• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
canım biz doktora üstün körü sorduk fiyat söylemedi..ama yaptığı hasteneleri saydı...ama gücümüz yetmez derseniz arkadaşlarıma yönlendiririm sizi dedi..bizde asistanına sorduk ben fiyat veremem dedi aşağı yukarı dedik hastanesine göre değişiyor dedi 4000 küsürden başlar dedi ki dediği hastane içlerinden en normal olanı..baya iyi bi hastane vardı muhtemelen orası 6000 küsürlerdedir..bizde karar veremedik.haftaya konrolüm var..direk doktorla konuşacaz bakalım..olmadı doktor tavsiyesi isticem ..çocuğumun bi aylık rızkı neredeyese .en düşük 4000 lira..kafam karışık yani anlayacağın..sen ne düşünüyorsun
sendeki deli sorular bende de var çık çıkabilirsen işin içinden...benim dr.un muayenesi bahçelievlerde anlaşmalı olduğu hastanelerde orada en son kontrole gittiğimizde vital,aile bir de hizmet hastanesine gittik..vitalde 4.500 dediler dr. parası ile birlikte ssk karşıladığı için uygunmuş ama hastaneyi hiç beğenmedik...sonra aile ve hizmet hastanesine gittik hizmet hastanesi hoşuma gitti orası da 2.300 hastane 5.500 dr. alıyormuş şimdilik ona karar verdik sececek baska sansımız yok çünki bu kadar bebeğime yaklaşmışken maddiyatı arka planda tutmaya çalışıyorum tek derdim dr.um girsin doğuma ama biz de para olayını dr. ile konuşmadık asistanı bilgi verdi ..dr. indirim yapar mı bilmem ama durum şimdilik bu görünüyor...inşallah hakkımızda hayırlı olan ne ise o olsun ıkımız içinde canım...

canım inşallah bişey yoktur.ufak düşmeyse bişey olduğunu sanmıyorum.bende ilk hamileliğimde
merdivenden düşmüştüm.popo üstüne oturdum Allahtan.hareketlerini kontrol et.
benimde bazen çok bazen az hareket ediyor.

benim gece oldu doğum.tahmini 12 saate yakın kalıyor.tam hatırlamıyorum
çünkü doğumdan sonra belden aşağısını uyuşturdukları için yaklaşık 5-6 saat kadar belden
aşağıyı hissetmiyorsun zaten.dediğim gibi tahmini 12 saat kadar kalıyordur en fazla ama.
sonra wc ye gidiyorsun bağırsakların iyi çalışmadan seni çıkartmıyorlar hastaneden.
yürüyüş yaptırıyorlar.valla ben hiç acı hissetmedim hatta gayette iyi oldu zaten acıdan sağa sola dönemiyorum,
o halde wc ye gidecek halin olmuyor keşke hastaneden çıkana kadar takılı kalsada wc ye gitmesen:)
bu arada sezeryan ihtimaline karşı pipet bulundurun yanınızda.

hayırlısı olsun inşallah ben ilkinde de hep hayırlısı neyse onu istedim.
normal olsa daha iyiydi tabi.canım genelde 2 günde taburcu ediyorlar.benim gece olduğu için
2 gece kaldım.ama kesin sezeryan olacağı belli ise tahmini sabahtan ameliyata alırlar genelde.bir gece de orda
kalınır.ertesi gün öğlenden sonra da çıkartırlar.
Canim peki amelyatdan sonra afedersin buyuk abdest icin tuvalete gidile biliyormu cok mu aciyo

Cancim hastaneye göre degisiyoRR ben iki gece kaldım ki tüm sezeryana iki gece kalıyordu sondayi da bebek narkozdan sonra en kısa sürede alınması gerektiği için de baymadan takiyotlar ama ben bayildigim için geçmiş deneyimlerimde söylüyorum bana mecbur uyutup takiyorlar
maşallah poponu kası
oyyyyyy geleydi o günler alaydık kucaklrımıza:KK37::KK37:

kızlar, bişey sorcam..
duyan duymayan gören görmeyen cevaplasın nolur..
lavaboda peçetede kan gördüm, sonra tekrar tekrar silip bakınca makat'tan geldiğini farkettim..
varmı poposundan kan gelen ?
Ben de oluyor arkadaşım ara ara kabızlık olduğu günler normal taze kan ise korkma küçük bir çatlak olmuş demektir ben çok çekiyorum hem çatlak hem hemoroid var

kızlar, bişey sorcam..
lavaboda peçetede kan gördüm, sonra tekrar tekrar silip bakınca makat'tan geldiğini farkettim..

