• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
hanımlar sizlere bir sorum olucak ; glukoz (şeker)değerim açlık 46 çıktı referans aralığı 70-99 arası ama benimki baya düşük..
benzer durum yaşayan var mı inşallah şekerdeki düşüklüğün bebeğime zararı dokunmamıştır aklıma takıldı çok :KK42:

Ben yazmakta çok geç kaldım ama bebeğimle ilgilenmem gerekti. 30 Ağustos Pazar sabahı 9 30 da .dünyaya geldi Rüzgar'ım. 4 Eylülde sarılık olduk hastaneye geri döndük Allah'tan 1 gece kalıp çıktık.Sütüm yeter sandım mama vermedim aç kalmış bebeğim hemen fototerapi dedikleri bir ışına yatırdılar bende tüm gece saatte 1 emzirdim üstüne mama verdim bir gecede toparladım bebeğimi.İlk 6 ay anne sütü deselerde siz siz olun anne sütünün yetmediğini hissettiğinizde mama takviyesi yapın arkadaşlar..

Doğum hikayemi yazmalıyım şimdi dimi..^3200 gr 50 cm normal doğum yaptım.Allah'ıma çok şükür ne suni sancı ne sezeryan a gerek kalmadı.Hamileliğim boyunca yanımda olan rabbim doğumda da beni bırakmadı.. Çok şükür..

27 .08.2015 Perşembe günü dr kontrolüm sırasında nişan gelmişti.dr um muayene sonrası 24 ila 48 saat içinde doğurursun dedi normal doğuma yapın uygun demişti ne demek istediğini ctesi gecesi anladım.Nişan gelince sevgili eşim kendini tutamamış arkadaşlarına 24 ila 48 saat içinde doğumu bekliyoruz ukalalığı yapmıştı ki bu tür şeyleri bilmenin imkanı yok nişan gelmesinden 1 hafta sonra yada 2 hafta sonra da hala bişiyler olmaya bilirdi.Kesinliği yokki..

Arkadaşlar aradı hatta doğuruyomuşsun benim niye haberim yok diye sitem edenler bile oldu yok bişiy ortada dedim dr öyle dedi ama bunun zamanını bilmenin imkanı yok daha bekliycez dedim cuma oldu ctesi oldu çok bilmişlerde hala doğmadı kesin suni sancı olmassa sezeryan demeye başladılar.2 gün boyunca ağladım sancılar başladı o arada ama adet sancısının en minimali ve belirsiz aralıklarla 20 dk bir sonra 5 dk arayla bir yine 10 dk,15 dk öyle düzensiz ve hafif ki bu mu dedim doğum sancısı niye başlamıyor.Hay tüküreyim ağzıma bu olur muymuş doğum sancısı..

sancılar var ama bebişimin yerleşimi yukarıda rahim ağzına inmek bilmedi bir türlü.ctesi akşam yine biri sezeryana döner bu gidişle diyince sinirden kriz geçirdim ağlamaktan şişti gözlerim annemler bendeydi onlar gidince eşimle yattık ama hala moralim o kadar bozuk ki hiçbişiy olduğu yok ve gerilmiş

karnım aynen duruyor uyuycam dedim artık bu sancılar hiçbir işe yaramıycak ben normal doğuramıycam hep onların yüzünden diye herkeze kızıyorum kendime eşime bebişe bir sağ bir sol bi döndüm suyum patladı ne garip bir his o öyle ya içimde balon patladı sanki bir bardaklık su aktı içimdenanca o kadar panikle çantaları aldık arabaya indik devlet hast acilden giriş yaptığımızda saat gece 1 30 du ( 29 ağustos 2015 ctesi) acilin içinden sedyeyle asansörle ameliyathane yazan kapıya getirdiler.orayı daha önceden görmüştüm perşembe akşamı nişan geldiğinde açılmam 2 cm di kaç oldu diye merakımdan perşembe gece gitmiştim hast ye yine 2 cm demişlerdi cuma öğleden sonra devlet hast.de randevum vardı fatma hnm o da muayene edip 2 cm açılma diyince işte ondan sonra sanırım ben koptum ve o insanların yorumları beni üzdü.

