- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #65.421
Bizim bir ay kontrolumuzde doktor bebekelerin burnu tikanir nedensiz dedi, haberiniz olsun. Kayinvalideden degildir yani:)scak su torbası da ALcam karnına. kendım cnm pzt de götürcem artıkolmazsa. bı de kv burnunu sıkarak uyandrmış ondan berı uyumuyo( ona baglamak istemıorum ama hıcbı seu cıkmazsa psikolojik dıcem ve ona baglıcam
herkezde aynı sıkıntılar desenize yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor yani başkası da aynı şeyi yaşıyor diye değil ama ben mi çok kötüyüm de yaptıklarına dayanamıyorum diye üzülüyordum bazen.okuduğum kitapta kv falan nasıl bakacağınıza karışırsa kendinize şunu hatırlatın diyordu:eğer yaşlıların çocuk bakması iyi birşey olsaydı menapoz diye birşey olmazdı o yüzden gülüp geçin kendinizi germeyin yazıyordu :))Bebek uyurken biri izlerse uyuyamıyo zaten benim kv dede 5 dkya bi gelip beşiğine bakıp çıkıyordu uyuyamıyordu ben koyuyorum 2saaat yatıyo işime bakıyorum
Kızlar burun tıkanıklığını ihmal etmeyin sakınn.. Bize dr baby drop diye bi damla verdi serum fizyolojikmiş onu enjektörü çekip beşer damla veriyoruz günde dört defa..Suan benim aklimdaki soru da o ayni seyleri yasiyoruz sekerimhatta bogazindan ses bile geliyor boyle burnun tukali olur da ustune boyle nefes almalta zorlanirsulin gibi ,acaba usuttu mu dedim bende biraz sicak tutuyorum bizim buralar acayip sogudu bekliycez zagen 8 inde 2. Ay kontrolumjz var doktorla konusacagim. Serum fizyonu falan doktor onerisiyle mi yoksa sen kendin mi alcan ?
Kuzenim doktor,derki yim aksilikler sağlık çalışanlarını bulur o yüzden o 2 doğumunu da sezeryan yaptı demek haklıymışCanım 13.00de çatala geçtim. 13.25 defne doğdu. Sonra beni uyuttular. 14.30 da odaya geldim
Canim hic dusunme asilar cok kolay! Her cocukta ates olacak diye birsey yok . Asi olmadan ve atesi cikmadan ilac verme yalniz. Bazen asinin etki etmesi icin ates olmasi iyi oluyor. 38'e cikarsa ates ilac verirsin. Onlem amacli cocuga ilac verilmez.
Canım bu hangi kitap bayıldım güleceğim yoktu hiç:) menopoz ha , ama ben büyüklerin tecrübelerinden çok faydalanıyorum:) hekimden değil çekenden sor misali:))herkezde aynı sıkıntılar desenize yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor yani başkası da aynı şeyi yaşıyor diye değil ama ben mi çok kötüyüm de yaptıklarına dayanamıyorum diye üzülüyordum bazen.okuduğum kitapta kv falan nasıl bakacağınıza karışırsa kendinize şunu hatırlatın diyordu:eğer yaşlıların çocuk bakması iyi birşey olsaydı menapoz diye birşey olmazdı o yüzden gülüp geçin kendinizi germeyin yazıyordu :))
Ya arkadaşlar benim bebeğim hep kucağımda uyuyor gece bile göğsüme yatıyor ben korkudan uyuyamıyorum haliyleyatağında yatmaya nasıl alıştırabilirim 3. aylık olmasını beklemek mi gerekiyor
Hadi yaa bende bu 2.ay asisina giderken ilaç verecektim zor diye.Canim hic dusunme asilar cok kolay! Her cocukta ates olacak diye birsey yok . Asi olmadan ve atesi cikmadan ilac verme yalniz. Bazen asinin etki etmesi icin ates olmasi iyi oluyor. 38'e cikarsa ates ilac verirsin. Onlem amacli cocuga ilac verilmez.
