• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

kızlar ne yaptıysam sütüm artmadı. lactamax içtim, solgar breawers yeast içtim, galactago diye bitkisel katkı içtim. 1-2 gün artar gibi oldu ,dün akşamdan beri yine boş meme. moralim bozuldu artık. ilk 1 ay saat başı 2 saatte 1 kesin emziriyordum ama yine yaramadı. şimdi 3-4 saatte bir emziriyorum ama her emzirme 1 saat sürüyor nerdeyse boş olsa da belki uyarılır meme süt dolar diye tutuyorum. 57 günlük oldu bugün. 120 cc kadar mama içiyor. neyseki memeyi reddetmiyor da kucağımda bir bağımız oluyor. mama kullananlar varsa hipp mi evolvia mı daha iyi sizce? ikisini de severek sorunsuz içiyor ama hangisiyle devam etmeliyim bilemedim.
bir de bu biberon kaynatma olayını ne zamana kadar yapacağız? hergün kaç kere onla uğraş yoruldum. ben yalnız bakıyorum bebeğe 20günlük olduğundan beri çok yorgunum zaten hiçbirşey yapacak zamanım ve halim olmuyor

anne sütü dışında mama içen ve kolik olan bebekleriniz varsa evolvia AC gaz önleyici mama diye bir mama varmış. sitesinde müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz diyor. kolik çaresi arayanlar isterseniz bir şansınızı deneyin. tabi doktorunuza da danışın. ben kullanmadım yeni öğrendim bilgi olarak paylaşmak istedim

kızlar ne yaptıysam sütüm artmadı. lactamax içtim, solgar breawers yeast içtim, galactago diye bitkisel katkı içtim. 1-2 gün artar gibi oldu ,dün akşamdan beri yine boş meme. moralim bozuldu artık. ilk 1 ay saat başı 2 saatte 1 kesin emziriyordum ama yine yaramadı. şimdi 3-4 saatte bir emziriyorum ama her emzirme 1 saat sürüyor nerdeyse boş olsa da belki uyarılır meme süt dolar diye tutuyorum. 57 günlük oldu bugün. 120 cc kadar mama içiyor. neyseki memeyi reddetmiyor da kucağımda bir bağımız oluyor. mama kullananlar varsa hipp mi evolvia mı daha iyi sizce? ikisini de severek sorunsuz içiyor ama hangisiyle devam etmeliyim bilemedim.
bir de bu biberon kaynatma olayını ne zamana kadar yapacağız? hergün kaç kere onla uğraş yoruldum. ben yalnız bakıyorum bebeğe 20günlük olduğundan beri çok yorgunum zaten hiçbirşey yapacak zamanım ve halim olmuyor

Allah yardimcin olsun canim. Biberonu gunde 1 defa kaynatman yeterli. Digerlerinde guzelce yikayip agzi acik vlbir sekile kurumaya birakmalisin. Anne sutune en yakin mama sma. Ama gaz yaparmi bilmiyorum.

Canım hepsi fasafiso aynı sen gibi denemediğim şey kalmadı sonuç değişmedi. Memeyi tüm gün emmesine rağmen uyarılamadı sütler. Ben de günde 3-4 kere mama veriyorum 90 cc koyuyorum biberona bazen hepsini emiyor bazen 10cc emip bırakıyor. Ben evolvia kullanıyorum memnunum.

Doktora gittik bir sorun gormedi. Kolik bebekler belirli saatlerde aglar benim bildigim. Esim de boyleymis. Huysuzluk var sanirim :KK43:
Allah sabır kolaylık versin canım.

Allah yardimcin olsun canim. Biberonu gunde 1 defa kaynatman yeterli. Digerlerinde guzelce yikayip agzi acik vlbir sekile kurumaya birakmalisin. Anne sutune en yakin mama sma. Ama gaz yaparmi bilmiyorum.
Sma hakkında içindeki etken maddelerle ilgili kötü bir duyum almıştım zamanında. O gün bugündür soğuğum o mamaya karşı..

Sma en sütü gibi diye duydum netten okudum aldım ama çok yağlı bir mama biberonun içi yağ tabakası oluyor biberon temizleyiciyle yıkamadan çıkmıyor o yağ. Gaz çok yapmadı sanırım ama similac mama çok fena gaz ve kabız yapmıştı. Günde 1 kere kaynatmak iyi çoğu yerde her kullanımda yazıyor her seferinde çok zor

Canım hepsi fasafiso aynı sen gibi denemediğim şey kalmadı sonuç değişmedi. Memeyi tüm gün emmesine rağmen uyarılamadı sütler. Ben de günde 3-4 kere mama veriyorum 90 cc koyuyorum biberona bazen hepsini emiyor bazen 10cc emip bırakıyor. Ben evolvia kullanıyorum memnunum.