Gece ilk başta hastaneye yatmak istemedim arabadan eşyaları almak bahanesiyle dışarı çıktım derin nefesler aldım sonra korkunun ecele çaresi yok didem hadi bir gayret dedim.tekrar yukarı ameliyathaneye gittik yatışımı yaptı eşimde , telefon almıyorlarmış içeri bende uyanıklık yaptım eşimin telefonunu ona geri verdim benimki elbisemin cebinde kaldı sessizde.tek yataklı bir oda da yatırdılar nst çekildi sonra lahman yapıldı ki lahman denen şeyin can yalkıcı bişiy olduğunu sanıyordum hiç alakası yokmuş.popomdan bi hortum soktu su gibi bişiy verdi sonra wc de içimde ne varsa çıkardım. Hastanede garip bir huzur geldi içime sonradan artık sona geldin didem ne olacaksa olacak huzuru belkide etrafımda kimse yok.Bebeğim ve ben birazdan bişiy yapıcaz ve bu ömrümüzün sonuna kadar bizi bağlayacak.Şimdi bunları düşünüyorum ama o zaman ki huzur kısa sürdü sancılar şiddetlendi giderek.Her sancı gelişinde derin nefes aldım ağzımdan verdim aldım verdim.Bebeğim yukarıdaydı hala.Her sancı adet sancısı gibi kasıklarımda ama sanırım bu kadar şiddetli hiç adet sancım olmamıştı hiçbir adetimde.Eşime '' 9 cm açılmam var ıkınıyorum '' diye yazdığımda sabah saat 7:51 di.
İçerde nst ye hep bağlıydım bebeğimin kalp atışlarını izlediler hep ebeler sürekli değişti.Gecekiler daha sert hatta otoriterdi ama hep kibar ve açıklayıcı konuştular sancıların artmalı ve araları sıklaşmalı bizim istediğimiz o dediler.Biri ıkın derken biri ıkınma diyordu bir ara anlamadım.Meğerse bebek hala yukarıda olduğu için daha sancıların sıklaşmasını beklemek ve azar azar ıkınmak gerekliymiş.

Eşime mesaj attıktan sonra doğumhanenin kapısına gelmiş.Ve tüm bağırtılarımı duymuş çok utandım sonradan.Hatırladığım sonlara doğru ben bu bebeği çıkartamıyorum yardım edin diye ebelere bağırışımdı.Tombul çok tatlı bir ebe bana bebeğimin başının göründüğünü azıcık daha sabredip ıkınmamı söyledi ıkınmayı bilmediğimi söyledim dizlerini karnına çek dedi it.Çok daha rahatladım ıkınmayı gerçekten bilmem kabızlık bile çekmedim ki hayatımda doğru düzgün.Artık tamam alın beni diye yalvarmaya başladığımda 2 ebe çatala aldı beni 3 yada 4 ıkınma sonrası ebe iğne yaptı alttan kesti diğer ebe sağ yanımdan karnıma bastırdı diğeri aşağıdan çekti ve çıktı minişim..Kordonu kısaymış yukarıda kalması zor çıkması ondan dı sanırım.
Çıkar çıkmaz karnıma yatırdılar o an çok garipti yenidoğmuş bebeklere bakamayan ben onu gördüm ve mutlu oldum.
Bebeğimin poposuna vurdum bende ebeler de gülüyorduk. Güzel sesini duydum ağlayışını.. Dikişlerim atılırken tekrar uyuşturmadı ebe acıyı hissetttimsede aldırmadım sanırım bebeğimi izlemekten alıkoyamadım kendimi onu giydirip sıcak hava üfleyen bişeyin altına koydular neden ağlamıyor dedim bir an ebeler 40 derece sıcaktan çıktı anne karnı 40 dereceymiş.şimdi dinleniyor sürekli ağlayacak değil ya dediler.O kadar şaşkındım yanii... Bebeğin plasentası içimden çekildi aman Allah'ım dedim nasıl bişey yaratmış rabbim nasıl korunaklı ben karnımın üstüne yatıp ona zarar vermekten korktum hamileliğim boyunca bol yastıklarla kendimi engelledim.Hiç gerek yokmuş o plasenta içinde imkanı yokmuş zaten bişey olmasına..Toplamda az yada çok 8 saatlik bir ağrı ıkınma süreci sonunda bebeğimi doğurdum.Çok şükür..Normal Doğum yaptığım için şu anda sadece alttan yapılan dikişlerin atmasını bekliyorum oturmak zor acıyor ama değer çünkü bebeğimle rahat ilgileniyor , emziriyorum. ( sütüm daha az, arttırmak için elimden geleni yapıyorum.)
Dikiş faslı bitince tekerlekli sandalyede çıktım dışarı annem babam ve eşimle bebeğimi buluşturdum..