herkezde aynı sıkıntılar desenize yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor yani başkası da aynı şeyi yaşıyor diye değil ama ben mi çok kötüyüm de yaptıklarına dayanamıyorum diye üzülüyordum bazen.okuduğum kitapta kv falan nasıl bakacağınıza karışırsa kendinize şunu hatırlatın diyordu:eğer yaşlıların çocuk bakması iyi birşey olsaydı menapoz diye birşey olmazdı o yüzden gülüp geçin kendinizi germeyin yazıyordu :))
Valla canm çok güzel anlatmışsin mecbur diğer kızlada ilgilenmelisin. Bana başlarda daha zor geliyordu bebek bakmak hatta ilk sıralar çok kötü oldum.durmuyodu uyumuyodu şimdi biraz düzene girdi bende alıştım sanırım idare ediyoruz oyle..işi gücü uyuyunca yapiyorum .Inşallah daha da iyi olucak.Canim sagol kizlar sonunda iyi :) bebegi acillik ettik iki hafta once korktuk bayagi ama ufaklik boyle buyuyecek abla okuldan getirdikce hastaliklaribu hafta okul aciliyor insallah hasta olmazlar! Canim biz herhalde ilk cocukta sizin yasadiginiz tecrubesizlikleri korkulari endise durumunu atmisiz ustumuzden ben su anda tamamen bebegin keyfini cikariyorum cunku biliyorum bu gunler geri gelmiyor ve cocuklar inanilmaz hizli buyuyor. Zor degilmi dersen iki hatta uc kati is var tek cocuga gore ama pratiklikte var. birde mecburiyette var, tek esimle ben olsam aman bu aksam da peynir ekmek yiyelim bosver dersin ama iki cocuk olunca yemek yapacaksin mecbur:) buyuk cocukla oynayacaksin disari cikaracaksin, banyosu, okulu , hazirligi hersey aynen devam ediyor bebek dogdu diye dunya duramiyor bizim evlerde:) ama dedigim gibi elim cok hizlandi herseyi daha cabuk yapiyorum:) iyiki de kardes yapmisim kizima gelecegi gorebiliyorum simdiden, nasil beraber oynayacaklar buyuduklerinde nasil arkadas olacaklar! Hele iki kiz cok hosuma gitti:) dogumdan once endise ediyordum acaba bakabilirmiyim yetebilirmiyim diye , simdi anladim ki tamamen dogru karar vermisiz ikinciyi yapmakla! Sizde yakinda daha pratik olursunuz canim hersey cok daha kolay gelecek emin ol:)
:) kitabın adı bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler :) sadece fikir verseler sorun değil ama bilinçli olarak yaptıklarını düzenini bozmaları,üstüne gelmeleri çok can sıkıcı oluyorCanım bu hangi kitap bayıldım güleceğim yoktu hiç:) menopoz ha , ama ben büyüklerin tecrübelerinden çok faydalanıyorum:) hekimden değil çekenden sor misali:))
ne güzel benimkini anlatsam iki sayfa dolar daha demin gene telefonda ağlatmayı başardı beni aldırmayayım diyorum ama o kadar abartıyor ki dayanamıyorum konuşmamaya çalışıyorum eşim kırılıyor bu seferde arada mecbur kalıyorum eskiden hiç böyle değildi nazar mı oldu bebekten sonra birden bu kadar değişti anlamadımSorma benimde çok zoruma gidiyordu her hareketi çok batıyordu bide sürekli ay kilo almış ay büyümüş günah nazar değicek maşallah deyin diyodum benim nazarım değmez diyodu artık gelmiyo bana haftada 1biz gidiyoruz böyle daha iyi
Bebeklere ilk 6 ay ozellikle sadece makattan olculenle bakiliyormus bende yeni ogrendim. Yok canim verme ates cikmadan ilac.sağlık ocağındaki ebe ce doktor bir dahakine ateş düşürücü ber öyle getir dedi,napsak bilemedim birde benim ateş ölçer dijital hep bişi ölçüyor farklı çıkıyor sizlerinkiside öule mi
Yok verme canim!Hadi yaa bende bu 2.ay asisina giderken ilaç verecektim zor diye.
