• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

İyi akşamlar kızlar herkes iyidir umarım:KK200:

Bebişlerinize eldiven takıyor musunuz takanlar ne Zaman bırakmayı düşünüyo acaba gerekli olduğu zamanları atlattık mı merak ediyorum
Ben kırkımız çıkınca çıkardım canım. Hiç sevmiyor zaten her takmam da ağlıyordu şimdi elleriyle oynuyorum tadını çıkarıyorum minik parmaklarıyla oynamanın :)

Bizde öyleyiz İnan :KK43: çok üzülüyorum lafa gelse kızı yerine koyar ama zerre alakası Yok fırsatını her bulduğu anda laf sokmalar ters ters bakmalar oğluna dedikodular...kışı severdim aslında ama şimdi bahar gelde diye gözünün içine bakıyorum resmen..bakalım bu geceden sonra yalnız kalacağız ne yapacağız ödüm kopuyor...gözlerim acıyor resmen uykusuzlıktan...
Benim kaynana alttan sokar lafları sonra ne demek istediğini sorunca hep iyi niyetli söyledim ben der ya da öyle bir şey söylemedim ben der. Eşine bırakıp uyusaydın keşke biraz. Bana da bir ağırlık basıyor gün içinde uyusam günlerce uyuyacak gibi oluyorum. Bugün annemle kardeşim geldi de biraz iş yapabildim kafa dağıttım:)

Yaa evet canımm benim oğlum da yapıyor onu ham ham ham yerim seni diyorum gülüyor ağzını açıyor çok tatlı oluyor o zaman Allahım esirgesin kuzularımızı
Evet çok hoşuma gidiyor benim de çok mutlu oluyorum. Daha neler neler yapıcaklar acaba çok merak ediyorum.

Benim kaynana alttan sokar lafları sonra ne demek istediğini sorunca hep iyi niyetli söyledim ben der ya da öyle bir şey söylemedim ben der. Eşine bırakıp uyusaydın keşke biraz. Bana da bir ağırlık basıyor gün içinde uyusam günlerce uyuyacak gibi oluyorum. Bugün annemle kardeşim geldi de biraz iş yapabildim kafa dağıttım:)

Benim de kızkardeşim ve annem geldi bugün misafir ağırladık okuldan arkadaşlar kızımı görmeye geldiler şaka gibi ama kızım 2.5 saat uyudu inandıramadım resmen neler yaşadığıma :) dedim sanıyorum kalabalıktan hoşlanıyor her gün milleti toplayım ben eve..bizimkiyle ben muhattap olmuyorum can sıkıyor ancak...çocuğu kat kat giydiriyor ben mutfaktayken 40 kere anlattım çocuk terliyor sırtı soğuyor sonra diye...isilik oldu bir kere onun yüzünden...yok laftan anlamıyor...bende geçen gün yine kim giydirdi bunu diye çıkarttım koydum kenara...

Evet insanı utandırıyorlar sanki yalan söylüyormuş gibi hissettiriyorlar:) gürültüyü, insanı seviyor demekki senin minik. Karnında gürültüye alışmıştır belki.
Bana sormadan bir şey yapmaz benim kaynana ama kendi istediği yapılsın diye aynı şeyi üstüste 10 kere söyler. Güzelce açıklamama rağmen devam eder sonunda terslerim ben de. Bir de sürekli bu çocuk doymuyor sütün yetmiyor diyip duruyor ben tersleyince ben öyle bir şey demedim diyip işin içinden sıyrılır. Ayy kadının adı bile tüylerimi diken diken ediyor.
tatilden sonra grup grup misafir gelecek bana da napıcam bilmiyorum. Öğretmenler veliler vs vs. Bizimkiler de bize 1.5 saat uzaklıkta ilde oturuyorlar artık ikramlıkları eşime yaptırıcam.
mrveee28 mrveee28

