedi bana ama ben de 37.5 falan oldu mu veririm muhtemelen. Evimiz de çok sıcak vücut ısısı bu yüzden de yükselebilir 37ye kadar sıcaklık yüzündendir herhalde diyorum. Hiç böyle bir ağlayışıyla karşılaşmamıştım normalde kucağıma aldığım an durur ama bu sefer durmadı daCanım zor bir süreç ve ilk deneyimimiz ben de şükrediyorum o gün uyuması için erken yatırmıştım oğlumu ve uyumadı. İyi ki uyumamış. Tekrar aldım kucağıma oturma odasına gelirken ateşi olduğunu farkettim ölçtüm 37.3 tü. Çok değildi. Şurup verdim birda çıkmadı eşimle dönüşümlü olarak saat başı kontrol ettik canım. Ama 3 gün kesintisiz ağladı diyebilirimsakin olmaya çalış diyeceğim ama mümkün değil.
Molfixde de hiç sızdırma olmuyor canım bakalım bitsin de bu bezimiz bekliyorum :)
Halıyı da indirim bekleyip alacam ben de canım.
Çok güzelmiş bu düzen bayıldımzaten çocuklar kendine yetebilmeyi öğrenmeliymiş inşallah çok iyi anne baba oluruz onlara. Ben de dil eğitimi vermeyi düşünüyorum canım 9 aylıkken başlıyorsun 7 yaşına kadar. Geçen sene bir fuarda denk gelmişti. Seti tanıtıyorlardı bayağı pahalı ama uzun yıllar kullanılıyor ve diğer çocuklarda da kullanabiliyoruz bu açıdan düşününce çok değil aslında
Canım hangi oyun halisini aldın sen marka olarak.Ben düşünüp alsam mı almasam mi derken bitti bile indirimValla haklısın canım daha ne hallere sokacaklar bizi acaba:) ben huggies 3 noyu denedim garip bir şekilde bir sabah çiş sızdırdığını gördüm ama kızımın destekli kakalarını dışarı çıkarmadı hiç.
Bugün 2.ay aşılarımızı olduk başta keyfi yerindeydi de az önce hiç olmadığı kadar huysuzdu aslında korktum da hiç bu kadar çok ağlamamıştı yavrum benim
Benim minik de yastıkları çok dikkatli inceliyor:) oyuncaklar aldım sesli ve ışıklı olanlar çok hoşuna gidiyor. Geçen gün ebebekte indirm vardı oradan aldım ben de oyun halısını hatta ilerleyen günlerde yine indirime girecek oyun halıları istersen bekle çünkü baya güzel indirm oluyorbiz piyanolu olandan aldık çok istiyorum kızımın sanatsal yönünün iyi olmasını :)
Bu arada 1 yaşında odaları ayırmaya ve kızıma oda yapmaya karar verdim. Montessori yaklaşımına uygun dizayn yapıcam. yazın ufak tefek bir şeyler yapmaya başlarım dedim çünkü yatağı falan yaptırmak gerekecek
Ovv baya sıkıntı yaşamışsınız canım. Haftaya olur artık bir hafta daha rahat kuzucuk:)Canım hangi oyun halisini aldın sen marka olarak.Ben düşünüp alsam mı almasam mi derken bitti bile indirimHer akşam 12de bakıyorum ebebege alacak bişey var mı diye.Biz aşıyı yaptiramadik bugün. Haftaya kaldı sabah aşı gelmemişti öğleden sonra aradılar bi gittik intihar girişimi varmış kapatmislar saglik ocağını. Yol da kapalı itfaiye ambulans fln kaldı öyle.
