- 13 Eylül 2011
- 1.245
- 896
- 133
Benim kızjmda dönmüyor dahaKizlar benim bwbis saga sola donmuyo cok hareketli ama oyle donemiyo. Yuzustu yatirincada donmuyo sinirleniyo. Gundyz hic uykusu yok cit olsa uyaniyo. Sutum azaldi sanki mama agirlikli besliyorum.
Canim seninkinin gecen aylarda iyi aldigi dengelenmisti galiba oyle konusmustuk yanlis hatirlamiyosam. 2 saat normal bence bende gunduz bazen 2 saat bile beklemiyorum saat basi veriyorum. Bide sutunun yettiginden eminsin dehil ki canimBenimki de elini sürekli ağzında tutuyor. Bi de 3. Ay 400 gr almış sadece. Halbuki emmesi 2 saati bulmuyor. Çok sık emziriyorum ben hemen acıkıyor.
Sütüm geliyor her Ağzına aldığında fiskiye gibi çıkıyor çünkü aç olunca emiyor hemen aç olmayınca memeyi vermek istesem de almıyor ...aldığında da kusuyor fazlasını ... Beşikte sallama olayımız var sallama durunca Uyanıyor her an sallama halindeyizBenimde esim cok yardimci olmuyo.ben israr etmesem orali bile olmuyo.hemen bana vermeye calisiyoo.24 saatim bebege gore ayarlanmis.esim ise keyfinde alemunde resmen.zamanla gunduz uykulari dahada azalacak.iki saat uyumasi cok iyi bile.biz uc aylik olduk gunduz yarim saat uyuyo.oda sureklu sallayarak.sutun yetiyo bence.emzik konusuna gelince bence vermelisin.uyutmk icin guzel cozum.senide yalanci meme niyetinde kullanmamis olur.ac olmasalarda emme ihtiyaci dutuyo bebekler.emzik burda devreye girmeli.zaten birbucuk iki saat araluklarla emzirmk gerekiyomus en az.
Birde mama ver bakalim..sutun azalmis olabilir.suana kadar gordugum en kotu yani huysuz bebek abimin bebegoydi.birkere dahi aglamadigi zamn yoktu.o bile gunduz veya gece belirli daatlerde uyuyodu...ikinci ayini doldurmussun en azindan gece 4_5saat kesintisiz uyumali.gece uykulari artacagina azalmis resmen.doymuyo olabilir sutunu kontril et...
Emzik Aldı ikş üç gün önce emzik olacak bi de sallama istiyor hanımefendi .. Yoksa uyumuyor kapatmıyor Gözlerini bile sallamaya başladığım anda gözler kapanıyor ..Vanim bende de ayakta sallayarak uytuyordum ilk 2 ay dedigin gibi dursugum anda uyaniyordu zaten azxik uyuyodu oda ayagimdan indirdigim anda uyaniyodu. Ben emzik verdim simdi sadece uyuturken veriyorum ama simdide az uyuyo ama en azindan uyiduktan sonra sallamiyorum. Uyanacak gibi oluyo emzigi emip uyuyo tekrar tamam en fazla gunduz yarim saat uyiyo ama en azindan sallamiyorum o sirada. Dene sende emzigi istersen
Valla emin Değilim de mama vermemek için direniyorum. Saat başı veriyorsan benim de normal o zaman. Bazılarını duyuyorum 3 saatte 1 falan veriyorlarmış da. Imreniyorum yani.Canim seninkinin gecen aylarda iyi aldigi dengelenmisti galiba oyle konusmustuk yanlis hatirlamiyosam. 2 saat normal bence bende gunduz bazen 2 saat bile beklemiyorum saat basi veriyorum. Bide sutunun yettiginden eminsin dehil ki canim
Cok gecmis olsunKizlar bebeğimin bademcikleri şişmiş ve öksürüğü vardi. Cuma gününden beri antibiyotik kullandik mecburenbugun kontrole gittik boğazı iyilesmis şükür fakat öksürüğü devam ediyo. Doktor bi süre normal dedi. Bi arkadaşım karabiber ve zeytinyaği sirtina sur iyi geliyo dedi ama daha önce deneyen duyan var mi ? Yada bi tavsiyesi olan var mi ?
