2015 YGS-LYS BURAYA!

internetten başvurmaya çalıştım
şöyle diyor

Sistemde kayıtlı güvenlik sorusu ve cevabı bulunmadığından işleme devam edemezsiniz.
Şifre yenileme işlemi için Başvuru Merkezine gitmeniz gerekmektedir.

başvuru merkezi derken ösym mi yoksa neresi?

formdaki fotoyu nerde çektiricez? eskiden foto olurdu formda.. bir ara işe girmek için girdigimiz sınavlar için liselerde foto cekerdiler

internetten başvurmaya çalıştım
şöyle diyor

Sistemde kayıtlı güvenlik sorusu ve cevabı bulunmadığından işleme devam edemezsiniz.
Şifre yenileme işlemi için Başvuru Merkezine gitmeniz gerekmektedir.

başvuru merkezi derken ösym mi yoksa neresi?
Belli liseler var oralardan yapabilirsin mesela bakırköy ösym başvuru merkezleri diye arat atıyorum tabi. Oralardan hallediyorsun:)

Rica ederim ne demek :) Evet.. eğer bundan önce hiç başvurmadıysanız ya ösym başvuru merkezine yada okula gitmeniz lazım..
Sınavlardada önce ygs ye giriyorsunuz. lys ye daha sonra başvuru olacak.. ondada girmek istediğinize gireceksiniz. eğer hukuk düşünüyorsanız edebiyat ve matematik sınavına girmeniz yeterli :)

merhabalar ben daha önce üni bitirdim şimdi yeniden giricem ygs sınavına yaşım 24 ilk ÖSYM den kaydımı yaptım sonra ziraate paramı yatırdım ama yeni sistem hakkında bilgim yok herhangi bi liseye gidip kayıt vs yapmak gerekiyor mu ??? beni alıntı yapıp cevplayın lütfen ÖSYM de sitesinde başvurunuz yapıldı diyo ama başka işlem yapılcak mı ???

merhabalar ben daha önce üni bitirdim şimdi yeniden giricem ygs sınavına yaşım 24 ilk ÖSYM den kaydımı yaptım sonra ziraate paramı yatırdım ama yeni sistem hakkında bilgim yok herhangi bi liseye gidip kayıt vs yapmak gerekiyor mu ??? beni alıntı yapıp cevplayın lütfen ÖSYM de sitesinde başvurunuz yapıldı diyo ama başka işlem yapılcak mı ???
Yapılmayacak.. ösym başvuru yapıldı yazıyorsa tamam

arkadaslar liseye gittim, bir evrak verdiler resmımı cektıler

gidip parayı yatırdım makbuz aldım baska bisi yapmak gerekiyor muydu?

tam ilgilenemedim acıkcası

yani form vs hicbisey yok elimde? sadece lisenin verdigi fotograflı evrak ve banka makbuzum var

arkadaslar liseye gittim, bir evrak verdiler resmımı cektıler

gidip parayı yatırdım makbuz aldım baska bisi yapmak gerekiyor muydu?

tam ilgilenemedim acıkcası

yani form vs hicbisey yok elimde? sadece lisenin verdigi fotograflı evrak ve banka makbuzum var
Ösym ye girip ais.ten tc kimlik ve şifrenizle başvuru yapılıp yapılmadığına bakın..
lisede aslında size başvurunuzun çıktısını vermiş olması lazımdı

çıktı verdiler ama ne bilim eskiden kitapcık olurdu bişeyler olurdu, endişelendim elimdeki belgeler yeter yani?
ben yine de bi bakim sistemden

çok teşekkürler marcellocum...

peki tercihi nasıl yapıcaz? yani ne zaman?

çıktı verdiler ama ne bilim eskiden kitapcık olurdu bişeyler olurdu, endişelendim elimdeki belgeler yeter yani?
ben yine de bi bakim sistemden

çok teşekkürler marcellocum...

peki tercihi nasıl yapıcaz? yani ne zaman?
Ygs ye girdikten sonra, bir hafta falan geçince sonuçları açıklarlar.. Eğer lys ye gireceksen Nisan gibi falan da tekrar gireceğin lys sınavlarına başvurusunu yaparsın.. Lys ye girdikten sonra puanlar açıklanınca da bikaç hafta içinde tercih kılavuzu yayınlanır ösym sitesinden sonra ona göre tercih yapılır :) daha var yani :)
Eskiden öyleymişte şimdi her şey elektronik ortamda olduğu için bir çıktı yetiyor. Ha bide sınavdan bir hafta önce falan sınava gireceğin yer açıklanır onu da ais.ten yazıcıdan çıkartırsın sınava o belge ve kimliğinle gitmen gerek çünkü..
Rica ederim. yardım edebilsiysem ne mutlu :)

X