2015 Ekim Anneleri

Merhabalar arkadaşlar nasılsınız giremiyorum epeydir...
Erkek anneleri sünnet yaptırdınız mı?
Nerde nasıl tavsiyeleriniz neler?
Belki daha önce de konuşulmuştur ama takip edemiyorum malesef
Merhaba canim biz 7 gunlukken yaptirdik kayseride ozel bi hadtanede ve cok memnun kaldik 1 haftada iyilesti kuzum kesinlikle erken sunneti tavsiye ederim

Kızlar bende bir kaç gündür elmanın suyundan bir kaç çay kaşığı verdim annemle.Birde biz mandalina yerken bir damla kasiga siktm verdim geçende yoğurt corbam vardı onuda ufacık tattirdik.bir saldırısı var kasiga annem diyor koca boğaz olacak:))) hehe tek yesinde herşeyi büyüdüğünde yemek secmesin babasına benzemesin bana ceksin.göğüslerin eskisi gibi değil yumuşak birde kızım devamlı memede çok mizmz bende aliyom yapistiriyom iki çekiyor bırakıyor ağlıyor gaz geliyor oyle oyle az az sık emiyor a sanki hiç dolmaya fırsat kalmıyor.şimdi sıkayım dedim nasıl acıdı anca süt geldi bir iki damla..

Hihihi aniden konu degistirmisim komik olmuş.girmeye fırsat bulamıyorum giisken aklimdakileri hemen yaziveriyom

Canım yavaştan başlanacak tabi gıdalara ama naçizane bir bilgiyi paylaşayım dedim portakal mandalina limon gibi meyveler asitli olduğu için katı gıdaya başlarken önerilmiyormuş gaz da yapabilir yine sen bilirsin de paylaşayım dedim

kendisi bunu bile bitiremiyor içmedikten sonra süt olsa ne yazar bu ara beni de istemiyor ne zaman emzirmek için kucağıma alsamn anlıyor başlıyor ağlamaya
Aynı durum bende de var ağlaya sızlaya hoplayarak emziriyorum. Gecd emmesi normal ağlamıyor az emiyor. Ben zorlayınca gündüz kusuyor bu kadar demekki iştahı. Biogaia önerdş dr bize o rahatlattı bir nebze de olsa

Hadi gozun aydin darisi basimiza :)

Merhabalar arkadaşlar nasılsınız giremiyorum epeydir...
Erkek anneleri sünnet yaptırdınız mı?
Nerde nasıl tavsiyeleriniz neler?
Belki daha önce de konuşulmuştur ama takip edemiyorum malesef
Ben iki buçuk aylıkken devlet hastanesinde yaptırdım. Eşimin arkadaşı orada doktor olduğu için orayı tercih ettik.
3 günde iyileşir dediler 3 günde iyileşti gerçekten. İdrarın iyileştirici bi etkisi varmış bezin için de daha çabuk iyileşirmiş.
Yara olduğu için kremleyip derisini sıvazlamak gerekiyor.

Kızlar ben forumu telefondan takip ettiğim için her zaman yazmak zor oluyor.
Ama sizinle birşey paylaşıp sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Oğlum dün gün boyunca toplamda bir saat bile uyumadı. Memeden aldığım an uyanıyor ve uyumuyor. Artık uykusuzluktan ağlama krizine giriyor o zaman da ne uyuyabiliyor ne meme alıyor. Genelde böyle...
Dün gece artık çok bunaldım. Uykuya dalma problemi var bu çocukta diye tanı bile koydum kendimce.
Bugün annemlerdeydik. O dünkü çocuktan eser yoktu. Emiyor uyuyor emiyor uyuyor... Memeden alınca uyanan çocuğu uykudayken kucağa alıp başka odaya götürdük uyanmadı uyansa da annem uyutabiliyor.
Dedim tamam bu çocukta sorun yok sorun bende ben yapamıyorum.
Baştan beri annemlerde olduğumuzda uyuyor ama hep çocuk işte bi gün öyle bir gün böyle diyordum.
Ama bugün emin oldum. Ben ihtiyaçlarını zamanında karşılayamadığım için hırçınlaşıyor. Annem çocuğu emzir yoksa sinirlenir emmez diyo. Gerçekten de öyle...
Ben nasıl anlayacağım artık oğlumu tanıyıp ihtiyaçlarını daha ağlamadan anlamam gerekmez mi

Hadi gözün aydın canım :)
Valla bnm doğum 13 ekimde oldu kırkım çıktı bi hafta sonra adet oldum o zamandan beri düzenli adet oluyorum maşallah bnm düzen memurların maaş zamanı gibi tık sektirme yapmıyo :)

Kızlar uyurken bebislerin üzerine ne ortuyorsunuz yorganmi battaniye mi? Benimki terliyo da .
Bizim ev 24-25 derece, ben çıtçıtlı atlet üzerine orta kalınlıkta bir tulum, alta bir pijama giydiriyorum. Yani altı da üstü de 2 katlı oluyor. Sonra da şu bebek battaniyelerinden örtüyorum, pamuklu beyaz hastane çıkışlarında falan oluyor ya onlardan.

