- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #62.681
Bizim gobek bagida kaskati dusecege hic benzemiyor yikasammi bende cocugu iki gune filan dusmezse ya? 10 gun oldu hava sicak zaten yikamak icin can atiyorum. Kizimda 7. Gun dusmustu bu daha iri dogdu belki dedigin gibi iri bebekte gec dusuyordurMerhaba, yok küvezde kalmadık, benim kız biraz iri doğdu, şeker testinde şekeri sınırın altında çıkıyordu diye bırakmadılar bizi. Takip ettiler çocuk kliniğinde, ben de sadece emzirmek için yanına giriyordum. Biraz zor bir süreç geçirdik, ama geçti gitti şükür.göbeğimizi akşam üstü düşürdük çok şükür , tam 21 günlükken rekor bizde sanırım:).iri bebekler biraz geç düşürebiliyormuş göbek kordonu daha kalın olduğu için.ben de dayanamayıp yıkadım iki kez, 21 gün yıkamadan nasıl bekletilir çocuk. Yıkamanın daha hızlandırdığına inanıyorum ben de.
Bn deBensıkıldım artık herkesin sen ne zaman doğuracan demesinden.
Ben de bekliyorum bizde hayırlısıyla bebişleimizi kucağımıza alırız
normal doğum mu yaptın canım sen?
Aynen canım daha iyi oluyo rahat oluyo aslında huysuzda oğlum ama ilk çocukta ki gibi takmıyorsun 3 çocukla tatildeyim şuan annemlerin yanında anne babam yaşlı her işi ben yapıyorum :)) düşün öyle bi Rahatlık geliyo sabır geliyo Allah yardım ediyo doğurunNazar degmesin canim 41 kere masallah!!!!!:)Seymasevde sen herhalde 3. De dahada mi iyi oldun ? Cocuk sayisi arttikca boylemi oluyor? Yapalim mi ucuncuyu? En buyuk kiz zaten bir iki seneye senin butun kucuklere bakar:)
Ay yarin yikayacagim canim bende dayanamayacagim:) sac kurutma makinasiyla kuruturum dedigin gibi. Sezeryan oldum canim ilki sezeryandi zaten 54 cm 3850 dogdu ismi June- haziran yani:) ikra prenses kac kilo dogdu canim neden sekerden suphelendiler? Dedigin gibi kiz cocuklarin icinde var anaclik o yuzden ilk cocukta kiz olunca sansli oldum bende:)Gözün Aydın canım, sağlıkla büyütün inşallah:)...kız çocukları çabuk alışıyor kardeşe Analık içgüdüsü içlerinde olduğu için:).bizim göbiş düştü şükür, içime dert olmuştu valla. Ama bence yıkanması gerekiyor en azından 5-6 günde bir , düşmeyi hızlandırıyor. Bizim çocuk Dr u yıkayabilirsin demesine rağmen etrafın lafına takıldım ben, ilk Başlarda yıkamadım düşecek diye, sonra bildiğim gibi yapayım dedim ve yıkadım, ondan sonra hızlandı kuruması. Yıkadıktan sonra saç kurutma makinasıyla kurutun sadece. Kızının ismini ne koydunuz, kaç kilo ve boyu ne kadar? Sezeryan mı oldun bi de? Biraz çok oldu sanırım , ama merak ettim.
Emzirmek kilo vermenin bir numarali yolu:) yediklerin bol bol sute donsun canim , emzirdikce kilo almazsin . Ben ilk kizimda diyetisyene gidiyordum dogurunca geleyim hemen kilo vermek icin calismalara baslayalim demistim emziriyorsan emzirme bitmeden gelme emziren kadin diyet yapmaz demisti. Yedigin gider zaten merak etme demisti hic unutmam. Oyle de oluyor zaten:) bende bayagi kilo verdim, 2-3 kilo kaldi onlarida veririm artik acele yok:) bende deli gibi yiyorum ama aksam yemegi yiyemiyorum ben cok tikaniyorum nedense. Birkac lokma tatli birsey atiyorum agzima o kadar. Aksam yemegi zamani buyuk kizi doyur kucugu ayni anda emzir buyuk kizin banyosu yatmaya hazirlanmasi , hikaye okumamiz ayni anda kucugu yatir derken zaman kalmiyorki zaten ne zaman yemek yiyeyim:):) esas babamiz seyahatlere baslayinca ne yapacagim bakalim:):)Kizlar dogumda kac kilonuz gitti???
Ben 6. gün eve geldigimde 10 kilo gitmisti, hamilelikte aldiklarim hepsi gitmisti, simdi de acayip acikiyorum insallah ayni hizla geri almam o kilocuklari. Toparlandim ben artik, kizimla düzenli disari cikmaya basliycam, nerede hareket orada bereket demiii:)...Benim canavar kizim cok emdigi icin insallah yediklerim hep süte döner.
Bi de dogum hikayelerimizi yazacagimiz bi kisim acilsa güzel olur degil mi???baskalarinin hikayelerini okumak benim cok hosuma gidiyor...
