Hele şu doymama muhabbeti yokmu skldim ya.kasıt başka birşey degilYok canım korkma anlamazlar aynından bnde de var =) Dün kvdeydik kalk çocuk doymadıysa dolabta yoğurt çorbası var ısıt yedir diyo çocuk devamlı elini ağzına katıyo ya aç ondan yapıyo sanıyo.... =)
Ayy kızlar inşallah ileride hala böyle görüşüyor olursak birbirimize haber verelim böyle konularda frenliyelim birbirimizi çok[/QUOTEgelinlerde başka topikte kaynanalarini cekistirir:)
Kuzenimde denemiş onlar da zor alışmışlar canım huysuz olmuş kızı bi kaç gün denemeye devam et sabah birde dene bakalımKızlar iyigeceler.Belki daha önce konusu geçmiştir ama birşey soracağım.Birkaç gündür oğluma ferrosanol şurup veriyorum 1 cay kaşığı.Akşam yatmadan verdim ve oğlum yattığından beri ağlayarak kalkıyor verdiğim günden beri.Zor susuyor.Sizde böyle bir yan etkisi oldu mu acaba???Doktora sordum kesme sabah ver dedi.
Ben veriyorum canım ama benim bebeğim mama ile besleniyor.Bide su veriyo musunuz artık bebislere ?
Canım bazen olabiliyor öyle şeyler ki sen maşallah iyi idare ediyorsun 2 çocuk+iş..size geçen gün yaptığım sakarlığı anlatayım
mert önünü ıslatmış üstünü değiştireyim dedim
önce bir kolunu çıkartırken çıt diye bir ses duydum inatla tişörtün kolunu çekince mertin çığlığı nı da duydum
bir baktım ki tişörtün ipi mertin parmağına takılmış kesmiş parmak kan içinde tam da baş parmağının oynak yeri
DURUN DAHA SAKARLIĞIM BİTMEDİ
neyse meme verdim susturdum tam yemek yerken mert de kucağımdaydı masada da acı turşu
mert de kesik parmağını emiyor bende o arada önce acı biberi ağzıma attım veeee sonra mertin parmağını ağzından çıkardım sonrası malum bir kıyamet daha koptu en sonunda eşim dayanamadı çocuğun başına bişi gelmeden sen ver bu gece ben ilgileniyim dedi
Benim oğlumda çok güler yüzlü (tabi benim kucağımdaysa birisi kucağına alınca ona alışana kadar ağlıyor) ama öyle herkese gülücük dağıtmasa iyi olacak nazar değecek diye korkuyorum komik suratlı oğluma :)Bugün eve misafir geldi 7-8 kişi kadar kızım hepsini ilk defa gördü. Ben de biraz tuttum yanlarında sonra içeri götürdüm. Kızım içerde bastı çığlığı nasıl bir ağlama sanırsın etinden et kopuyor misafirlerin yanına dönüyorum susuyor benim ki hepsine gülücükler dağıtıyor içeri geri gidiyorum gene basıyor çığlığı geri geldik misafirlerin yanında gene sustu. Hayret ettim ne anladıysa :)
maşallah canım çok anlayışlıymışsın, rabbim mükafatını verir inşallah, ben olsam sabredemezdim sanırım çocuk mocuk olmazdı ortada, az kalmış inşallah rahat kendi evine geçersin.@maycaATPaz kızlar çok sanslisiniz sizin anneleriniz bakıyor ben bir dahaki dönem calismaya başlayacağım annem baksın istiyorum ama aynı şehirde değiliz bizimle kalmalarini çok isterim eşim de sorun etmez ileriki zamanlarda sorun yaşarız diye korkuyorum bir gorumcem var gelip o bakarsa hep bizde kalır zatwn evlendigimizden beri 2 erkek kardeşi bizde kalıyor bir de onun gelmesini istemem Amaaan kafam çok karışık içimi döktüm biraz :) bakalım zaman ne gösterecek
