• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaslar bende 2 hafta önce 35 haftalık dogum yaptim çok ani oldu plesanta yaşlanması dolasim yavasligi gelişim geriliği vardı bebeğimde çok şükür iyi solunuma bağlı değil ancak kuvezde 1670 gr doğdu minicik hala her gün hastaneye gidiyorum günde 2 kere görmeye ama çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bü günleri bende atlatıcam paylaşımlarınız beni çok etkiledi Allah' im hepimize sabır versin bebeklerimızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alalım inşallah
İnşallah.. Sakın yılmayın hep gidin görmeye destek olun bebeğinize.. Güçlü bebeklerin güçlü anneleriyiz çok şükür :) rabbim kolaylık güç kuvvet versin hemen toparlasın inşallah :)

Merhabalar burayı yeni gördüm 29 agustosta 31+5 te ikiz ogluslarimi 1850 ve 1900 olarak doğum yaptım. .spinal sezeryan la..1 ay kuvozde 1 haftada anne uyum odasında kaldık. .sonra çıktık çok geçmeden grip oldular daha sonrasında da enfeksiyon kaptilar 1 hafta daha hastanede yattik..şimdi 3 buçuk ayliklar..benim sorma istediğim mesela biri bizimle net konuşuyo gülüyo ama diğeri daha sakin yavaş daha yapmiyo bunları. .ikiz oldukları için gelişimleri aynı olmazmi..kafama çok takiyorum bu durumu
cnm ikiz değil bizimki ama MAŞALLAH kuzuna biri erken başlamış benimki şu an 4,5 aylık yeni yeni elini ağzına götürüyo ve gülücüklerede 2 haftadır başladı sesler çıkarmaya yeni başladı sen hiç üzülme bebekten bebeğe değişir kardeş bile olsalar...ALLAH sağlık versin bebelerimize:)

Merhaba arkadaslar bende 2 hafta önce 35 haftalık dogum yaptim çok ani oldu plesanta yaşlanması dolasim yavasligi gelişim geriliği vardı bebeğimde çok şükür iyi solunuma bağlı değil ancak kuvezde 1670 gr doğdu minicik hala her gün hastaneye gidiyorum günde 2 kere görmeye ama çok zor bi durum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bü günleri bende atlatıcam paylaşımlarınız beni çok etkiledi Allah' im hepimize sabır versin bebeklerimızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alalım inşallah
cnm 34+4 de doğdu benim bebem ama şimdi kocaman oldu teyzesi hiç üzme kendini bir bakacaksın büyümüş evde gülücükler saçıyo:)ALLAH yardımcınız olsun şifa versin yaradan İNŞALLAH...

Arkadaslar destege ve morele ihtiyacım var Erken Dogum yaptım apar topar ve eşim ilcede olduğundan doguma yetişemedi çok zordu benim için şimdi de işte ben hergün yalnız başıma oğlumu görmeye gidip geliyorum süt sagiyorum ona geceleri bile kalkalkıyorum kesilmesin diye ama çok hem ağlıyorum hem sagiyorum eşimin yanımda olmaması hala çok zor geliyo isterim ki beraber atlatalım ama gelemiyo malesef haftasonlari geliyo sadece o zamanlarda da onu üzmemek için hep gülüyorum gülümsüyorum biliyorum ki bu duruma o da çok uzuluyo güçlü olucam güçlü durucam diye öyle çok gülümsüyorum ki hastaneye gittimde herkes bana ne kadar pozitifsin diyo bilseler ki gulumselemelerim yalnızlık haykirisim
Cnm ALLAH yardım ediyor inan buna...bende tektim hatta sezeryanla doğum oldu 34+4 de ve 4. gün bebeğimi tek başına sağlık ocağına götürdüm eşim beyin ameliyatı oldu aynı günlerde ve eşim hastanede ben evde bebekle düşünebiliyormusun tarifsiz bir çaresizlikti babamda ölüm döşeğinde yanıma gelemedi annemler.....sağlık olsun hepsi geçer....en azından bebeğine sadece konsantre oluyosun bunu düşün ve sadece eve geleceği yatağında emzireceğin gülücük saçacağı günleri düşün....RABBİM yar ve yardımcınız olsun....

Hanımlar ben yeni katıldım aranıza benim bebeğim 30 arttı3günlük doğdu 48 gün yoğun bakımda kaldı 2250gr çıktık çok şükür iyiydik 2 buçuk ay sonra tekrar akciğer enfeksiyonuyla acil yoğun bakıma aldılar10 gün sonra çıktık çok zor bir süreçti bizim için bütün annelere Allah kolaylık versin bebnimyy kuzum 9 ayı bitti daha oturamiyo bana gelmiyo ben üzülüyorum aranızda öyle sorunu olan varmı arkadaşlar bana cevap v

Merhaba benim kızım da 2 haftaya yakındır oturamıyordu, ama her çocuğun yapısı farklıdır, lütfen kimse ile kıyaslayıp kendinizi üzmeyin.

