Ben kızımın suyuna gitme kararı almıştım, uyumazsa zorla uyutmayım dursun demiştim kızım anladı sanki :) gece gibi uyudu bidaha 5e doğru kalktı ve emdikten sonra mutlu bir gülümsemeyle geri uyudu :) aynısı sabah 7de de oldu. Nasıl mutluyum nasıl :) umarımBebişler uyudu mu dün gece narin333 ve ATPaz uyuyabildiniz mi
Çok doğru bence de, ben sinirli oldum mu güneş de stresli oluyor durmuyor bazen. Ama bizim neşemiz yerindeyse güneşi de bir şekilde rahatlatıyoruz.cok iyi yapmissin canim. Ben sunu fark ettim bizde ediz bir konuda sikintisi varsa benim de hemen moralim dusuyor, sanki onun duygularini birebir kopyaliyormusum gibi, ben kotu oldukca o da daha kotu oluyor, eger ben bir sekilde kafami rahat ettirmenin bir yolunu bulursam bir bakiyorum o da daha iyi olmus. Sonra bir makalede okudum, bizim bu sekilde bebislerimizin olumsuz duygularini duzenlememiz cok onemliymis, yani onlar o duygulari bize atiyorlar gibi dusun, biz bas edebilirsek rahatliyorlar biz daha da kotu olursak onlar da daha kotu oluyormus. ofke gibi olumsuz duygulari kontrol etmeyi ogrenmede ilk adim buymus, annelerin o duygulari sindirmesiymis. Yani ne yasarsak yasayalim ne sikintilari olursa olsun iyi kotu ne cozum bulursak bulalim en onemlisi bizim kendimizi iyi kafamizi rahat tutmamiz
iyi o zaman canim umarim hayirlisiyla kavusursun ikinci kuzuna. Ben de cok istiyorum bir adet olayi m da onceBen kirkim ciktigindan beri goruyorum
canim benim cok kolay gelsin, izin de tek gun olmus uzuldum, umarim sikinti yasamadan alisirsiniz ogluslaHayirli geceler kizlar herkese ise basladim gremiyorum hepiniz iyidiizdr insallah
canim ucu toplu taragi kullanacaksin, kafaya paralel tutarak, konaklar kepek gibi birikecek taragin dislerinin arasindaNeyle tarayım canım? Bi uçları top top olan tarak var bi de yumuşacık bir fırçası var.
iyiyiz canim cok sukur sagol sordugun icinGeçmiş olsun canım... şimdi nasıl yakışıklı edizcik
Bebişler uyudu mu dün gece narin333 ve ATPaz uyuyabildiniz mi
Sağolun canlar cok şükür biz de uyuduk dinlendikBen kızımın suyuna gitme kararı almıştım, uyumazsa zorla uyutmayım dursun demiştim kızım anladı sanki :) gece gibi uyudu bidaha 5e doğru kalktı ve emdikten sonra mutlu bir gülümsemeyle geri uyudu :) aynısı sabah 7de de oldu. Nasıl mutluyum nasıl :) umarımnarin333 de uyumuştur.
Cnm bizde 3 aylik kontrolde 6200gelxik hatta ben uzulmustum 600gr alnis neden boule oldu diye dr zaten her ay 1 kilo alacak degil gayet uyi kilo alimi sadece anne sutune dvm et dedi bu sekilde dvm edecege benziyr 6ay sadece anne sutu diyr altini cizdi ozellikle saglik ocagindaki ebe de aynisini dedi yani oyle hic uzulupte mama falan verme bosyere etrafta konusanlaradi umursama gayet normal masallah kuzucugun kilosuBwni kızım 3.5 aylık en son 6.200 kg dı 600 gr kilo almış dr az aldığını söyledi.sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Çok gazı vardı geçen ay memede hep ağladı mama vermiyordum.