Cok bunaldim :KK43: Kizim kardesinden beni kiskaniyor. Halbuki ilgim ve sevgimden hic esirgemedim. Daha ufakligi birkere bile sevemedim. Bu günler gecer mi, kizim eskisi gibi mutlu olur mu? Kardesi olmasini cok istemisti. Bizim ikinci cocuk hic aklimizda yoktu. Madem istiyor ona yoldas olsun, su hayatta dayanacagi bir dali olsun dedik. Simdi yuzune bile bakmıyor. Onu eglendirmeye calisiyorum. Anaannesine gitmeyi orda kalmayi cok severdi. Bugun goturup biraktim. Ağlayarak geri geldi. Hep cok mutsuzum, cok canim sikiliyor diyor. Ne yapacağımı sasirdim. Cok uzgunum :KK43:
Ben artık büyüğün yanında olsada seviyorum kabullenmesi lazım. Yazık küçüklerede. Büyük olanı işe ortak ediyorum. Hadi bebeğimizin altını değiştirelim, yıkayalım, ağlıyor biraz konuşsan belki susar gibi. Yani bunları yaparak kıskançlığı aşacağamı düşünmüyorum sadece doğal akışında yaşıyorum artık. Zamana ihtiyacı var alışması için. Üzerine düştükçe, tolerans gösterdikce tersine gidiyor kabullenecek mecbur. İlk haftalara göre biraz sakinleşti, daha iyi oğlum. Oynamaya başlayınca biraz daha düzelir inşallah. umudum o yönde....

Evet insanı utandırıyorlar sanki yalan söylüyormuş gibi hissettiriyorlar:) gürültüyü, insanı seviyor demekki senin minik. Karnında gürültüye alışmıştır belki.
Bana sormadan bir şey yapmaz benim kaynana ama kendi istediği yapılsın diye aynı şeyi üstüste 10 kere söyler. Güzelce açıklamama rağmen devam eder sonunda terslerim ben de. Bir de sürekli bu çocuk doymuyor sütün yetmiyor diyip duruyor ben tersleyince ben öyle bir şey demedim diyip işin içinden sıyrılır. Ayy kadının adı bile tüylerimi diken diken ediyor.
tatilden sonra grup grup misafir gelecek bana da napıcam bilmiyorum. Öğretmenler veliler vs vs. Bizimkiler de bize 1.5 saat uzaklıkta ilde oturuyorlar artık ikramlıkları eşime yaptırıcam.
mrveee28 mrveee28

Aynen karnımda çocuk seslerine alıştı bir de hiç evde durmuyordum geziyordum hep :) benim ki başına buyruk emrivakiye getirir yapar herşeyi..ben hayatta terslemezdim ama bebeğim doğduktan sonra bi triplere girmeye başladı ben miyim lohusa o mu belli değil...artık tersliyorum bende...evet 40 tan sonra bizde de misafirler yığılır...eşim yumurta kırmayı bilmez evi sil süpür desem yapar ama...napalım yapamazsam hazır alacağım artık bende...

Aynen karnımda çocuk seslerine alıştı bir de hiç evde durmuyordum geziyordum hep :) benim ki başına buyruk emrivakiye getirir yapar herşeyi..ben hayatta terslemezdim ama bebeğim doğduktan sonra bi triplere girmeye başladı ben miyim lohusa o mu belli değil...artık tersliyorum bende...evet 40 tan sonra bizde de misafirler yığılır...eşim yumurta kırmayı bilmez evi sil süpür desem yapar ama...napalım yapamazsam hazır alacağım artık bende...
Etraftakiler bizden çok lohusa zaten:) ben artık annesinin yaptıklarını eşime de söylemeye başladım başta korurdu hayret ediyorum 2 haftadır korumuyor anasını gerçi çektiğim restten sonra cesaret edemiyor sanırım:) haZır her şey var 2 börek bir de pasta yeterli; zaten kimse de bebekli bir kadından hizmet beklememeli bence ama benim bey seviyor yapmayı ben de sesimi çıkarmıyorum işime geliyor;)
Çok kalabalık misafir oldum olası başımı döndürür beni o yüzden samimi olduğum arkadaşıma söyledim az sayıda oluştursunlar gruplarını diye zaten sağolsun ziyaretleri tatil sonrasına erteletmiş ben biraz daha toparlanayım diye:)

