Canım tahin pekmezi doktor mu söyledi? Biz doktora gittiğimizde doktorumuz yaşına yakın bir bebeğin annesine gıda tarifleri veriyordu ve kesinlikle şeker yok diyordu hem de 2 yaşına kadar falan. Pekmez çok şekerli gelmez mi? Tahin desen çok ağır ve yağlı. Doktorlar da farklı farklı konuşuyor gerçi ama.. yedirdikten sonra bir sıkıntı yaşamadın sanırım sen?Korkma canım normal o çocuğunda öğrenmesi lazım yutmayı bnde korkuyodum ama hifaa önceden daha çok kaçırıyodu artık o kadar değil bide öğrendi çocuk bizim reflekslerimiz gibi onlarında var bi şekilde çıkarabiliyor kendisi öksürerek onu reflekslerinin gelişmesi lazım bn tahin pekmez veriyorum peynir meyveli yoğurt meyve hepsini veriyorum artık genzine kaçırmıyor miniğim ..... :)
Yok canım bi sıkıntı yaşamadım bi sıkıntı çok şükür bn doktora danışmadım bnm kızım alıştı seviyo bide pekmez bizim kendi üretimimiz annem le Babanem yapıyolar içine şeker katmadan içindeki üzümün orjinal şekeri organik yani ona güveniyorum birazda :) tahini de eşimin dayısıgil üretiyor köylerinde oda organik ondan bn bu konuda kendi bildiğimi okuyorum çünkü bi doktorun dediği diğerinin ki ni tutmuyorCanım tahin pekmezi doktor mu söyledi? Biz doktora gittiğimizde doktorumuz yaşına yakın bir bebeğin annesine gıda tarifleri veriyordu ve kesinlikle şeker yok diyordu hem de 2 yaşına kadar falan. Pekmez çok şekerli gelmez mi? Tahin desen çok ağır ve yağlı. Doktorlar da farklı farklı konuşuyor gerçi ama.. yedirdikten sonra bir sıkıntı yaşamadın sanırım sen?
Hadi bakalım inşallah sıkıntı yaratmaz oğluşun rahatça geçirirsiniz tatilinizi:) kilosunu bize de yaz olur mu merak ederiz:)
guzel dilekleriniz icin tesekkurler kizlar geldik kayseriye yolculuk daiyiydi ama eve girince bisey oluyo bu cocuga hala agliyo kalabalik geliyo herhalde yarin doktor kontrol sonucumuzu da paylasicam opuyoruz hepiniziİyi yolculuklar canım pişman olmassın annesi inşallah rahat geçer kilosunu yaz bize :)
Canım alışması için biraz zamana ihtiyacı oluyor bebişlerin duru da ne zaman annemlere gitsek o gün ağlıyor kimseye gitmek istemiyor hatta konuşmuyor bile ikinci gün açılıyor onda da bizimle konuşuyor daha çok. Umarım alışır sen de huzursuz hissetmezsin kendiniguzel dilekleriniz icin tesekkurler kizlar geldik kayseriye yolculuk daiyiydi ama eve girince bisey oluyo bu cocuga hala agliyo kalabalik geliyo herhalde yarin doktor kontrol sonucumuzu da paylasicam opuyoruz hepinizi
E afiyet olsun o zaman kızımıza :)Yok canım bi sıkıntı yaşamadım bi sıkıntı çok şükür bn doktora danışmadım bnm kızım alıştı seviyo bide pekmez bizim kendi üretimimiz annem le Babanem yapıyolar içine şeker katmadan içindeki üzümün orjinal şekeri organik yani ona güveniyorum birazda :) tahini de eşimin dayısıgil üretiyor köylerinde oda organik ondan bn bu konuda kendi bildiğimi okuyorum çünkü bi doktorun dediği diğerinin ki ni tutmuyor
Canım ATPaz a katılıyorum. Tahin pekmez 4 aylık bebek için ağır ne kadar doğal olursa olsun. Kaldı ki şu an bebeğinin damak tadı gelişiyor tatlıyı biliyor sebze pürelerinde zorlanmayasınYok canım bi sıkıntı yaşamadım bi sıkıntı çok şükür bn doktora danışmadım bnm kızım alıştı seviyo bide pekmez bizim kendi üretimimiz annem le Babanem yapıyolar içine şeker katmadan içindeki üzümün orjinal şekeri organik yani ona güveniyorum birazda :) tahini de eşimin dayısıgil üretiyor köylerinde oda organik ondan bn bu konuda kendi bildiğimi okuyorum çünkü bi doktorun dediği diğerinin ki ni tutmuyor
Canım haklısınız bn zaten sadece tahin pekmez vermiyorum sebze çorbası da veriyorum zaten bunlar doyumluk değil tadımlıkCanım ATPaz a katılıyorum. Tahin pekmez 4 aylık bebek için ağır ne kadar doğal olursa olsun. Kaldı ki şu an bebeğinin damak tadı gelişiyor tatlıyı biliyor sebze pürelerinde zorlanmayasın
