Yok yok bise olmaz canim cok fazla heyecan yapma gözünü açıp kapatacan bir bakmissin doğum yapmışsın yavrunda yanında buz 19 günlük olduk maşallahAynen perşembeye kadar Heycandan doguramadan çatlıcakmisim gibi geliyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok yok bise olmaz canim cok fazla heyecan yapma gözünü açıp kapatacan bir bakmissin doğum yapmışsın yavrunda yanında buz 19 günlük olduk maşallahAynen perşembeye kadar Heycandan doguramadan çatlıcakmisim gibi geliyor
harikaydı canım Allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşaallahBen yazmakta çok geç kaldım ama bebeğimle ilgilenmem gerekti. 30 Ağustos Pazar sabahı 9 30 da .dünyaya geldi Rüzgar'ım. 4 Eylülde sarılık olduk hastaneye geri döndük Allah'tan 1 gece kalıp çıktık.Sütüm yeter sandım mama vermedim aç kalmış bebeğim hemen fototerapi dedikleri bir ışına yatırdılar bende tüm gece saatte 1 emzirdim üstüne mama verdim bir gecede toparladım bebeğimi.İlk 6 ay anne sütü deselerde siz siz olun anne sütünün yetmediğini hissettiğinizde mama takviyesi yapın arkadaşlar..
Doğum hikayemi yazmalıyım şimdi dimi..^3200 gr 50 cm normal doğum yaptım.Allah'ıma çok şükür ne suni sancı ne sezeryan a gerek kalmadı.Hamileliğim boyunca yanımda olan rabbim doğumda da beni bırakmadı.. Çok şükür..
27 .08.2015 Perşembe günü dr kontrolüm sırasında nişan gelmişti.dr um muayene sonrası 24 ila 48 saat içinde doğurursun dedi normal doğuma yapın uygun demişti ne demek istediğini ctesi gecesi anladım.Nişan gelince sevgili eşim kendini tutamamış arkadaşlarına 24 ila 48 saat içinde doğumu bekliyoruz ukalalığı yapmıştı ki bu tür şeyleri bilmenin imkanı yok nişan gelmesinden 1 hafta sonra yada 2 hafta sonra da hala bişiyler olmaya bilirdi.Kesinliği yokki..
Arkadaşlar aradı hatta doğuruyomuşsun benim niye haberim yok diye sitem edenler bile oldu yok bişiy ortada dedim dr öyle dedi ama bunun zamanını bilmenin imkanı yok daha bekliycez dedim cuma oldu ctesi oldu çok bilmişlerde hala doğmadı kesin suni sancı olmassa sezeryan demeye başladılar.2 gün boyunca ağladım sancılar başladı o arada ama adet sancısının en minimali ve belirsiz aralıklarla 20 dk bir sonra 5 dk arayla bir yine 10 dk,15 dk öyle düzensiz ve hafif ki bu mu dedim doğum sancısı niye başlamıyor.Hay tüküreyim ağzıma bu olur muymuş doğum sancısı..
sancılar var ama bebişimin yerleşimi yukarıda rahim ağzına inmek bilmedi bir türlü.ctesi akşam yine biri sezeryana döner bu gidişle diyince sinirden kriz geçirdim ağlamaktan şişti gözlerim annemler bendeydi onlar gidince eşimle yattık ama hala moralim o kadar bozuk ki hiçbişiy olduğu yok ve gerilmiş
karnım aynen duruyor uyuycam dedim artık bu sancılar hiçbir işe yaramıycak ben normal doğuramıycam hep onların yüzünden diye herkeze kızıyorum kendime eşime bebişe bir sağ bir sol bi döndüm suyum patladı ne garip bir his o öyle ya içimde balon patladı sanki bir bardaklık su aktı içimdenanca o kadar panikle çantaları aldık arabaya indik devlet hast acilden giriş yaptığımızda saat gece 1 30 du ( 29 ağustos 2015 ctesi) acilin içinden sedyeyle asansörle ameliyathane yazan kapıya getirdiler.orayı daha önceden görmüştüm perşembe akşamı nişan geldiğinde açılmam 2 cm di kaç oldu diye merakımdan perşembe gece gitmiştim hast ye yine 2 cm demişlerdi cuma öğleden sonra devlet hast.de randevum vardı fatma hnm o da muayene edip 2 cm açılma diyince işte ondan sonra sanırım ben koptum ve o insanların yorumları beni üzdü.