Merhaba benim kızım 35 haftalik doğdu on gün kaldık hastane de dün akşam çıktık çok şükür ama ben çok korkuyorum basarabilecek miyim bilmiyorum 3 saatte bir Besle dediler ama uyanmiyo kızım bir türlü gogsumu almiyo biberon veriyorum zorla ama uyuyo almiyo sarılık olur diye korkuyorum çok uyuyo sanki yardimci olun lütfen birde mikrop kapmasin dedi dr ben yalnız yapamıyorum annem kaynanam yardimci oluyorlar ama bu sefer de içim rahat etmiyor mikrop kapar diye yardimci olun lütfen tecrübeli anneler
canim merak etme ilk gun uyuyirlar ertesi gun emiyorlar.benimde oyle olmustu.ellerinizi yikayin surekli allahin izniyle bir set olmaz..

Arkadaslar merhaba Rabbim hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin. Daha önce de yazmıştım 33+3te 31 32 haftayla uyumlu olarak dünyaya geldi oğlum. Şimdi 10 haftalık düzeltilmiş 25 günlük oldu. Çok şükür hersey geçiyor ama her aşamada yeni kaygılarla karşılaşıyoruz. Anne olunca zaten kaygılar çok oluyor fakat bir de prematüre bebek annesi olunca kaygılar katlanıyor.
Biz de 2 ay aşımızı yaptırmaya gittik doktor ayrı hemşireler ayrı moralimizi bozdular. Oğlumun kafası arkaya dogru çok uzun sanki vakumla doğmuş gibi. Kilo aldikca biraz düzeldi ama yine de doktor beyin cerrahiye gösterin dedi. Bir de sarılığı tam geçmedi bir artıyor bir azalıyor. Bu durumları yaşayan var mi aramızda? Randevu aldık iko durum için de ama doktora gösterene kadar içim içimi yiyecek sanırım

Arkadaslar merhaba Rabbim hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin. Daha önce de yazmıştım 33+3te 31 32 haftayla uyumlu olarak dünyaya geldi oğlum. Şimdi 10 haftalık düzeltilmiş 25 günlük oldu. Çok şükür hersey geçiyor ama her aşamada yeni kaygılarla karşılaşıyoruz. Anne olunca zaten kaygılar çok oluyor fakat bir de prematüre bebek annesi olunca kaygılar katlanıyor.
Biz de 2 ay aşımızı yaptırmaya gittik doktor ayrı hemşireler ayrı moralimizi bozdular. Oğlumun kafası arkaya dogru çok uzun sanki vakumla doğmuş gibi. Kilo aldikca biraz düzeldi ama yine de doktor beyin cerrahiye gösterin dedi. Bir de sarılığı tam geçmedi bir artıyor bir azalıyor. Bu durumları yaşayan var mi aramızda? Randevu aldık iko durum için de ama doktora gösterene kadar içim içimi yiyecek sanırım
Canım bu kaygılar maalesef yakamızı bırakmıyor bebegim 11.ayına girmek üzere düzeltilmiş 9.ayda bu zamana kadar premature dogum sonrasi olusabilecek sıkıntılardan dolayı sürekli kaygılarım oldu hersey gecti derken bebegim rota virusune yakalandi cok zor gunler gecirdik bebegimle,ama şunu düsunuyorum bebegimin canı sağ olsun herşeyin üstesinden geliriz rabbim dermansız dert vermesin bizim bebislerimiz ozel bebekler yasadigim tecrubelere dayanarak soyluyorum icini rahat tut bir sorun cikmayacak insallah.Ama kaygilarin son bulmayacak çünkü annelik tamda böyle birşey birde bebegini kaybetme korkusuyla dunyaya getiren annelerinki bu durumu ikiye katliyor.Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin bebislerimize...

