semimmm sevdiğin yapabildiğin için bi göz atsan halledersin. zevkli aslında ama uğraşmak gerek
iyi çok şükür canım, rehberlik bitince eğitim bitmiş olcak sonra da alana başlıcam inşallah... sen neler yapıyon?Aynen kuzum hatırlarım bir göz atsam.Senin çalışmalar nasıl gidiyor holofiram
iyi çok şükür canım, rehberlik bitince eğitim bitmiş olcak sonra da alana başlıcam inşallah... sen neler yapıyon?
ölçmeden ilk sorumu sorayım kızlar, tek tek eklim de kafamız karışmasınEki Görüntüle 1397996
evet canııııımmm Türkçecanım bu soru da C)Türkçe mi?
yalnız 3 canımcanım yalnız 1 mi? son soru
bu da doğru
hımm anladım canım sağ olcanım cevabı Türkçe olan soruda sınıfın başarı durumunu soruyor.. eğer sınavdaki soru sayıları eşit olsaydı başarı durumunu Aritmetik ortalamaya bakarak bulabiliriz ama burada soru sayıları farklı..
soru sayıları farklı olduğunda bağıl değişkenlik katsayısını kullanacağız. yani
bağıl değişkenlik katsayısı=(standart sapma/aritmetik oratalama)*100 formülünü uygulayacağız.
Matematik dersi için (3/20)*100= 15
Tarih dersi için (8/40)*100=20
türkçe dersi için (3/40)*100=7,5
biyoloji dersi için (10/70)*100=14,2
ingilizceyi kafadan hesaplamışım 20 imiş oda..
burada en küçük çıkan sınıfın başarısı daha düşüktür deriz.
yalnız 3 canım
aynen ben de z puanına bakmıştım ama bulamayınca öğrencinin mutlak başarı yüzdesini hesapladım yine bulamadım. testin art ort na sadece grup hakkında bilgi edinmek için bakılmıyor muyducanım orada bize Kerem'in mutlak başarısını soruyor. Mutlak başarı dendiği an kişinin ya da sınıfın sadece aritmetik ortalamasına bakacağız.. Eğer bize Keremin sınıfa göre başarı durumu deseydi o zaman Z puanına bakardık..
aritmetik ortalamayı büyükten küçüğe sıraladığımızda 3-1-4-2 çıkıyor canım..
bunu da anladım canım çok sağ olcanım soru dayıları aynı iken homojenlik heterojenlikte standart sapmaya bakıyoruz.. Standart sapmaya baktığımızda en homojen 1. test.. ama bağıl değişkenliğe baktığımızda bağıl değişkenlik katsayısı en küçük olarak 4. test çıkıyor. Bu yüzden 3 doğru..
1 yanlış çünkü 4. test sağa çarpık 5. test sola çarpık yani testin biri öğrencilere kolay gelirken diğeri zor gelmiştir.
2 yanlış çünkü mutlak başarı sorulduğunda sadece aritmetik ortalamaya bakarız. Aritmetik ortalamalar eşitse standart sapması küçük olanı alırız.
aynen ben de z puanına bakmıştım ama bulamayınca öğrencinin mutlak başarı yüzdesini hesapladım yine bulamadım. testin art ort na sadece grup hakkında bilgi edinmek için bakılmıyor muydu
hadi yaa hiç bilmiyordum bunu, ben de "öğrencinin testten aldığı puan/testten alınabilecek max puan×100" bu formülden bulmaya çalıştım. artık öyle yaparım ben deeemutlak başarı sorulduğunda da aritmetik ortalamaya bakılıyor canım..
rica ederim canım.. Benim için de iyi oldu