Evet canım çok güzel özetlemişsin cidden çok haklısın hifaa sinirliyken huzursuzken bn de huzursuz davranayım daha kötü oluyor sakinleşip özür diliyorum küçücük sıpamdan :) öle susuyorcok iyi yapmissin canim. Ben sunu fark ettim bizde ediz bir konuda sikintisi varsa benim de hemen moralim dusuyor, sanki onun duygularini birebir kopyaliyormusum gibi, ben kotu oldukca o da daha kotu oluyor, eger ben bir sekilde kafami rahat ettirmenin bir yolunu bulursam bir bakiyorum o da daha iyi olmus. Sonra bir makalede okudum, bizim bu sekilde bebislerimizin olumsuz duygularini duzenlememiz cok onemliymis, yani onlar o duygulari bize atiyorlar gibi dusun, biz bas edebilirsek rahatliyorlar biz daha da kotu olursak onlar da daha kotu oluyormus. ofke gibi olumsuz duygulari kontrol etmeyi ogrenmede ilk adim buymus, annelerin o duygulari sindirmesiymis. Yani ne yasarsak yasayalim ne sikintilari olursa olsun iyi kotu ne cozum bulursak bulalim en onemlisi bizim kendimizi iyi kafamizi rahat tutmamiz
kesinkikle cnm cok dogru bazen kizim gece huysuzluk yapinca aglayinca ben karsisina gecip gulerek konusup sakinlestiriyorum ve gercekten aninda sakinlesiyor ama bazen bende uykusuz vs olunca agladiginda bende sinirli olunca ister istemez niye agliyorsun kizim diye hayiflaniyrm ki bazen sesimi bile yukseltiyorum elimde olmadan ozmn dahada agliyr esim alip konusarak sakinlestiriyor iki dkda gercekten onlarin streslerini kendimize stres yapmadan bi sekilde hafifletmeyi ogrenmemiz lazimcok iyi yapmissin canim. Ben sunu fark ettim bizde ediz bir konuda sikintisi varsa benim de hemen moralim dusuyor, sanki onun duygularini birebir kopyaliyormusum gibi, ben kotu oldukca o da daha kotu oluyor, eger ben bir sekilde kafami rahat ettirmenin bir yolunu bulursam bir bakiyorum o da daha iyi olmus. Sonra bir makalede okudum, bizim bu sekilde bebislerimizin olumsuz duygularini duzenlememiz cok onemliymis, yani onlar o duygulari bize atiyorlar gibi dusun, biz bas edebilirsek rahatliyorlar biz daha da kotu olursak onlar da daha kotu oluyormus. ofke gibi olumsuz duygulari kontrol etmeyi ogrenmede ilk adim buymus, annelerin o duygulari sindirmesiymis. Yani ne yasarsak yasayalim ne sikintilari olursa olsun iyi kotu ne cozum bulursak bulalim en onemlisi bizim kendimizi iyi kafamizi rahat tutmamiz
Ayy bende ayniyim ozur diliyorumEvet canım çok güzel özetlemişsin cidden çok haklısın hifaa sinirliyken huzursuzken bn de huzursuz davranayım daha kötü oluyor sakinleşip özür diliyorum küçücük sıpamdan :) öle susuyor
Aynen canım ben annemle aynı şehirdeyim ama 1.5 saatlik yol var oturduğum semtte eşimin ailesi dışında hiç tanıdığım yok kapısını çalacağım bir arkadaşım yok ben kendimi mutsuz hissedersem kızım anlıyor annem gelince ikimizde farklı oluyoruz :)Bencede bsbislerimiz bizim psikolojimjzden cok etkileniyor ben annemlerle beraberken cok mutluyum.cinarda cok mutlu oluyor ve sutum tasiyor :)
Korkma canım normal o çocuğunda öğrenmesi lazım yutmayı bnde korkuyodum ama hifaa önceden daha çok kaçırıyodu artık o kadar değil bide öğrendi çocuk bizim reflekslerimiz gibi onlarında var bi şekilde çıkarabiliyor kendisi öksürerek onu reflekslerinin gelişmesi lazım bn tahin pekmez veriyorum peynir meyveli yoğurt meyve hepsini veriyorum artık genzine kaçırmıyor miniğim ..... :)Kilo alımı Gelişimi gayet iyi dedi 4. Ay kontrolümüzde 600 gr. Almış bu ay, ama artık ek gıdaya başla dedi. Erken gibi geldi bana ama 3 gün sadece meyve, sonrasında sebzeye de başlayabilirsin dedi. Akşamları da Hipin Sütlü muhallebisini ver dedi. Ben çok kararsızım, elma suyu ile başlıycam bu akşam zaten ne kadar verebilirim bilmiyorum, kaşıkla suyu zor veriyorum ben Boğazı'na kaçacak korkusuylasebzeler için erken diye düşünüyorum ama birkaç Kaşık tadlarını alsın diye verebilirim..