Canım bu kaygılar maalesef yakamızı bırakmıyor bebegim 11.ayına girmek üzere düzeltilmiş 9.ayda bu zamana kadar premature dogum sonrasi olusabilecek sıkıntılardan dolayı sürekli kaygılarım oldu hersey gecti derken bebegim rota virusune yakalandi cok zor gunler gecirdik bebegimle,ama şunu düsunuyorum bebegimin canı sağ olsun herşeyin üstesinden geliriz rabbim dermansız dert vermesin bizim bebislerimiz ozel bebekler yasadigim tecrubelere dayanarak soyluyorum icini rahat tut bir sorun cikmayacak insallah.Ama kaygilarin son bulmayacak çünkü annelik tamda böyle birşey birde bebegini kaybetme korkusuyla dunyaya getiren annelerinki bu durumu ikiye katliyor.Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin bebislerimize...
Çok teşekkür ederim. Rabbim hepimizin bebeklerine daha doğrusu bütün bebeklere sağlık sıhhat versin. Evet annelik her aşaması kaygıyla geçen bir süreç bunu anlamış oldum :)

sizin bebeginiz kac haftalik dogdu

cnm ilk bebeğmde normal doğuma alındım ve bebişim kilou olduğu için acilen olmayınca sezeryana alındım çünkü suyu bir gün önce boşalmıştı aynı kafa şekli bizim yavrumuzdada vardı zamanla düzeldi ikinci bebeğimde erken doğdu ama direk sezeryana aldılar onunda kafası öyle bence zamanla düzelir...sarılık içinse şekerli su ve güneş birebir ilk oğlumda direk güneşi gören pencere önünde yatırmıştık çok şükür sorun çıkmadı sonra....ALLAH şifa versin....

Merhaba arkadaşlar bende 35 haftalikken dogum yaptim. Bebegim 1hafta kuvezde kaldi.dogum yaptigim ilk gunler her firsatta benimle ayni durumu yasamis premature bebek annelerinin yazilarini bulup okumak ve kendime bi yol gösterici aramakla geciyordu. Oyuzden bu yaziyi yazıp benimle ayni durumda olan arkadaslara yardimci olmak istiyorum. 2500 gr olarak dogum yapmıştım. Yogun bakimdan ciktigimizda bebegim 2450 oldu. 4gun sonra kontrole gittigimde 100 gr verip 2350 ye dustuk. Bebegimin idrarinda turuncu ve kirmizimsi lekeler vardı ve dr. 'Iyi besleyememissin annesi ' dedi. Hüngür hüngür aglamistim. Bebegim kucuk dogdugu icin ve birde sarılık oldugu icin neredeyse hic uyanmiyordu. Ayaklarini cimciklemek burnunu sikmak hic fayda etmiyodu. O 4gunu emzirmeue calisarak gecirmistim ama dr un o sozunu duydugum gun biberona basladim. Yogun bakimdayken 3saate bir 30 cc veriyolardi. Bende evde saat basi 30 cc vermekle basladim ise. Saatimi 45 dk ya kuruyor her saat basi 30 cc iciriyodum. Bi sonraki hafta 40 cc ye cikardim her hafta artirdim. Cok şükürki bebegim biberonu iciyodu. 37 gunluk oldugunda da biberonu bıraktık ve artik beni emiyo cok şükür. Suan 2aylik olduk. Gelisimimiz cok iyi. Sadece sabirli olun kizlar. Hersey Allah in ol dedigi vakitte oluyo. Ben sürekli bebek beni emcekmi acaba diye dusunup duruyodum. Rabbim vakti gelince nasip etti. Dua edin bol bolda ismi azamdan el-hadi ismini okuyun. Emmeyen cocuklar icin bu cok okunmaliymis. Allah hepinizin yardimcisi olsun

Minik mucizem Elif'im 1 yıl önce bugün acele edip 2 ay erken dünyaya gözlerini açtın.1992 gr 44 cm din.Ameliyathanede kısa süreli sesini duymuştum hayal meyal ama birbirimizi ancak bir gün sonra görebildik.İlk gördügümde hayatımda hiç bu kadar minik bebek görmemenin şaşkınlığı ve endişesini yaşadım.Senin yanında kalmama izin yoktu o yüzden yoğun bakımın kapısında bekledik.Seni orda bırakıp eve dönemezdik ki.Kapıda gözyaşlarına boğulsamda yanına gülümseyerek girdim bende senin gibi güçlü olmalıydım.Günlük 1 saat görüş süremiz vardı ama sanki 1 dk kadar kısaydı saatler o anlarda cok acımazızdı.Seni ilk kucagıma alışım 5 gün sonraydı bir sürü kabloyla kısa süreli küvözden çıkarıp verdiler kucağıma,seni incitmekten okadar korkuyordum ki 1700 gr düşmüş minnacık savaşcı bir bebektin herşeyin yolunda olduğuna inandıklarında yanımızda olacaktın ama şimdi seni burda bırakmak zorundaydık.Yoğun bakımdan çıkıp servise gecmen 12. gün oldu artık daha fazla beraber olacaktık.Camın arkasından Abin ve Ablanla tanıştın onlarda seni kucaklıyacakları günü bekliyordu.Şimdilik uzaktan sevmekle yetindiler.Eve gitmek için gün saymaya devam ediyorduk.Veee 16.gün 1780 gr la eve gidebileceğimizin müjdesini aldık.Seninle ilk defa o kapıdan dışarı çıktım baban bizi yine kapıda bekliyordu.Çok telaşlandı eve gidiyoruz dediğimde şaşkınlığı sevince dönmüştü.Sen evine ve ailene bizde sana kavuşuyorduk artık.Rabbime şükürler olsun ki seni bize bağışladı.Bugün senin doğum günün o günler aklıma geldikce şükrediyorum.Nice yaşların olsun minik prensesim sağlık ve mutluluk hep seninle olsun.Seni çoook seven Ailen...!!!(Konu Sahibi)