Cok bunaldim :KK43: Kizim kardesinden beni kiskaniyor. Halbuki ilgim ve sevgimden hic esirgemedim. Daha ufakligi birkere bile sevemedim. Bu günler gecer mi, kizim eskisi gibi mutlu olur mu? Kardesi olmasini cok istemisti. Bizim ikinci cocuk hic aklimizda yoktu. Madem istiyor ona yoldas olsun, su hayatta dayanacagi bir dali olsun dedik. Simdi yuzune bile bakmıyor. Onu eglendirmeye calisiyorum. Anaannesine gitmeyi orda kalmayi cok severdi. Bugun goturup biraktim. Ağlayarak geri geldi. Hep cok mutsuzum, cok canim sikiliyor diyor. Ne yapacağımı sasirdim. Cok uzgunum :KK43:
Çok normal canım kıskanması ama yine de miniğine de özen göster çünkü birkaç seneye işler tersine dönecek. Küçük büyüğü kıskanmaya başlıcak ama sonunda birbirleriyle öyle güzel anlaşacaklar ki seni bile almıcaklar aralarına;)
Tecrübeyle sabit:) biz de küçükken abimle bebek bebek diye tutturuyorduk anneme. Annem doğum yaptı ertesi gün gelen misafirlere kardeşimi satmak için pazarlık yapmaya başladık;) başta ben çok kıskanıyordum kardeşimi sonra o beni kıskanmaya başladı şimdi benim için (tabiki ilk sırada kızım var artık; kızımdan sonra) en değerli varlık kardeşimdir. Asla laf ettirmedim her zaman korudum kolladım. Senin küçükler de öyle olacak hiç endişe etme;)

Etraftakiler bizden çok lohusa zaten:) ben artık annesinin yaptıklarını eşime de söylemeye başladım başta korurdu hayret ediyorum 2 haftadır korumuyor anasını gerçi çektiğim restten sonra cesaret edemiyor sanırım:) haZır her şey var 2 börek bir de pasta yeterli; zaten kimse de bebekli bir kadından hizmet beklememeli bence ama benim bey seviyor yapmayı ben de sesimi çıkarmıyorum işime geliyor:KK66:
Çok kalabalık misafir oldum olası başımı döndürür beni o yüzden samimi olduğum arkadaşıma söyledim az sayıda oluştursunlar gruplarını diye zaten sağolsun ziyaretleri tatil sonrasına erteletmiş ben biraz daha toparlanayım diye:)

Evet bende söylüyorum önceden söylemiyordum canı sıkılmasın üzülmesin diye baktım anasından kıymetlisi Yok bundan sonra herşeyi anlatacağım başını didikleyeceğim dedim...aynen öyle duşa girdim çıktım ağlıyor resmen kucağımdayken uzatıcı takıp saçlarımı öyle kuruttuk dün akşam...yine herkese günaydın 13 saattir dikilitaş gibi dikiliyor kızım kucağımda...evet bende o şekilde kabul ediyorum az kişi az kişi...herkes bir anda gelse aradan çıkar ama curcuna olur..

Evet bende söylüyorum önceden söylemiyordum canı sıkılmasın üzülmesin diye baktım anasından kıymetlisi Yok bundan sonra herşeyi anlatacağım başını didikleyeceğim dedim...aynen öyle duşa girdim çıktım ağlıyor resmen kucağımdayken uzatıcı takıp saçlarımı öyle kuruttuk dün akşam...yine herkese günaydın 13 saattir dikilitaş gibi dikiliyor kızım kucağımda...evet bende o şekilde kabul ediyorum az kişi az kişi...herkes bir anda gelse aradan çıkar ama curcuna olur..
Ay yok söylemek lazım bilsinler ne olduğunu annelerinin yoksa tüm suç bizde oluyor. Biz dün gece 1.30da zorla uyuduk şükür uyuttu biraz kızım. Pompayı yanlış takınca yara oldu göğsüm, silikon uç takıyorum kızım kavga ediyor benimle emmiyor çıplak veriyorum acıdan ağlama seviyesine geliyorum. Acı beynime vuruyor resmen. Pompayı kullandığım güne lanet ediyorum :(

