• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Evet evet sen kilonuda yazmıştın başlarda hemen hemen aynı kilolardayız zaten :eek: ama senin bahanen daha kuvvetli sende ikiz var bende tek :p şimdilik pek dert etmiyorum kiloyu, zaten son 2 senedir fln yukarı doğru bir grafiğim vardı, bebğim sağlıkla doğsun toplu halde veririm kilo, o zaman uğraşırım diyetisyenle fln...
Şimdi şanssız gözüküyoruz hava soğuk dışarda yürüyemiyoruz diye ama buna da olumlu bakalım, asıl yürümemiz gereken hamileliğin son ayları mis gibi ilkbahar ve yaza gelecek, bebeklerde yaz bebği olacak, at bebeği arabaya çık yürüyüşe :KK66:
Aynen canım,hatta eşim göbeğime bakıp bu ne diyor şakasına,orda iki tane bebek var ne bekliyordun diyorum,bahanem hazır :KK48::KK53: Aynen canım dediğin gibi baharda gezeriz bol bol inşaAllah :KK48: Zaten bebek peşinde koşturmaktan gider kilolar nolcak :KK48:

Kizlar mide bulantisi icin ilac kullanan varmi doktorum bana ilac verdi bulanti icin sizdende kullanan varmi?

Son Adet Tarihi
HCG (mIU/ml)
3 hafta 10 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
HCG hormonu ve gebeliğin bulantı kusmaları
9. gebelik haftasında en yüksek düzeylere çıkan ve bu haftalardan itibaren düşerek plato çizen HCG hormonu bir yerde gebelikte ortaya çıkan bulantı kusmaların (Hyperemesis Gravidarum) da nedeni olarak gösterilmektedir. Genelde gebeliğin ilk aylarındaki bulantı ve kusmalar ilk üç ayın tamamlanması ile birlikte HCG hormonunun düşüşüne paralel şekilde azalmaktadır.
Yine HCG hormonun normalin üstünde olduğu ikiz gebelik ve üzüm gebeliği (mol hidatiform) gibi durumlarda bulantı ve kusmalar da çok ileri boyutlara taşınabilir.

Beta HCG anormal değerleri
Bazı durumlarda kanda bulunan HCG değeri normalin altında veya üstünde olabilir veya HCG artışları normalden farklı düzeylerde seyredebilir. Seri olarak ölçülen HCG düzeyleri bize gebeliğin gidişatı ile ilgili bilgiler de verebilmektedir.

kızlar doktordan geliyorum. çok şükür herşey yolunda. minicik kalbi atmaya devam ediyodu. bu arada şu mide bulantısı olayını sordum doktoruma. önce güldü sonrada kızdı bana. hiç alakası yok dedi. ne güzel rahat geçen bir hamileliğin var tadını çıkar dedi. o kadar rahatladımki anlatamam. ama yinede haftaya cuma bir daha gidicem doktora. sanırım 12 haftalık olana kadar ben her hafta gidicem başka türlü içim rahat etmicek :)
Hayırlı olsun canım :) Geçen bir film izledim gelecek çağlardalar.Kadın hamile,evde ultrason cihazı var oturduğu yerden karnında gezdirio minik bir alet karşısında dev ekranda bebeğini 3 boyutlu görüyor :KK48: Keşke benimde böyle ultrason cihazım olsa dedim :KK48:

Selam kızlar ben bugun yine muayne oldum Bebeğimi göremedim lakin hocam çok bilgilendirdi beni. 21 mm kesem varmış çok sağlıklı oluşmuş. Bugün 6.. haftam başlamış doğum için 23 temmuz dedi. Haftaya gel kalp atışını duyacağız dedi. Darısı hevesle bekleyen herkese

Aa bana dr.bugun onu verdi ama ben hic duymadigim icin tuhaf gelmisti.Biraz buyuk ve kokulu bir hap dedi ben de niye onu veriyoki dedim icimden.
Kzlar elevit vitaminde domuz katkısı olduğunu okumuştum.O vitaminin yerine decevit diye alternatifi var,onda domuz katkısı yok.Doktorunuzdan decevit yazmasını isteyin.

Ben oglumu emzirirken ilk bie senede on kilo verdim hicbisey yapmadan.Cok duskundu emmeye ama..Saglikli olsnlarda kilo da.neymiss :).
Aynen canım,hatta eşim göbeğime bakıp bu ne diyor şakasına,orda iki tane bebek var ne bekliyordun diyorum,bahanem hazır :KK48::KK53: Aynen canım dediğin gibi baharda gezeriz bol bol inşaAllah :KK48: Zaten bebek peşinde koşturmaktan gider kilolar nolcak :KK48:

Kzlar elevit vitaminde domuz katkısı olduğunu okumuştum.O vitaminin yerine decevit diye alternatifi var,onda domuz katkısı yok.Doktorunuzdan decevit yazmasını isteyin.
Aaaaaaa çok moralim bozuldu :( iki kızımdada kullandım. Ya yediklerime okadar dikkat ederken bi yerden zehirliyorlar işte :(

Aa bana dr.bugun onu verdi ama ben hic duymadigim icin tuhaf gelmisti.Biraz buyuk ve kokulu bir hap dedi ben de niye onu veriyoki dedim icimden.

