Kızlar boğazım acıyor biraz ve ama çok burnum akıyor ne yapsam iyi gelir??
Nefesim açılsın, halsizliğim geçsin mikrop hemen gitsin diye
Benimde akıyor ateş basıyor terliyorum tek yaptıgım limonlu su ve meyve ..inşallah toparlarız bi an önceKızlar boğazım acıyor biraz ve ama çok burnum akıyor ne yapsam iyi gelir??
Nefesim açılsın, halsizliğim geçsin mikrop hemen gitsin diye
Gercekten mi icimi ferahlattin canim cok tesekkur ederim kontrolumde yeni gecmisti doktora gitmeme daha 3 hafta var, doktorumu doktorum aramayi dusunuyordum bende
Canımmmmmmmmmm çok mutlu oldum. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bızdığı . oyhhhhhh için ferahlamıştır canım arkadaşım. İnşallah her hasta , sıkıntılı bebek için iyi haberler duyarızcanlar günaydın, dün yine doktor yollarını aşındırdım . çok şükür güzel haberlerle döndüm :) artık kafam tamamen rahat :) bebişimin kafasındaki boşluk olağan sınırlar içinde olduğunu ve zaten kaybolacağını söyledi tekrar doktorum. kafa çapını ölçtü gayet iyi buldu. anladığım kadarıyla kafasının büyüklüğü ile doğru orantılı o yüzden sorun işgal etmiyor dedi. suyuma gelince de şeker yüklemesi temiz birde başka tahlil var şeker hastalarına yapılan onu yaptırdım dün oda temiz çıktı. suyumun fazlalığını da idiopatik ( sebepsiz) olduğuna kanaat getirdi. Takip etmekten başka çare yok çünkü bebekte gelişim bozukluğu yok iri bir bebeğe sahipsin dedi. zaten dün 24+6 iken 26+3 çıktı ultrasonda tahmini doğum tarihi 13 eylül görünüyor. Rabbime ve tüm dua edenlere binlerce kez şükrediyorum. Allah herkesten razı olsun.
Yumurtanın iyi pişmesi gerekiyor çünkü zararlı bakteriler olabiliyor yani şöyle ki özellikle salmonella denilen bakteri genelde dışkıda bulunur zaten tavoktan yumurta çıkarken yumurtanın dışına bazen nadir de olsa içine geçebiliyor. Yumurtanın üzeri zaten kapalı bir durum da yani üzerindeki porlar denilen açıklık eğer sen yumurtayı alıp yıkamadığın sürece açılıp içine girmez. Amma Bazı titiz hanımlar yumurtayı alıp bi güzel yıkayıp dolaba kaldırır ki bu çok risklidir o zaman yüzeyden içeri geçer bakteriler o yüzden kullanmadan önce yıkamalıyız. Markette satılan yumurtalar da asla suyla yıkanmaz genelde iyonize ışınlarla dezenfekte edilir ve %90 kaba kirler uzaklaştırılır. Yani bu işleme pastörizasyon denilmez sadece hazırsatılan yumurta beyazı ya da sarısı ya da yumurtanın tamamı şişe içinde satılanlar genelde pastanelerin kullandıkları hazır kırılmış şeklinde olan yumurtalar pastörize edilir. Sen bundan sonra iyi pişmesine dikkat et Bugüne kadar bişey olmadıysa şimdi korkcak bişey yok rahat ol. Erken doğuma yol açama riski olduğu için tam pişmesi salmonella dediğimiz bakterinin ölmesi gerekiyor yani:))
Kizlar gunaydin nasilsiniz 1 ay oldu doktora biturlu gidemedim((( seker yuklemem de geciyor birsey sorcam seker yuklemesi ac karina mi yapiliyo tok karina mi yoksa farketmezmi??bugun yetisirsem gideyim diye ???