Gece ilk başta hastaneye yatmak istemedim arabadan eşyaları almak bahanesiyle dışarı çıktım derin nefesler aldım sonra korkunun ecele çaresi yok didem hadi bir gayret dedim.tekrar yukarı ameliyathaneye gittik yatışımı yaptı eşimde , telefon almıyorlarmış içeri bende uyanıklık yaptım eşimin telefonunu ona geri verdim benimki elbisemin cebinde kaldı sessizde.tek yataklı bir oda da yatırdılar nst çekildi sonra lahman yapıldı ki lahman denen şeyin can yalkıcı bişiy olduğunu sanıyordum hiç alakası yokmuş.popomdan bi hortum soktu su gibi bişiy verdi sonra wc de içimde ne varsa çıkardım. Hastanede garip bir huzur geldi içime sonradan artık sona geldin didem ne olacaksa olacak huzuru belkide etrafımda kimse yok.Bebeğim ve ben birazdan bişiy yapıcaz ve bu ömrümüzün sonuna kadar bizi bağlayacak.Şimdi bunları düşünüyorum ama o zaman ki huzur kısa sürdü sancılar şiddetlendi giderek.Her sancı gelişinde derin nefes aldım ağzımdan verdim aldım verdim.Bebeğim yukarıdaydı hala.Her sancı adet sancısı gibi kasıklarımda ama sanırım bu kadar şiddetli hiç adet sancım olmamıştı hiçbir adetimde.Eşime '' 9 cm açılmam var ıkınıyorum '' diye yazdığımda sabah saat 7:51 di.
İçerde nst ye hep bağlıydım bebeğimin kalp atışlarını izlediler hep ebeler sürekli değişti.Gecekiler daha sert hatta otoriterdi ama hep kibar ve açıklayıcı konuştular sancıların artmalı ve araları sıklaşmalı bizim istediğimiz o dediler.Biri ıkın derken biri ıkınma diyordu bir ara anlamadım.Meğerse bebek hala yukarıda olduğu için daha sancıların sıklaşmasını beklemek ve azar azar ıkınmak gerekliymiş.
Eşime mesaj attıktan sonra doğumhanenin kapısına gelmiş.Ve tüm bağırtılarımı duymuş çok utandım sonradan.Hatırladığım sonlara doğru ben bu bebeği çıkartamıyorum yardım edin diye ebelere bağırışımdı.Tombul çok tatlı bir ebe bana bebeğimin başının göründüğünü azıcık daha sabredip ıkınmamı söyledi ıkınmayı bilmediğimi söyledim dizlerini karnına çek dedi it.Çok daha rahatladım ıkınmayı gerçekten bilmem kabızlık bile çekmedim ki hayatımda doğru düzgün.Artık tamam alın beni diye yalvarmaya başladığımda 2 ebe çatala aldı beni 3 yada 4 ıkınma sonrası ebe iğne yaptı alttan kesti diğer ebe sağ yanımdan karnıma bastırdı diğeri aşağıdan çekti ve çıktı minişim..Kordonu kısaymış yukarıda kalması zor çıkması ondan dı sanırım.
Çıkar çıkmaz karnıma yatırdılar o an çok garipti yenidoğmuş bebeklere bakamayan ben onu gördüm ve mutlu oldum.
Bebeğimin poposuna vurdum bende ebeler de gülüyorduk. Güzel sesini duydum ağlayışını.. Dikişlerim atılırken tekrar uyuşturmadı ebe acıyı hissetttimsede aldırmadım sanırım bebeğimi izlemekten alıkoyamadım kendimi onu giydirip sıcak hava üfleyen bişeyin altına koydular neden ağlamıyor dedim bir an ebeler 40 derece sıcaktan çıktı anne karnı 40 dereceymiş.şimdi dinleniyor sürekli ağlayacak değil ya dediler.O kadar şaşkındım yanii... Bebeğin plasentası içimden çekildi aman Allah'ım dedim nasıl bişey yaratmış rabbim nasıl korunaklı ben karnımın üstüne yatıp ona zarar vermekten korktum hamileliğim boyunca bol yastıklarla kendimi engelledim.Hiç gerek yokmuş o plasenta içinde imkanı yokmuş zaten bişey olmasına..Toplamda az yada çok 8 saatlik bir ağrı ıkınma süreci sonunda bebeğimi doğurdum.Çok şükür..Normal Doğum yaptığım için şu anda sadece alttan yapılan dikişlerin atmasını bekliyorum oturmak zor acıyor ama değer çünkü bebeğimle rahat ilgileniyor , emziriyorum. ( sütüm daha az, arttırmak için elimden geleni yapıyorum.)
Dikiş faslı bitince tekerlekli sandalyede çıktım dışarı annem babam ve eşimle bebeğimi buluşturdum..
Ben Allah'ımdan mucize istedim.Çok şükür o da beni duydu..Mucizem Rüzgar'ım..
Ben C&A dan kilotlu korse aldım çok memnun kaldim.. diğer korselerin içinde rahat edemem sıcakta bunalırım diye almadım.. kilotlu olanın epey faydasını gördüm karnım baya toparlandı.Lohusa korsesini nerdr bulabilirim canım?
Benim Zekai tahir dr zor bir doğum hikayem kötü bir muamele gördüğümü bilen bilir.
18 gun kızım yogunbakim kuvez inde yatmisti.
Kabinde iki delik var demişlerdi ve taburcu olurken kalbi çok yorulmasin diye bir ilaç vermişler di. 18 günlük yoğun bakım kuvezinden sonra taburcu olmuştu.
İlaç ı bize sabah akşam hergün kullanın dediler.
14 gün sonra muayene dediler.
