• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Transferi olucaklar ve 2016 da dogum yapicak hamisler burayaaa

Insallah yasarim bende o zorluklari. Nasip kismet. Masallah yari yolu gecmissin cok sukur. Birazdaha zorluk sonra allahin izniyle bebislerimiz teker teker gelecek:KK46::KK46:
İnşallah canım :)
Sen bir hayırlı haberinle gel inşallah sana ne biliyorsak her şeyi tek tek anlatırız ;)

kizlar bend nefes daralmasi oluyor birde kalbim kut kut atiyor, sanki carpinti oluyor , bu ara bel agrisi az az basladi...birde tekmeleri assagida hissediyorum sanki cok assagida gibi vurdukca hemen bacagimi kapatiyorum gayri ihtiyari :) sanki assagidan gidecek gibi bi vuruyor korkuyorum.. Sabahlari midem kaziniyor gibi oldum iki gundur bu tip belirtileri yasayan oldumu... Su anda bile nefesim cok daraliyor uzaninca daha kotu ne yapacagimi sasirdim
Hayatım aynen tıpa tıp aynı şeyler bende de var <:)
Nefes darlığı resmen göğsümü ağrıtıyor ama doktor normal dedi
Kan hacmimiz artıyormuş bu haftalarda ama kanda oksijen taşıyan hemoglobin miktarı artmıyormuş.
Yani kanımız daha seyrek oluyormuş.
Bu da dokulara yeterli oksijen gitmesine engel oluyormuş. Tık nefes oluyormuşuz.
24. haftanın sonuna doğru vücudun uyum sağlar korkacak bir şey yok dedi doktorum.
İlaç falan vermedi. Ayrıca demir hapı da vermedi...

Tekme konusunda da ben her yönden tekmeleniyorum. Aşağıdan tekmelendiğimde çişim geliyor :D
Mide kazıntısı da yaşıyorum o da normal dedi doktor.
Az az sık sık ye dedi...

cerenery cerenery nasılsın canım Bebişin nasıl
Canım çok şükür fiziksel yorgunluk dışında bir şikayetim yok. Bir de nefes darlığı. Ama buna da şükür.
Çarşamba doktor kontrolüne gittim. Doktor her şey yolunda dedi Allah'a şükür.
450 gr olmuş bebek :) tekmeleyip duruyor bebiş de iyi sanırım :D
Bir de bugün ayrıntılı ultrasona girdim :) Onda da bir sorun çıkmadı havalara uçtum :) Kötü bir test sonucu almıştım günlerce ağlamıştım. Çok şükür sorun yokmuş.

Sen nasılsın ? Keyfin yerinde mi? Bebişko nasıl?

Canım çok şükür fiziksel yorgunluk dışında bir şikayetim yok. Bir de nefes darlığı. Ama buna da şükür.
Çarşamba doktor kontrolüne gittim. Doktor her şey yolunda dedi Allah'a şükür.
450 gr olmuş bebek :) tekmeleyip duruyor bebiş de iyi sanırım :KK70:
Bir de bugün ayrıntılı ultrasona girdim :) Onda da bir sorun çıkmadı havalara uçtum :) Kötü bir test sonucu almıştım günlerce ağlamıştım. Çok şükür sorun yokmuş.

Sen nasılsın ? Keyfin yerinde mi? Bebişko nasıl?
Test Sonucu baya korkutmuştu seni çok şükür ki bişey çıkmadı maşallah tekmeler baya netleşmiştir artık
Ben de dün gittim 182 gram olmuşuz düne kadar açmıyodu bacaklarını dün açtı ve kız dedi dörtlüyü yaptırmadı doktorum ayrıntılı için gün sayıyorum bakalım hakkımızda hayırlısı

Kızlar merhaba
Belki hatırlarsınız kötü bir 4'lü test sonucu almıştım. AFP değeri çok yüksek çıkmıştı. Ve bu da bebekte bir omurga anomalisi olan ve ölümcül bile olabilen Spina Bfida diye bir anomaliye işaret ediyordu.
Test yaptırdığım hastanedeki doktor (asıl doktorum değil) beni çok korkutmuş ve üzmüş, beni gün ortasında cep telefonumdan telaşla arayıp "Gebeliği sonlandırman gerekebilir" demişti. Hem de telefonda!!! O gün sanırım hayatımın en kötü günüydü. Ve sonraki günler beklemek ve her gün ağlamaktan başka elimden bir şey gelmedi. Detaylı ultrason çektirmem gerekiyordu.