Ben Allah'ımdan mucize istedim.Çok şükür o da beni duydu..Mucizem Rüzgar'ım..
Ayy çok duygulandım :KK61: başkasını okurken ağlıyorum, kucağıma verdiklerinde zırlamam hiç bitmez sanırım, oğlumla karşılıklı ağlaşırız :cry:herkes bir bir kavuşuyor yavrusuna. Bize de sağ salim kavuşmayı nasip et allahım

Ayy çok duygulandım :KK61: başkasını okurken ağlıyorum, kucağıma verdiklerinde zırlamam hiç bitmez sanırım, oğlumla karşılıklı ağlaşırız :cry:herkes bir bir kavuşuyor yavrusuna. Bize de sağ salim kavuşmayı nasip et allahım

Amin inşallah sağ salim kavuşuruz bebeklerimize. Ben de Kasım anneleri grubundayım. Sizlerin doğumu tamamlanınca yavaş yavaş bize gelecek artık Ekim'le birlikte. Herkese sağ salim doğumlar..

Amin canım. Allah yar ve yardımcımız olsun.Hepimizin.

Ayy gözünüz aydın ne güzel yazmışsınız bir solukta okudum, Allah analı babalı büyütsün, bekleyen gün sayan bizlere de yardım etsin inşallah..

Amin teşekkür ederim canım.Hayırlısıyla İnşallah.Allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin.

Hastaneden geldim simdi ilk defa cati muayenesi yapildi hic aciklik yokmus nst de normal cikti yani ben yine doguramadan tipis tipis geldim eve. Bu arada cati muayenesi korkulacak bise degilmis can yakmiyormus. Doktor mantar var birqz dogumda bebek mikrop kapmasin dedi tek kullanimlik fitil verdi. Pazartesi tekrar gidicem 40+4 olucam bakalim o gun ne dicek. Esimde her seferinde dogurcam diye seviniyo kontrolden eli bos cikinca uzuluyo yinemi olmadi diyo :KK70: . Artik bende cok sıkıldım dogurmak istiyorum. Fitilin adi gyno canesten icinde aplikatorude var ama prospektuste hamileler aplikatorsuz kullansin yaziyordu doktor bise demedi aranizda hic kullanan oldumu bu fitilden?

Pazartesiye kadar bisi olmazsa sancı falan benimde randevum var o gün. Bende 40+3 oluyorum o gün.

