2015'de ehliyet kursuna başlayanlar, buyurun sohbet edelim :)

Benim kurstaki derslerim henüz başlamadı fakat babamla çalışmıştık birkaç gün. Kalkışlarda ya debriyajdan ayağımı çok çekiyorum araba stop ediyor ya da gaza az basıyorum arabayı hareket ettiremiyorum bazen. Kalkışlar sıkıntı biraz. Gerisi iyi. Umarım kursta yapabilirim. Heyecan yapmaktan korkuyorum. Artık ben de araba kullanmak istiyorum yaa :/

Benim kurstaki derslerim henüz başlamadı fakat babamla çalışmıştık birkaç gün. Kalkışlarda ya debriyajdan ayağımı çok çekiyorum araba stop ediyor ya da gaza az basıyorum arabayı hareket ettiremiyorum bazen. Kalkışlar sıkıntı biraz. Gerisi iyi. Umarım kursta yapabilirim. Heyecan yapmaktan korkuyorum. Artık ben de araba kullanmak istiyorum yaa :/

kullanırsın canım üzülme...
bende bugün direksiyon dersine gittim, zevkli oluyor dersler...
teori derslerine de kaçırmadan gidiyorum.... kitaba çalışsam da olmuyor akılda tutulmuyor.. ama kursta güzel öğreniliyor...

Bendede benzer sorunlar var bizim araçta eski frenler baya zor duruyor kursunkinde yeni olunca sürekli ani fren yapmış gibi oluyorum bende frende sıkıntı çektim bugün park ve rampada kalkış yaptık sollama yaparken dikiz aynasından bakınca arkadaki araç ne kadar hızlı anlayamıyorum gibi kendi kendime ona takildim gün içinde sürekli kafamda senaryolar şöyle araba çıksa ne yapmam gerek boyle olsa ne yapmam gerek esimi biktirdim

araba sollarken sola sinyal verip gazı artırıp önümüzdeki arabayı biraz geçiyoruz ya, sonra sol şeritte biraz hızlı ilerleyip, dikizden bakınca solladığımız arabayı tam net görene kadar geçmiyoruz sağ şeride.. tam net görünce zaten senin hızın onun hızından daha fazla demektir ve rahatça onun önüne geçebilirsin demektir... tabi bu esnada yavaşlamayacaksın....arabayı sollar sollamaz hemen önüne geçiverirsen arkadaki gelir sana vurur...
kesinlikle mutlaka dizikizden arabayı tam olarak görmelisin... tabi bu esnada çift yönlü yoldaysan daha seri olmalısın, karşıdan araba gelme riskine karşı...
sen hızını düşünme canım sollarken, sen dikizden tam gördüğüne emin ol ve geç.. dikizden görmüş olman onun önüne geçme zamanının geldiği hıza gelmişsin demektir zaten...
ben de parkı pek beceremiyordum, ama bugün hoca püf noktalarını söyleyince iki hamlede parkettim.. çok şaşırdım kendime.. demekki püf noktalarını bilmeden uğraşmşım daha önce eşimle... :KK70:

canım kalkışta araba stop ediyorsa mutlaka debriyajdan çabuk çekmişsindir ve motor gücünü almamış demektir..
eğer araba kalkarken tempolu kalkıyorsa yani ufak ufak zıplıyorsa, bu sefer de mutlaka gaza daha çok basıyorsun debriyajdan yavaş çekiyorsun demektir...
eğer araba çoook yavaş kalkıyorsa seri kalkamıyorsa, bu seferde hem gaza hem debriyaja eşit davranıyorsun demektir...
motorun bir an önce gücünü alıp kalkması için biraz seri yapacaksın bu hareketleri... çünkü kırmızı ışıkta beklerken mesela, yeşil yandığında aniden hızlıca kalkabilmen lazım.... eğer yavaş kalkarsan arkandan korna sesleri dat dat gelir :)
bende önceden yavaş kalkıyordum, ama bir kaç hafta eşimle seri kalkış için çalıştık... ayağın gaz debriyaj ikilisine alışırsa zaten bir süre sonra seri kalkmayı becerirsin...