Kaç günlük bebeğiniz? Benim 57günlük 24saatte 5-6 öğün içiyor 90-120 cc arası. Ama anne sütü 5-10cc anca bende.belki sizin süt daha fazladır o yüzden daha az mama içiyordur. Evolviayı bende çok beğendim

Kaç günlük bebeğiniz? Benim 57günlük 24saatte 5-6 öğün içiyor 90-120 cc arası. Ama anne sütü 5-10cc anca bende.belki sizin süt daha fazladır o yüzden daha az mama içiyordur. Evolviayı bende çok beğendim
61 günlük bebeğim. İlk başından beri tek göğüsten 20 cc geliyor o da en dolu haliyle tabiki. Bir gram artmadı aksine bazen bakıyorum daha az geliyor. Yavrum çekerken çok hava yuttuğu için şişiyormuş sanırım midesi. Boşver annesi doysunlar da hiç önemli değil valla.eskiden çok takıntılıydım mama vermemek konusunda. Biz de emmemişiz annemi, kardeşlerimde ve bende eksik bir şey yok Allaha şükür. Hem bir düşündüm biz Üçümüz de sağlıklı zeki becerikli bireyleriz. Eşimin annesi üç çocuğunu da uzun zaman emzirmiş hepsi alerjik, üflesen hapşırmaya başlıyor, tek ters harekette kolları elleri inciniyor vs vs.

Ayy o zamanı düşünemiyorum bile dünyalar benim olur herhalde:) aynen benim minik de öyle bir gülüyor ben ağlama raddesine geliyorum karşısında:) söylemeye korkuyorum valla bizim ağlamalar baya azaldı. Benim kuzucuk aç imiş, eskiden biraz da olsa doyuyordu. Geçen gün takibe aldık 10 günde boyu uzamış ama kilosu 10 gram eksilmiş bile:KK43: mamaya başladık şimdi daha az ağlıyor:KK9:
Ayy çok şükür canımm aman nazar değmesin :)) benimki de mi doymuyor acaba. Bazen güzel uyuyor çok az ağlıyor bazen de bütün gün ağlıyor. Biri gelince sanki daha çok ağlıyor gibi sizde de var mıydı öyle bir sorun canım? Yaa çok tatlılar ama nazarım değecek diye korkuyorum ben ☺️

Ne guzel gulucuklerden bahsedilmis. Biz sadece agliyoruz. Normal yuz ifadesini bilmiyorum cocugumun desem yeridir. Bu saat oldu hala agliyor. Inanilmaz yoruldum artik. Alti temiz, karni tok, gazimizi cikardik. Uyanik oldugu zamanlar sirf agliyoruz. Altini actigimda bile ortaligi birbirine katiyor. Benim gibi olan varsa allah sabir ve guc versin.
Canım Allah yardımcın olsun bazen bizimde öyle oluyor gece 12 ye kadar ağlıyor. Ama ağladığı günler karnını yağlayacağım zaman dokunmama bile iZin vermiyor ve dokundukça ağlıyor. Dediğin gibi gazını çıkarıyor karnı tok diye düşünüyorum sancı oluyor demek karnında. Bazen ben de napacamı şaşıyorum

iyi günlerde kullansın bebişin canım. Biz de Baston aldık başta ama normal bebek arabası olmadan yapamadık çünkü gezmeyi seviyoruz:)
Çok sağol canımm senin bebiş de güle güle kullansın :) Neden peki canım? Ay biz de ihtiyaç duymayalım :) baston daha kullanışlı diyor herkes ben de o yüzden baston aldım hem hafif diyorlar

Ayy çok şükür canımm aman nazar değmesin :)) benimki de mi doymuyor acaba. Bazen güzel uyuyor çok az ağlıyor bazen de bütün gün ağlıyor. Biri gelince sanki daha çok ağlıyor gibi sizde de var mıydı öyle bir sorun canım? Yaa çok tatlılar ama nazarım değecek diye korkuyorum ben ☺️
Kilo takibi yap canım bir zaman sonra atağa geçiyorlar. Kızımın ruh haline göre değişiyor ama birileri gelince genellikle uyuyor uslu duruyor. Aç olduğu zaman hiç susmuyordu hatta ölçüme gittiğimizde hastaneyi inlettik rahat 2 kat maruz kaldı ağlama seslerine:KK70:.
Tüm gün kaka yapmayıp babasının kucağında kaka yapma nedeni babasının kaka yapana kadar ilgilenmemesiymiş. Bugün denedim bir süre yatırdım ilgilenmedim bulaşıklarla falan uğraştım yanına gelip baktığımda kaka yapmıştı. Şaka gibi benim kızım ilgiyi o kadar çok seviyor ki onunla ilgilenirken kaka bile yapmıyor:-)

Çok sağol canımm senin bebiş de güle güle kullansın :) Neden peki canım? Ay biz de ihtiyaç duymayalım :) baston daha kullanışlı diyor herkes ben de o yüzden baston aldım hem hafif diyorlar
Yön değiştirmiyor bizim baston bir de çok korunaklı ve konforlu gelmiyor bana. Biz yapamadık bastonla kızım 10 günlükken ağartopar araba aldık.