Hayirli olsun canim, gule gule buyut kizini:)Merhabalar ben de perşembe gece 39.3 de normal doğumla kizima kavuştum. Kızım çok yaramaz yeni uyudu allah sabır veriyor ki bu saate kadar bebek bakıp şimdi de internete girebiliyorjm.
kız normal vaktinde doğduğu halde emme bilmiyor uyuma bilmiyor uyanma da bilmiyor. Aklıma pinhan16 geldi nasıl sabretmis minicik kızıyla helal olsun dedim.
hikayemi belki herkes dogurunca yazmaliyim belki yazmamaliyim. Ama 3 gun bile olmadan geçti gitti artık bana kalan minik kızım şaşkın kocam :)
allah doğum yapmış ve ya bekleyen hepimize sabır versin. Bebiklere sağlık versin insallah
Oh canim iyi tatiller size:) bol bol tadini cikarin tatilinizin. Bizde annemler gelip gidince ekimde bir tatile cikacagiz esimAynen canım daha iyi oluyo rahat oluyo aslında huysuzda oğlum ama ilk çocukta ki gibi takmıyorsun 3 çocukla tatildeyim şuan annemlerin yanında anne babam yaşlı her işi ben yapıyorum :)) düşün öyle bi Rahatlık geliyo sabır geliyo Allah yardım ediyo doğurun
Canim su birden cok geliyor herhalde. Benim hic gelmedi o yuzden bilmiyorum hic ama gelse farkedersin kesin. Endise etme insallah kisa zamanda dogurur kavusursun sende bebegine artik:)KizlR gunydin.gece uyurkn suyumuz fln gelirmiki.bide islaklik oyle az olmz demi su gelince yayilir yani camasira falan .bn buara korkuyorum suyummu azaliyor diyede.
Canim bnm suyum az az akinti gibi geldi bn anlamadim su oldugunu hep cok bekliyodum oyle diyilardi cunku hastaneye oylesine gttim ve iki gundur suyum geliyomus anlamamisim suyum azalmisti bebegin kalp atislari yavaslamisti Allah korudu bizi dikkat edin az az da gelebiliyo ihmal etmeyinKizlR gunydin.gece uyurkn suyumuz fln gelirmiki.bide islaklik oyle az olmz demi su gelince yayilir yani camasira falan .bn buara korkuyorum suyummu azaliyor diyede.
Kizlar bu arada Maya'nin korsesi diye kalmisti ismi naptiniz taktiniz korselerinizi degil mi??? Ben sanirim ureticisine tesekkur mektubu yazacagim Allah razi olsun diye:) hastaneden gelince ilk gun giremedim korseye canim cok sikildi kostuk buradan baska korseler aldik aynen geri iade hemde uc farkli cesit almistim panikle :) giyilecek gibi degil diger korseler. Sonra ertesi gun girdim
Zaten kendi korseme hergun takiyorum hatta s bedene gectim bile. Karnim indi tamamen aman diyeyim korselerinizi takin. Sicak filan demeyin. Birde vucudun durusunu cok destekliyor emzirirken filan bel agrisi olmuyor hic.
Insallh cnm bazen.islklik oluyoda ic camasirin.orta kismi yatilmamis.arkadasimda pacamdan akti fln demistide gene burdada sorayim dedim :) sagolasin beklmk zormus ya burdakilr beklrkn bn pwk farkinda degildim ama simdi daha ii anliyorumCanim su birden cok geliyor herhalde. Benim hic gelmedi o yuzden bilmiyorum hic ama gelse farkedersin kesin. Endise etme insallah kisa zamanda dogurur kavusursun sende bebegine artik:)
Bebegin.hareketleri yavasliyormu o zmn.bikmiyorumki sadece bu gece islklik vardi ama acaba dedim cok.tuvalete gidiyorum kurulasan bile. Nemli.islk.kaliyo bnm.bazen.o mu diye dusundum.takip edeyim.biraz da olmdi giderim.Allah korusun.Canim bnm suyum az az akinti gibi geldi bn anlamadim su oldugunu hep cok bekliyodum oyle diyilardi cunku hastaneye oylesine gttim ve iki gundur suyum geliyomus anlamamisim suyum azalmisti bebegin kalp atislari yavaslamisti Allah korudu bizi dikkat edin az az da gelebiliyo ihmal etmeyin
Cnm peki suyun.rengi seffaf mi yoksa sari gbi fln.miydi.bn netre baktim sari.gbi biraz ihlamur rengide olabilir diyolr .simdi takip ediyomda islklik yok bakalim.Canim bnm suyum az az akinti gibi geldi bn anlamadim su oldugunu hep cok bekliyodum oyle diyilardi cunku hastaneye oylesine gttim ve iki gundur suyum geliyomus anlamamisim suyum azalmisti bebegin kalp atislari yavaslamisti Allah korudu bizi dikkat edin az az da gelebiliyo ihmal etmeyin
Rengi yok canim bildigin su kendiliginden az az geliyodu lavabodan cikiyodum bakiyorum ki islak camasirim zaten git gide artiyo sik sik gelmeye basliyo ben ped koymustum artik camasir degistrmekten bikmistim doktora da gttim halbuki o da anlamadi ultrasonda gordu sonra nst de hareket yavaslayinca da hemen suni samci verdilerCnm peki suyun.rengi seffaf mi yoksa sari gbi fln.miydi.bn netre baktim sari.gbi biraz ihlamur rengide olabilir diyolr .simdi takip ediyomda islklik yok bakalim.
Bnmde pzrtesi iyi demisti suyunada.bugun bi iyice kntrol edeyim.iyice kurulayayim Bakayim oyle devam ediyorsa gideyim doktra.ins.sknti yoktr ya.Rengi yok canim bildigin su kendiliginden az az geliyodu lavabodan cikiyodum bakiyorum ki islak camasirim zaten git gide artiyo sik sik gelmeye basliyo ben ped koymustum artik camasir degistrmekten bikmistim doktora da gttim halbuki o da anlamadi ultrasonda gordu sonra nst de hareket yavaslayinca da hemen suni samci verdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?