Canım birde benim kurs basvurum çok aceleye geldi:110:
Is başvurularında istiyorlar diye marttakine kayıt yaptırdım ama gel gör ki hiç araştırma yapmadan kurs seçtim. ..
Mesela forumda bir arkadaşla mesajlastik.
Simulator eğitimi varmış onun gittiği kursta. .. Şuan benim yazildigimda yok.
:110::110:
Çok önemli mi bilmiyorum ama benim gibi hiç pratiği olmayan biri için iyi olabilirdi diye düşünüyorum. ..
canim smiletore cok takilma bizimkisindede vardi ama hani ole amann amn birsey degik

ilk girişte neden kazanamadın canım? anlatırmısın biraz.. hataların neydi de vermediler ehliyeti
brnim tek dusmanim heyecanimidi normlde turlarimi sorunsuz bir sekilde tamamliyordum parkimi rampami tek seferde
sinavda inanilmaz iyi komisyonum vardi rampaya kadar cok iyi kullandom hatta sabahtan beri en guzel kullanan bayan dediler sonra rampada tam kalkisimi yaptim aman kurtildum derken debriyajdan hizla ayagimi cektim ve arac stop etti ve beynumden ates cikti r3smen bir sans daha verdiler ve ben yeniden stop ettim sagolsun lar devam dediler 3.defada kaldirdim ama tabi o titreklik kaldi bende neyse sonra yine guzek devam ederken anayola donuse geldik isklar yandi ordada iki mez stop ettim:KK43:bana yine devam dediler park ini yap gec dediler elim ayagim titredi resmen hic hatasiz yaptigim parki yapamadim ve basarisiz oldum
bu komisyona ragmen
ikinci sinavimda adacayini ictim gittim hic heyecan yoktu cok guzek surus yaptim bu kez komisyon cok suratsizdi sukur ki gectim
sizlere tavsiyem cayunizi icin benim ilk sinavda yaptugim gibi anlansiz heyecanlara girmeyin

bu arada sizin erkek hica durumu nasilsonuclandu

brnim tek dusmanim heyecanimidi normlde turlarimi sorunsuz bir sekilde tamamliyordum parkimi rampami tek seferde
sinavda inanilmaz iyi komisyonum vardi rampaya kadar cok iyi kullandom hatta sabahtan beri en guzel kullanan bayan dediler sonra rampada tam kalkisimi yaptim aman kurtildum derken debriyajdan hizla ayagimi cektim ve arac stop etti ve beynumden ates cikti r3smen bir sans daha verdiler ve ben yeniden stop ettim sagolsun lar devam dediler 3.defada kaldirdim ama tabi o titreklik kaldi bende neyse sonra yine guzek devam ederken anayola donuse geldik isklar yandi ordada iki mez stop ettim:KK43:bana yine devam dediler park ini yap gec dediler elim ayagim titredi resmen hic hatasiz yaptigim parki yapamadim ve basarisiz oldum
bu komisyona ragmen
ikinci sinavimda adacayini ictim gittim hic heyecan yoktu cok guzek surus yaptim bu kez komisyon cok suratsizdi sukur ki gectim
sizlere tavsiyem cayunizi icin benim ilk sinavda yaptugim gibi anlansiz heyecanlara girmeyin

bu arada sizin erkek hica durumu nasilsonuclandu

boş yere telaş yapmışım erkek hoca durumunu Yarencim...
çok iyi bir adam hocamız.. sakin sessiz, iyi de öğretiyor...hiç sinirli falan değil.. üç bayan giriyoruz direksiyon dersine, gayet eğlenceli geçiyor dersler.. boş yere evham yapmışım, soru da soruyorum muhabbet de ediyorum gayet sakinleştiriyor insanı ve heyecanımızı alıyor, teşvik ediyor... korkumu yendim yani direksyon konusunda allah razı olsun hocadan..
haftada üç gün direksiyon var, hafta sonları teori.. yarın gidecem teoriye...
bu arada çok iyi bir komisyona denk gelmişsin ama şanssızlık yakanı bırakmamış.. normalde bir kez bile stop ettireni indiriyor komisyon, o anda alamaz diye işaretliyor kağıda..
ama sana hak da vermişler birkaç defa....
neyse sonunda almışsın ama :)
benim sürüş kalkış rampa falan gayet iyi çok şükür ama hala parkı tam beceremiyorum...
üç kez derse çıktık ve üç defa park denedim.. daha erken değilmi üzülmem içn :?
bi süre sonra yapabilirim değilmi?