Bende burdan hikaye okur gibi okuyorum zaten :) sanki hamile degilim dogmucak gibi geliyor agrı sızı yok ondan sanırım

Canım dün kontrolüm vardı dr ilaca devam dedi bende iyi kansızlık vardı 17 eylül perşembe sabah dokuzda alınacak bakalım bi aksilik olmazsa
Dogum tarihlerimiz ayni bir aksilik olmazsa:)

Canım malesef evet. Ssvd destekleyen doktorum çatı muayenesi yaptı ve üst çatı basık çok dedi, başka şeyler de söyledi, çok isterdim denemeyi ama üzgünüm dedi. Sonra bi baktık kordon da dolanmış, onu çok önemsemedi. Sonra eşine gittim, özele, eşi de kadın doğumcu, sezeryanı o yapsın istedim ama doğum başladıktan sonra sezeryan yapmayı kabul etmedi. En geç 9 Eylül dedi ben de karar vereyim dedim cevap vermedim. Yarın başla bir doktora gideceğim. Ilk doğumumda doktorum spinal epidural karma olacak dedi, katater de vardı nasıl bir uygulama yaptılar bilmiyorum ama çok rahattım. Bu doktor sordu hangi yöntem diye, tam bilmiyorum katater vardı ağrı oldukça düğmesine basıyordum dedim. Sen epidural olmuşsun biz spinal yapacaz dedi

Selam kizlar.. Gecen hafta yazmistim oglusumda tasikardi cikti diye.. Bi gun yatis vermisti dr sonra duzelmisti. Bugunki kontrolde yine kalp ritmi yuksek cikinca ogleden sonra sezeryanla oglusuma kavustum:KK49: spinal oldum, cok sukur fazla sikintim olmadi:KK76: oglusum da emmeye calisiyo, sutum de yavas yavas geliyo:21: darisi bekleyenlere olsun.. Opuyorum
Hayırlı olsun cnm! Mutlu günler bebişinle :)

Canım öncelikle hayirli olsun allah anali babali buyutsun. İnsallah daha iyisindir simdi. Buyuk tuvalet soruyorlardir simdi sana sakin olmuyor diye uzulup ikinmaya kalkma gazin ciktiysa sikinti yok. Ben 3. Gece sabaha karsi ciktim ben tuvalete. İkinmak agrini arttirabilir. Gazin gelince de tutma sakin.
KiZlar dun genel anestezi sezeryanla dogurdum agrim beter tuvaletebile oturamiyorum afdersiniz

bluebottle bluebottle canim hakkinda hayirlisi olsun.sanirim sezeryana girmissindir coktan.benimkide erken geldi ve malesef spinalin bas agrisini cekiyorum.ummadigim basima geldi.sezeryanin agrisi az ama bas agrisi felaket.insallah kalici olmaz.bu arada dogum yapmissindir sanirim gozun aydin.Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.

okim okim gögüs için yarana bi çare bulabildin mi ?benimkilerde çok fena ..sezeryanda bile boyle sıkıntı çekmedim çok canım yanıyor emzirken
Cnm herkes ne dediyse yaptm ama anladım ki tek çare zaman.. Kremleri merhemleri süre süre ve hemen kalkanı takarak 4. Günüm bugün, hafifledi. Bitti denemez. Mucize yok anlayacağın.. Bir de söylemesi ayıp göğüsler fora geziyorum evde çoğu zaman, en iyii çözüm havalanmasıymış :p

kızlar bugün kontrole gittim suyum çok azalmış.kordon çok sıkı değil ama boynunda.doktor yarın yapalım sezeryan dedi,eşim cuma gece gelecek,günde 2 nst ve yatarak beklerim ama riskli deyince o zaman yarın olsun dedim.eşim yanımda olamayacak,malesef normal doğumu da deneyemedim, hayırlısını istedim hep; inşallah hayırlı olan budur..
Güzel haberlerinİ bekliyorum canım sağlıkla kavuşun birbirinize inşallah :))

Kızlar ben dün saat 11gibi doğum yaptım :)normal doğum oldu ,devlet hastanesindekendi sancmla ,1cm acıklıkla gitmiştim ,şükür fatma zehra kızımız 2700gr doğdu ,hemen memeyi tuttu ,uslu bir bebek ,minicik :)doğum hikayem yakında yazıcam inş
Hayırlı olsun cnm!

Back