bize süt annesi olabilirsin, bize gönder fazlasınıAyy ilahi sen sesli güldüm valla:) dün eşime soruyordum süt ister misin içiver bak çok geldi diye:) kv de de iyi gelirmiş anne sütü içiver diyordu:)
bana da biraz zor geldi annelik, bebekten bebeğe de değişiyor tabi. arkadaşımın bebeği var aynı zamanlarda doğum yaptık onun bebeği sakin emip uyurdu, bizimki zıplat zıplat bi hal olurduk, o bana ben ona özenirdim, ne güzel bebek olduğu belli, bizimki hep uyuyor diyordu geçenlerde yine görüştük onun bebişi de hareketlenmiş ayy eski hali iyiymiş böyle zor diyor :)..Al benden de kadar ben bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmemiştim herkes doğuruyordu ve emziriyordu ne kadar zor olabilirdi ki ya insanlar zorlandıklarını söylemiyorlar ya da zorlanmıyorlar :)
biz 4 ay 5 günlüğüz bizde kullanmıyoruz, geçen ay dr kan tahlili falan yapılıyor mu diye sormuştum o da 9. ayda bakılıyor ama biz biraz daha erken bakarız dedi, gerçi kan ilacını tahlilden bağımsız başlıyorlar bildiğim kadarıyla, bu ay daha gitmedik kontroleKızlar biz henüz kan ilacı kullanmadık doktorumuz bir şey demedi.4ay 22günluguz
Sagol cnmbiz 4 ay 5 günlüğüz bizde kullanmıyoruz, geçen ay dr kan tahlili falan yapılıyor mu diye sormuştum o da 9. ayda bakılıyor ama biz biraz daha erken bakarız dedi, gerçi kan ilacını tahlilden bağımsız başlıyorlar bildiğim kadarıyla, bu ay daha gitmedik kontrole
İyi geceler cnmHerkese iyi geceler kızlar, beişleriniz rahat uyusun tabi siz de iyi dinlenin inşallah
Keşke fırsat olsa canım evdeki sütlerim ziyan oldu en az 15 poşet vardı zaten sürekli gelince kıza içirmeye fırsat bulamadım biraz bekleyince de içmek istemedi kaldı öylece. Yakınlarda olsanız hiç ikiletmem bile verirdim süt. Bir arkadaşım vardı kızımdan 19 gün küçük kızı var. Onun sütü pek yoktu mama takviyeli devam ediyorlardı ona da kaç kez teklifte bulunsam dedim sonra vazgeçtim bu sefer de yanlış anlarsa diye. Al işte elimde patladı sütler. Benim eşim de kızımla süt kardeş olmak istemiyorum diyor:)maşallah canım çok anlayışlıymışsın, rabbim mükafatını verir inşallah, ben olsam sabredemezdim sanırım çocuk mocuk olmazdı ortada, az kalmış inşallah rahat kendi evine geçersin.
bize süt annesi olabilirsin, bize gönder fazlasını, maşallah canım bol sütlerin olsun :)
benim bebiş emmedi, bende eşime oğlunun yapamadığını sen yap da sütüm gelsin diyordum ilk zamanlar yazık o da ama onun sütünü içmiş olurum diyordu o geldi aklıma
bana da biraz zor geldi annelik, bebekten bebeğe de değişiyor tabi. arkadaşımın bebeği var aynı zamanlarda doğum yaptık onun bebeği sakin emip uyurdu, bizimki zıplat zıplat bi hal olurduk, o bana ben ona özenirdim, ne güzel bebek olduğu belli, bizimki hep uyuyor diyordu geçenlerde yine görüştük onun bebişi de hareketlenmiş ayy eski hali iyiymiş böyle zor diyor :)..