Benim kurstaki derslerim henüz başlamadı fakat babamla çalışmıştık birkaç gün. Kalkışlarda ya debriyajdan ayağımı çok çekiyorum araba stop ediyor ya da gaza az basıyorum arabayı hareket ettiremiyorum bazen. Kalkışlar sıkıntı biraz. Gerisi iyi. Umarım kursta yapabilirim. Heyecan yapmaktan korkuyorum. Artık ben de araba kullanmak istbenim iyorum yaa :/
boş yere telaş yapmışım erkek hoca durumunu Yarencim...
çok iyi bir adam hocamız.. sakin sessiz, iyi de öğretiyor...hiç sinirli falan değil.. üç bayan giriyoruz direksiyon dersine, gayet eğlenceli geçiyor dersler.. boş yere evham yapmışım, soru da soruyorum muhabbet de ediyorum gayet sakinleştiriyor insanı ve heyecanımızı alıyor, teşvik ediyor... korkumu yendim yani direksyon konusunda allah razı olsun hocadan..
haftada üç gün direksiyon var, hafta sonları teori.. yarın gidecem teoriye...
bu arada çok iyi bir komisyona denk gelmişsin ama şanssızlık yakanı bırakmamış.. normalde bir kez bile stop ettireni indiriyor komisyon, o anda alamaz diye işaretliyor kağıda..
ama sana hak da vermişler birkaç defa....
neyse sonunda almışsın ama :)
benim sürüş kalkış rampa falan gayet iyi çok şükür ama hala parkı tam beceremiyorum...
üç kez derse çıktık ve üç defa park denedim.. daha erken değilmi üzülmem içn :?
bi süre sonra yapabilirim değilmi?
sizin adiniza cok cok sevindim hoca ile olan uyum cok onemli
komisyon olayina gelince asla anlatildigi gibi degil son sinavimda bende onumde kaza gekis ani fren yapip stop ettim onin disinda iki uc stop la gecen arkadaslarimda oldu bizede ocu gibi anlatmislardi park rampa tamamsa birde kasislerde ve donuslerde onlari sarsmazsaniz buyuk ihtimal geciyorsiniz kurallara uymakla beraber tabi
park olayina gelince ben parki bir eks yapamadim oda ilk sinavimda ikk ginden itibaren basariliydi
kavrayamadiginiz ne ki acaba daha 3 gununuz dsha var eger sıkinti varsa defalarca calisin tur atmak yerine park yerindr mufettisler oluyor mutlaka kusursuz olmasi gerekiuir

hocam soyle bir tavsitede bulunmus tu bana eger iki araba boyi gidene kadar aklinda tutamiyorsan araba hareket eetigi an 10 a kadar say ve ayaguni debriyajdan ole cek demisti gercekten etkili oldu hem rampada hem kaljislarda
birde baba es il3 calismak ile direksiyon hocasi ile calismak bambaska

sizin adiniza cok cok sevindim hoca ile olan uyum cok onemli
komisyon olayina gelince asla anlatildigi gibi degil son sinavimda bende onumde kaza gekis ani fren yapip stop ettim onin disinda iki uc stop la gecen arkadaslarimda oldu bizede ocu gibi anlatmislardi park rampa tamamsa birde kasislerde ve donuslerde onlari sarsmazsaniz buyuk ihtimal geciyorsiniz kurallara uymakla beraber tabi
park olayina gelince ben parki bir eks yapamadim oda ilk sinavimda ikk ginden itibaren basariliydi
kavrayamadiginiz ne ki acaba daha 3 gununuz dsha var eger sıkinti varsa defalarca calisin tur atmak yerine park yerindr mufettisler oluyor mutlaka kusursuz olmasi gerekiuir

