2015 KPSS Sayfamıza Gelmek İsteyenler Buyursun...(Öğretmenlik)

Canım 3 seferdir sınava calısınca artık insan bıkıyor ama mecbur baslamam da lazım tabi,bakalım.
Biliyorum canım gecen topiginizden de, insallah son calismaniz olucak bu sene, bi sekilde deneyim kazanmissindir diger yillarda, inancini kaybedersen hic calismak istemezsin. Bu seneyi son senen kazanacagin sene olarak düsün. Hepimizin bazen duraklama yasadigi dönemler oluyor. Kimi insan üniversiteyi uzatiyor, kimi 2. 3. Yilinda üniversiteyi kazaniyor. Ben de üniversite de hazirligi gecememistim bi süre, basarisizlik oldukca sanki hic yapamicak gibi hissediyoruz ama ummadigimiz anda istedigimiz oluyor bazen :)

haklısın yavrum benim de öyle oldu. Güya 13 gündür çalışıyorum ama daha ilk konuyu ancak bitirebildim. Bugün yengem geldi kızım olmuyorsa uğraşma sağlığından olcan diyor
Canım bazen calisma masasina oturdugumuzda sorunları sıkıntıları da yanımızda götürüyoruz zor bi sey olumsuz düsünmeyeyim demek, elinden geldigince kafani bosaltıp sadece calistigin seye odaklanabilecegin zaman otur calismaya. Motivasyonunu artirabilecek seyleri bi kagida yazip görebilecegin bi yere as hatta, ne zaman olmayacak galiba diye düşündüğünde o yazdiklarini gorursun :)

Canim gecmis olsun özel sektör ilk baslarda alisana kadar cok zor oluyor sanirim. Zira insan odaklı degil müsteri odaklı bir zihniyetleri var. Insallah kısa zamanda iyilesir kendini toparlarsin bayagi kötü olmussun her seyde bi hayir vardir özel sektoru görüp tanimak seni daha cok hırslandirmis sinav icin. Emek veriyorsun hasta oldugun halde cocuklar geri kalmasin diye düsünüp gidiyorsun ama karsiligini cok alamiyorsun umarim gecer bunlar zaman icinde.

Kuzum benim o kadar üzgünüm ki
Teselli edecek cümle kuramiyorum.
Burada herkesin gözü önünde verdin o kadar emek hepimi sahidiz
Sen benim en büyük ilham kaynagim oldun, bazen olmayacak şey için mi calisiyorum diye umutsuzluğa kapildigimda hepbsen geldin aklima yemin ederim
Dedim bade hazirlaniyor bilinçli kiz o hazirlaniyorsa yapilabilinecek birşey dedim unutlandim.
En zoruda en can sikicisi da zaten cevrenin tutumu
En çokta ailenin emeğine uzulunuyor
Rabbim sana başka hayirli kapilar acsin inşallah.
En güzelini en iyisini hakediyorsun
Ama dediğin gibi malesef çoğu kişi haketmedigi yerde

Sedefim cok cok geçmiş olsun.
İnşallah gurbet ellerde tez zamanda iyilesirsin
Özel sektörü en iyi bilenlerdenim 4 sene calistim
1 haftalık yillikmiznim ve 1 gün hafta tatilim dişinda hic tatilim yoktu arefe günleri bile calisirdim rapor alma.hakim felan kesinlikle yoktu. Herhalde biri beni çekip almasa calismanin bu demek.olduğunu saniyordum

Cevremde hic memur arkadasim yoktu ve normal zannediyordum herşeyi
Ne zaman evlendim eşimin arkadaşları ve eşleri esim gibi hep memur ortamina girdim o zaman kafam dank dedi ve ve KPSS te hazırlanmaya karar verdim. Çünkü gördüm ki bekarken çok zor olan özel sektör evlenip çoluk çocuğa karisinca çok daha zor.
Benim bunu farketip sinava hazirlanip iyi bir puan alman 6 senemi aldi inşallah sizler benim kadar geç kalmazsiniz

İyi olan İzel sektörde var tabi ama özel sektör ilk baslarda kendini göstermek için çok özveri gerekiyor
2 arkadasim kolejde öğretmen
Desigun gibi devlette olanlar yarim gün daha iyi maaşa calisiyorken onlar tüm gün eğitim değil müşteri odakli memnuniyet saglamaya calisiyorlar.