Kizlar bebisleriniz neler yapabiliyo nette baktim bissürü seyler yaziyo ama boyle paylasmak daha saglikli geliyo bana. Bizimki sagina ve sokuna donebiliyo dahadogrusu yuvarlaniyo ayaklari havaya kaldirinca hoopp istediği tarafa devriliyo. Eller surekli agizda girse 10 parmagini emwcek yani. Sabahin saat 5 inde altisinda cookk neseli guluyo ama gun icinde yuz vermiyo pek.oyle bi oyuncaga falan uzanma yok kendi kendine sesler cikariyo agulama donemi yani. Aklima gelenler bunlar. Sizinkiler ne durumda
BEn saat olayina cok takilmiyorum ne kadar icse kaardir deyip her istediginde veriyorum. Bebisin doymasa sutun yetmezse zaten kiyameti kopattir o. Doktorda dedi bebegine guven o kendini ac birakmaz merak etme.. onun icin sende saate degilde bebeginin isteyip istemeeigine bak her bebek farkli sonuvta.Valla emin Değilim de mama vermemek için direniyorum. Saat başı veriyorsan benim de normal o zaman. Bazılarını duyuyorum 3 saatte 1 falan veriyorlarmış da. Imreniyorum yani.
MAsallah bebisleresu oyuncaga uzanma disinda sanki benim oglusumu yazmissin herseyi ayni:)))) benimde 86 g7nluk oldu haftaya 3 ay kontrolune gidecez. Bizim 22 gun erken oldu acaba gelisimini duzeltilmis tatihe goremi takip etmeliyim yoksa dogdugu gune goremi bilemiyorum.Benim kizimda 71 gunluk oldu ayni on parmak agzina sigsa hepsini emecek ben farkedince hemen cikariyorum agzindan emzigi koyuyorum. Saga sola yuvarlanmalar basladi, sesli oyuncaklara tepki veriyo ve uzanmaya calisiyor, konusmak cok hosuna gidiyo gulucukler saciyo, sabah 6-7 arasi en keyifli saatleri, gunduz uykusu tilki uykusu gibi eger banyo yapmissa daha uzun uyuyo, gece uykusu daha rahat cok sukur. Bazen emerken uyuyo bazen ayakta sallanirken belli bir sekli yok, bazen besiginde kendi kendine oyalaniyo bazende sirti yere degince ciglik cigliga aglayip kucak istiyo. Her bebekte gelisim ayni olmuyo internette farkli seyler yaziyo bencede takilmamak lazim.
Ahhhh bu bebisler bizimkininee uykusu pek hagif cit desek uyaniyo..bo uyuyunca dunyayi durdurasim geliyo :))) duzeleck insallah canim yaa oyle deyip sabretmek gerekiyo artik napalimEmzik Aldı ikş üç gün önce emzik olacak bi de sallama istiyor hanımefendi .. Yoksa uyumuyor kapatmıyor Gözlerini bile sallamaya başladığım anda gözler kapanıyor ..
Cok gecmis olsun Canim. 1byasindan kucuklere antibiyotik veriliyo mu. Benim bildigim verilmiyo ama doktor uygun gormusse bisey diyemeyiz.karajiberle zeytin yagini dene bence sonucta vucuduna girmiyo masaj gibi dusun zeytinyagi her derde deva sonuvta.Kizlar bebeğimin bademcikleri şişmiş ve öksürüğü vardi. Cuma gününden beri antibiyotik kullandik mecburenbugun kontrole gittik boğazı iyilesmis şükür fakat öksürüğü devam ediyo. Doktor bi süre normal dedi. Bi arkadaşım karabiber ve zeytinyaği sirtina sur iyi geliyo dedi ama daha önce deneyen duyan var mi ? Yada bi tavsiyesi olan var mi ?
Canım çeşit çeşit biberon deneyeceksin ben öyle yaptım almadığım marka kalmadı diyebilirim en sonunda kızımın sevdiği uçlardan buldum ve öyle biberonlar aldım. Kaşıkla ben de denedim ama olmuyor dediğin gibi yarısını döküyor. Mecbur biberonla mama vereceksin. Benim de sütüm çok az artık kabullendim bu durumu ve ara ara emziriyorum tadımlık emiyorsa emiyor üstüne mecbur mama takviyesi yapıyorum. Katı gıda için erken en azından 4. Ayı tamamlasınselam kızlar pek giremiyorum şiimdi vakit bulmuşken gireyim dedim, benim bebiş biberon emzik almıyor anne sütüde azaldı süt yetmiyor bu aralar bebekde küçük henüz ek besin için, biberonda veremeyince ne verebilirim bilmiyorum bazen uyanıyor hiç süt olmuyor çocuk aç, bi iki kaşıkla verdim artık aptamil sütü ama sıvı olduğu için yutacam derken yarısınıda atıyor böyle giderse zayıflıycak doymuyo çünküsütüm az ne yapabilirim siz ne önerirsiniz özellikle tecrübeli anneler 3. ayda süt yetmediğinde nasıl doyurulur ki bebiş etrafımda sorabileceğim kimsede yok büyüklere soruyorum telefonda her kafadan bi ses çıkıyor size sorayım dedim...