bende böyle biliyorum en az 7 dakika diyorçok iyi haşlanmış bir yumurtanın da vitaminleri tamamen gidiyor, ayrıca protein olduğu gibi trans yağa dönüyor ve kolesterol yapıyor. iyi pişmemişten kasıt kayısı kıvamı değil ki, çiğ yumurta tüketilmesi, mesela kremalar ya da mayonezle birlikte.. yoksa kayısı kıvamı yumurta da zaten pişmiş bir yumurtadır.
aç git canımKizlar gunaydin nasilsiniz 1 ay oldu doktora biturlu gidemedim((( seker yuklemem de geciyor birsey sorcam seker yuklemesi ac karina mi yapiliyo tok karina mi yoksa farketmezmi??bugun yetisirsem gideyim diye ???
tesekkurler arkadaslar)))günaydınnnn :) aç karnına yapılıyor, ama 28. haftaya kadar süresi var zaten.
bende böyle biliyorum en az 7 dakika diyor
aç git canım
Bende bulanti oluyo agriyla birlikte ama diger belirtiler yok.tansiyon yukselmesi de cok nadir yasadim hamilelikte.hele odem hic olmadi simdiye kadar.bugunde basimin agrisi gecti alaha sukurpreeklempsinin en bariz belirtisi göz bulanıklığı mide bulantısı kusma ve vücutta aşırı ödem canım, preeklempsi olsa farketmemen imkansız. başağrısı kan hacmimiz arttığı için de oluyor benim de oluyor ince sızı gibi nerdeyse hergün. bazen kahve iyi geliyor.
Kizlar gunaydin nasilsiniz 1 ay oldu doktora biturlu gidemedim((( seker yuklemem de geciyor birsey sorcam seker yuklemesi ac karina mi yapiliyo tok karina mi yoksa farketmezmi??bugun yetisirsem gideyim diye ???[günaydın şeker yüklemesi 28.haftaya kadar yapılıyor ve aç gitmen gerekiyor.
çok iyi haşlanmış bir yumurtanın da vitaminleri tamamen gidiyor, ayrıca protein olduğu gibi trans yağa dönüyor ve kolesterol yapıyor. iyi pişmemişten kasıt kayısı kıvamı değil ki, çiğ yumurta tüketilmesi, mesela kremalar ya da mayonezle birlikte.. yoksa kayısı kıvamı yumurta da zaten pişmiş bir yumurtadır.
Evlat sahibi olcaz diye yaslandik ha bu stresli gunlerde.bide derler en guzeli hamilelik bugunleri cok ararsin diye.sanirim bi cogumuz hic aramicazKızlar günaydın ;
Doktorumla konuştum demir hapı idrar rengini değiştirebiliyor dedi. Yine enfeksiyon için idrar tahlili istedi. Kanamam yok ama . İdrarımda normale döndü şükür ki. uyhhhhhhh ne stres oldum ama .
Selam kızlar uzun zamandir yazamadım badana boya islerimiz vardi cok sukur bitti evim tertemizz oldu.. bugun ikinci doz tetenozumuzuda olduk p.teside kontrolumuz var seker yuklemeside o gun olcak inşallah hersey iye gecer sorun cikmaz sonra ver elini yazlik
Bende ayniyim ama iki gun araliksiz bas agrisi cekince onu unuttum.burnum surekli dolu tikali.pecete evin heryeriGeçmiş olsun @Chek bende aynı dertten müzdaribim napıcam bilmiyorumlimonlu ıhlamur içiyorum fayda etmiyor sürekli su içiyorum boğazım kurudukça, burnumda silmekten yara oldu öğleden sonra izin alıp eve gidim bari iyice halsizlik çöktü
Yanında bitane vardı cnm aynısı sadece benimkinde fransoz dantel var o düz kurdele seninki ondandandr o 390dı ama içi falan aynı bende beşik srayindan aldım aynı yer :)Canım benim aldığımın aynısı Bursa Beşik sarayı mı ne öyle birşeydi sanırım ben 390 verdim Herşeyi içinde diğer sepet beşiklere göre daha büyük ama elden aldığım için birde 3 Ağustos'ta gelicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?