2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar boğazım acıyor biraz ve ama çok burnum akıyor ne yapsam iyi gelir??
Nefesim açılsın, halsizliğim geçsin mikrop hemen gitsin diye

canım ben taze zencefil + limon + bal ı 5-10 dk kaynar suda bekletip içtim,iyi geldi.
geçen hafta aynı dertten müzdariptim de, geçmiş olsun.

Kızlar boğazım acıyor biraz ve ama çok burnum akıyor ne yapsam iyi gelir??
Nefesim açılsın, halsizliğim geçsin mikrop hemen gitsin diye
Benimde akıyor ateş basıyor terliyorum tek yaptıgım limonlu su ve meyve ..inşallah toparlarız bi an önce

Gercekten mi icimi ferahlattin canim cok tesekkur ederim kontrolumde yeni gecmisti doktora gitmeme daha 3 hafta var, doktorumu doktorum aramayi dusunuyordum bende

Yumurtanın iyi pişmesi gerekiyor çünkü zararlı bakteriler olabiliyor yani şöyle ki özellikle salmonella denilen bakteri genelde dışkıda bulunur zaten tavoktan yumurta çıkarken yumurtanın dışına bazen nadir de olsa içine geçebiliyor. Yumurtanın üzeri zaten kapalı bir durum da yani üzerindeki porlar denilen açıklık eğer sen yumurtayı alıp yıkamadığın sürece açılıp içine girmez. Amma Bazı titiz hanımlar yumurtayı alıp bi güzel yıkayıp dolaba kaldırır ki bu çok risklidir o zaman yüzeyden içeri geçer bakteriler o yüzden kullanmadan önce yıkamalıyız. Markette satılan yumurtalar da asla suyla yıkanmaz genelde iyonize ışınlarla dezenfekte edilir ve %90 kaba kirler uzaklaştırılır. Yani bu işleme pastörizasyon denilmez sadece hazırsatılan yumurta beyazı ya da sarısı ya da yumurtanın tamamı şişe içinde satılanlar genelde pastanelerin kullandıkları hazır kırılmış şeklinde olan yumurtalar pastörize edilir. Sen bundan sonra iyi pişmesine dikkat et Bugüne kadar bişey olmadıysa şimdi korkcak bişey yok rahat ol. Erken doğuma yol açama riski olduğu için tam pişmesi salmonella dediğimiz bakterinin ölmesi gerekiyor yani:))

Canımmmmmmmmmm çok mutlu oldum. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bızdığı . oyhhhhhh için ferahlamıştır canım arkadaşım. İnşallah her hasta , sıkıntılı bebek için iyi haberler duyarız

çok iyi haşlanmış bir yumurtanın da vitaminleri tamamen gidiyor, ayrıca protein olduğu gibi trans yağa dönüyor ve kolesterol yapıyor. iyi pişmemişten kasıt kayısı kıvamı değil ki, çiğ yumurta tüketilmesi, mesela kremalar ya da mayonezle birlikte.. yoksa kayısı kıvamı yumurta da zaten pişmiş bir yumurtadır.

Kizlar gunaydin nasilsiniz 1 ay oldu doktora biturlu gidemedim((( seker yuklemem de geciyor birsey sorcam seker yuklemesi ac karina mi yapiliyo tok karina mi yoksa farketmezmi??bugun yetisirsem gideyim diye ???

Kizlar gunaydin nasilsiniz 1 ay oldu doktora biturlu gidemedim((( seker yuklemem de geciyor birsey sorcam seker yuklemesi ac karina mi yapiliyo tok karina mi yoksa farketmezmi??bugun yetisirsem gideyim diye ???

günaydınnnn :) aç karnına yapılıyor, ama 28. haftaya kadar süresi var zaten.

Selam kızlar uzun zamandir yazamadım badana boya islerimiz vardi cok sukur bitti evim tertemizz oldu.. bugun ikinci doz tetenozumuzuda olduk p.teside kontrolumuz var seker yuklemeside o gun olcak inşallah hersey iye gecer sorun cikmaz sonra ver elini yazlik

bende böyle biliyorum en az 7 dakika diyor

aç git canım

bende böyle biliyorum en az 7 dakika diyor

aç git canım

ben de kısık ateşte 6 dk bekletiyorum kaynamaya geçtikten sonra, çiftlik yumurtası alıyorum market yumurtalarına göre kabuğu da daha kalın oluyor ve daha geç pişiyor. beyazı tam pişmiş oluyor sarısı da kayısı, rafadandan daha katı ama o gri tabaka oluşmuyor. ayrıca un gibi de dökülmemesi gerekmiş, öyle anlayabilirmişiz

Bende bulanti oluyo agriyla birlikte ama diger belirtiler yok.tansiyon yukselmesi de cok nadir yasadim hamilelikte.hele odem hic olmadi simdiye kadar.bugunde basimin agrisi gecti alaha sukur