Canım bende de bi ara oldu ama ben hep kabızdım yani,
Anal fissür yani makat çatlağı ya da basur olabilir canım doktora git daha çok ilerlemeden ilk defa olduysa kolay tedavi edilir
Bende de olmuştu gitmedim gitmedim sanırım basura çevirdi

Kızlarcım doğum ücretlerinden laf açılmış.. ben de şimdiye kdr hep bursa acıbademde bir doç. dr.'a gittim.. ama doğum çok çok pahalı olacak.. o kdr para vermeye gerek var mı emin olamıyorum.. bir yanım oğluşuma değer diyor, diğer yarım sırf adı için bi hastaneye o kdr para verilmez diyor.. Bu hafta ilk defa jimer diye bursadaki başka bi hastaneye gidicem, burdaki arkadaşlarda orayı ve cenk beyi önermişti.. cenk beyden randevu aldım, inş doktorla elektriğimiz tuıtarsa bundan sonra oraya devam edip doğumu nerdeyse yarı fiyatına getirmeye çalışıcam :)

ay bana hemşire yapmıştı.çok utanmıştım...olmadı kendim yaparım izin verirlerse..hayırlısı olsun canım
Bende kendim yapmıştım. Yine söylerler ama aklında olsun hemen karnin ağrıyor ishal olmuş gibi (bende öyle olmustu) çok dayanamamis hemen tuvalete çıkmıştım biraz daha beklesem o kadar gaz sancısı cekmeyecekmisim :(
canım cumartesi bende de oldu...toplasan beş hareket yapmazdı.ödüm kopmuştu..kendi kendime ağladım zırladım..neyseki pazar günü tekrar eski sisteme devam etti..aramızda bi gün var..bir gün arayla aynı şeyi yaşamışız.karnının üstüne düşmemişsin çok şükür...sanmıyorum bişey olduğunu..baksana durmuyormuş şimdi bıcırık
Yok canım çok şükür karnimin yada popomun üstüne düşmedim çok panik oldum ara ara vuruyor yine sağ salim bi dogursaydik. Bende strese girince bebis kasildi diye düşündüm inşallah aksama kadar eskisi gibi olur

Ben de oluyor arkadaşım ara ara kabızlık olduğu günler normal taze kan ise korkma küçük bir çatlak olmuş demektir ben çok çekiyorum hem çatlak hem hemoroid var
taze kandı evet,
koyu, kirli yada pıhtı değildi..
açık kırmızı kandı..çok korktum ama takip ettiricem

sendeki deli sorular bende de var çık çıkabilirsen işin içinden...benim dr.un muayenesi bahçelievlerde anlaşmalı olduğu hastanelerde orada en son kontrole gittiğimizde vital,aile bir de hizmet hastanesine gittik..vitalde 4.500 dediler dr. parası ile birlikte ssk karşıladığı için uygunmuş ama hastaneyi hiç beğenmedik...sonra aile ve hizmet hastanesine gittik hizmet hastanesi hoşuma gitti orası da 2.300 hastane 5.500 dr. alıyormuş şimdilik ona karar verdik sececek baska sansımız yok çünki bu kadar bebeğime yaklaşmışken maddiyatı arka planda tutmaya çalışıyorum tek derdim dr.um girsin doğuma ama biz de para olayını dr. ile konuşmadık asistanı bilgi verdi ..dr. indirim yapar mı bilmem ama durum şimdilik bu görünüyor...inşallah hakkımızda hayırlı olan ne ise o olsun ıkımız içinde canım...
oyyyyy doktorum girse güzel olacak ta işte bilmiyorum..insan alışınca kötü oluyor başta doktor ismi duymaya..bakalım tavsiye edeceği doktorlar olursa onada başlamam lazım biran önce ki doğuma kadar alışayım üslubuna falan.gittiğim bi normal uzman daha var da ona güvenemiyorum..amin inşşş canım

Canım bende de bi ara oldu ama ben hep kabızdım yani,
Anal fissür yani makat çatlağı ya da basur olabilir canım doktora git daha çok ilerlemeden ilk defa olduysa kolay tedavi edilir
Bende de olmuştu gitmedim gitmedim sanırım basura çevirdi
normal olur öyle flan diyenler oldu ama bende ilerlemesinden korkuyorum..
çok teşekkürederim, basura çevirmeden görüneceğim..

kızlar, bişey sorcam..
canım benim ilk hamilelikte oldu.kabızlıktan oluyor.demir hapına ne zaman başladım
o zaman olmaya başladı.gittiğinde doktorun muane etsin doktor krem yazıyor ama zorunlu olmadıkça
kullanma demişti.doktora gidene kadarda orayı afedersin kremle sürekli ve yediklerine dikkat
et kabız olmamaya çalış.benim bu hamileliğimdede başıma geldi malesef.dediğim gibi kabız olmamaya çalış.