Ben oglumu emzirirken ilk bie senede on kilo verdim hicbisey yapmadan.Cok duskundu emmeye ama..Saglikli olsnlarda kilo da.neymiss :).
Aynen canım evlatlarımızın sağlığı önemli,bizlerde veririz zamanla :) Doktorun hangisini verdi elevit mi decavit mi?Elevitse eczaneden açmadan değiştir decavitle :)

Aaaaaaa çok moralim bozuldu :KK43: iki kızımdada kullandım. Ya yediklerime okadar dikkat ederken bi yerden zehirliyorlar işte :KK43:
Moralin bozulmasın canım nereden bilecektinki.Bende forumları gezerken tesadüfen gördüm.Aslında doktorlar suçlu ve sağlık bakanlığı.Neden bu ilaca izin veriyorlar ve doktorlar neden yazıyor.Bunuda biliyorlar yani.Hatta firmayı arayıp sorduğun zaman kabul ediyor firma evet var diye.Decavitte katkı yok neden inatla elevit veriyorlar anlamış değilim :KK43:

slm anneler
dün 16 gibi dr a gttik
dr kese çevresinde kanama olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi
bebeğin kalbinin atışını gördük ilk kez..
ama bebeği yormasın diye dinletmedi kalbini..
son adet tarighine göre 6+3 iken
ultrasyonda bir kez 0,57 cm ile 6+2
bir kezde 0,65 ile 6+4 lük çıktı
dr zofran adında mide bulantı önleyici ilaç verdi
2 adette izotonik serum verdi 500lük çine de metpamid bulantı önleyici ampül
decaviti de bıraktırıp folbiola başlattı
akşam serumu taktıktan sonra bulantııım azaldı

slm anneler
dün 16 gibi dr a gttik
Bol bol dinlen canım,hiçbir şey evlatlarımızdan önemli değil.Boşver temizlik felanda yapma en azından kanama alanı kaybolana kadar.

slm anneler
dün 16 gibi dr a gttik
Hem geçmiş olsun hem gözünaydınnnnn bebişini duymuşun

Moralin bozulmasın canım nereden bilecektinki.Bende forumları gezerken tesadüfen gördüm.Aslında doktorlar suçlu ve sağlık bakanlığı.Neden bu ilaca izin veriyorlar ve doktorlar neden yazıyor.Bunuda biliyorlar yani.Hatta firmayı arayıp sorduğun zaman kabul ediyor firma evet var diye.Decavitte katkı yok neden inatla elevit veriyorlar anlamış değilim :KK43:
Çok haklısın eğer onu yazarsa gene doktor söylenicem valla biz nelerden sakınıyoruz. Sağlık bakanlığı en büyük suçlu :(

slm anneler
dün 16 gibi dr a gttik
:nazar:Filoooooooooo kuzuuuuuuumEn Büyük TÜRKİYE

Kızlar doktorunuz elevit vitamin yazarsa decavit yazmasını isteyin.Elevit vitaminde domuz jelatini varmış ve bunu firmada onaylıyormuş.Bakın burada konusu var.http://www.kadinlarkulubu.com/forum...evit-vitamin-de-domuz-katkisi-var-mis.662545/
ben bugün aldım başladım bile ama madem dediğinden alayım tekrar.Sonuçta eğer başka bi seçenek varsa değerlendirmek lazım yok sağlık için tek bu bu şekilde üretilebiliyo dense belki uygun olabilir ama müdaili varsa ona yönelmek doğru olur diye düşünüyorum

Hayırlı olsun canım :) Geçen bir film izledim gelecek çağlardalar.Kadın hamile,evde ultrason cihazı var oturduğu yerden karnında gezdirio minik bir alet karşısında dev ekranda bebeğini 3 boyutlu görüyor :KK48: Keşke benimde böyle ultrason cihazım olsa dedim :KK48:

ayy süpermiş çokmu pahalıdır acaba alsak birer tane :) ama elimin altında öyle bir cihaz olursa ben kafayı yerim heralde tutmayın beni ;)

çok geçmiş olsun cnm bizdede durumlar aynı düzelmedi halen daha yarın kendi kontrolümden sonra onuda doktora getircem ,, evet analık böyle bişey demek hangisinden vazgeçersin , az önce okuldan geldi , pilav üstü fasulye sever onu yiyordu , bir taraftanda benle konuşuyor bir taraftan öksürük yemek genzine kaçtı nefes alamadı boğuluyor sandım hopp kucağıma aldım sırtını yumurukladım balkona çıkardım neyseki şükür düzeldi ,gelde ilgilenme bakma mümkün değil ki . Allahıma emanetler , bu arada kullandığım jel kahverengi olarak geri gelmiş onada canım sıkıldı biraz hayırlısı artık ..
üzülme canım hatırlasana bende de olmuştu o hem de daha ilk günlerde, bişey olmaz Allahın izniyle moralini yüksek tut, kızını kucaklamadan yardımcı ol ona :)

Back