2015'in kıymetli anneleri bebiş büyütüyor ♡ÇOK ŞÜKÜR♡

Evet yaa çok komik oynuyor ağzıyla cik cik ritim tutuyor ellerini oynar gibi yapıp sallıyor ana oğul orta yere girip oynuyoruz öpücük atıyor benim ki amme mama dede baba gel diyor
Aynen benimkide söylüyor bunları :) öpücük atmaları hele çok tatlı. Birde nasıl anlatsam, parmaklarıı ile ağzına brrr brrr brrrr yapıyor hep birlikte gülüyoruz. Güldükçe hoşuna gidiyor tekrar yapıyor. Bazende beni güldürmek için yapıyor sadece çok hoşuma gidiyor. İki gündür kanepeye tutanarak kalkmaya başladı. Yürümemize az kaldı galiba :)

Ayy maşallah canım yaa benimkini geçti ata 41 kere maşallah benim ki tembel

Ayy maşallah canım yaa benimkini geçti ata 41 kere maşallah benim ki tembel
Her çocuğun farklı işte canım. Bizimki biraz erkrnci çıktı. Hafif pek kilosu yok ya ondan herhalde :) bir arkadaşımın oğlu 15 aylık. Daha yeni adım atmaya başladı. Çok normal.

Arkadaşlar selam.

Beni hatırlayanlarınız olabilir. 4 yıl, 1 ameliyat, 6 tüp bebek ve bir 5. ayda kayıp sonrasında yine tüp bebekle hamile kaldım çok şükür. Doğuma çok az kaldı ve doğum yöntemini seçmeye çalışıyorum. Şu an normal doğum için bir engel görünmüyor. Ben istediğim için doktorum da sıcak bakıyor. Ancak tüp bebek olduğu için bebek için en az riski taşıyan sezeryanı öneren doktorlar da var.

Sizlerin deneyimleri neler?

Şimdiden teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

Slm canım hoş geldin seni hatırlıyorum. :) demek kaybettin bebeğini basın sağolsun. Inşallah bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın :) ben spinal anestezi ile doğum yaptım. Çok güzel geçti. Ilk bebeğimi ben gördüm. Onun dışında doğum sonrası çok zorluk cekmedim. Önerebilirim :)

Reactions: 9ay

Sağol canım Sezaryen oldun yani değil mi? Normal doğum yapmamanın medikal bir sebebi var mı? Doğumdan sonra temizlik, spor gibi şeylere ne zaman başladın?

Sağol canım Sezaryen oldun yani değil mi? Normal doğum yapmamanın medikal bir sebebi var mı? Doğumdan sonra temizlik, spor gibi şeylere ne zaman başladın?
Bebeğim için sezeryan istedim. Sonuçta kıymetli gebelik. Normal Doğum yapan arkadaşlar oldu. 1 hafta falan bi bebeğime baktım. Sonra ufak tefek işlerle başladım. 15 gün sonucun da evi falan supurdum yani ii geçti. Senin gönlünden ne geçiyor ?

Canım ben normal doğumu çok istiyorum. Bebek için de solunumu, emme refleksi ve bağışıklı sistemi açısından faydaları olduğunu biliyorum. Kendim de dayanabileceğimi düşünüyorum. Tek korkum normal doğumda sezaryende olmayacak bir şeylerin ters gitmesi. Allah korusun bebeğin sıkışması, oksijensiz kalması gibi... Sezaryanı hiç istemiyorum çünkü onun da riskleri var. Epidural yada spinal sonrası ciddi yan etkiler olabiliyor. Günlerce baş ağırısı çekmektense 1 gün doğum sancısı çekerim diye düşünüyorum. Yada bebek için dezavantajları da olabilir. Çok kararsızım.

Bende normal doğum olmasını tabiki isterdim fakat ya bir aksilik olursa benim için değil,bebeğim için mecbur sezeryan oldum. Güzel geçti baş ağrısı falanda cekmedim. Seninde az bir süren kalmış. Hakkında hayırlısı olur inşallah. Biran önce karar verip psikolojik olarak hazırlanman lazım. Güzel bi doğum yaşarsınız :) zaten bebeği görünce ne bir ağrı nede bir sizi aklına gelmiyor

Merhaba canım, bende hatırladım seni. Hayırlısıyla sağlıkla inşallah alırsın bebeğini kucağına. Bende spinal doğum yaptım. İlk 3-4 gün zorlandım ama sonra normal hayatıma döndüm. baş ağrım hiç olmadı. Doktorum banada normal doğum yapabileceğimi söyledi ama bende riske girmemek için sezeryanı tercih ettim. sen yinede en iyi kararı doktorunla birlikte vermelisin bence. Çünkü her anne her bebek farklı.