Bir prematüre bebek annesi olarak cok şükür hayatimiz artik kaygisiz olarak dewam ediyo. 35 haftalik dogan bebegim suan 3.5 aylik olacak. Gelisimimiz cok iyi hamdolsun. Benim gibi olan erken dogum yapan anneler hic uzulmeyin hic yilmayin suan gunler sizin icin gecmek bilmiyo biliyorum ama gececek. Her turlu sorunuzu bana ozelden burdan sorabilirsiniz. Birbirimize destek olmaktan mutluluk duyarım. Bende ayni yollardan gecmis biri olarak ayni destegi vaktinde birilerinden gormeye cok ihtiyacim vardi. Sewgi ve umutlaaa

Ben de premature annesi sayilirim . ağustos 2015 te doğum yaptim. 39+2ydi ama preeklampsi olustu dogumdann 5 gün once. cuma gunu rutin kontrole gittigimde tansiyonum yukselmis aksama kadar dusurulemedi.merkezi hastaneye gondrildim ambulans ile. orda da gece yarisina kadar ugrastilar ama dusmedi. suni sanci yapacaklarini bile soylemedi hhatta yüzüme bile bakmadi atistirmalik bisküvi yiyordu iyice sinirlerim bozulmuştu ebelere sordum napicaksiniz diye sunhai sanci dediler yaptirmadim kendi doktorumla gorusmek istiyorum diye. Dogumhaneden disari ciktim aslina bakarsaniz kactim :)) cunku cok korkmustum. merkezi hastanenin doktoru alinmis olacak ki kendi doktoru pazartesi muayene etsin diye haber gondermmis. Kendi doktorum meslek tasini dava edecekti neredeyse :) tansiyon takibi altındaydim gunde 3 kez. pazartesi ve sali hafif sancilar hhissediyordum ama nst de sanci cikmiyordu doktora söylediğimde keske sancılarin baslasa da dogursan bebek kanala gelmis dedi. carsamba gunu icin ankaraya sevk aldik sabaha karsi yola cikacaktik ama gece ufak ufak gelen kanamalarim oldu. acil ebeyle gorusup gece yarisi yola ciktik. yolda nisanim bozuldu zaten. Ankaraya vardiginmizda 4 saat sonra, dogum baslamis dediler bir de bebegimin gelisim gerilinin cok olduğunu . 33/34 haftalık. bebeklerle uyumluydu normal sancim da varken suni sanci verdiler ve mini minnak elifim dogdu. 2200 grdi. 46 cm de boyu. Kuvezde kalmadik hic. Cok sukur sagligi yerinde suan 6 aylik ve cok güzel gelisimi. miyadinda dogan bebeklerin ustundr Allah nazardan korusun. ilk annelik sikintili bir dogum ve kucucuk bir bebek kucsgindaki. emzirrirken kollsrimda tutamazdim iki buklum olurdum . Aradan cook uzunn zaman gecmis gibi geldi. allah hherkese hayirli evlat nasip etsin saglicakla kkucaga alabilmeyi nasip etsin. amin.

Güzel anneler merhaba. 33+3 te doğan oğlum şimdi 4.5 aylık. Çok şükür ciddi sağlık sorunları yaşamadan bu zamana geldik. Sizler nasılsınız neler yapıyor bebişler

Güzel anneler merhaba. 33+3 te doğan oğlum şimdi 4.5 aylık. Çok şükür ciddi sağlık sorunları yaşamadan bu zamana geldik. Sizler nasılsınız neler yapıyor bebişler
Bizde iki sonra 4 ayimizi doldurcaz. Bizde buhuyoruz cok şükür. Nasil gececek dedigimiz gunler geride kaldi binlerce kez şükürler olsun

Merhaba kızlar. 26 haftalık ikizlerime hamileyim. 38 sayfayı deneyimlerinizi baştan sona sabırla okudum. Erken doğuma önlem olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Ben önerilerinizi bekliyorum. Erken doğuma tetikleyen şeyler neler. Şimdi hamile olsaydınız neler yapardınız ya da yapmazdınız. Şimdiden teşekkürler. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Back
X