İsi bir alabilecek misin bilmiyorum ama hazirlanmayi birakma kesinlikle
Her aksam 3 saat calismak bile sana birseyleri hatırlatacak zaten temelin var 2 senede.
Allah yardimcin olsun canim benim. Güzel dileklerin için ise çok tesekkur ederim. Bebis oluyor teyzesinin ellerinden

İşte bizdeki umut hiç bitmiyor, ya olursa diye sürekli tekrarlıyoruz sağlıktan da oluyoruz.
aynen öyle zaten ruh sağlığımız bozuldu. üç gün önce akşam göğsüm sıkışmıştı sonra da sol kolumda uyuşma başladı. göğsümde ve sırtımın solunda bi ağrı var. yarın kardiyolojiye gitcem kalple ilgili olabilir dediler. bakalım ne diyecekler...

geçen sene olduk birbirimize destek ama atanamadık kesin diye bir şey yok bu kpss denen illette. benim ne ikisi ne üçü 6.olcak. biz napalım o zaman hiç ümit kalmadı...

sedefcim Allah yardımcın olsun, gerçekten özel sektör çekilir eziyet değil. kendimden biliyorum zaten özelde çalıştıktan sonra uyandım tatlı uykumdan. atanmam lazım dedim ama olmuyo işte. ya ben haftaiçi ygs-lys-sbs etütlerine haftasonları da sbs derslerine giriyordum. dersanenin tarihçisi aynı zamanda ortağıydı ve hukuk okuyordu. sene ortasında izne ayrıldı sınavları olduğu için. iki hafta onun derslerine de girmiştim üç hafta hiç izinsiz çalışmıştım. bi haftasonu hem derse giriyorum hem etüt veriyorum hem de teneffüslerde denemede gözetmenlik yapıyorum. bir saatlik bi boşluğum vardı gelip demezler mi edebiyat öğrt hasta onun yerine derse gireceksin bu saat. işte o an çıldırdım dolabın kapağını falan çarptım bağırdım çağırdım sonra da kovuldum zaten. insanüstü bi çaba emek bekliyolar özellikle de ilk sene. yapılacak iş değil ama işte öyle mecbur kalıyor öyle bunalıyorsun ki...

utanması gereken sen değilsin canım ülkeyi eğitim sistemini sınav sistemini atama sistemini bu hale getirenler utansın
ailen de dahil burdaki herkes senin ne kadar emek verdiğini biliyor
rabbim büyüktür canım inşallah gün gelecek emek verenler hakedenler kazanacak

canım benim çok üzüldüm nasıl emek verdiğini çalıştığını hepimiz çok iyi biliyoruz sen elinden geleni yaptın. insan çok üzülüyor, kalbi sızlıyor, hiç geçmicek gibi geliyor ama hayat çok acımasız oluyor kalkıp toplanıp tekrar başlaman gerekiyor. çok mu düşük puanın, beklediğinden düşük olduğu için mi üzüldün? böyle soruyorum inanamadım çünkü

çok gecmiş olsun sedefim özel sektör dedğin gibi insanın kanını emiyor
verdikleri paranın on katı kadar da çalıştırıyorlar
bende kolejle başlamıştım ama bir hafta sonra ayrıldım
şimdi ücretli öğretmenlik yapıyorum ve okulumu öğrencilerimi çok seviyorum
maaş olarak iyi olmasada rahatlık konusunda kolejden daha iyi hem kpss için bol vaktim oluyor hem de okulda diğer hocalar kpss konusunda destek oluyorlar
Allah gücünü kuvvetini artırsın tatlım dualarım seninle

Sedefim senin bu yazın beni biraz gaza getirdi. Özelde zaten sömürebildikleri kadar sömürüyorlar. Sinekten yağ çıkarana kadar ne kadar çok calıstırırlarsa artık.
Kasımı bekleyim ben yine de kuzum iyice kendimi hazırlayayım.
Off nasıl gözümde büyüyor anlatamam
Sana da cok geçmiş olsun canım ya. Tamam özel okul ama vicdan da mı yok bu insanlarda yani? Çok şaşırıyorum böyle işlere ben ya bu nasıl bir şey yani. Her şeyden önce hastasın. Milletin gözü paradan başka şey görmüyor valla artık
Badem hayırlısı olsun.Zaten konustuk bu konuları enine boyuna seninle. Ben dediğim gibi her zaman yanndayım zaten söylememe gerek yok, biliyorsun. Birlikte aşıcaz bu durumları mecburen.

