2015 Ekim Anneleri

Ebe sınırda kilo aldığını söyledi üzüldüm çevremde herkes mama ver deyip duruyor bebeğim emse sütüm var ama çok emen bi bebek değil annelik işte acaba ben hata mı yapıyorum diye düşünüyorsun.
Sağıp biberonla niye vermiyorsun senden çok emmiyor madem

gecmis olsun canim, biz de cok aglamistik. Umarim hafif hatlatirsiniz
İnşallah canım Ek gıda için benim fikrim bir hekimden daha görüş al canım benim kızım ağırlıklı mama yemesine rağmen dr kilo alımı iyi diye ek gıda vermedi Ediz sadece anne sütü alıyor. İnek sütü alerjisi varsa şayet acaba keçi sütü ya da manda sütüyle karıştırıp yoğurt yapsan etkisi azalır mı acaba doktor tabi daha iyi bilir.bizim dr manda sütünü çok övdü çünkü manda az beslenerek kendi üretiyormuş sütünü söylemek istedim işine yarar belki

Allahımm bu erkeklerin hepsi mi aynı yaa. Muhabbetlerin tarzı bile aynı. İnsana kendini değersiz hissettiriyor. Hala evlilik öncesi zamandaki değeri verip onu devam ettitmeye çalışıyorlar. Evlilik öncesi aileler %50 lik bir yer kaplıyorsa evlendikten sonra bunun %15-20 lere düşmesi lazımken %60-65 lere çıkarmaya çalışıyorlar. Benim eş de annesini burada bu kadar dibimizde görmesi yetmezmiş gibi önümüzdeki haftalarda ablasına gidecektik biraz kafa dinlemeye annemi de götürelim o çocuk bakar biz gezeriz diyor sanki tek derdim gezmekmiş gibi. Kadın evlendiğim 3.5 yıldan beri sürekli burnumun dibinde tatillerde dışarı çıkarken bile oğlu kıyamadığından sürekli yanımızda. Hiç demiyor ki bunlar genç benim ne işim var onlar yalnız takılsınlar diye. Koloni hayatı yaşamak zorundaymışız gibi davranıyor. Sabır diyorum sürekli kendime
Canim bence evlendikten sonra cok daha fazla kiymetleniyorlar ben hakkettgm degeri gordugume inanmiyorum hep haksizm cunku bi durum olsa karsi karsiya gelsek yanlis davranan muhakkak benimdir yoruldum esassn hayirlisi...sende cok haklisn az nefes aldrsn dip dibe nereye kadar esleri biraz rahat birakmakta fayda var...ise basladim gremiyorm foruma mudur tam istedgmi yapmadi maalessf tek gunum bos dger gunler bi saat bos vermis ev okulun karsisi emzrmeye geliyorm ana sagdgm sutu icmemis pek biberon almiyor

Bilmiyorum ki canım ne olduğunu ama zeytinyağı falan sürdüm gdior yavaştan bide saçları dökülüyor o şeylerle birlikte
Zeytinyağını ben de deneyeceğim ama her banyoda bu sefer de yıkayım bidahakine sürerim diyip erteliyorum. Benim kızın başında da çok var, konak şampuanı aldım ama geçirmedi.

Canım benim kızım da 3.5 aylık 3 aylık kontrolde 6800 grdı. 1 kilo civarı almıştık bu ay da ama 4. Ayda nr kadar olacak bilmiyorum yanakları yine tombullaştı gibi geliyor. Genelde her ay 1 kilo ve üzeri aldı sadece anne sütü alıyor. Ama seninki de az değil gibi buradaki arkadaşların hemen hepsinin 500-600 arası aldı. Sütün kalitesi düşmeye başlıyormuş artık o yüzden az almaya başlarlarmış hemşiremiz söylemişti
öyle mi benim de çok moralim bozuldu 500 g alınca sadece, 6500 tuk 7 olduk,aşımız yapıldı, ben doğumdan itibaren kanayan göğüsler, defalarca mastit,antibiyotik, 2-3 ay da nerdeyse sadece tek göğüsle emzirdim,ama şimdi birden düzeldi göğsüm,kırmızı kantaron çok işe yaramamıştı,eşim sarı kantoron almış bitince çok iyi geldi,bi de ozon yağını denedim,şaka gibi 3 günde düzeldi 4 ayda düzelmeyen göğsüm, çok şükür kesilmeye gelen göğsüm süt üretmeye başladı, inşallah artık daha iyi kilo alacaktır diye umuyorum, bu kötü günler nedeniyle hertürlü yiyeceğe alıştı benim kuzum,kaşık da alıyo,biberon da,taneli de yiyo, inşallah böyle de devam eder

Zeytinyağını ben de deneyeceğim ama her banyoda bu sefer de yıkayım bidahakine sürerim diyip erteliyorum. Benim kızın başında da çok var, konak şampuanı aldım ama geçirmedi.
canım herbebek de oluyo onlar,zeytinyağını sür, banyodan yarım saat önce falan,elinle ovala,yavaşça tara,sonra iyice yıka,ilk yıkamada kepeğe dönüşüyo,sonra zamanla geçiyo