İlacı o şekilde kullandık dün muayene gittik. İlaç hafta da iki kez kullanılmalı imiş biz ilacı fazla kullanmisiz kızımın karaciğer degerleri yüksek çıktı sami ulus ya da Dışkapı çocuk hast. Gidin dediler kısacası bizi perişan ettiler ve artık bakamayız dediler. Ordan çıkınca sami ulus çocuk hast. Gittik muayene sonrası acil yatış verdiler kızım tekrar yogunbakim kuvez inde yatıyor.
Zekai tahir hast. Değil tam bir insanlık ayıbı.
Evde kızıma alistiktan sonra tekrar kızımı soyup kuvez é bırakmak çok zor geldi.
Yanımızda süt de yoktu büyük ihtimalle gece mama verecekler.
3 saatte bir emzirme saati var ben evde iki saatte bir temizleyip süt veriyordum.
Rabbim şifa versin .
Dün nöbetçi dr açıklama yapmamisti bugün uzman doktorlar görüp açıklama yapacaklar mis.
Hayır lısı cnm
Ben doğum yaptım.Normal doğum oldu bebeğimizle yeni geldik evimize.Çok şükür bir sorun yok şimdilik doğum hikayesinide biraz dinlendikten sonra anlatırım.İnşallah sizinde güzel bir doğumunuz olur.
Tostombık masallahhh yaaa stres yok cnm salı gunu öğrenırsın..Canım bende gittim bugün 3.620 kg olmus kanala inmiş falan demedi nstye girdim ama sancı kısmı ölçülmedi Hemşireye söyledim normal mi diye normal dedi ama ölçüm 0 yani dümdüz cizgi çok sinir oldum doktora sonucu gostercektim oda toplantıya gitmiş saliya kaldı benim kontrol
Tesekkur ederim canim,Allah razi olsunGazda cikmiyoki off agrim var ondan dolayi beter.Canım öncelikle hayirli olsun allah anali babali buyutsun. İnsallah daha iyisindir simdi. Buyuk tuvalet soruyorlardir simdi sana sakin olmuyor diye uzulup ikinmaya kalkma gazin ciktiysa sikinti yok. Ben 3. Gece sabaha karsi ciktim ben tuvalete. İkinmak agrini arttirabilir. Gazin gelince de tutma sakin.
Iyi günlerde büyütün bebeğinizi... Bizlerde bekliyoruz heyecanla bir dogsada anlasam anneliği o Heyecanı Mutluluğu :)Normalde hesaba göre bugün 40 haftayı dolduruyodum yani bugün doğum yapıcaktim fakat şükürler olsun kızım bugün 22 günlük oldu darısı tüm bebeğini bekleyenlere tabi zamanında olmasi herzaman için en iyisi benim bebisim 37+0 dogdu çok şükür sarilik dışında bi sıkıntı mız olmadı ama yinede hersey zamanında güzel
Rica ederim canım ne demek.. Şifa olsun meleğine.. Âmin inşaAllah hepimizi iyilerle karşılaştırsın gerçekten :)Çok teşekkür ederim canım.
Birbirini tanımadan da iyi insan her yerde iyiliğini gösteriyor
Rabbim hep iyilerle karsilastirsin
Kaç gunluk bebeğinKızlar geçen cuna topuk kani vermiştik bugün yine aradılar tsh yuksek çıkmış bi daha verdik bugün.aranan oldu mu aranız da.normalde sıkıntı olmayinca aramiyorlar .Canım çok sıkıldı
Nst ye girdim bi gram sancı çıkmaz mı ayol, yok. Önceki haftalarda 70-80 çıkıyodu bugün sıfır! Bizim oğlan iyice vazgeçti herhalde gelmekten.
Perşembeye kadar doğmazsa yatış yapıp suni sancı deneyecekmiş. Korktuğum başıma geliyor sanırım. Daha fazla bekletemem kafası büyük, perşembe sonrasına kalırsa normal doğum ihtimalin yok olur zaten şuan kafa çapı 41 haftalık görünüyo dedi. O suni sancıyı çekip bi de üstüne sezeryana girersem hiç şaşırmam artık.
Doğru diyosun canım da daha dün arkadaşım yaşadı. Çarşambadan perşembeye kadar suni sancı verildi, açılma olmayınca dün sezeryana aldılar. Boş yere acı çekti o kadar benim tosbanın da kafası büyükmüş, inşallah çok zorlanmamcanım niye kötü düşünüyorsun olumlu düşünelim hakkımızda hayırlısı olsun biz dua edelim hayırlısı için Rabbim görelim neyler neylerse güzel eyler
sancı çekmesi bile bir nimet sütü çabuk gelir sancıyla geliyormuş süt eğitimde öğrenmiştikDoğru diyosun canım da daha dün arkadaşım yaşadı. Çarşambadan perşembeye kadar suni sancı verildi, açılma olmayınca dün sezeryana aldılar. Boş yere acı çekti o kadar benim tosbanın da kafası büyükmüş, inşallah çok zorlanmam
Suni sancı için de geçerli miymiş o çok şaşırdım. Bilgi için tşkrsancı çekmesi bile bir nimet sütü çabuk gelir sancıyla geliyormuş süt eğitimde öğrenmiştik