slm canım şükür kavuşturanaarada gir yaw özlüyoruz eski günleri daha okumadım msjları bakayım neler yapıosun bi de ben sormayım
yaaa biz az gizeeem nerdesin gizeeem diye bağırmadık
Canm bende ozlyrm. firstm olmadi pek girmeye bayağı uzak kaldm burdan ama artk firsat buldkca girerm cok sagolsn sifa.dileklern icin.canım Rabbim şifa versin bilmiyordum hiç..
bende isterdm canm sutumu verym ama olmadi isteYa mjlarını yeni okudum çok geçmiş olsun inş operasyonları başarılı geçer ama sağlığı yerinde olsunda varsın mamayla büyüsün. Sıkma canını
Benimkide çok Gazlıbiraz normale döndük ama 4 günde bi kaka yapıyo oda Sancı yapıyo geçicek bugünler sayılı günler çabuk geçer bi bakmışın okula gidiyo bunaldıkça böle düşün. Ilk çocuk çok zor geliyor insana bütün hayatın alt üst olmuş gibi hissediyorsun bide sizinkinde ufak sorunlar olunca bunalman normal. Girebildikçe yaz bize kafan dağılsın
Ah canim gecmis olsun, tortikolis le senelerce ugrastim ben ilk kizimdadegisik dereceleri var bizimki cok agirdi. Ameliyat olmak zorunda kalmadan agir bir egzersiz programi ve fizyoterapi ile gecirdik biz . Insallah sizin daha erken iyilesir ve derecesi azdir. Verilen egzersizleri hic aksatmadan surekli yapin cok onemli! Iyilesmenin tek yolu aman ihmal etmeyin. Gecmis olsun tekrar!!!
amin canm sagolsn atltcz ins.Gizemcim Rabbim acil sifalar versin kuzucuna.keske hic olmasaymis ama cozumu olmayan seyler degil cok sukur.dua edelim bol bol yavruna inşallah
Canm kaslri 6 - 11 doktorda cok fark olmdgini fizk tedavi ile gecblcgni soyledi fakat okadr doktr doktr gezdrmemize ragmen iyi bir fizikci bulamdk. Netten baktk canm ordaki egzersizleri evde yapyrz yatarken dondrmdgi tarafa ve yastksz diger taraf icinde yastkla gerdryrz. Birde isin kotusu bunu cocuk doktrmz farktmedi biz esmle farkttik ve arstrdk tortikolis die simdi iyi bir fizik tedavici aryrz.Aman gizemcim ne ameliyati sakin ha!!! Tortikolis ameliyati ancak cok asiri agir vakalarda yada cok gec farkedilen ve 4 yasina filan gelmis ama hicbir musahele egzersiz yapilmayan ve artik kaliciya donmus vakalarda yapiliyor. Sakin kestirmeyin cocugun boynunu. Biz kizimi capa'nin cocuk cerrahisi ana bilim dali baslani profesore ve amerikan hastanesinin cocuk ortapedisti docen doktora goturduk ikiside ayni bilgiyi verdi. Bu arada ameliyat sonrasi cok daha agir bir fizik tesavi ve egzersiz programi uygulaman gerekiyor dediler iki doktorda kasi kestikleri icin sertlesiyormus ve yumusatman gerekiyormus. Yani ameliyat en son care sizin su anda hele 3 aylikken oyle bir durumuniz asla olmaz. Dogru duzgun isin uzmani bir doktora goturun ozellikle cocuk ortopedisti olsun. Zor bir hastalik cunku anne surekli egzersiz yaptiriyor ve cocuk agliyor vs. ama insan cocugu icin herseyi yapiyor. Ben gunde on kere filan germe egzersizlerini yapardim buyuyunce de oyunla filan hep devam ettim. Yatirirken basini dondurmedegi tarafa dondurup yatir hep. Internette egzersizler nasil yapiliyor anlatiliyor resimli onlara bak mutlaka. Doktorda gosterir ayrintili bizimki cok iyi anlatmisti hepsini. Birde fizik tedaviye gittik haftada 3 kez. Kestirmeyin cocugu bosuna!!! Parmagida takma canim onu hallederler ameliyatla hemen.