Canım benim oğlum da 54 günlük. İlk 1 ay toplasan 5 6 kere 1 ölçek mama vermisimdir.Beni emiyo uyuyo aglamiyo sıkıntı yok diyorduk. 1 aylık kontrole bi gittik çocuk kilo almamış. Mama takviyesi dedi doktor.3 günde 200 gram aldı oğlum. Doktor çocuk tembel acikinca aglamamis bile dedi :D Hem beni emiyo hem mama aliyo.Şimdi doymak nasıl bi duygu öğrendi acikinca yer gök inliyor günde 25-30 ölçek mama yiyoruz.Ben de sutumu sagip bakiyorum 30 cc çıkıyor çay da iciyorum.Çocuk nasıl doysun onla.Saglikli olsun karnı doysun da varsın mama yesin.Ben de 3 ay emmisim annemi.Cok istiyorum emzirmek ama emmezse de napalim.Mama olarak da organik olduğu için hipp kullaniyorum.evolvia da iyi diye duydum.Ama ben hipp e aptamilden gectim.Cok şükür sıkıntımız olmadı o yuzden sürekli mama degistirmek istemiyorum.

Kilo takibi yap canım bir zaman sonra atağa geçiyorlar. Kızımın ruh haline göre değişiyor ama birileri gelince genellikle uyuyor uslu duruyor. Aç olduğu zaman hiç susmuyordu hatta ölçüme gittiğimizde hastaneyi inlettik rahat 2 kat maruz kaldı ağlama seslerine:KK70:.
Tüm gün kaka yapmayıp babasının kucağında kaka yapma nedeni babasının kaka yapana kadar ilgilenmemesiymiş. Bugün denedim bir süre yatırdım ilgilenmedim bulaşıklarla falan uğraştım yanına gelip baktığımda kaka yapmıştı. Şaka gibi benim kızım ilgiyi o kadar çok seviyor ki onunla ilgilenirken kaka bile yapmıyor:-)
Geçen ay çok iyiydi canım kilo alımı çok şükür bu ayda güzel gidiyor gibi ama evde tartımız yok 3 şubatta verem aşısı olacak o zaman tartılırız artık. Açıkçası korkuyorum da verem aşısından. Ateş olabiliyormuş. Benim oğlum da öyle ilgi hastası canım seviyorum ben sevdikçe keyifli ama az biraz kendi haline bıraktığım zaman çok sürmeden başlıyor ağlamaya. Demek kaka yapmak için de ilgi istiyor bu şıpalar. Ben de mesela seviyorum şarkı söylüyorum ona ya o zaman daha rahat gaz çıkarıyor kaka yapıyor ;)

Rezene kimyonlu olanı süt arttırıyor DU takı Kayinvalidemlerde kalıp üzüntü ve stresi ardarda yaşayana kadar bişey yapsam haklılar diycem ama :/ olan bebeğimin sütüne olacak :/ artık rezene ile de gelmiyor bol su içerek bu hal oldum yok yok yok bomboş sıksam bile gelmio bu daha nasıl artar ki

Yön değiştirmiyor bizim baston bir de çok korunaklı ve konforlu gelmiyor bana. Biz yapamadık bastonla kızım 10 günlükken ağartopar araba aldık.
Bebiş çok küçükmüş o zaman daha canımm :) ben kucağımda tutmaya bile korkuyordum yastığın üzerinde tutuyordum :) şimdi biraz toparladılar şükür. Bizimki de tek yönlü kullanımlı canım. Geldi sürüşü falan çok rahat hatta evin içinde oğluşu gezdirdim biraz alışsın diye mutluydu :) emniyet sistemi var ama yolda yokuşlarda inişlerde kayarsa oğlum sıkıntı olacak gibi. Bakalım dışarıya çıkınca görecez artık ;)

Rezene kimyonlu olanı süt arttırıyor DU takı Kayinvalidemlerde kalıp üzüntü ve stresi ardarda yaşayana kadar bişey yapsam haklılar diycem ama :/ olan bebeğimin sütüne olacak :/ artık rezene ile de gelmiyor bol su içerek bu hal oldum yok yok yok bomboş sıksam bile gelmio bu daha nasıl artar ki
Canım imkanın varsa hemen kaç evine. Ya da onlar sendeyse gitmelerini söyle. Stres üzüntü direk sütün kesilmesine sebep oluyor. Şu an psikolojimiz çok önemli bebişlerimiz için huzurumuz nerdeyse orada olmalıyız, o şekilde kalmalıyız.

Back