Mervecim merhaba. Nasılsınız? Oğluşların doğum günü yaklaşıyor. Ne yapmayı düşünüyorsun? Ben yine yalnızım ve oğlum ama aşırı düşkün. Oyun oynarken bile yanında oturmam lazım. Sürekli gözünün önünde olmam lazım. Hal böyleyken doğum gününe nasıl hazırlanıcam kara kara düşünüyorum. İnternetten şu doğum günü süslerinden alsam diyorum. Birkaç çeşit kek börek yapıp, birde güsel bir pasta siparişi verebilsem ne ala. Bu arada birde 6. Hastalığımızı geçiriyoruz. 3 gün ateş oldu sonra gövdesinde küçük kırmızı döküntüler çıktı. Artık geçmek üzere. Bu aylarda ve bu mevsimde çok sık rastlanan bir hastalıkmış altıncı hastalığı.

Oda neymiş öylee iyi oldu yazdığın hiç duymamıştım başıma gelirse paniklemem bari... İlaç veriyormu doktor?

Selam canım ben de seni hatırladım. Amin canım. Senin de oğlan büyümüş maşallah.
Peek doktor sezaryanın normal doğumdan daha az risk taşıdını mı söyledi? Benim doktorum öyle bir şey söylemiyor da. Zaten yüksek riskli gebelik doktoruna gidiyorum. İş bu yani :) Aslında bana bırakıyor daha çok.

Oda neymiş öylee iyi oldu yazdığın hiç duymamıştım başıma gelirse paniklemem bari... İlaç veriyormu doktor?
Merhaba canım. Herhangi bir ilacı ve tedavisi yok. Kızamık gillerden bir hastalıkmış. Tehlikeli değil. Bu hastalığı geçiren çocuklar bağışıklık kazanıyormuş. 3 gün 37.5 civarlarında ateşi oldu, calpol vererek düşürdük. 4. Gün ateş yoktu ama döküntüleri görünce doktorumuzu aradım. teşhisi telefonda koydu. Ateş düştükten sonra döküntülerin olması iyi dedi. Gelmenize gerek yok dedi. Ateş tekrar yükselirse o zaman mutkaka gelin dedi. Ateş tekrar yükselmedi. Döküntülerde zaten silik bir şekilde. Artık geçmeye başladı. Tabi hastalık süresince hıysuzluk huzursuzluk ve iştahsızlık arttı. Ama doktorun dediği seyirde geçti. Yani kısacası çok önemli değil ama döküntüden sonra ateş olursa önemli bir hastalık. Sen ne yaptın, seyahatinizi yaptınızmı,nadıl geçti

Sağol teyzesi büyüyorlar işte :) hele sende bir doğur asıl süreç o zaman başlıyor. Hamilelik doğum unutuluyor neredeyse :) benim doktorumda normal doğumu önermişti ama kararı bana bıraktı. Açıkçası doktorlar pek sorumluluk almıyorlar. Normal doğumun benim ve bebeğim için daha iyi olacağını ama sezeryanında bir zararının olmayacağını söyledi. Karar senin dedi:) valla gayette memnun kaldım. Ha normal doğum olsaydı dahamı iyi olurdu bilemiycem tabi. Ama sen buna bence çok takılma. Dedimya gelip geçiyor hamilelik doğum. Sen kendini nasıl daha iyi hissedersen tercihini o yönde yap. Kendine güveniyorsan acıyı bir gün çekerim güçlüyüm diyorsan normal yap. Yok ama dayanamam dersen sezaryanında birkaç gün dışında zorluğu yok. Hoş normal yapıp bir yıl kendine gelemeyenlerde var. Önceki yazımda dediğim gibi her anne her bebek farklı. Bu arada bebeğin cinsiyeti ne :)

Bilgilendirdiğin için çok sağol:) hasta ola ola büyüyecekler ama anne yüreği kıyamıyoruz kuzucuklara hiç:) bizim seyahat çok güzel geçti... Geçen hafta döndük istanbul buz gibi geldi bize mekke sıcağından sonra. Çok şükür ömer hiç hastalanmadı ama istanbul havası çarptı beni:) uçakta tereddütüm vardı benim kulakları tıkanır ağlar sandım ama düşündüğüm gibi olmadı çok şükür. Kulağı tıkandıysa bile umursamadı hiç:) orda emeklemeyi öğrendik ve şıan evde başa çıkamıyorum ciddi bi yaramazlık kapasitesine sahip.. Hiç bana çekmemiş eşyaları kaldırmak felan istemiyorum öğrensin istiyorum onlarla oynanmaması gerektiğini ama nasıl başarıcam bilmiyorum hiç bişey bulamazsa kapının eşiğine oturup ileri geri kapıyla oynuyor oyuncaklarıyla hiiiççç ilgisi yok sıpanın

Ohhh ne güzel, allah kabul etsin canım. Yaramazlıkları var tabiki. Bizimkide emekliyor ama pek sevmiyor. Hemen kucak istiyor yada durduğu ilk yerde tırmanarak ayağa kalkıyor. Ufak tefek düşme kazalarıda yaşıyoruz tabiki. Bende kaldırmak istemiyorum ama mecburen biraz kalkan eşyalar oluyor. Tehlikeyi bilmiyorlar ve çok meraklılar. Benim oğlum bana çok düşkün. Yalnız oyun bile oynamaz. İlla temas edeceğiz. Ömer kaç aylık oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…