evet canim bazen ben de elimde olmadan ofkeleniyorum veya stres oluyorum, sanirim hepimiz oyleyiz. Ama bugun dusundum gitgide o anlar azaliyor, kuzucuklarla biz de buyuyuyoruz, her gun yeni seyler ogrenip yeni beceriler kazaniyoruzkesinkikle cnm cok dogru bazen kizim gece huysuzluk yapinca aglayinca ben karsisina gecip gulerek konusup sakinlestiriyorum ve gercekten aninda sakinlesiyor ama bazen bende uykusuz vs olunca agladiginda bende sinirli olunca ister istemez niye agliyorsun kizim diye hayiflaniyrm ki bazen sesimi bile yukseltiyorum elimde olmadan ozmn dahada agliyr esim alip konusarak sakinlestiriyor iki dkda gercekten onlarin streslerini kendimize stres yapmadan bi sekilde hafifletmeyi ogrenmemiz lazim
canim bence de azar azar denemrk iyi oluyor, hem ediz degisik tadlar almis oldu hem kasiga alisti hem yutmayi ogrendi, ha yogurt icin erkenmis bizim icin o baska sonra deneriz onu artik. Ama hepsine teker teker baslamak yeni birseye baslamadan bir sure beklemek onemli, bir sikinti olursa hangi besinin sikinti yaptigi anlasilir. Meyve suyu icin de cam rendeden cikan puturlu kismi suzgecin ustune koyuyorum kasikla bastiriyorum suyu akiyor, sadece suyunu veriyorum bence putur icin biraz erkenAy maşallah Hifa çözmüş bu işi:) darısı Başımıza.. Meyveyi ilk nasıl verdin, cam rende aldım sadece suyunu mu vereyim pütürlü kısmı nasıl verdiniz?
sagol canim benimGeçmiş olsun cnm
canim masallah kizina, hifaa 6 aylik kuzular gibi onden gidiyor bu konuda, bizimkilere ablalik yapiyor. herhalde her cocuk farkli, ben hayatta veremem mesala senin verdiklerini, biz dakika bir gol bir yogurttan elendik:) ama senin gibi her yediklerinden tadimlik veren insanlar taniyorum hic de sikinti yasamadiklarini soyluyorlar. Ote yandan kocaman cocuga bile hic seker vermeyenler var bana da mesala o abarti geliyor, oyle yasaklar koyunca cocugun istegi daha da artar arkadaslari yerken filan.Canım haklısınız bn zaten sadece tahin pekmez vermiyorum sebze çorbası da veriyorum zaten bunlar doyumluk değil tadımlık
Amin canim benimCanim Rabbim hayirli zamanda nasip etsin insallah
Insallah canimiyi o zaman canim umarim hayirlisiyla kavusursun ikinci kuzuna. Ben de cok istiyorum bir adet olayi m da once
Evet canım çok güzel açıklamışsın saolasın :)canim masallah kizina, hifaa 6 aylik kuzular gibi onden gidiyor bu konuda, bizimkilere ablalik yapiyor. herhalde her cocuk farkli, ben hayatta veremem mesala senin verdiklerini, biz dakika bir gol bir yogurttan elendik:) ama senin gibi her yediklerinden tadimlik veren insanlar taniyorum hic de sikinti yasamadiklarini soyluyorlar. Ote yandan kocaman cocuga bile hic seker vermeyenler var bana da mesala o abarti geliyor, oyle yasaklar koyunca cocugun istegi daha da artar arkadaslari yerken filan.
Allah izin verirse önümüzdeki hafta yaptrcam sanada yazarmMerhabalar arkadaşlar nasılsınız giremiyorum epeydir...
Erkek anneleri sünnet yaptırdınız mı?
Nerde nasıl tavsiyeleriniz neler?
Belki daha önce de konuşulmuştur ama takip edemiyorum malesef
Hadi bakalım inşlah güzelce atlatırsınızAllah izin verirse önümüzdeki hafta yaptrcam sanada yazarm
İnşAllahhhh teskkr edermHadi bakalım inşlah güzelce atlatırsınız
Yeni yeni alisti kuzum ama cok agladi onun aglamasina dayanamiyorum insallah sonrasi iyi olurCanım alışması için biraz zamana ihtiyacı oluyor bebişlerin duru da ne zaman annemlere gitsek o gün ağlıyor kimseye gitmek istemiyor hatta konuşmuyor bile ikinci gün açılıyor onda da bizimle konuşuyor daha çok. Umarım alışır sen de huzursuz hissetmezsin kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?