2015'in kıymetli anneleri bebiş büyütüyor ♡ÇOK ŞÜKÜR♡

Ohhh ne güzel, allah kabul etsin canım. Yaramazlıkları var tabiki. Bizimkide emekliyor ama pek sevmiyor. Hemen kucak istiyor yada durduğu ilk yerde tırmanarak ayağa kalkıyor. Ufak tefek düşme kazalarıda yaşıyoruz tabiki. Bende kaldırmak istemiyorum ama mecburen biraz kalkan eşyalar oluyor. Tehlikeyi bilmiyorlar ve çok meraklılar. Benim oğlum bana çok düşkün. Yalnız oyun bile oynamaz. İlla temas edeceğiz. Ömer kaç aylık oldu.
9 aylık olduk teyzesi:) ne güzel Ata'nın sana düşkün olması; Ömer ağlarken bile baba diye ağlıyor... Dediğin gibi tehlikeyi çok iyi biliyor bunlar:))) tutunup kalkıyoruz bizde artık ayakkabı alsammı yürümesi için yoksa erkenmi daha?

Mervecim merhaba. Nasılsınız? Oğluşların doğum günü yaklaşıyor. Ne yapmayı düşünüyorsun? Ben yine yalnızım ve oğlum ama aşırı düşkün. Oyun oynarken bile yanında oturmam lazım. Sürekli gözünün önünde olmam lazım. Hal böyleyken doğum gününe nasıl hazırlanıcam kara kara düşünüyorum. İnternetten şu doğum günü süslerinden alsam diyorum. Birkaç çeşit kek börek yapıp, birde güsel bir pasta siparişi verebilsem ne ala. Bu arada birde 6. Hastalığımızı geçiriyoruz. 3 gün ateş oldu sonra gövdesinde küçük kırmızı döküntüler çıktı. Artık geçmek üzere. Bu aylarda ve bu mevsimde çok sık rastlanan bir hastalıkmış altıncı hastalığı.
Merhaba canım bizde iyiyiz, size de çok geçmiş olsun. Altıncı hastalığını ilk defa duydum. Bizim oğlan önümüzdeki hafta sünnet olacak. Peşinden mevlud yapcam. Sonra kendi aramızda bi kutlama yaparız diye düşünüyorum ben :) şu sünnet aradan ciksada hayırlısı ile:KK61: sen doğduğunda atlattın tabi rahatsın:mad: ayy düşündükce içime sıkıntı oturuyor. Bi yandan da bahar temizliği yapıyorum. Mutfak bitti, camlar perdeler vitrin halılar kaldı:rolleyes:

9 aylık olduk teyzesi:) ne güzel Ata'nın sana düşkün olması; Ömer ağlarken bile baba diye ağlıyor... Dediğin gibi tehlikeyi çok iyi biliyor bunlar:))) tutunup kalkıyoruz bizde artık ayakkabı alsammı yürümesi için yoksa erkenmi daha?
Allah kabul etsin canm. Rabbim bizlerede nasip eder inşallah oraları görmeyi :)

Merhaba canım bizde iyiyiz, size de çok geçmiş olsun. Altıncı hastalığını ilk defa duydum. Bizim oğlan önümüzdeki hafta sünnet olacak. Peşinden mevlud yapcam. Sonra kendi aramızda bi kutlama yaparız diye düşünüyorum ben :) şu sünnet aradan ciksada hayırlısı ile:KK61: sen doğduğunda atlattın tabi rahatsın:mad: ayy düşündükce içime sıkıntı oturuyor. Bi yandan da bahar temizliği yapıyorum. Mutfak bitti, camlar perdeler vitrin halılar kaldı:rolleyes:
Sağol canım, atlattık şülür. Ay hadi hayırlısı. Hiç sıkma kendini çabucak iyileşir sünneti. Şimdiden hayırlı olsun :) biz yaptırdık rahatız evet. Ay sünnet deyince bizimki bir kaç hafta önce pipisini gördü, orda bişey olduğunu farketti. Oynamaya başladı, dokundukça gülüyor sıpacık :))) parmağıyla bastırıyor çekiyor :)) altını açınca hemen elini atıyor :)sizde de varmı böyle bişey. Ayy temizliktede allah kolaylık versin. Benimde yapılacak çok fena. Yardımcı kimse yok, oğlum hep üzerimde. Nasıl olacak bilemiyorum. Kardeşimin eşi memleketi Ukraynaya gitti. Gelince ondan yardım istiycem. Ata'ya baksa yeter. Çok sakin o iyi bakıyor. Ata da onunla daha iyi anlaşıyor.