Eğer kakasını yapamadığı için sıkıntılanmıyorsa günde 1 defa bol kaka yapması iyi bile çünkü bağırsak florasının artık oturmaya başladığının göstergesi bu. Yani süt veya mama bağırsakta daha fazla kalarak emilim daha fazla oluyor vücuda geçecek vitaminler bu şekilde daha fazla geçmiş oluyor. Nasıl biz yetişkinler günde 1 defa falan büyük abdest yapıyoruz onlar da artık büyüdükleri için normal bir insanın gibi günde 1 e düşecek kaka sayıları. Her bebeğin bu geçişi daha farklı zamanlarda oluyor. Ama dediğim gibi kaka yapamadığı için sıkıntılanmıyorsa. Sıkıntılanıyorsa gaz kabızlık var demektir o farklı.sayısı az hatta bazen 1gün yapmıyor tekrar yaptıgında sıvı ve sarı renk normalmiş herkesin dedğine göre cnm
1 yaşından küçüklere de antibiyotik veriliyor iltihap varsa onun önüne geçilmezse allah korusun çok daha büyük sorunlara yol açar. O yüzden fayda zarar oranına bakılıp karar veriliyor. Gönül isterki hiç ihtiyaç olmasın ama oluyor maalesef. Benim kızım 40 günlükken ilk antibiyotiğini içti üzülerek de olsa verdim çünkü boğazı kulağı iltihaplanmıştı.Cok gecmis olsun Canim. 1byasindan kucuklere antibiyotik veriliyo mu. Benim bildigim verilmiyo ama doktor uygun gormusse bisey diyemeyiz.karajiberle zeytin yagini dene bence sonucta vucuduna girmiyo masaj gibi dusun zeytinyagi her derde deva sonuvta.
Inşallah canım ya... Derin uykulara bi geçselrrdi...Ahhhh bu bebisler bizimkininee uykusu pek hagif cit desek uyaniyo..bo uyuyunca dunyayi durdurasim geliyo :))) duzeleck insallah canim yaa oyle deyip sabretmek gerekiyo artik napalim
MAsallah bebisleresu oyuncaga uzanma disinda sanki benim oglusumu yazmissin herseyi ayni:)))) benimde 86 g7nluk oldu haftaya 3 ay kontrolune gidecez. Bizim 22 gun erken oldu acaba gelisimini duzeltilmis tatihe goremi takip etmeliyim yoksa dogdugu gune goremi bilemiyorum.
Bemde takip ediyorum hep o 22 gunun etkisi var mesela 40indan sonrauykusu gazi duzene girecegine 2. Ayinda duzeldi o sa tam dogmasi gereken tarihin 40 i oluyodu.simdi 86 gunluk ama ben hep duzeltilmis tarihe gore dwgerlendirmeye calisiyorum. Bizimde ilk 20 gun surekli uyuyodu tam 20. Gun gazi olmaya basladi uykusuzlugu oldu. Ondan once uyandiramiyoduk yaa deli gibi yatiyodu.Benimde kizim 10 gun erken dogdu inan o 10 gun cok etkili oluyo, Dogduktan sonra 10 gun boyunca surekli uyuyordu yarim saat uyandirmaya calisiyordum yedirebilmek icin ama 10 gun gectikten sonra kendisi uyanmaya basladi. Anne karninda durmasi gereken zaman dolana kadar kendini anne karninda hissedermis bu da gelisimini bence etkiler
Masallah butun bebislere, Rabbim herkese hayirli ve saglikli evlatlar nasip etsin
selam kızlar pek giremiyorum şiimdi vakit bulmuşken gireyim dedim, benim bebiş biberon emzik almıyor anne sütüde azaldı süt yetmiyor bu aralar bebekde küçük henüz ek besin için, biberonda veremeyince ne verebilirim bilmiyorum bazen uyanıyor hiç süt olmuyor çocuk aç, bi iki kaşıkla verdim artık aptamil sütü ama sıvı olduğu için yutacam derken yarısınıda atıyor böyle giderse zayıflıycak doymuyo çünküsütüm az ne yapabilirim siz ne önerirsiniz özellikle tecrübeli anneler 3. ayda süt yetmediğinde nasıl doyurulur ki bebiş etrafımda sorabileceğim kimsede yok büyüklere soruyorum telefonda her kafadan bi ses çıkıyor size sorayım dedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?