Amij canm allah razi olsn. Berat`i doktrndoktr gezdirirken pek giremedm cnm ya.Ooo gizemcim Nerelerdesin yaa seni merak ettik hep.gecmis olsun rabbim şifa versin oglusun a inşallah
canm anne karninda farkedlmedi boynunu biz esimle farkettk arstrdk aonra.doktr doktr gezmeye basldk ama nafile iyinbir doktr bulamadk henuz. Parmagi icinde yanima getrdklerinde cocuk doktoruda geldi o soyledi hatta ortepedi falanda geldi amelyt dedi ama iyi bir doktr ve jastane bulun dediler iste o yuzden cok ince eleyip sık dokyrz ins. İyi bir doktr bulczGizem çok üzüldüm canım, buna şükür diyelim başka dermanszı bişi olmasın, anne karnında fark edilmedi mi,
Boynunu ne zaman fark ettiniz? Bizimkiside hep sol yana çeviriyor, birde canım parmak sanki çok kişide oluyor bozma morelini,parmağı da mı önceden görmediler, doğumdan sonra sen mi gördün , hemşireler filan mı söylediburda hepimizin bebekleri var ya birinin sorunu beraber bu yoldayız hepimizin gibi geliyor, arada gir çok özletme
kızlar bebısın burnu tıkalı zor nefes alıyor burun eti varsa anlarmıyım burun içine bakarak sankicok az bı delik var nefes alabıldıgı ilk kez bi burnun içine bakıorum :) yanı normal de olabılır uyuduğu gibi geri uyanıo bi tek geceleri uzun uyuyo o da gece 12 sabah 6ya kdr sonrasında 5 dk uyuyo uyanıo 3 gundur boyle. sureklı uykulu ama dalamıyo .
deneyimi veya fikri olan var mı bu konuda
serum fiz. alıcam bugun aspiratörle cekicem ama acaaba baska bı sey mı ihtimalini de arastryrm sesi de sankı burun etı varmış gibi çıkıo bana gore ilk dogdugu gunden berı ://
ha bı de 31 gunluk olduk hala sureklı hapşuruyo arka arkayas bazen 5 defa atamadı bı turlu
Kuzenim doktor,derki yim aksilikler sağlık çalışanlarını bulur o yüzden o 2 doğumunu da sezeryan yaptı demek haklıymış
cnm nasil farkettinuz?benim oglum da genelde sola donduruyo başını?ama diger tarafa da dondurebiliyor.hiç donduremeyince mi suphelenmeli?Canm bende ozlyrm. firstm olmadi pek girmeye bayağı uzak kaldm burdan ama artk firsat buldkca girerm cok sagolsn sifa.dileklern icin.
bende isterdm canm sutumu verym ama olmadi isteaynen cnm bunalyrm bazen doktr doktr gezyrz ama hersey oglmn iyiligi icin ins. Atltcz bugunleride. Girdkce yazcm canm artk
amin canm sagolsn atltcz ins.
Canm kaslri 6 - 11 doktorda cok fark olmdgini fizk tedavi ile gecblcgni soyledi fakat okadr doktr doktr gezdrmemize ragmen iyi bir fizikci bulamdk. Netten baktk canm ordaki egzersizleri evde yapyrz yatarken dondrmdgi tarafa ve yastksz diger taraf icinde yastkla gerdryrz. Birde isin kotusu bunu cocuk doktrmz farktmedi biz esmle farkttik ve arstrdk tortikolis die simdi iyi bir fizik tedavici aryrz.
Amij canm allah razi olsn. Berat`i doktrndoktr gezdirirken pek giremedm cnm ya.
canm anne karninda farkedlmedi boynunu biz esimle farkettk arstrdk aonra.doktr doktr gezmeye basldk ama nafile iyinbir doktr bulamadk henuz. Parmagi icinde yanima getrdklerinde cocuk doktoruda geldi o soyledi hatta ortepedi falanda geldi amelyt dedi ama iyi bir doktr ve jastane bulun dediler iste o yuzden cok ince eleyip sık dokyrz ins. İyi bir doktr bulcz
Canm boyunun iki yanindaki kaslarini elle bak biri daha sis duryr.cnm nasil farkettinuz?benim oglum da genelde sola donduruyo başını?ama diger tarafa da dondurebiliyor.hiç donduremeyince mi suphelenmeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?