Maşallah kuzuya. İlk baba dedikleri için öyle ağlıyordur. Ata annniiii diye ağlıyor artık :) valla bana düşkünlüğünü görenler halime acıyor. Siyam gibi dolaşıyoruz.

Sağol canım, atlattık şülür. Ay hadi hayırlısı. Hiç sıkma kendini çabucak iyileşir sünneti. Şimdiden hayırlı olsun :) biz yaptırdık rahatız evet. Ay sünnet deyince bizimki bir kaç hafta önce pipisini gördü, orda bişey olduğunu farketti. Oynamaya başladı, dokundukça gülüyor sıpacık :))) parmağıyla bastırıyor çekiyor :)) altını açınca hemen elini atıyor :)sizde de varmı böyle bişey. Ayy temizliktede allah kolaylık versin. Benimde yapılacak çok fena. Yardımcı kimse yok, oğlum hep üzerimde. Nasıl olacak bilemiyorum. Kardeşimin eşi memleketi Ukraynaya gitti. Gelince ondan yardım istiycem. Ata'ya baksa yeter. Çok sakin o iyi bakıyor. Ata da onunla daha iyi anlaşıyor.
Sağol canım benim :) bizim oğlan çoktan beri öyle pipi elliyor. Altını değiştirirken zor zaptediyoruz. Biri elini tutuyor yada kimse yoksa ben hem tutuyorum hem temizliyorum. Ya pipisini elliyor, yada poposunu kasiyor. Bide kaka yaptıysa Eyvah :KK53: neyse ki bi şekilde hallediyoruz. Açık olmayı çok seviyor. :KK70:benle kavga ediyor ben aaaaa diyorum oda aaaa diyor taklit ediyor:KK67:

Allah kabul etsin canm. Rabbim bizlerede nasip eder inşallah oraları görmeyi :)
Amin canım:) sünnet olcakmış paşa.. Bende ömeri 3 aylıkken kestirmiştim iyki çıkmış aradan.. Hala bezliyosun ya çabucak geçer.. Ömerde de pipi tutma başladı. Pipiyi tutup yaramaz yaramaz kıkırdıyor.

Sağol teyzesi büyüyorlar işte :) hele sende bir doğur asıl süreç o zaman başlıyor. Hamilelik doğum unutuluyor neredeyse :) benim doktorumda normal doğumu önermişti ama kararı bana bıraktı. Açıkçası doktorlar pek sorumluluk almıyorlar. Normal doğumun benim ve bebeğim için daha iyi olacağını ama sezeryanında bir zararının olmayacağını söyledi. Karar senin dedi:) valla gayette memnun kaldım. Ha normal doğum olsaydı dahamı iyi olurdu bilemiycem tabi. Ama sen buna bence çok takılma. Dedimya gelip geçiyor hamilelik doğum. Sen kendini nasıl daha iyi hissedersen tercihini o yönde yap. Kendine güveniyorsan acıyı bir gün çekerim güçlüyüm diyorsan normal yap. Yok ama dayanamam dersen sezaryanında birkaç gün dışında zorluğu yok. Hoş normal yapıp bir yıl kendine gelemeyenlerde var. Önceki yazımda dediğim gibi her anne her bebek farklı. Bu arada bebeğin cinsiyeti ne :)
Canım kız :KK200::anneadayı:

Ben ilkini 5 aylıkken doğurdum. 30 saat sancı çektim ama sadece 1 kere ağrı kesici iğne oldum. Tabi bebek küçük olduğu için son aşama kolay oldu ama doktor 9 aylık doğurduğunda sancıların bundan daha fazla olmayacak dedi. Dayanabiliyorum yani :) Ben de kendimden çok bebeği düşünüyorum. Bağışıklığı kuvvetlensin diye normal doğum istiyorum. Çünkü en az 1 sene hiç bir aşı yaptırmayı da düşünmüyorum. Allah'ım inşallah utandırmaz.