G

Fazla pişirme tüm gıdalarda zaten öncelikle vitamin ve minerallerin değerini düşürür. Biz zaten yumurtayı vitamin için yemiyoruz ki öncelikli sebebimiz iyi bir protein kayanğı olması.. lesitin içermesi ayrıca yumurta sarısı yüksek kolesterol içermesine rağmen doymamış yağ asitinden dolayı kolesterol yükseltici etkisi et ürünlerinden çok azdır kıyaslanmaz bile. Zaten kolesterol kötü bir şey değil vücut ta yapıyor gerektiğinde iyi kolesterol kötü kolesterol dediğimiz hdl-ldl var o ayrı bir konu zatende. Benim burda üstüne basa basa söylediğim yumurtanın mutlaka iyi pişmesi gerektiği, bende özellikle kayısı kıvamında severim makinede haşlıyorum şimdi katı kıvamda olmasını seçiyorum yaparken. Aynı şekilde tavadada iyice pişmesine özen gösteriyrum. Bu olay sadece yumurta için dğil zaten en basiti dışarda yemek yediğimiz yerlerde hangi koşullarda hazırlık yapılıyor bilebiliyor muyuz. Tuvaletle mutfak dip dibe, bazen kapı bile yok. Mevzuat gereği kapının direkt olarak mutfağa ya da gıdaların bulunduğu bölüme açılmaması gerekirken malesef çoğu yasal olmayan yer bu duruma uygun değil.Ben gıda yüksek mühendisiyim aynı zamanda kamuda denetmenim işyerlerini dolaşıyrum çok lüks bildiğimiz mekanların bile mutfakları malesef çok üzücü. O yüzden bizim bu durumdayken kendimize ekstra özen göstermemiz ve bilmediğimiz ortamlarda yemek yememiz gerekiyor. Biz bile kendimize zarar verebiliriz tuvaletten sonra ellerimizi düzgün yıkamazsak. Salmonella bizden de bulaşabilir yani benim tavsiyem sizde kayısı kıvamını bırakın iyice pişirin derim

Evlat sahibi olcaz diye yaslandik ha bu stresli gunlerde.bide derler en guzeli hamilelik bugunleri cok ararsin diye.sanirim bi cogumuz hic aramicazdemir ve magnezyum farkli etkiler olusturabiliyo canim mesela demir kabiz yapiyo diyo cogu insan.ben demirle magnezyuma ayni gun basladim iki gun hafif kabiz oldum sonra her sabah ishal.iki gun once doktorum magnezyum ishal yapabilir onu birak duzelirse hap formuna gecelim efervesani birak dedi

iyi günlerde oturun canım ohh temiz temiz :) bnm de bugün dr kontrolüm var, pzrtesi de 2. doz aşımı vurulup hem de gitmişken aile hekimimden 5 gün rapor alıcam.. çalışmaktan çok sıkıldım bi beş gün kafamı dinlerim diyorum.. :))

benim de bugünkü kontrolde illaki şeker mevzusu açılıcak, doktoruma açlık tokluk bakmayı önericem kabul eder inş.. etmezse de ona çok güveniyorum, bir bildiği var diyip yaptırıcam.. bakalım neler olucak :)

41 YASİN LİSTESİ (7.HAFTA)

**kattina......................................................1
**belmaakca................................................3
**miskamber................................................1
**mehlikaazra..............................................1
**ayselcsb.....................................................1
**gayye21.....................................................1
**elifahsen....................................................1
**sevdee........................................................1
**yarenim 99................................................3
**kuzumveben..............................................2
**seda78.......................................................1
**periliceada................................................1

**pharaysun.................................................1
**esmanurcanan..........................................3
**kuzucuk87.................................................1
**chek...........................................................1
**ferideii.......................................................2
**oligosakarit..............................................2
**fulya01......................................................1
**ozim84......................................................3
**umutdünyası............................................1
**yuja...........................................................1
**ysmn1096.................................................2
**yeşilerik....................................................1

**hülyab27...................................................1
**sevda88.....................................................1
**aysms88....................................................1
**bluebottle...................................................1
**ayışığı3434................................................1

TOPLAM.............................................41

kızlar yasınlerimizi unutmayalım.......

Bende ayniyim ama iki gun araliksiz bas agrisi cekince onu unuttum.burnum surekli dolu tikali.pecete evin heryeri ihlamur bal limon uclusu faydali.bogazim kendi kendine gecer gibi oluyo bigun aciyo bigun acimiyo bol su icmeye calisiyorum bogaz agrisina iyi geliyo

Yanında bitane vardı cnm aynısı sadece benimkinde fransoz dantel var o düz kurdele seninki ondandandr o 390dı ama içi falan aynı bende beşik srayindan aldım aynı yer :)

Selam... Uzun zamandır doğru düzgün bakamadım buraya. Nasılsınız, nasıl gidiyor? Hazırlıklar başladı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…