Kızlaaaar selam
Ben bu sene 4. kez hazırlanacağım, o yüzden çok stresliyim haliyle.
Lise sonda, okul ve dershane problemleri yüzünden doğru düzgün hazırlanamadım. Ben de hedefim büyük diye seneye hazırlanırım diye bıraktım.
Sonraki sene babam vefat etti, ondan sonra da çalışma grafiğim hızla düştü ve bir sürü stres yaşadım, hatta şehir bile değiştirdim, yani o sene de kaldı.
Geçen sene de illa dershaneye gitmeden de hazırlanırım diye düşünüp yazılmadım dershaneye, dolayısıyla bir türlü çalışma disiplini edinemedim ve biraz da önceki seneden kalma sıkıntılar eklenince o sene de batırdım. Evden bile çıkmayan bir psikopata dönüşmüştüm resmen.
Ve bu sene... Bütün hayallerim birer birer yok olurken artık o hayalperestliğim kalmadı. Hiç iyi şeyler düşünemiyorum. Neredeyse boşa yaşıyorum gibi bir his geldi içime. Artık hedefler kurmak yerine günlük yaşıyor gibiyim ve bu da bana sıkıntı veriyor. Neresi gelirse gideceğim zaten hayat boş gibi düşünüyorum falan, çok fenayım.
Dershaneye yazıldım, bu ikinci hafta. Herkes benden 2 yaş küçük, kendimi iyice kötü hissetmeye başladım. Bir yıl niye daha harcayayım diye düşünenler benden 2 yaş küçükken, ben orada yıllarca aynı konuları işleyip duruyorum.
Aslında kötü bir öğrenci değilim, en çok da bu yüzden kızıyorum kendime. Doğru düzgün çalışsam 400'den aşağı almam ama çalışma konusunda sorun yaşıyorum çünkü sıkıntılar peşimi bırakmıyor. Bu sene de böyle sıkıntı yaptım. Bir türlü konsantre olamıyorum. Geçen gün sınav olduk ve benim sürekli aklımda şöyle şeyler dolaşıyor; "Bu konuları da 40 defa gördüm ama hala açıp yüzünü bakmamışım, dolayısıyla hala bilmiyorum. Ben burada ne yapıyorum?" gibiyim. Sonra ne kadar çalışırsam çalışayım o yüksek hedeflerime ulaşamayacağım aklıma geliyor ve iyice sıkıntı yapıyorum.
Sizce psikolojik destek mi alsam? Nedense hiç böyle şeylere giresim de yok... Şimdi kim doktora falan gidecek püff...
Aslında genel olarak iyimser ve neşeli biriyim ama neden böyle oldu anlamıyorum. Sanki hayat ben yapmadığım halde kötü bir şekilde gitmek için elinden geleni yapıyor.
O kadar sıkıntıyla doldum ki sıkıntıları önemsemeyi bile bıraktım, bazen kendimi bomboş buluyorum, hiçbir şey düşünemez haldeyim...
Kusura bakmayın kızlar çok doldum