zaten evde kalınca bunalıyor insan biraz söylenince de hemen " sanki bi sen doğurdun, herkes doğuruyor" oluyor
Biz bu ay çocuk dr una gitmedik kendi evimizde değiliz bir süredir memleketteyiz burada da hastaneye götürmek istemedik pek sağlık ocağına gittik burada sadece aşıya diye orada demir şurubu verdiler. Özellikle anne sütüyle beslenen bebeklerde 4.-5. Ay civarında demir stokları tükeniyormuş anneden aldıkları o yüzden takviye gereği duyulıyormuş. Sanırım sağlık bakanlığının genel olarak uyguladığı bir şey. Buraya geleceğimizi geçen ay sağlık ocağına söylediğimizde oradan da aynı şuruptan vermişlerdibiz 4 ay 5 günlüğüz bizde kullanmıyoruz, geçen ay dr kan tahlili falan yapılıyor mu diye sormuştum o da 9. ayda bakılıyor ama biz biraz daha erken bakarız dedi, gerçi kan ilacını tahlilden bağımsız başlıyorlar bildiğim kadarıyla, bu ay daha gitmedik kontrole
İlk göğüs acısı yaşamaya başladığımda ki doğumdan hemen sonra başladım, her gördüğüm emziren anneye şüphe ile bakıyordum acaba onun da acıyor mu diye :) valla 4 ayda akıl sağlığımın bi kısmı gitmiş şöyle düşünüyorum da :) yüce devletimiz doğuran kadınlara doğum iznine çıkarken huni de dağıtsın :) o saatten sonra absürd komedi türüne geçeriz artıkAl benden de kadar ben bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmemiştim herkes doğuruyordu ve emziriyordu ne kadar zor olabilirdi ki ya insanlar zorlandıklarını söylemiyorlar ya da zorlanmıyorlar :)
Canım 4 ay 10 günlüğüz kullanmıyoruz. Hiç araştırma yapmadım ama sanki ne kadar geç versem o kadar iyiymiş gibi hissediyorum. Ben çok ilaç kullandım kızıma, ondan herhalde. Böbrekleri karaciğeri yorulacak diye korkuyorum içten içe.Sagol cnm
Ay o süt kardeşliği çok ilginç mevzuu :) araştırmıştım, bir bebeğin süt çocuğun olabilmesi için 2 yaşından küçükken 1 damlacık bile olsa sütünü tatması gerekmiş. O saatten sonra sadece sen süt annesi olmuyorsun bi de ,eşin süt babası anan baban da süt nenesi süt dedesi oluyor. Hatta bir sonraki ya da önceki doğumundan çocuklarınla da süt kardeş oluyor. 1 damla sütümüzle akraba sayımızı ikiye katlayabiliyoruz kızlar, yayılmacı politikaKeşke fırsat olsa canım evdeki sütlerim ziyan oldu en az 15 poşet vardı zaten sürekli gelince kıza içirmeye fırsat bulamadım biraz bekleyince de içmek istemedi kaldı öylece. Yakınlarda olsanız hiç ikiletmem bile verirdim süt. Bir arkadaşım vardı kızımdan 19 gün küçük kızı var. Onun sütü pek yoktu mama takviyeli devam ediyorlardı ona da kaç kez teklifte bulunsam dedim sonra vazgeçtim bu sefer de yanlış anlarsa diye. Al işte elimde patladı sütler. Benim eşim de kızımla süt kardeş olmak istemiyorum diyor:)
Neden dışarı çıkamaz dedi doktorun? Bizimki 'chicco urban'. Ben arabadan çok memnunum, çok kaliteli bana göre. Dışarı çıktığımızda bi sorun yaşamadık :) İstersen bi araştır gir bak netten belki beğenirsin.Bunu daha önce konuşmuşsunuzdur ama ben bu işlere daha yeni giriyorum. Dr bizim kız için dışarı çıkmayacak diyince bebek arabası almamıştık. Şimdi bakıyorum kafam allak bullak oldu. Beğendiğim modeller pahalı. Ucuz alayım desem isteklerime uymuyor. Bi de bu dışarı çıkma mevzusu içimde kaldı ya iyice özendim. Napsam bilemedim. Kanguru olayından vazgeçtim. O kadar para vericem baharda çıktım çıktım yoksa yazın sıcağında pişeriz. Kışa da allah kerim.
Sizin arabalar ne marka? Memnun musunuz?
Canım bende casual cadillac air fire modelini aldım gayet memnunum dışarda tek parmak bile dönüyor anakucağı hafif en sevdiğim seyde tekerleri şişirebiliyosun sadece tekerler cıkıp yıkanabiliyor ... Ben daha 2bucuk aylık hamileyken nerdeyse yarı fiyatına aldım onu toker bebe açılış kampanyasıydı ...Bunu daha önce konuşmuşsunuzdur ama ben bu işlere daha yeni giriyorum. Dr bizim kız için dışarı çıkmayacak diyince bebek arabası almamıştık. Şimdi bakıyorum kafam allak bullak oldu. Beğendiğim modeller pahalı. Ucuz alayım desem isteklerime uymuyor. Bi de bu dışarı çıkma mevzusu içimde kaldı ya iyice özendim. Napsam bilemedim. Kanguru olayından vazgeçtim. O kadar para vericem baharda çıktım çıktım yoksa yazın sıcağında pişeriz. Kışa da allah kerim.
Sizin arabalar ne marka? Memnun musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?