Son düzenleme:
İnşallah toparlanıcam canım başka çarem de yok zaten. Bu sene ben bayagı kötü oldum ben sağlıgım falan da bozuldu. Panik atak geçirdim şimdi de her kitap gördğümde yine mi aynısı olacak endişesine kapılıyorum elimde olmadan Hayırlısı olsun ne diyim. Tutacağız bir yerinden mecbur. Sana da çok geçmiş olsun holofim bir hastalık çıkmaz inşallah.

sağolun canlarım iyi ki varsınız. benim sizin gibi her yıl olmadığı için önüme bakmam lazım
benim atanmam tamamen alımlara bağlı
iyi bir alım olursa ( 74 bi diyolar) bir ihtimal bölümden gidebilirim
geçmişte örnekleri var çünkü
ama bilmiyorum küçücük bir umuda bağlı kalamam
iş aramalarına başladım zaten ümitleri bu sınava bağlayıp evde beklemek hataydı en başından
çalışmakla da olmuyormuş bazı şeyler

aynı şikayetler bende de var kalbim sızlıyor sürekli sırtıma vuruyor psikolojik mi acaba

Merhaba kızlar Nasılsıniz bende bir ara buralardayım ama sonra bazı sebeplerden topige giremedim Bade sedef ve bir kaç kişi hatırlar belki beni bende onlisanstan girdim sınava gece gündüz demeden çalıştım ama sonuç hüsran malesef 76.94 sınav sonucum evliligimin en güzel dönemini ders çalışmakla geçirmeme mi eşimi ihmal etmeme mi yoksa çektiğim onca sıkıntıya mi uzuleyim bilemiyorum. Bu puanla atanmak zor gibi duruyor ama kısmet tabiki hakkımızda hayırlısı ins hoşçakalin. ..

hatırlıyorum canım sende aynı bizim gibi emek vermiştin hayırlısı..

selam kızlar.. eğiğim bilimlerine nasıl çalışıyorsunuz

Merhaba canlarım.Nasılsınız ? :)
Saçma bir soru,farkındayım.
Tüm arkadaşlarım atandı,birer birer davetiye yolluyor.
Ben burada...

hoşgeldin çağla..branş neydi? bu arada yazdıklarında çok haklısın kimse bizden zeki değil..sadece şanslılar..ders çalışma azmini kaybetme, kaybetmeyelim..zira benim kaçıncı girişim hala pes etmedim.branşım sosyal blg..

oyy kıyamam tatlım ya, o müdür kel kafasını aldırtmasın ayağıma
kendine dikkat et kuzum, mecbur bu sene sıkıcaksın dişini ama inş. karşılığını edirneye geçince alırsın..bi de evlilik öncesi ev ekonomisi konusunda böylece master yapmış olursun..şaka bi yana tatlım Allah kolaylık versin..işin gücün rast gitsin inş

badecim üzülme cnm..bi kapı kapanırsa Rabbim başka güzel bi kapı açar belkim..
bak mesela bizim bi akraba var erkek yaşı 40 a yakın..atanamadı evlenemedi de..ailesi de umudu kesti bundan. dershanede çalışıyordu 10 yıldır ama maaşını yetiremezdi, perişandı..neyse bu evlendi yakın zamanda ailesinin desteğiyle..evlendiği kızda atanmış öğretmen..ertesi yıl bebekleri oldu ve hemen ardından ataması oldu..yani herşey bi anda oldu...ailesi bile inanamadı bunun atanmasına...mucizeler ansızın gelir ya o hesap sende ümidini kesme hiç.. olmadı olmayacak diye düşünme..tamam adaletli bi sistem yok ama hiçbir emek boşa gitmez..

hoşgeldin izumi branş nedir..

geçen sene olduk birbirimize destek ama atanamadık kesin diye bir şey yok bu kpss denen illette. benim ne ikisi ne üçü 6.olcak. biz napalım o zaman hiç ümit kalmadı...

zümrem bizim branşta ilk senelerde atanan sayısı çok azdır herhalde..24000 mezundan 727 ye girmek...

hasrett uzun zamandır yoktun, nerelerdesin..bebiş nasıl, cinsiyeti bellimi...

Merhaba canlarım.Nasılsınız ? :)
Saçma bir soru,farkındayım.
Tüm arkadaşlarım atandı,birer birer davetiye yolluyor.
Ben burada...

üzülmeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…