Ay maşallah Hifa çözmüş bu işi:) darısı Başımıza.. Meyveyi ilk nasıl verdin, cam rende aldım sadece suyunu mu vereyim pütürlü kısmı nasıl verdiniz?Korkma canım normal o çocuğunda öğrenmesi lazım yutmayı bnde korkuyodum ama hifaa önceden daha çok kaçırıyodu artık o kadar değil bide öğrendi çocuk bizim reflekslerimiz gibi onlarında var bi şekilde çıkarabiliyor kendisi öksürerek onu reflekslerinin gelişmesi lazım bn tahin pekmez veriyorum peynir meyveli yoğurt meyve hepsini veriyorum artık genzine kaçırmıyor miniğim ..... :)
kendisi bunu bile bitiremiyor içmedikten sonra süt olsa ne yazar bu ara beni de istemiyor ne zaman emzirmek için kucağıma alsamn anlıyor başlıyor ağlamaya3 saatte bir 100 içiyor yani. Bence az, ama benimki de yaklaşık o kadar içiyor. Mama da veriyorum ama genellikle bitirmiyor. Bugün göreceğiz bakalım ne kdr kilo almış..
Ya bildiğin kendi yediğim gibi soyup temizleyip ağzına tutuyorum emiyor yada suyunu sıkıp suluğuyla içiriyorum ama cidden bnde çok aşırı korkuyodum artık korkmuyorum ağzına meyvenin parçası gittiğinde geri tükürüyorAy maşallah Hifa çözmüş bu işi:) darısı Başımıza.. Meyveyi ilk nasıl verdin, cam rende aldım sadece suyunu mu vereyim pütürlü kısmı nasıl verdiniz?
Geçmiş olsun cnmKizlar ediz e bugun tortikolis teshisi kondu, yani tek taraftaki boyun kasinin kasili olmasi, bizimkinde sag kulagi sag omzuna yakin sekilde durmasi anlamina geliyor. 2 aylikken bana sanki daha cok sol tarafa bakiyor sol kol bacagi daha cok hareket ediyor gibi gelmisti. Cocuk doktoruna sordugumda bir asimetri gormedim demisti. Sol gogsumu almak istemiyordu bir ara belki hatirlarsiniz ustune dun oturturken basinin saga duduk gibi durdugunu gorunce bir fizik tedavi uzmani gordu bugun ediz i. Ve boylelikle teshisi koydu. Kafasinin arkasinda tek tarafta da duzluk varmis. Boyun kasinda kisalik oldugunu dusunmuyormus. Buyuk ihtimalle hamilelikte karinda hep tek tarafa yatmis ondan olmus olabilir dedi. Buarada yatarken bir asimetri yok oturur pozisyona koyunca fark ettik. Simdilik egzersizler verdi. Yatarken de tek tarafina yatircakmisim arkasina ve boynuna destek koyarak nasil yapacaksam. Bunlarin uzerine aksam da ishal oldu kuzum ustelik kakasi sumuksu ve cok az kan var. Ya demir ilaci yapti yada yogurda baslamistik sut alerjisi yarin doktoruna soracagim bakalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?