Sağol canım evt sağlık ocağı tam 4 ay gününde yaptı 10 gün geçebilir mi bilemiyorum
sorun olmuyor canım biz 2. aşımızı 17 gün geçince yaptırdık, istanbuldaydık aşıyı anca bulduk başka bi sağlık ocağında,buraya gelince hemşire 17 si çok geç,8 in de gel bari dedi, 1 ekim doğumluyuz biz

Kızlar ben bu burun temizliğini yapamiyorim her seferinde çok ağlıyor. İçin gidiyo artik.otri bebe kullanıyorum öncesinde yumuşatyorum serum fizyolojiyle. Napcammmm:mad:
yıkarken çıkıyo çoğu,emzirirken de,olmadı süt sıkıyorum burnuna,hapşuuu diyo çıkıyo

Sağol canım evt sağlık ocağı tam 4 ay gününde yaptı 10 gün geçebilir mi bilemiyorum

Canım biz de 20 sinde 4 aylık oluyoruz 24 ünde görünüyor aşımız bir hafta bunun üstünden de geçse sorun olmaz dedi hemşiremiz merak etme bir şey olmaz
cevap icin tesekkurler kizlar insallah biz de sorunsuz atlatiriz asimizi

Ben yabancılar gibi olacağım :KK45:18inden sonra serbest, ayrı yaşamak istiyorsa yaşasın, ne yapmak istiyorsa yapsın, ama bende her zaman destekçisiyim bunu da bilsin

Kolay geçmeyen bir hamilelik ve bakımı çok da kolay sayılmayacak kolik bir erkek bebekten sonra düşünemiyorum :KK53: Rabbim hayırlısını versin canım sen istiyorsun anladığım kadarıyla rabbim kolay geçecek sağlıkla kucağına alacağın hamilelik müjdesini alırsın inşallah istediğin zamanda :)

Şuan normal aptamil kullanıyorum ama bi ara kullanmıştım ve bulması sıkıntı oluyordu şu sitede var: http://www.saglikliveguzel.com/milupa-aptamil-conformil-1
Amin canim.evet istiyorum hayirlisiyla olur insallah

Tatlim bebegin ne kadarlik ve ayip etmis olmazsam yas kac ben 29 oldum bebek dusunmuyorum bi kac yil yasimdan oturu cok da arayi uzatamam tabii ki nasip...canim zor olabilir iki minik bebis gerci annem ablam ile abimi pes pese dogurmus iyiki ole olmus dyo
3 aylik.38 yasindayim yasimdan dolayi olsun istiyom insallah Rabbim hayirlisiyla verir

Ayyyyyy ben dusunemiyorum suan bir cocuk daha :) ama tabi yaş buyuk etken. Aslinda arda arda guzel ama zor iş. Bayanlar bu arada adet oldunuz mu acaba ne zmn olacam strese girdim belki olursam biraz gobegim gider diye kendimi raharlatmaya calisyiroum :)

Hayır canım neden öyle olsun ki sen kendinde suç arama bebeğin için zaten en iyisini yapmaya çalışıyorsundur insanlar garip yaratıklar. Zayıf olur aman çok zayıf mama ver sütün yaramıyor herhalde der moral bozarlar kilosu fazla olsa aman çok yedirme kilosu fazla olmasın. Demezler mi adama arkadaş bu daha bebek anne sütü alıyor sen neden bahsediyorsun böyle diye. Mesela benim kayınpeder kilosuna takmış durumda aman kilo iyi değil elleri niye böyle ayakları niye böyle deyip duruyor boğumları görünce. Ne yapayım ki sadece anne sütü veriyorum sık sık da beslemiyorum en erken 3-3.5 saatte veriyorum. Boşver o kadar az değil senin kuzucuğunun aldığı kilo insanları da takma hepsi kendince konuşuyor
Haklısın gerçekten insanlara yaranılmıyor.ilk zamanlarında sarılığı yükselmesin diye sık sık emzirirdim kv kucağına alıştırdın bebeği dedi yayıp uyusan madalya takacaktı sanırım.ebe zaten yanlış yönlendirdi 3.ayda çekilmesi gereken kalça ultrasonunu 2.ayda istedi çeken dr da daha erken neden getirdin dedi.

Eğer konak çoksa yağ sürünce karbonat serpip tarakla tara çok güzel sonuç alacaksın. Ben duştan 5 dk önce yağlayıp tarıyorum çok az kaldı tek tük tararken bazen saçları da dökülüyor korkma.

Ayyyyyy ben dusunemiyorum suan bir cocuk daha :) ama tabi yaş buyuk etken. Aslinda arda arda guzel ama zor iş. Bayanlar bu arada adet oldunuz mu acaba ne zmn olacam strese girdim belki olursam biraz gobegim gider diye kendimi raharlatmaya calisyiroum :)
Ben kızım 3.5 aylık iken adet oldum göbekte değişiklik yok :)

Back