Aynen benim uykum da çok hafif canım kıpırdasa uyanıyorum :) valla o korkuyla yaşayamazdım hemen şurubu verdim canım gece rahat uyudu hem o sayede. Gündüz zaten sürekli ağladı bari gece dinlensin yavrum dedim. Hiç bekleme bence de canım hemen ver. Bizim ev de çok sıcak ama hiç bu kadar sıcak olmamıştı teni canımm aşı yaptı diye düşünüyorum ben.Haklısın canım yaşaya yaşaya öğrenicez hatta belki bazen yıpranıcaz da. Eşimin uykusu çok ağırdır ama bebeğim kendi yatağında yatmasına rağmen kıpırdadığında uyanırım ben. Hemşire 38 olursa ver şuruptan dedi bana ama ben de 37.5 falan oldu mu veririm muhtemelen. Evimiz de çok sıcak vücut ısısı bu yüzden de yükselebilir 37ye kadar sıcaklık yüzündendir herhalde diyorum. Hiç böyle bir ağlayışıyla karşılaşmamıştım normalde kucağıma aldığım an durur ama bu sefer durmadı dakaç gün sürecek bakalım bizimki..
Molfix 1 numara kullanmıştım ben memnun kalmıştım hiç taşma yapmadı 2si pişik yapınca bıraktım yoksa devam ederdim.
Tek amacımız iyi anne baba olup iyi insanlar yetiştirmek zaten canım kendimizce en iyisini yapacağımıza eminim.
Eşimle de çok konuşurum ve anlatırım. Bebeğimiz bizim malımız değil o bir birey ve kendisini korumayı öğrenene kadar onu bizim korumamız kollamamız gerekiyor, Düşünce sistemine ya da hayatına müdahale etme hakkımız yok, kızımızın özeline her zaman saygı duyucaz diye. Eşim biraz kıskanç ve inatçıdır bu yüzden şimdiden başladım köreltmeye
Canım ben ingilizce öğretmeniyim zaten ilerleyen zamanlarda kızımla ingilizce konuşmaya başlıcamkulak dolgunluğu şart hatta şimdi bile evde birlikteyken dili ingilizce olan dizileri açıyorum ki farklı bir dili duysun, kulağı alışsın.
Birkaç yerden araştırdım çok güzel yataklar var hatta hoşuma giden 2 yatak resmi paylaşayım
Haklısın canım hala takipteyim kuzumu uyuyor sürekli. Uyanıp ağlandı emdi uyudu.Aynen benim uykum da çok hafif canım kıpırdasa uyanıyorum :) valla o korkuyla yaşayamazdım hemen şurubu verdim canım gece rahat uyudu hem o sayede. Gündüz zaten sürekli ağladı bari gece dinlensin yavrum dedim. Hiç bekleme bence de canım hemen ver. Bizim ev de çok sıcak ama hiç bu kadar sıcak olmamıştı teni canımm aşı yaptı diye düşünüyorum ben.
Molfixin emiş gücü premium care kadar iyi değil canım o yüzden hemen değiştiriyorum altını bekletmiyorum gündüzleri hiç. Huggies deneyeceğim yalnız mutlaka aklımda kalmasın
Ben de konuşuyorum canım eşimle. Allahtan o da benimle aynı fikirde bebeğimizin birey olduğu konusunda. ama benim kadar sakin değil o. Çok ağladığı zamanlar bazen sert konuşuyor napıyorsun minicik Bebek o diyorum. Biz anne olduğumuz için sanırım daha dayanıklı sabırlı ve sakiniz.
Bir gün kızımız olur belki diye senin dediğini diyorum o da sever aşık olur normal karşılamamız Laz'ım diyorum falan daha doğmadan
Aaa tesadüfe bak ben de İngilizce öğretmeniyim canımm ama kendim konuşmayı düşünmüyorum. Üniversitede bir profesör giriyordu dersimize o söylemişti. Bebekler ve çocuklar Ana dili olmayan birisinden İngilizce öğrenmeye kalkışırsa dil katledilmiş olur sakın bu hataya düşmeyin demişti. Benim ana dilim olmadığı için o kadar iyi de konuşamıyorum bu kez oğlum benim gibi konuşacak canım istersen araştır biraz bu konuyu. O seti de Your baby can learn diye araştırırsan bulursun canımm sanırım İstanbul'da da var şubeleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?