Ay yok söylemek lazım bilsinler ne olduğunu annelerinin yoksa tüm suç bizde oluyor. Biz dün gece 1.30da zorla uyuduk şükür uyuttu biraz kızım. Pompayı yanlış takınca yara oldu göğsüm, silikon uç takıyorum kızım kavga ediyor benimle emmiyor çıplak veriyorum acıdan ağlama seviyesine geliyorum. Acı beynime vuruyor resmen. Pompayı kullandığım güne lanet ediyorum :KK43:

Aynen bizimki de kavga ediyor memeyle gazdan dolayı...bir de inleyerek ve ses çıkararak uyuma başladı :( eldiven ve şapka giydiriyor Musun canım sen?

Aynen bizimki de kavga ediyor memeyle gazdan dolayı...bir de inleyerek ve ses çıkararak uyuma başladı :KK43: eldiven ve şapka giydiriyor Musun canım sen?
Bizde de oluyor arada ses çıkarmalar ilemeler uyurken. Yok canım nasıl olduğunu anlamıyorum ama eldiveni bir anda çıkartıyor şapkadan da nefret ediyor çıkarana kadar ağlıyor. Dışarı çıkarken bile kapüşonlu yelek ya da ceket giydiriyorum kapüşonu geçiriyorum kafasına.

Bizde de oluyor arada ses çıkarmalar ilemeler uyurken. Yok canım nasıl olduğunu anlamıyorum ama eldiveni bir anda çıkartıyor şapkadan da nefret ediyor çıkarana kadar ağlıyor. Dışarı çıkarken bile kapüşonlu yelek ya da ceket giydiriyorum kapüşonu geçiriyorum kafasına.

Bahar geldim diye gözünün içine bakıyorum resmen bugün hava güneşli acaba dışarı çıksak mı dedim sonra vazgeçtim :( üşütürüz salı kontrolümüz var bir de aşımız diye...şapka gözünün önüne geldiğinde bizimki de kıyameti koparıyor...eldivenleri de ağzına almaya başladı sanıyorum onu da çıkartacağım artık sık sık tırnaklarını kontrol etmem gerek hemen uzuyor...

Bahar geldim diye gözünün içine bakıyorum resmen bugün hava güneşli acaba dışarı çıksak mı dedim sonra vazgeçtim :KK43: üşütürüz salı kontrolümüz var bir de aşımız diye...şapka gözünün önüne geldiğinde bizimki de kıyameti koparıyor...eldivenleri de ağzına almaya başladı sanıyorum onu da çıkartacağım artık sık sık tırnaklarını kontrol etmem gerek hemen uzuyor...
Hamilelikte sıcaklardan bunaldığım için kış hemen gelsin istiyordum şimdi rahat rahat gezebilmek için bahar gelsin istiyorum. Yaz hamileliği gerçekten çok zorladı beni. Dikkat edersin miniğe. wcye gittiğimde benim kuzucuk birkaç kere çok kötü çizdi kendini bir şey olmadı :) çıkar canım eldivenleri ellerini tanısın bebişin;)

Ben artık büyüğün yanında olsada seviyorum kabullenmesi lazım. Yazık küçüklerede. Büyük olanı işe ortak ediyorum. Hadi bebeğimizin altını değiştirelim, yıkayalım, ağlıyor biraz konuşsan belki susar gibi. Yani bunları yaparak kıskançlığı aşacağamı düşünmüyorum sadece doğal akışında yaşıyorum artık. Zamana ihtiyacı var alışması için. Üzerine düştükçe, tolerans gösterdikce tersine gidiyor kabullenecek mecbur. İlk haftalara göre biraz sakinleşti, daha iyi oğlum. Oynamaya başlayınca biraz daha düzelir inşallah. umudum o yönde....

Haklisin belki. Ustune dustukce geri tepiyor. Annem gormezden gelmen lazim diyor. Biz herşeyi konusarak hallederdik. Yine ayni sekilde halletmeye calisiyorum. Ama boyle olmayacak. Ikisi de benim sonucta. Birini mutlu etmek icin digerini uzemem :( sagol canim. Birtek bizde var saniyordum bu problem.

Back