Sevindim tüp bebek olduğu için sezaryen olmalı diye tutturmamalarına. Senin doktorun da normal yapabilirsin demiş. Biraz için rahatladı. Sağol canım.:KK19:

Sağol canım benim :) bizim oğlan çoktan beri öyle pipi elliyor. Altını değiştirirken zor zaptediyoruz. Biri elini tutuyor yada kimse yoksa ben hem tutuyorum hem temizliyorum. Ya pipisini elliyor, yada poposunu kasiyor. Bide kaka yaptıysa Eyvah :KK53: neyse ki bi şekilde hallediyoruz. Açık olmayı çok seviyor. :KK70:benle kavga ediyor ben aaaaa diyorum oda aaaa diyor taklit ediyor:KK67:
Artık alt değiştirmek başlı başına sorun zaten :) zapt edilemiyorki. Hemen kaçmaya çalışıyor. Bende bağıra bağıra şarkı söylüyorum yada eline çok sevdiği bişey veriyorum. Altları açık daha rahat tabi kuzular. Kolaymı saatlerce çişli bezle kapalı. Bez çıkınca hemen firar. Seninki pipisini gördümü, ellemeyi Ata da çoktandır yapıyor ama görünce çok komik oldu. 1 ay falan oldu ilk gördüğü. Altını açmıştım oturdu. Bi baktı önüne bişey var. Aaaa dedi( bizimkinin herşeye ilk tepkisi aaaaaa ) sonra dokundukça kıkırdamaya başladı. :))) çok tatlı oluyorlar yaa..

Canım kız :KK200::anneadayı:

Ben ilkini 5 aylıkken doğurdum. 30 saat sancı çektim ama sadece 1 kere ağrı kesici iğne oldum. Tabi bebek küçük olduğu için son aşama kolay oldu ama doktor 9 aylık doğurduğunda sancıların bundan daha fazla olmayacak dedi. Dayanabiliyorum yani :) Ben de kendimden çok bebeği düşünüyorum. Bağışıklığı kuvvetlensin diye normal doğum istiyorum. Çünkü en az 1 sene hiç bir aşı yaptırmayı da düşünmüyorum. Allah'ım inşallah utandırmaz.

Sevindim tüp bebek olduğu için sezaryen olmalı diye tutturmamalarına. Senin doktorun da normal yapabilirsin demiş. Biraz için rahatladı. Sağol canım.:KK19:
Tabiki canım normal doğumu tavsiye ediyorlar. Bizim topikten de bir kaç arkadaş gayet sağlıklı normal doğum yaptı. Aşı neden yaptırmıyorsun canım?

Amin canım:) sünnet olcakmış paşa.. Bende ömeri 3 aylıkken kestirmiştim iyki çıkmış aradan.. Hala bezliyosun ya çabucak geçer.. Ömerde de pipi tutma başladı. Pipiyi tutup yaramaz yaramaz kıkırdıyor.
Evet sünnet olacak bakalım :)
Artık alt değiştirmek başlı başına sorun zaten :) zapt edilemiyorki. Hemen kaçmaya çalışıyor. Bende bağıra bağıra şarkı söylüyorum yada eline çok sevdiği bişey veriyorum. Altları açık daha rahat tabi kuzular. Kolaymı saatlerce çişli bezle kapalı. Bez çıkınca hemen firar. Seninki pipisini gördümü, ellemeyi Ata da çoktandır yapıyor ama görünce çok komik oldu. 1 ay falan oldu ilk gördüğü. Altını açmıştım oturdu. Bi baktı önüne bişey var. Aaaa dedi( bizimkinin herşeye ilk tepkisi aaaaaa ) sonra dokundukça kıkırdamaya başladı. :))) çok tatlı oluyorlar yaa..
Ayy ne komik :)))) benim oğlan da bugün dış balkonda yürütecle gezdi. Hava aldık az

Tabiki canım normal doğumu tavsiye ediyorlar. Bizim topikten de bir kaç arkadaş gayet sağlıklı normal doğum yaptı. Aşı neden yaptırmıyorsun canım?

Ya canım daha emin değilim. İnanılmaz kafam karışık bu konuda. Sabahlara kadar araştırma yapıyorum. Bilimsel makaleleri okuyorum. Dünyanın farklı yerlerindeki doktorların, bilim adamlarının konuşmalarını dinliyorum. Bu kadar küçük yaşta, daha gelişimleri tamamlamadan bunca toksinin, virüs parçasının, ağır metallerin verilmesinin gelişimi ne kadar kötü etkilendiği, bazı çocuklarda ciddi hasara (bağışıklık sistemi hastalıkları, otizm) sebep olduğunu anlatıyorlar. Aşıdan zarar gördüğünü anlatan binlerce ailenin hikayesini okuyorum. Ama bir yandan da risk almaya korkuyorum. Ya aşı ile önleyebileceğim bir hastalığa yakalanırsa ve iyileşemezse diye...

