Kızlar merhaba
Belki hatırlarsınız kötü bir 4'lü test sonucu almıştım. AFP değeri çok yüksek çıkmıştı. Ve bu da bebekte bir omurga anomalisi olan ve ölümcül bile olabilen Spina Bfida diye bir anomaliye işaret ediyordu.
Test yaptırdığım hastanedeki doktor (asıl doktorum değil) beni çok korkutmuş ve üzmüş, beni gün ortasında cep telefonumdan telaşla arayıp "Gebeliği sonlandırman gerekebilir" demişti. Hem de telefonda!!! O gün sanırım hayatımın en kötü günüydü. Ve sonraki günler beklemek ve her gün ağlamaktan başka elimden bir şey gelmedi. Detaylı ultrason çektirmem gerekiyordu.
Kendi doktorum test sonucunun her türlü sebepten yüksek çıkabileceğini ve ultrasonda hiç bir sorun çıkmadığını söyleyince rahatladım.
Sonra bir de aynı hafta erken bir detaylı ultrason çektirdim.
Prof. Dr. Hayri Ermiş'e gittim. O erken detaylı ultrasonumu çekti. Çok beyefendi, babacan ve anlayışlı bir doktor. Erken ultrason olduğu için tüm organlara bakamadı ama en azından Spina Bfida yok dedi.
Bugün de eksik kalan bazı değerlere bakmak için tekrar detaylı ultrason çektirdim. Bebeğin kalbine, benim rahmimdeki kan damarlarına baktı. Kordona baktı. Diyaframa baktı. Ve her şey yolunda dedi.
Allah'a çok şükür sorun yok. Spina Bfida'dan eser yok.
Allah benim çektiğim sıkıntıyı hiç birinize yaşatmasın inşallah.
Destek olduğunuz için de çok teşekkür ederim
Bu arada Hayri Ermiş'i detaylı ultrason için kesinlikle tavsiye ederim - İstanbul'daki arkadaşlarımıza.
Kendi doktorum Aytuğ Kolankaya'yı da zaten gözüm kapalı tavsiye ederim.