canım valla nasıl izah etsem klavye ile park etme işlemi nasıl anlatılır bilemedim şimdi :KK70:
dilim döndüğünce yazayım sorunumu, şimdi sağ arka camın başında dubayı görünce direksiyonu tam sağ kırıp geri geri içeri giriyoruz ya, sonra sağ ön camda dubayı tekrar gördüğümüzde bu sefer direksiyonu tam sola kırıp yerleşmeye çalışıyoruz ya boşluğa.. işte ben dubaların camda görüş açısını tam kavrayamadım... yani ön camda dubayı hafif eğilerek mi görecez, yoksa dik otururken mi görecez onu çakozlayamadım bi türlü.. eğilerek gördüğümde erken girmiş gibi oluyor düzlenmiyor araba ve dubaya dokunuyor hafif araba... eğer eğilmeden dik otururken dubayı görüp girersem de sanki biraz gecikmiş gibi oluyorum ve bu seferde araba yerleşirken boşluğa arkadaki dubaya dokunuyorum :KK70:
nasıl anlattım bilmiyorum ama anlamışsındır sanırım...
hocaya sordum o da göz kararı ayarla dedi.. iyide bilmeyen biri için göz kararı nedir yahu :KK70:

canım valla nasıl izah etsem klavye ile park etme işlemi nasıl anlatılır bilemedim şimdi :KK70:
dilim döndüğünce yazayım sorunumu, şimdi sağ arka camın başında dubayı görünce direksiyonu tam sağ kırıp geri geri içeri giriyoruz ya, sonra sağ ön camda dubayı tekrar gördüğümüzde bu sefer direksiyonu tam sola kırıp yerleşmeye çalışıyoruz ya boşluğa.. işte ben dubaların camda görüş açısını tam kavrayamadım... yani ön camda dubayı hafif eğilerek mi görecez, yoksa dik otururken mi görecez onu çakozlayamadım bi türlü.. eğilerek gördüğümde erken girmiş gibi oluyor düzlenmiyor araba ve dubaya dokunuyor hafif araba... eğer eğilmeden dik otururken dubayı görüp girersem de sanki biraz gecikmiş gibi oluyorum ve bu seferde araba yerleşirken boşluğa arkadaki dubaya dokunuyorum :KK70:
hocaya sordum o da göz kararı ayarla dedi.. iyide bilmeyen biri için göz kararı nedir yahu :KK70:
canim sag a kirma islemin tamam ondan sinra senin sol taraftaki aynan var ya ondan baktigin zaman arka taraftaki duba senin aynandan kayboldugu an hemen dur tam sol kirdigunda geri geldiginde araban hop yerlesicek geri gelirken de kesinlikle elini arkaya at aynasiz cipla goz ile arka camdan bak ipe yarim metre kala dur oz one al araci iki tur direksiyonu duzle sonra aracini kurtaricak kadar geriye git tam sol yapip cik topla iste bu kadar
en cok dikkat etmen gereken sol aynandan dubanin ciktigu an durup tam sol yapmak

bu arada ben sol aynama bakarken aynayi gorebilcek kadar hafif aynaya dogru kafami egiyordum

canim sag a kirma islemin tamam ondan sinra senin sol taraftaki aynan var ya ondan baktigin zaman arka taraftaki duba senin aynandan kayboldugu an hemen dur tam sol kirdigunda geri geldiginde araban hop yerlesicek geri gelirken de kesinlikle elini arkaya at aynasiz cipla goz ile arka camdan bak ipe yarim metre kala dur oz one al araci iki tur direksiyonu duzle sonra aracini kurtaricak kadar geriye git tam sol yapip cik topla iste bu kadar
en cok dikkat etmen gereken sol aynandan dubanin ciktigu an durup tam sol yapmak

bak bu önemli bir püf noktası aslında hoca neden söylemedi ki bana?
tam sağ yapıp arkayı içeri sokarken, sol aynamdan arka dubanın kaybolduğunu görür görmez durup, tam sol kırıp yerleşiyorum değilmi?
doğru anlamışmıyım??

bak bu önemli bir püf noktası aslında hoca neden söylemedi ki bana?
tam sağ yapıp arkayı içeri sokarken, sol aynamdan arka dubanın kaybolduğunu görür görmez durup, tam sol kırıp yerleşiyorum değilmi?
doğru anlamışmıyım??
aynrn canim tam olarak anlattigim bu bak ilk dersinde bunu mutlaka denemenizi tavsoye edeeimkayboldugu an durup tam sol araba hop oturuyor
her hocanin farkli yontemleri var

X