Canim peki amelyatdan sonra afedersin buyuk abdest icin tuvalete gidile biliyormu cok mu aciyo
sezeryan olursan hemen büyük abdestin gelmiyor zaten.hastaneden çıktıktan 1-2 sonra gelmişti benim mesela toplu
halde :oops: hastanede sezeryan sonrası yürütüyorlar afedersiniz gaz yapmadan çıkamıyorsun.
hemşire direk soruyor yaptın mı yapmadın mı diye?yani özetle sezeryan sonrası bağırsakların
çalışması biraz zaman alıyor. :KK66:

kızlar, bişey sorcam..
canım benim 3 aylıkken olmuştu kan gelmesi dr. krem vermişti o zaman kanı görünce çok korkmuştum...geçen hafta yine oldu ama devam etmedi şükür..bence dr.una danış canım çünki basur olmasın sonra...

canım benim ilk hamilelikte oldu.kabızlıktan oluyor.demir hapına ne zaman başladım
o zaman olmaya başladı.gittiğinde doktorun muane etsin doktor krem yazıyor ama zorunlu olmadıkça
kullanma demişti.doktora gidene kadarda orayı afedersin kremle sürekli ve yediklerine dikkat
et kabız olmamaya çalış.benim bu hamileliğimdede başıma geldi malesef.dediğim gibi kabız olmamaya çalış.

sezeryan olursan hemen büyük abdestin gelmiyor zaten.hastaneden çıktıktan 1-2 sonra gelmişti benim mesela toplu
halde :oops: hastanede sezeryan sonrası yürütüyorlar afedersiniz gaz yapmadan çıkamıyorsun.
hemşire direk soruyor yaptın mı yapmadın mı diye?yani özetle sezeryan sonrası bağırsakların
çalışması biraz zaman alıyor. :KK66:
Canim tesekkur ederim yanitin icin))

Bende kendim yapmıştım. Yine söylerler ama aklında olsun hemen karnin ağrıyor ishal olmuş gibi (bende öyle olmustu) çok dayanamamis hemen tuvalete çıkmıştım biraz daha beklesem o kadar gaz sancısı cekmeyecekmisim :KK43:

Yok canım çok şükür karnimin yada popomun üstüne düşmedim çok panik oldum ara ara vuruyor yine sağ salim bi dogursaydik. Bende strese girince bebis kasildi diye düşündüm inşallah aksama kadar eskisi gibi olur
ayyy sorma yaaa nasıl bir karın ağrısı yapıyor..sinirden ağlamıştım..çatlıcaktım neredeyse:KK53:

Kızlar 50 gr şeker yüklemesi sonucu tokluk 168 çıktı 140 olması gerekiyormuş. Moralim bozuldu. Normalde şeker tüketen biri değilim. Dikkat ediyordum hamilelikte neden böyle çıktı:110: 100 gr mı yükletcem şimdi doktorumla daha konuşmadım. 50 gr zor yüklettim zaten offf stres oldum

oyyyyy doktorum girse güzel olacak ta işte bilmiyorum..insan alışınca kötü oluyor başta doktor ismi duymaya..bakalım tavsiye edeceği doktorlar olursa onada başlamam lazım biran önce ki doğuma kadar alışayım üslubuna falan.gittiğim bi normal uzman daha var da ona güvenemiyorum..amin inşşş canım
canım ne güzel sonucta dr.un seni yönlendireceği dr. iyi dr.dur yoksa yönlendirme yapıp vebaline girmez... açık kapı bırakmış bu da sana secenek sunuyor bence bu gittiğinde netleştir cünki şaka maka az kaldı sanki...

Ben de aynı çok korkuyorum aşı da bile bayilacaktim ve haftaya bir daha aşı var. Neyse ki annemin yanına gidicem o yapıcak inşallah da ortalık yıkılır heralde :KK14:
Bende de var ama gün aşırı kan iğnesi vuruluyorum ve malesef çok yakıyor. İğne vurulduktan sonra 10 dk ayağa kalkamıyorum :( herşey bebişlerimiz için

Back