Kendi doktorum test sonucunun her türlü sebepten yüksek çıkabileceğini ve ultrasonda hiç bir sorun çıkmadığını söyleyince rahatladım.

Sonra bir de aynı hafta erken bir detaylı ultrason çektirdim.

Prof. Dr. Hayri Ermiş'e gittim. O erken detaylı ultrasonumu çekti. Çok beyefendi, babacan ve anlayışlı bir doktor. Erken ultrason olduğu için tüm organlara bakamadı ama en azından Spina Bfida yok dedi.
Bugün de eksik kalan bazı değerlere bakmak için tekrar detaylı ultrason çektirdim. Bebeğin kalbine, benim rahmimdeki kan damarlarına baktı. Kordona baktı. Diyaframa baktı. Ve her şey yolunda dedi.
Allah'a çok şükür sorun yok. Spina Bfida'dan eser yok.

Allah benim çektiğim sıkıntıyı hiç birinize yaşatmasın inşallah.
Destek olduğunuz için de çok teşekkür ederim :KK200:

Bu arada Hayri Ermiş'i detaylı ultrason için kesinlikle tavsiye ederim - İstanbul'daki arkadaşlarımıza.
Kendi doktorum Aytuğ Kolankaya'yı da zaten gözüm kapalı tavsiye ederim.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Test Sonucu baya korkutmuştu seni çok şükür ki bişey çıkmadı maşallah tekmeler baya netleşmiştir artık
Ben de dün gittim 182 gram olmuşuz düne kadar açmıyodu bacaklarını dün açtı ve kız dedi dörtlüyü yaptırmadı doktorum ayrıntılı için gün sayıyorum bakalım hakkımızda hayırlısı
Ay canım sorma ya nasıl üzmüştü test yaptırdığım hastanedeki doktor beni.
Panik ve korkuyla beni de korkutmuş günlerce ağlatmıştı.
Neyse çok şükür ki şuan iyiyiz :)
Ama bir daha hamile kalırsam hiç bir tarama testi yaptırmayacağım detaylı ultrasona kadar...

Demekki doktorun gerek görmedi 4'lü testi yaptırmaya.
Detaylı ultrasonda da inşallah güzel sonuçlar alırsın ve kafan rahatlar.
Sanırım bundan sonra bir tek şeker yüklemesi kaldı :) Sonrası yokuş aşağı iniş :D

Bu arada yazmayı unuttum :)
Kız bebişşş çok güzelllll :)
Desene cimcime geliyor ;)

Kızlar merhaba
Belki hatırlarsınız kötü bir 4'lü test sonucu almıştım. AFP değeri çok yüksek çıkmıştı. Ve bu da bebekte bir omurga anomalisi olan ve ölümcül bile olabilen Spina Bfida diye bir anomaliye işaret ediyordu.
Test yaptırdığım hastanedeki doktor (asıl doktorum değil) beni çok korkutmuş ve üzmüş, beni gün ortasında cep telefonumdan telaşla arayıp "Gebeliği sonlandırman gerekebilir" demişti. Hem de telefonda!!! O gün sanırım hayatımın en kötü günüydü. Ve sonraki günler beklemek ve her gün ağlamaktan başka elimden bir şey gelmedi. Detaylı ultrason çektirmem gerekiyordu.

Kendi doktorum test sonucunun her türlü sebepten yüksek çıkabileceğini ve ultrasonda hiç bir sorun çıkmadığını söyleyince rahatladım.

Sonra bir de aynı hafta erken bir detaylı ultrason çektirdim.

