2015 KPSS Sayfamıza Gelmek İsteyenler Buyursun...(Öğretmenlik)

iyi çok şükür canım, rehberlik bitince eğitim bitmiş olcak sonra da alana başlıcam inşallah... sen neler yapıyon?

Maşallah canım Ben de boş boş dolanıyorum
kuzum ya. Ders çalışmam gerek istek sıfır.Ne olacak bu halim bilmiyorum.

tamam canım hemen açıklayacağım sen birde diğer soruların cevaplarına bakar mısın?

canım cevabı Türkçe olan soruda sınıfın başarı durumunu soruyor.. eğer sınavdaki soru sayıları eşit olsaydı başarı durumunu Aritmetik ortalamaya bakarak bulabiliriz ama burada soru sayıları farklı..

soru sayıları farklı olduğunda bağıl değişkenlik katsayısını kullanacağız. yani
bağıl değişkenlik katsayısı=(standart sapma/aritmetik oratalama)*100 formülünü uygulayacağız.

Matematik dersi için (3/20)*100= 15
Tarih dersi için (8/40)*100=20
türkçe dersi için (3/40)*100=7,5
biyoloji dersi için (10/70)*100=14,2
ingilizceyi kafadan hesaplamışım 20 imiş oda..

burada en küçük çıkan sınıfın başarısı daha düşüktür deriz.

canım orada bize Kerem'in mutlak başarısını soruyor. Mutlak başarı dendiği an kişinin ya da sınıfın sadece aritmetik ortalamasına bakacağız.. Eğer bize Keremin sınıfa göre başarı durumu deseydi o zaman Z puanına bakardık..
aritmetik ortalamayı büyükten küçüğe sıraladığımızda 3-1-4-2 çıkıyor canım..

doğruyu söyleyeyim 2-3 direk yanlış deyip 1 mi cevap demiştim.. Heterojenlik olarak sadece standart sapmaya bakıp yanlış demiştim 3'e.. ama tekrar çözmeye çalışayım..

hımm anladım canım sağ ol

Eki Görüntüle 1398010
şimdilik bunlara bi bakın kızlar, diğerlerini sonra eklim

yalnız 3 canım

canım soru dayıları aynı iken homojenlik heterojenlikte standart sapmaya bakıyoruz.. Standart sapmaya baktığımızda en homojen 1. test.. ama bağıl değişkenliğe baktığımızda bağıl değişkenlik katsayısı en küçük olarak 4. test çıkıyor. Bu yüzden 3 doğru..

1 yanlış çünkü 4. test sağa çarpık 5. test sola çarpık yani testin biri öğrencilere kolay gelirken diğeri zor gelmiştir.
2 yanlış çünkü mutlak başarı sorulduğunda sadece aritmetik ortalamaya bakarız. Aritmetik ortalamalar eşitse standart sapması küçük olanı alırız.

aynen ben de z puanına bakmıştım ama bulamayınca öğrencinin mutlak başarı yüzdesini hesapladım yine bulamadım. testin art ort na sadece grup hakkında bilgi edinmek için bakılmıyor muydu

bunu da anladım canım çok sağ ol

aynen ben de z puanına bakmıştım ama bulamayınca öğrencinin mutlak başarı yüzdesini hesapladım yine bulamadım. testin art ort na sadece grup hakkında bilgi edinmek için bakılmıyor muydu

mutlak başarı sorulduğunda da aritmetik ortalamaya bakılıyor canım..

rica ederim canım.. Benim için de iyi oldu

mutlak başarı sorulduğunda da aritmetik ortalamaya bakılıyor canım..

rica ederim canım.. Benim için de iyi oldu
hadi yaa hiç bilmiyordum bunu, ben de "öğrencinin testten aldığı puan/testten alınabilecek max puan×100" bu formülden bulmaya çalıştım. artık öyle yaparım ben deee daha çok sorum var canım ama sözel kısmıyla ilgili olanlar. onları da sabah yazim

Kizlar bende evde hazirlaniorum bolumum tarih. Gecen sene 72 aldim.. bana egitim bilimleri ozet ders notu lazim. Varsa mail atarmisiniz allah rizasi icin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…