Bazılarını kesinlikle gereksiz buluyorum. Mesele yeni doğan bebeğe 24 saat içinde hepatit yapılması çok gereksiz. Kan yolu ile bulaşıyor. Bende yok, eşimde yok. Bizden başka bir annem olacak evde. Onun da bağışıklığı var. Kimden geçebilir hepatit? Taşıyıcı yada hasta anneler için önemli bir aşı. 6 aylık olana kadar 3 kere hepatit b aşısı yapıyorlar. Ben hepatit aşısı olmadım, hastane ortamında çalışıyorum ve hiç geçirmedim.

Sonra çocuk felci.. Türkiyede en son çocuk felci vakası 1998'de görülmüş. Çocuktan çocuğa dışkı yoluyla bulaşıyor. Evden çıkarmayı düşünmediğim bebeğe nereden bulaşabilir? Kardeşi de yok.

İkinci ayın sonunda yapılan 5'li karma aşı yanında verem ve menenjit... aynı anda bu kadar küçük bir canlıya nasıl yapabilir aklım almıyor. Bir doktora gitsen, sana 7 tablet verse, yutar mısın hepsini bir anda?

O kadar kafam karışık ki..

Slm hanımlar. Oğlum salı günü sünnet oldu. Doktor size ne gibi ilaçlar verdi. Kaç günde iyileşti. Bizimki hala kırmızı :KK43: bacak araları bardaktan dolayi pişik oldu. Bide pipimiz içerde gibi dedi doktor. Kenarlarından bastir dedi. Yapışık lik olur dedi. Siz bu süreçte neler yaptınız ?

Slm hanımlar. Oğlum salı günü sünnet oldu. Doktor size ne gibi ilaçlar verdi. Kaç günde iyileşti. Bizimki hala kırmızı :KK43: bacak araları bardaktan dolayi pişik oldu. Bide pipimiz içerde gibi dedi doktor. Kenarlarından bastir dedi. Yapışık lik olur dedi. Siz bu süreçte neler yaptınız ?
Günaydın canım... Hayırlı olsun sünnetiniz:) biz sadece baticon kullandık. Her alt değiltirmede bir kaç damla üstüne damlattık. Bardak felan kullanmamıza izin vermedi bizim cerrah. Daha sık değiştir altını dedi. Ben bir numara büyük bez kullanmıştım. İlk bir haftadan sonra hergün banyo yaptırdık. Bir kaç güne geçer iyice canım geçmiş olsun

Günaydın canım... Hayırlı olsun sünnetiniz:) biz sadece baticon kullandık. Her alt değiltirmede bir kaç damla üstüne damlattık. Bardak felan kullanmamıza izin vermedi bizim cerrah. Daha sık değiştir altını dedi. Ben bir numara büyük bez kullanmıştım. İlk bir haftadan sonra hergün banyo yaptırdık. Bir kaç güne geçer iyice canım geçmiş olsun
Günaydın canım Sağol. Bizede batikar verdi. Ibufen şurup bide krem verdi. Banyo 1 hafta yok. Bardak koymasak olur mu acaba. Bizimki direk pipisine yapisiyor. Tehlikeli çocuk. En güzeli küçükken yapmak. Doktor cesaret diploması verdi:KK48:

Günaydın canım Sağol. Bizede batikar verdi. Ibufen şurup bide krem verdi. Banyo 1 hafta yok. Bardak koymasak olur mu acaba. Bizimki direk pipisine yapisiyor. Tehlikeli çocuk. En güzeli küçükken yapmak. Doktor cesaret diploması verdi:KK48:
Cesaretini yesinler onun:KK9: ömer 3 aylıktı sünnet olduğunda algılayamadı ne olduğunu, ama şimdi bez açıldığı gibi el malum yerde:rolleyes: çekiştirip kıkırdıyoruz:KK70: iyileşirken kaşınır muhtemelen bezde olsa eli gider paşanın mutlaka. Bence bardak koy sen korumalı olsun büllük:-)

X