Prof. Dr. Hayri Ermiş'e gittim. O erken detaylı ultrasonumu çekti. Çok beyefendi, babacan ve anlayışlı bir doktor. Erken ultrason olduğu için tüm organlara bakamadı ama en azından Spina Bfida yok dedi.
Bugün de eksik kalan bazı değerlere bakmak için tekrar detaylı ultrason çektirdim. Bebeğin kalbine, benim rahmimdeki kan damarlarına baktı. Kordona baktı. Diyaframa baktı. Ve her şey yolunda dedi.
Allah'a çok şükür sorun yok. Spina Bfida'dan eser yok.

Allah benim çektiğim sıkıntıyı hiç birinize yaşatmasın inşallah.
Destek olduğunuz için de çok teşekkür ederim :KK200:

Bu arada Hayri Ermiş'i detaylı ultrason için kesinlikle tavsiye ederim - İstanbul'daki arkadaşlarımıza.
Kendi doktorum Aytuğ Kolankaya'yı da zaten gözüm kapalı tavsiye ederim.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Canım malesef ki bazı doktorlar abartmayı ve korkutmayı seviyolar
Bi anne adayına telefonda böyle bişey söylemek için düşüncesiz olmak lazım
Ben doktoruma detaylı ultrason için bi yere yönlendirme yapacak mısınız dedim o da ben yapıyorum dedi
Hastasını bi kere yönlendirmiş ankaraya gitmiş iki profersöre giden kadına ikisi de bebeği aldırmasını söylemiş sonra tekrar bu doktora gelmiş bişey yok demiş ve bebek sağlıklı doğmuş hiçbirşey yok o yüzden direk aldır demek büyük sorumluluk

Canım malesef ki bazı doktorlar abartmayı ve korkutmayı seviyolar
Bi anne adayına telefonda böyle bişey söylemek için düşüncesiz olmak lazım
Ben doktoruma detaylı ultrason için bi yere yönlendirme yapacak mısınız dedim o da ben yapıyorum dedi
Hastasını bi kere yönlendirmiş ankaraya gitmiş iki profersöre giden kadına ikisi de bebeği aldırmasını söylemiş sonra tekrar bu doktora gelmiş bişey yok demiş ve bebek sağlıklı doğmuş hiçbirşey yok o yüzden direk aldır demek büyük sorumluluk
Evet sonuçta doktor sorun olduğunu düşünse bile 100% emin olmadan aldır dememeli
Bu test sonuçları hatalı çıkabiliyormuş ve çok sık hatalı çıkıyormuş üstelik

Sağol canım ben şeker yüklemesini yaptırmayı düşünmüyorum bilmiyorum doktor da önerir mi
Benim doktorum şeker yüklemesi zamanına yakın gelirsin muayeneye dedi sanırım 3-4 hafta sonra.
O öyle deyince yaptıracağını anladım.
Eğer yaptırma derse yaptırmam ama yaptır derse yaptırırım bir bildiği vardır muhakkak. Çok düzgün bir doktor.

Benim doktorum şeker yüklemesi zamanına yakın gelirsin muayeneye dedi sanırım 3-4 hafta sonra.
O öyle deyince yaptıracağını anladım.
Eğer yaptırma derse yaptırmam ama yaptır derse yaptırırım bir bildiği vardır muhakkak. Çok düzgün bir doktor.
Daha benim için erken doktor da ne der bilmiyorum ama benim şekerim düşük çıkıyo sürekli geçen tok karnına baktık 88 çıktı

Daha benim için erken doktor da ne der bilmiyorum ama benim şekerim düşük çıkıyo sürekli geçen tok karnına baktık 88 çıktı
Bende hamile kalmadan önce insülin direnci ve reaktif hipoglisemi vardı.
Yani yiyip içtiklerime bağlı kan şekerinde ani düşme.
Şeker yüklemesine gitmeden tekrar hatırlatacağım bunu doktora. Bakalım ne diyecek.
Hakkımızda hayırlısı...

Back