Canım ben bazen çok dalgın olurum, uykusuz yorgun, günlerdir dışarı çıkmadığım için boğulmış dikkatim dağılmış halde kızımla ilgilenmeye çalışırım. Bu zamanlarda sürekli bir şeyler unuturum, kızımın ilaçlarını, altını almayı,uyku saatini. Ben tam niye ağlıyorsun annem yaa diye söylenirken eşim en son ne zaman emzirdin diye sorar, daha yeni derim, saate bir bakarım meğer çocuk acıkmış ki zaten dikkatimi toplasam belli halinden acıktığı. Ya da kızım ağlar ağlar ben noldu ki yaa gazı mı var diye bakınırken annem altını açar susar ya da bende durmayan çocuk anneme gülücükler saçar. Yalan yok bu durumlarda çok sinir oluyorum etrafımdakilere :) aslında sinir olmamın sebebi kendimi yetersiz hissetmem :) ama sonra diyorum ki ben mükemmel bir anne değilim ve istesem de mükemmel olamam.ben elimden geldiğince iyi bir anne olacağım ve kızım beni bu halimle çok sevecek. Dünya bir yana ben bir yana olacağım onun için. Altını açmayı anneannesi emzirmeyi babası hatırladı diye ben eksik olmuyorum.ben yine anne oluyorum. Kıssadan hisse, bebeğini başkalarından daha az tanıyan anne yoktur! Yorgun, yıpranmış, kafaya bir şey takmış anne vardır. Dinlenmesi, daha çok gülmesi, güldürülmesi gereken anne vardır. Geçer bunlar, bebiş uyur sen dinlenirsin. Kafaya takma vesselâm.

Canım burda bazı arkadaşlar yazıp takip ediyor öle yaz ne zaman emzirdin en son ne zaman altını kontrol ettin me zaman uyudu fln cidden ATPaz In da dediği gibi insan unutabiliyo yani halsizlikten fln ama geçecek inşallah bu günler de :)
ay nasıl mantıklı bi özetleme olmuş bu saatte iyi aklına gelmiş maşallah canım valla çok doğru şeyler yazmışsın :)

Kızlar uyurken bebislerin üzerine ne ortuyorsunuz yorganmi battaniye mi? Benimki terliyo da .
Bizim ev 21-22 derece canım penye body ve tulum giyiyor geceleri bir de penye pijama üstü giydiriyorum çünkü kolları hep dışarıda göğsü yarım açık kalıyor bebek battaniyesi örtüyorum çok soğuklarda 2 kat örtüyorum uyandığında penye yelek giyiyor ama sonra çıkarıyorum ayağında bir de patik oluyor

Günaydın güzel anneler... Kızım bugun 4ay 3haftalık oldu ama ben ek gıda konusunda kararsızım .. Ben hiç biberon vermedim silikon uclu kaşık ile verdim damlalarını bile ... Kaşığı görünce ağzını açan kızım ne salatalığa ne de mandilanaya ilgi gösterdi.. Damla damla çorba tattırdık bebeklere tuzlu ve tatlı hatta baharatlı verilmez deniyo ama damlalar hatta demir şurubu bile aromalı ve tatlı... Ve her ağızdan bi ses erken erken değil bunu verme şunu ver ben yine de içimde ki sesi dinleyip 6ay dolmadan bişi vermicem sanırım... Daha biberona ağzı deymemiş olan kızıma 6.ayında yoğurt ile bi başlangıc yaparım ... Sizler için de verenler var diye heves ettim evet ama her bebek gibi annelerde farklı ... Ben bekleyenlerden olucam... Sanki dünyayı kurtarıyoruz dimi arada kalmak kararsızlık çok fena

Günaydın kızlar yardiminiza ihtiyacım var Dila 2 gündür sürekli emmek istiyor yakama yapisiyor resmen emzirirken de oyun yapıyor gibi ağzına alıp bırakıyor yani çok acıkmış gibi emmiyor süt de var sizce doymadigi için mi sürekli emmek istiyordur gece yine saat başı uyandi doymuyor mu bu çocuk nasıl anlayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…